Co Dělat, Když Tchýně Poškodí Dětské Oblečení?
Ahoj Holky, moje tchýně hlídala minulý týden našeho kluka a dole u kalhot mu ustřihla ty kalhoty, protože se tam třepili a byli špinavé. Když to tak píšu, zní mi to jako totální blbost to řešit, ale prostě se přes to vůbec neumím přenést...nechápu, jak to mohla udělat, když se mě nebo manžela na to nezeptala, nemohla třeba ani vědět, jestli ty kalhoty nemáme od někoho půjčené....strašně mě to namíchlo :D byli to drahé neměcké kalhoty, co nejvíc nosí, navíc to udělala šíleně odflákle, celé ostrapkané, křivé, odstřihla toho tolik, že to už ani nejde zapošít, měl by to moc krátké....řeším kraviny? jde mi o to, že se nezeptala, nemumím si představit, že já bych někomu něco ustřihla, aniž bych se zeptala...
Ja bych to neresila, max. nejakou nekonfliktni vetou, prece jen jsou to jenom kalhoty a vubec bych to nesrovnala s ostrihanim vlasu. Navic to myslela dobre, chtela vam ulehcit praci Mam v blizkym okoli rodice, kteri delaji z kazdyho prdu velkou aferu a je to neprijemny. Vsichni se vzdycky akorat boji, co na to vse reknou a je to dost otrava.
@emillyhk jasny, tenhle argument čekám, "jenom chtěla pomoct" co na tom, že je to hnusný
@ai30 ona ale dítě nehlídala, manžel tam u nich byl na obědě, nehlídá nám sama nikdy, k nám nechodí taky nikdy
@aktakd taky názor, děkuji 🙂
@ai30 jak píšu, dítě nám nehlídala, manžel tam byl na obědě a při té přílezitosti tam proběhla ona úprava oděvů :D ale jak říkám, nemohla vědět, jestli to nemáme třeba půjčené a ty kalhoty stojí tak 1tis. kaček, taky ne málo
Mě by to naštvalo… ale jsou i horší věci - kamarádce tchyně ostříhala dceru na kluka, přitom holčička měla vlasy do pasu a nechávala je růst odmala…
@pabka 🙈 taky tedy nic moc :D to bych možná sešílela
@aktakd Chtěla jim jen pomoct...🤦♀️ale ta pomoc musí být chtěná. To je jako by ti přišla máma/tchýně domů uklidit s tím, že jen chtěla pomoc...taky by se ti to asi nelíbilo.
@irmamala nemohla by mi tu tchyni kamarádka pujčit? 😀 Ráda bych dala nejmladší nausničky, ale muž je proti a já ho strašne chci respektovat, ale... už jsem mámě nenapadne naznačovala, že by jako mohla malou vzít na nastřelení 😅
Takže manzel byl u toho?
Buď ráda jen za kalhoty. Byli jsme u babi na prázdniny. Mamka nám pěstovala dlouhé vlasy. Babi nás vzala ke kadeřnici a z vlasů do půlky zad, obě mikáda. Mamka to málem nerozdýchala. Každopádně, já bych, ve své roli, kdyby tchýně synovi ustřihla kalhoty, hodně byla nas...aná. I proto, že šiju a umím si poupravit sama věci. Tohle udělat mně, tak su vytočená a řekla bych jí svoje. Ale to až teď, před rokem jsem na to neměla ještě koule. To se akorát narodil syn a ona, když přišla, tak nám neomaleně lezla do ložnice koukat na syna. Mně nevadí, když chtěla vidět malého, ale ani se nezeptala a na férovku tam lezla. Tehdy jsem jí nic neřekla, ale dnes už bych se nenechala. Moje rodina je úplně jiná a jsem naučená na určitou slušnost.
Já už tchýni bohužel nemám, tak to vidím jinak - co bych dala za to, kdyby ještě žila, trávila čas s dětmi a klidně by jim mohla šmiknout gatě 😀 Nezlobila bych se, protože by to určitě myslela dobře, jen bych jí v klidu vysvětlila, že mě to zamrzelo. Vztahy jsou přednější.
Minimálně se tě měla zeptat. I když v tu chvíli jí to asi nedošlo a naopak si myslela, že ti tím nejspíš ušetří práci, když s tím něco udělá. Mám doma něco podobného. Vždy když hlídá tchýně, tak pak nemůžu nic najít na svém místě. Vždycky si věci uspořádá podle sebe. A to mě taky dokáže rozpálit do běla. A nebo vtlouká mým klukům její zvyky. A já když pak po nich něco chci, tak slyším jen "ale babička říkala, že tohle". No a to jsem vždycky rudá vzteky. Ale nijak mezi sebou nebojujeme, jen jsou věci, které prostě pojedou podle mě!!! Takže za mě naprosto chápu...
Tak jestli byl manžel u toho, tak přece mohl něco říct, ne? Ostatně je to její syn, mohl v pohodě zdůraznit, že toto si nepřejete.
