Co dělat, když manžel nechce druhé dítě?
Ahojky holky je ještě brzy já vím ,ale přemýšlím o druhém miminku ale manžel nechce. Zažili jsme si s malou dost, ale to asi každá druhá. Asi 2x jsem mu o tom říkala a prostě ne. On je jedináček tak mu to přijde normální, ale já jsem s 6 dětí 😊 . Tak 6 děti nechci ale aspoň 2 ano ... Nevím co mám dělat ? Jinak malé je 17 měsíců..
Manžel chtěl na začátku 3-4 děti. Nejlépe všechno holcicky. 😁 Malýmu je 19 měsíců. A taky říká, že když se nepovede, tak nám jedno stačí, že alespoň budeme svobodnejsi. Já bych se ti ještě moc netrapila. Třeba si k vám mimi ještě cestu najde a on změni názor. 17 měsíců je ještě malická, nesamostatná, a teprve teď začíná být trochu sranda. My se oba s manželem schodneme, že ten první rok dítěte je opravdu otravny. Tak ho nech ještě chvilku dozrat. Ještě muže změnit názor. Teď má ještě ty první měsíce v paměti a nejspíš se mu do texh prořvanYch noci, kdy s nim nemůžeš nic moc dělat nechce.
My si pred svatbou pocet deti teda nedomluvili, ani me uprimne nenapadlo to resit. Jasny, mozna jsme se bavili o detech, ale spis jakoze ani jeden z nas nechce byt bezdetny. I mi prijde, ze na tom vubec nezalezi, proste nesmysl. Ja budu mit predstavu trech deti, manzel taky. Narodi se prvni, ja to nebudu davat a dalsi uz nebudu chtit. Pak prijde manzel a zacne argumentovat, ze jsme byli domluveny na trech detech. Takze si mam stat za svym nebo mam kvuli tomu porodit dalsi dve deti, ktere nechci? Dokud se dite nenarodi tak nevime co vse to obnasi.
Zakladatelko, kdyz se narodil prvni syn tak manzel rekl, ze mu jedno staci, syn nebyl nijak narocny. Nebrecel, spal celou noc, pohoda, takze tohle v tom nebylo. Ja mu vzdycky rikala, ze jedinacka nechci. Jenze ted mi rekl, ze dalsi nechce. Nic prijemneho, ale neresila jsem. Byla jsem mlada, syn byl jeste malickej. Najednou sam od sebe zacal mluvit o dvou detech (to synovi bylo asi 19 mesicu). Mame dva kluky, stale si z nej delam srandu s holcickou, ale to i on vi, ze treti uz opravdu nechci. 🙂
@leymea Mas samozrejme porodit dve deti, ktere nechces 🤦🤦
Hele, kazdemu, kdo umi alespon do peti napocitat, je asi jasne, ze je to vec, ktera se nejak vyviji a v danou chvili s ni musi oba souhlasit. Ale prijde mi ujete planovat svatbu na zamku se stovkou hostu a zapomenout si promluvit o tom, jake mam prani pro spolecnou budoucnost.
U nás to taky tak bylo 🙂 a po 5 letech byl už názor jinačí . Užívej dcery a dej tomu volný průběh . A po čase doma obnov téma .
@petrasipkova1 no vidite a kdybyste s druhym pockala az do 6 let prvniho, tak jste na mimino 3 misto 2 🙂 Proste takto velky sourozenec uz zastane roli rodice a je to velka pomoc 🙂
@missbufy tohle je proste strasne individuální, Švagrova má k miminu ještě dvě holky 7 a 4 a nepřijde mi to jako výhoda, naopak, ale je to dle zvyklosti dane rodiny a štěstí na miminko, my meli taky problematicka miminka, alergiky, takže bych třeba teď k moji 6 ti létě slečne nechtěla mít malinke miminko co pořad pláče a musím s nim neustále něco řešit. 🙈 Navíc se chce také zamyslet nad zaměstnáním, já bych nechtěla po par letech zase odcházet z práce, jsem rada ze jsme si to prožili na jeden zátah a teď už máme volněji. 😉 Ale tohle má každý jinak. Takže jsem jen napsala ze to vidím i jinak než ostatní. ❤️ Beztak je to jen o dlouhých hovorech mezi rodiči. My věděli hned ze chceme alespoň dvě, takže nás ani dcera jako šílené miminko neodradila 🥰 ale je fakt ze od toho roku a půl byla úplně zlata ❤️
No tak to je jízda,co tady čtu 😂😂 ale jo, někdo má potřebu jasných plánů, někomu stačí lehké nastineni 😅 my teda vždycky chtěli alespoň dvě děti, manžel má sestru, já jsem jedinacek a hrozně mi to vždy vadilo. Se sestrou vychází normálně. Ale co si budeme povídat, plán a realita je docela úplně něco jiného! Máme dceru 2 roky a necelé 3 měsíce a je to zahul od narození. Opravdu si myslím, že může mít člověk namyslenych milion plánů, ale dokud tu situaci nezazije na vlastní kůži, není moc o čem se bavit 😅😂 já si to malovala, že chci být s každým dítětem ty tři roky doma a proč si to zkracovat, když je ta možnost... no ale dcera je fakt náročná a já měla pomyšlení ne druhé asi tak od toho 14. měsíce do asi dvou let. Předtím a potom zatím temno 😂 druhé tak nějak vím, že podvědomě chci, ale už se fakt vracím k variantě, že se i půjdu ohřát třeba na rok do práce, která taky nebylanic moc 😅 holt člověk míní, život mění...
