Co Dělat, Když Tchýně Poškodí Dětské Oblečení?
Ahoj Holky, moje tchýně hlídala minulý týden našeho kluka a dole u kalhot mu ustřihla ty kalhoty, protože se tam třepili a byli špinavé. Když to tak píšu, zní mi to jako totální blbost to řešit, ale prostě se přes to vůbec neumím přenést...nechápu, jak to mohla udělat, když se mě nebo manžela na to nezeptala, nemohla třeba ani vědět, jestli ty kalhoty nemáme od někoho půjčené....strašně mě to namíchlo :D byli to drahé neměcké kalhoty, co nejvíc nosí, navíc to udělala šíleně odflákle, celé ostrapkané, křivé, odstřihla toho tolik, že to už ani nejde zapošít, měl by to moc krátké....řeším kraviny? jde mi o to, že se nezeptala, nemumím si představit, že já bych někomu něco ustřihla, aniž bych se zeptala...
Jako zeptat se mohla, ale zle to asi nemyslela🙂 asi bych jí řekla, že je hodná, ale že to má příště nechat na tobě..
@irmamala to je hodně crazy, ještě, když jí to i řekla, že to nechce, to bych asi neudýchala...hele vztahy máme dobrý, ale jsem čím déle tím více citlivá na tohle překračování hranic
@laxesis souhlas, já se s ní od té doby ještě neviděla, byl tak s něma manžel, tak asi jestli se zeptá, tak jí řeknu, že radost mi to neudělalo no...
No mě by to taky naštavalo, o tom žádná, ale zase se dějou i horší věci. Zajímalo by mě, jak by se tvářila ona, kdybys ji ustřihla nějaký kus z oblíbeného oblečení, protože by ti přišlo, že to tak bude lepší :D je blbka no..
Je to určitě blbý. Naši nám občas taky malou pohlídají, (nebo když jsme u nich všichni)tak když už by se jim něco nezdálo, tak to řeknou nám, max.se zeptají jestli můžou to a to. Ale sami by si nic takovýho nedovolili.
@irmamala To bych asi nevydýchala 😮
@kometkak hele myslím, že by jí to kupodivu nevadilo :D ale mě by to nikdy nenapadlo...ještě takové řešení, je to hnusný jako prase :D
@kometkak 😄 Ono "maličkostma" to začíná a velkýma věcma končí...
@klokanka31 hele taky jsem si řikala, jestli by to napadlo vůbec mojí mamku udělat...a došla jsem k závěru, že by se na tuty zeptala
@klokanka31 :D hele to mě přesně napadlo, že bych se na přístí návštevě měla nejak slušně ozvat, že se mi to nelíbilo, protože po tomhle jsem přesvědčená, že jí klidně i ostřihá vlasy, když se jí bude zdát, že jsou moc dlouhé
Já bych asi tvrdila, že to bylo půjčené od kamarádky a ta je teď na mě strašně naštvaná. A třeba to odradí od dalších diverzních akcí. Pak jí prostě slušně poprosit, ať jakékoliv radikální kroky nechá na vás.
Pokud jde o to, jestli je to jen blbost a mávnout rukou - stokrát nic taky umořilo osla.
@mourovatakocka souhlas, ona je takové citlivá duše, že ani to když jí řeknu, že příště kdyby se mohla zeptat nevydejchá bez slz v očích, ach jo, moc se mi do toho nechce, ale užírá mě to slušně :D
Mě by to štvalo taky a normálně bych řekla (i kdyby to pravda nebyla) že si mezi sebou s kamarádkami občas půjčujete oblečení po dětech a že by tě tím příště mohla uvést do nepříjemností 😊.
@luciebol no taky máme plno oblečení, které je vysloveně památeční (po mně, nebo bráchovi, krásné kousky) a kdyby to udělala s těma, tak už bych to nerozdýchala
Asi bych něco řekla.. tchyně takto syna ostříhala.. 2x.. poprvé jsem ji jen slušně poprosila, at to nedělá, ze syn chce delší vlasy.. podruhé to udělala, když jsem byla v porodnici s třetím.. poprosila jsem ji, ať dohlídne na dceru ať si umyje vlasy.. tak dcera se mi vrátila s mastnýma dredama a syn ostříhaný tak děsně, že ani po 3 měsících mu ty vystříhaný zuby nejdou do účesu nějak zakomponovat.. chce prostě delší vlasy.. tchýni jsem řekla, že ať to zkusí ještě jednou a dám synovi do ruky strojek, ať ji ostříhá tak, jak si myslí, že to babičce bude slušet.. že ona ho ani mě taky neposlouchala, tak proč bychom měli poslouchat my ji, co chce za účes.. takže za mě stanovit hranice, dokud jde vlastně o blbost.. jinak máme ale s tchýní vztahy super..🙂
@petronilkaa ty jo...docela síla, no más uplnou pravdu, ty hranice musím určit teď
Právě, chce to si jasně vytyčit hranice zavčas.