Mě by to taky naštvalo, tohle se nedělá, má se zeptat. Mě tchyně naštvala, když dceři zkrátila vlasy, aby jí to nepadalo do očí, já samozřejmě ofinu nechtěla.🙈😅Ale zkousla jsem to 🙂
No pises ze 'moje tchýně hlídala minulý týden našeho kluka', tak z toho jsem tak nejak nevytusila, ze ho vubec nehlidala, ale byli tam na obede, tak pardon.
Resit, ze kalhoty mohly byt pujcene, kdyz nebyly, mi prijde mimo. A priori asi clovek nepredpoklada, ze obleceni ditete neni jeho. Navic ty kalhoty vypujcene nebyly, tak nevim, proc resis, ze byt mohly. Taky mohly byt ze zlata. Ale nebyly.
Ja chapu, ze te to zprudilo, ale furt jsou to proste jenom blby gate. Za tisicovku, oblibene, ale proste jsou to jenom gate. Jestli ti lem u kalhot stoji za to delat takove drama, to je jen tvoje rozhodnuti, s tim nema tvoje tchyne vubec nic spolecneho a ani za to nemuze.
Rekla bych ji, aby takove veci nedelala, ze ty kalhoty znicila a stve me to a tim by to pro me navzdy skoncilo, za vic stresu by mi lem u gati nestal.
Asi se mohla zeptat, no. Babičky 🙂. Mně babička asi dvakrát děti ostříhala. Fakt hrozně. Po prvním ostříhání jsem jí přitom slušně prosila, ať to už nikdy nedělá. No, udělala. Asi jsem měla být asertivnější, ale i ty vlasy nakonec dorostly..a děti vyrostly, chtějí vypadat "cool" a dneska už by se nenechaly 🙂. Jo a taky ráda nastrihavala gumy u ponožek, u trenek, pyžam atd., aby je "netlačila guma". Všechno jim pak padalo.
V jednom filmu kdysi zaznelo... Existujou jenom 2 druhy lidi, s kvartyrem a bez nej a mezi nima je ostnatej drat. Ja bych to rozsirila na verzi *jsou lidi co resi picoviny.. * 😂
Hele asi bych se ozvala, kdyz to byly drahe a hlavne oblibene kalhoty. Syn vzdycky rve, kdyz se musi vytridit jeho oblibene obleceni, tak by me to nastvalo, ze zas bude scena, kterou jsme si mohly usetrit. U nas by se to asi nestalo moje mamka by se zeptala, nez by se poustela do oprav (pac me zna, takze vi, ze veci jsou ruzne podedene nebo urcene na dalsi predani) a kdyz jedou deti k manzelove mamince, tak jezdi do polorozborene stavby plne zvirat, takze tam dostavaji obleceni na odpis (kdy se pocita s tim, ze cast obleceni se uz nemusi vratit).
docela by mě zajímala fotka jak to ustřihla. 🙂
@kupi byl ve vedlejší místnosti, pak přišli už s ustřiženým spodkem
@martulka88 já právě šiju taky a řekla bych hodné dobře a na oblečení si hodně zakládám, kluk toho nemá moc, ale všechno krásné, anebo památečné kousky no
@antoinet souhlas, rozhodně nehodlám dělat nějaké dusno, nebo scénu
@sabatko byl ve vedlejší místnosti, přišli už s ustřiženým spodkem, určitě pak až to viděl, mohl něco říct, zřejmě vědel, jak budu reagovat....oni ale bohužel tu komunikaci v rodině na dobré úrovni nemají, oni jedou podle pravidla radši nic neříct, aby se někdo náhodou neurazil
Já ani nechápu, že jsou špinavé a třepí se a místo, aby je vyprala, tak je šmikne 🤣 Kdyby toto byl první prohřešek, tak to neřeším, ale do budoucna pamatuji. Ale pokud dělá "zloboty" často, měl by zakročit manžel. Ale jak jsem četla níže, nic tam neříkají, aby se neurazili. To je jak u toho mého. Nic rodičům neřekne, aby neudělal dusno a nebyli naštvaní. Já jsem vychovávaná jinak a pokud se mi něco nelíbí od mých rodičů, normálně jim to řeknu a oni to vezmou.
Proc se do vseho cpou?Moje tchyne si bez meho vedomi pridelala od deti klice od naseho bytu...
@hadruska tak to už je vyšší level než ustřižená nohavice. Jak jste to řešili ? Vy jste měli klíče od jejího domu ?
@petrasipkova1 Ona je detem dala,takze ano-deti,ktere k ni chodi je maji.Jak jsem to resila?Rekla jsem ji,ze mi to neni prijemne,vymena fabky je zbytecna-udelala by to znova.Jeji syn-exmanzel- se zachoval stejne,jako behem manzelstvi NIJAK
@martulka88 no právě, ona mě už dávno vypravěla se smíchem historky, jak svým dětem střihala rukávky, když jim byli malé a nevím co ještě, akorát mě nenapadlo že to udělá na mém oblečení, ještě jsme se neviděli, ale určitě řeknu, že ráda jsem nebyla

@laxesis Naprosto souhlasim. Mne se taky casto jezi vlasy z toho, co delaji nasi, ale jednou jim dam deti na starost, tak k tem povinnostem dostanou i prava. A vetsina tech veci jsou fakt hovadiny, vubec to nestoji za to nicit si tim den, natoz vztah.