U vás je jasné že u dcerky 17 měsíců je to náročné. Ale u nás to je náročnější třeba i teď. U vás nemusí. Je to moc indivindi. Když jsem nad tím nedávno přemýšlela, vždycky bude něco... takže mi přijde ve výsledku blbina čekat moc dlouho. Myslím, že důležité je, aby se člověk připravil sám v sobě na tu situaci, která má nastat. Ono se to nějak zvládne, hůře či lépe a člověk vždy dělá to nejlepší co může a umí. Je ti 26, zakladatelko, máš dost času, můžeš ho asi dopřát u manželovi. I kdyz píšeš o zdravotních problémech, to je pak na pováženou. Je potřeba si asi s manželem sednout a popovidat, jak to citis ty, jak on a zkusit se nějak vzájemně pochopit. Přeji hodně štěstí 😘🍀
A my jsme ti divní, co si spolu v 18 naplánovali tři děti, a teď ty tři děti máme. Vždycky jsme říkali, že tři a pak se uvidí. Teď se vidí, že tři jsou celkem akorát 😀
Moje oblíbená rada - mluvit, mluvit, mluvit! On musí pochopit, proč je pro tebe důležité mít další dítě. Ty musíš pochopit, proč on ho teď nechce. Bez hádek, bez vyčítání a přesvědčování, bez tlačení jedné nebo druhé strany.
Tohle nemá kompromisní řešení, tam prostě buď dítě je nebo není...Takže vám přeju hodně vzájemného pochopení a trpělivosti 😉
@ai30 o muj vzrusujici zivot se nemusis bat 😉 myslela jsem to tak, že mě překvapilo, že spousta lidí se tady pozastavuje nad tím, a pohorsuje, že se toto musí vyřešit ve vztahu dřív než přijde dítě. Jako by okolnosti nemohly změnit budoucí plány. Já se s mým batoletem opravdu nenudim, kazdy den je jizda 😂😂
My jsme se s manzelem malem rozvedli kdyz byl syn maly, cca do roka a pul to bylo fakt mega narocne a hrozne jsme se hadali. Ted ma dva a pul roku. Jako bezdetni jsme chteli dve deti, pak nam i jedno bylo moc a rikali jsme ze nikdy vice a ted planujeme druhe. Zkuste pockat, treba jeste obrati. Z miminka se stane partak, budete podnikat vic veci a bude to jednodussi...
Hele švagrovci taky chtěli 3 děti. Po druhým porodu se švagrová sekla, že třetí ani omylem, a přešlo jí to až ve 2 letech mladšího. A to proti nám mají děti náročné… coby miminka. Fakt tomu dej čas…
S manželem jsme o počtu dětí nikdy nemluvili, ani mě to nenapadlo, děti jsem nechtěla. Pak přišel zlom a porod horor (článek u mě), v těhotenství jsme a manželem už mluvili, že budeme mít děti dvě nejlépe brzy po sobě. Mám tak bratra a sestru, já jsem od nich trošičku starší a bylo to poznat.
Jenže po prvním porodu jsme si druhé dítě rozmysleli. Čas šel a já našla dvě čárky na testu pp zpoždění. Byl to šok a štěstí zároveň. Manžel prvně i nebyl proti potratu, ale já nemohla, i když jsem riskovala, vše dobře dopadlo.
Někdy si život řekne sám.
Píšeš 26, já podruhé rodila o dost později. Užívej si malé. Děti strašně rychle rostou a u manžela žádný nátlak. To nikdy k ničemu dobrému nepovede.
Moc přeji hlavně pohodu.
To jsem měla taky tak 🤣🤣 a já mu řekla to že seš ty jedináček mě nezajímá já mám víc sourozenců a chci abyMoje dítě měla aspoň víc sourozenců 🤣🤣🤣 hnedka na rovinu jsem mu to řekla 🤣🤣ale co snažíme se a nejde nám to heheh 🤣🤣 řekla jsem mu co malá nebude sama my budem starý a holka bude sama nebude mít nikoho víš jak 🤣🤣řekni mu to narovinu 😊😊👍

@gbp s tím teda nesouhlasím. Myslím si, že dva by se měli shodnou i v tom, zda bude jedináček nebo velká rodina. Když to nevyjde z jiných důvodů je to něco celkem jiného, než když vědomě půjdou do něčeho, co nechtějí...