Co Dělat, Když Tchýně Poškodí Dětské Oblečení?
Ahoj Holky, moje tchýně hlídala minulý týden našeho kluka a dole u kalhot mu ustřihla ty kalhoty, protože se tam třepili a byli špinavé. Když to tak píšu, zní mi to jako totální blbost to řešit, ale prostě se přes to vůbec neumím přenést...nechápu, jak to mohla udělat, když se mě nebo manžela na to nezeptala, nemohla třeba ani vědět, jestli ty kalhoty nemáme od někoho půjčené....strašně mě to namíchlo :D byli to drahé neměcké kalhoty, co nejvíc nosí, navíc to udělala šíleně odflákle, celé ostrapkané, křivé, odstřihla toho tolik, že to už ani nejde zapošít, měl by to moc krátké....řeším kraviny? jde mi o to, že se nezeptala, nemumím si představit, že já bych někomu něco ustřihla, aniž bych se zeptala...
Me drzi,ze ma rada deti... Ale,tohle je prehnany.Bydli vedle ve vchode,smiruje kazdy nas krok,vchazi bez klepani,nikdy se nemyli,tudiz ani neomlouva...
@hadruska Ty mi chceš říct, že tvá bývalá tchýně nejen, že si udělala klíče a ona fakt k vám chodí, aniž by zaklepala?
Tak já nevím. Píšeš, že byly už roztřepené🤷♀️, takže výstavní na památku stejně už nebyly. Je to kus látky! Lidi jsou přeci důležitější! A co syn? Kdyby syn nechtěl, tak by jí to přeci nedával na zastřihnutí. Někdy mi taky ořijde, že něco moc řeším za syna, a synovi je to úplně šumák😃.
Každopádně to tchýni řekni, že ti to vadí.
@martulka88 Ano... tak to je a neudelam s tim nic.Ona je presvedcena o tom,ze to tak je spravne
hele já jsem opravdu pevný zastánce toho že s tvhýní si musíš nastavit jasné a pevné hranice fakt hned, dokud to jsou jenom blbosti, jinak ti přeroste přes hlavu a už bude pozdě když už si zvykne že ji kdeco projde ... já mám s tchýní moc dobré vztahy, ale jsem si na 1000% jistá že kdybych si hned na začátku jasně nenastavila ty hranice a nedala opravdu jasně najevo co mi vadí, tak by mi sem chodila bez pozvání mi rovnat a třídit hrnky ve skříni 😀 byla jsem fakt hned od začátku na vše pes a vím že si nedovolí udělat fakt nic co by mi mohlo vadit, ví že je lepší se prostě na cokoliv zeptat, a naoplátku většinou nic není problém protože já vím že kdybych řekla ne, tak to fakt vezme jako ne. Semtam se musím ozvat jenom tak pro osvěžení hranic, kde třeba něco dělá a neuvědomuje si že nám to vadí. posledně např jsem ji slušně požádala že si opravdu nepřeju aby malému firt říkala že je dudlík fuj a brala mu ho jen co k nim malý přijede, vysvětlila jsem jí že se mi nelíbí že mu říkají že my mu dáváme něco co je fuj, no a dala s tím hned pokoj 🤷🏻♀️
Od mamky by mi to nevadilo, od tchýně jo 🤭🤣 A to je asi právě ono..
@vero987nika Ja ji uz nekolikrat v prubehu tech let rekla slusne,co si preju a co ne,vzdycky se urazila... Naposled,kdyz si cetla pohled pro me od syna z tabora...Takovy kraviny.Ted muzu vymenit fabku,ale ona si stejne zade klic pridela...
@hadruska zkuste to udělat jak v sexu ve městě, dejte si rychlovku někde na chodbě když budeš vědět že je na cestě a už tam znova nevleze 🤣
@vero987nika 🙂 s jejim synem uz nejsem... O to vic je to neprijemne 😁😁
Vlasy by mi nevadily, ty dorostou, ale když mi tohle udělala moje máma s oblečením, slušně jsem ji seřvala že tu věc zničila. U mě je to blbý i v tom, že jsem neměla moc peněz. A taky to od mojí mamky nebylo první překročení hranic.