Me by to asi trochu naprdlo, rekla bych, at takove veci nedela, ale neumet se pres to prenest, to mi uz prijde jako prehanka, vzdyt jsou to jenom gate, o co jde..
@ai30 Jasně, jsou to jen kalhoty. Ale copak tebe by napadlo někomu jinému stříhat oblečení?
@ai30 si právě představuji, že by přišla k nám na návštévu třeba moje kámoška, nechala si kabát v šatně a mě by se zdálo, že ty rukávy by chtěli trošička podstřihnout :D
Mne by to teda nastvalo.:D pokud bych si nerekla sama, nebo se ona nezeptala, prave kvůli tomu, ze třeba mohly bejt drahy/dar od někoho atd. Takže bych řekla, že bych byla rada, kdyby se příště zeptala, protože to byly drahy kalhoty a teď to vypadá ještě hůř.🙂
A teda dala bych pak pro jistotu k návštěvě ještě domácí kalhoty kde mě to nebude mrzet, kdyby náhodou..:D
Citlivá nebo necitlivá. Buď to zkusíš a podobné snahy utneš v zárodku, nebo se tím budeš užírat. Teď jde o to, čí nervíčky jsou pro tebe důležitější 🙂
@pampeliska1313 jinak dar to byl, od brachy z finska, krasny merino komplet i s tričkem 🙂 i když o to by až tak nešlo, kdyby to bylo něco z meho detstvi, nesla bych to jeste hur
@mourovatakocka ne, souhlas, není zprávné mlčet, pak bych v budoucnu kvuli nejakemu dalsimu extempore mohla bouchnout jeste víc
Tak babička a kamarádka je snad něco jiného, pro babičku je to její rodina, její vnouče=) jasně, ona není rodič a takovéto věci nemá co rozhodovat, určitě bych jí to řekla, jak jsem psala nahoře. Ale srovnávat to s kamarádkou mi přijde trošku vedle.. Si pamatuju, že máma byla z tchýně taky hotová :D babička mi několikrát zničila svetr v praččce, dvakrát nás s bráchou ostříhala, vyhodila " pleteného plyšáka" po mámě, která ho dostala od své babičky.. dávala nám jídlo, které jsme nesměli..Ale dobře si pamatuju mamčinu větu "hlídá vás, má vás ráda.. to je dražší než svetry :D" já to zas vidím z jiného pohledu, u nás nefunguje ani jedna babička, nikdo nehlídá, nikdo nic nestříhá... ale možná bych měla občas ráda volný víkend, i za cenu ostříhaných kalhot 😅 chci tím asi jen říct, že je dobré si vymezit hranice, že takhle ne🙂 ale není nutno z toho dělat drama.
@laxesis jasný, souhlas, já jsem ráda, že jsem tady napsala, jsem právě nevěděla, jestli jen nepřeháním, že mi to vubec vadí 🙂
to určitě ne🙂 myslím že chlupy v zátylku by se z toho zježily každému :D
By mě mrsklo. 🙈 Jako kdyby byla akční a založila mu to, tak dejme tomu OK. I když by mu to bylo asi krátké. Ale když to vypadá ještě hůř? 🤦♀️ Já bych se teda ozvala, protože teď jsou to kalhoty, příště vlasy nebo drahé oblečení...
Moje máma mívá taky hovězí nápady, ale tam si to vykomunikuju. A hlavně to čekám, přeci jenom ji znám. 😁 Krokodýlí slzy a hry na city mě nechávají chladnou. Moje máma s oblibou používá větu: "Já jsem jenom chtěla..." To mi teda cuká oko a nabíhá žíla na čele.
Takže já bych to řekla, hodně důrazně, že takhle teda ne. A potom bych to pustila z hlavy, protože na to je život příliš krátký 😉
No kamosce bych asi kabat nepristrihla, ale kamoska ke mne taky nechodi na hlidani :D Ja nevim, mne nejaka udrzba prijde asi docela normalni, moje mama treba normalne vymeni gumu u kalhot, kdyz ma pocit, ze padaji, asi ani nepredpokladam, ze by kvuli tomu mela svolavat rodinnou konferenci. Tak nejak predpokladam, ze to tak tvoje tchyne myslela - trepily se mu, spinily, tam mu je 'zkratila'. Ze to udelala tahkle neumele, je na nastvani, ale zase velkou kovbojku bych z toho fakt nedelala...

Tak záleží jaký máš vztah s tchýni. Já mám na svoji takovou averzi, že mě naštve jen když promluví 😀 Pokud máte normální vztahy, řekla bych v tu chvíli, že to dělat neměla, ale víc bych se tím nezaobírala. Tchýně mojí kamarádky vzala její dceru na propíchnutí uší, i když věděla, že nechce dávat naušnice. Holčičce to zahnisalo jako prase a skončila v nemocnici..... To je tchýně na vykostění 😀