icon

Co dělat, když vám tchyně nadává? Bydlíme spolu.

nataliere15
3. srp 2023

Vycházeli byste s tchýni, která vám nadává do pič a kurev? Asi bych byla úplně blba kdybych ji ještě pozdravila ze?
Ona je taková, ze vše musí byt podle ni a když není tak je špatne. Včera chtěla zavarovat v troubě a řekla jsem ji ze ne, ze jednu troubu už kvůli toho pokazila a tak to začalo. Podotýkám ze v baraku je vše od manžela.
Bydlíme s ni..
co byste dělali vy v téhle situaci?

Strana
z3
bara88
4. srp 2023

@nataliere15 jako jak ? Že může nadávat jeho manželce(tobě)? A on ji za to postaví dům?

marselina
4. srp 2023

Tuhle situaci nezávidím a musí to vyřešit hlavně manzel

mirin89
4. srp 2023

@nataliere15 takze jste tchyni vlastne "koupili" i s domem... a jaky byl duvod prodeje? Neni mozne, ze ho sestra radsi prodala nez aby ho s ni sdilela?

zelenaesmolda
4. srp 2023

@mirin89
Je to docela mozne vzhledem k tomu,ze zadna z dcer ji k sobe nechce.

nataliere15
autor
4. srp 2023

@mirin89 postavila si s manželem svůj. Proto ho prodala manželovi.

koordinatorka_odboje
4. srp 2023

@nataliere15 aha, takze jste koupili barak s neformalnim vecnym bremenem sproste tchyne. Je ti jasne, ze kdyz ji tam postavite vymenek, tak jednou dojde na to, ze bude potreba se o ni postarat, protoze kdyz nechce jit uz ted do bytu, tezko pujde do nejakeho seniorcentra pozdeji. A hadej, na koho tato mila povinnost padne.

xxx3d
4. srp 2023

@koordinatorka_odboje já bych třeba měla větší strach z toho, že v tom výměnku skončí ve finále ona s dětmi...

zelenaesmolda
4. srp 2023

@xxx3d
To si nemyslim.Jestli tchyne vystipala uz predchozi partnerky tak se nespokoji s tim,ze soucasna manzelka skonci na vyminku.Bude ji chtit dostat pryc uplne.

xxx3d
4. srp 2023

@zelenaesmolda no výměnek jen jako mezistupní stanice před úplným odchodem, takovej postupnej odchod.
té holce se divím, ale omlouvá ji, že je mladá a slušná.

michaela666
4. srp 2023

Nešťastná situace, ale pokud si dost rázně nezpracuješ manžela, tak vám manželství nevydrží.
Normálně bych mu na rovinu řekla, že tohle nebude dělat dobrotu. Seženete jí v blízkosti jiné bydlení, budete jí pomáhat až nebude zvládat, ale na jednom pozemku spolu nebudete, jinak brzo přijde rozvod. Tohle nemáš šanci zvládnout tak, aby ses netrápila nebo věčně neustupovala a ona si je své teplé pozice vědoma. Vždycky se bude cítit jako tvoje nadřízená, protože v synově životě byla dřív.

koordinatorka_odboje
4. srp 2023

@michaela666 a hlavne JI syn pryc neposle. Zatimco o nekolik pritelkyn uz kvuli ni v klidu prisel...

ele_nka
4. srp 2023

@nataliere15 tohle má jen dvě možnosti, buď půjdete z domu vy a nebo tchýně. Čím dřív ai to uvědomíte tím líp pro vás.

kometkak
4. srp 2023

Pokud je dům její, sbalila bych všechno naše a okamžitě bych se stěhovala pryč. Pokud je dům váš, tak by sbalila kufry ji a vystěhovala bych ji, ať si najde nájem, žádá si o dávky, či si to nějak vyřeší, to už je její problém. Taková slova bych v mém domě a ještě před dětmi netolerovala ani den. Proč ji proboha stavíte něco k bydlení a k tomu u vás? To ji tam chce manžel? Ví o tom, jak se chová? Máte k ní nějaké závazky, něco ji dlužíte?

j.a.n.i
4. srp 2023

@kometkak No, dum je podle psaneho manzela, takze tezko bude zakladatelka kohokolov jineho, nez sebe z toho domu stehovat.

jerrabina
11. srp 2023

Má to ještě jedno řešení, ale chce to mít na to koule a zenový klid. A popravdě já sama bych to nedala, prostě na to dlouhodobě nemám (zatím! 😁 Jednou toho mistrovství chci dosáhnout 🤩), ale tak proč to nevyzkoušet.
Na všechny její sprostoty zachovat klid a říkat jen "ano, maminko" "ne, maminko" (nebo jakkoli se běžně oslovujete). Případně před dětmi v naprostém klidu říct "tohle slušný člověk neříká, ale k věci, bohužel to není možné" a tak. S úplným klidem a milým úsměvem a nadhledem.
Co se stane - ona začne pěnit, rozpálíme se vzteky do ruda, pak jí dojde, že prohrála a vzdá to. A pak tedy podle její přirozenosti se buď stáhne a začne se chovat líp, nebo to vezme zakeřně a bude dělat naschvály.
Mě se tohle jednou povedlo s mojí vlastní maminkou a byl to vlastně jediný způsob jak ji v tu chvíli zvládnout, protože byla vystrašená že si zpackam život a přitom by mi ho bývala zpackala ona kdyby mi vnutila svoji "pravdu". Coz jsem naštěstí viděla a v tu chvíli jsem měla i tu vyrovnanost. Bohužel už nikdy se mi to v téhle potřebné míře nepodařilo.

Strana
z3