U nás to bylo horší v tom, že já jsem se tu věc chystala upravit a nešla jsem do toho unavená abych to neznicila (a to šiju i někdy na zakázku) a moje máma ten stejný týden vzala nůžky a prostě tu věc zničila a bylo jí jedno jestli dítě chodí jako hastroš. Ještě k tomu holka...
Teda ty vlasy, teď moje máma ustrihla dítěti ofinku, dcera má asymetrický účes a ona to vzala do rovna a hodně, taky mi to nebylo úplně komfortní, ale možná lepší než aby si dítě zkazilo oči, zas ji to začalo dorůstat a tohle dokážu pochopit a jak říkám, tohle mi vlastně neva (když je s tím v pohodě dcera a ta je). U těch vlasů mám dokonce pocit, že do toho já jako rodič nemám svým způsobem úplně co kecat, že hlavní slovo v tom má dítě (trochu přeháním, pro názornost), ale oblečení jsem platila/sehnala/budu muset sehnat místo zničeného další, takže tam zas do toho má víc co kecat rodič než dítě.
@hadruska tak to je docela brutus. Ta ženská je dáreček, to nedělá ani moje máma a to překračuje hranice někdy faaakt hodně a přes čáru a je to i tím že je to máma a zvyklá si to dělat když jsem byla dítě. (proto já se dcery ptám na každou kravinu jestli můžu, když je to něco jejího (taky ne na všecko, ale dost, už v 5 letech). A zároveň ji učím respektovat hranice ostatních.)
@hadruska Pořiď si bezpečnostní a to bez kartičky neudělají nový klíč. A klidně bych to udělala. Jako není to už tvá tchýně, tak ať ti neleze do tvého soukromí.
Tchýně jsou koukám strašné aktivistky. Naštvalo by mě to. Víš co udělala mému synovi? Byl malinký, neměl ani rok, krásné vlásky s kudrlinkama. Šel k ní spát a přišel ostříhaný,.... To jsem fakt obrecela, servala chlapa ať to s matkou vyřeší on, nebo by to nedopadlo dobře. Dlouho jsem s ní nemluvila....
@martulka88 Tohle byl s kartickou,proto jsem byla v klidu...Stejne ho ma... Navic mam z venku kliku,abych u ni nemusela mit klic v pripade zabouchnuti.No...
@hadruska děláš si srandu? ona k tobě domů leze ikdyz už ani není tvoje tchyně ? tyvole bych ji hnala svinským krokem, holka dělej s tím něco jako vážně... vyměnit zámek a klíče schovat a nikdy nedat z ruky ... to není normální 😱
a ještě, jak je sakra možný že ji udělali klíč bez kartičky pokud je bezpečnostní? bydlíte někde ve větším městě nebo na maloměstě kde je jenom jeden obchod co dělá klíče ? pokud tam mate jenom jeden tak bych tam normálně zašla a řekla jim to a ať se to už znovu neopakuje
@hadruska Jak jí ho mohli udělat?! To bych snad i nahlásila na ČOI. A tu bývalou tchýni bych rychle postavila do laťky. Já bych jí na férovku řekla, že ten byt obýváš ty, né její syn, takže ať ti neleze do bytu. Ono je sice hezké, že babičky mají rády vnoučata, ale je nějaká slušnost. A pokud to nechápe, měla by to blbý
Nabízím jiný pohled:já nemám tchýni a s mojí mámou mám komplikovaný vztah, takže mě asi nepotkají ustřižené kalhoty ale ani možnost hlídáni. 🤷Ale za mě se měla zeptat..

@hadruska že ty babičky tak vystrkují růžky co? pomoc téměř žádná, ale co je napadne by jeden koukal