Co dělat, když vás kontaktuje expartner sestry?
Kontaktoval mě sestry ex a chce vědět, jak se jí daří. Rozešli se před 4mi měsíci. Celkově ten vztah byl nefunkční a toxický, ovšem velká láska. Nedělali si nic strašného, jen tam byli psychické obtíže na obou stranách a stahovali se vzájemně dolů. On jí nekontaktuje, protože respektuje, že to ona nechce. Chápu, že chce vědět jak jí je. Nic jinýho nechce. Na druhou stranu nechci nic dělat za sestry zády. Na druhou stranu jí nechci říkat, že mi psal a zajímá se o ní, aby se to vše v ní zase neprobudilo. Příjde mi, že už je to s ní po rozchodu lepší a snaží se to nechat být konečně. Jako adi mi příjde nejlepší mu prostě napsat pár vět a tím to hasne ale nevím...Co byste udělaly vy?
Tak kdyby ji respektoval, nemusíš teď nic řešit. Napsala bych mu, že nejsem oprávněna poskytovat mu informace o sestře.
Odpovedela bych takovou tu slusnou odpověď, tedy ma se fajn a konec.
Asi bych mu slušně řekla, že je to milé, jak mu záleží na tom, aby se jí dařilo, a že se zajímá, jak se má, ale už se musí posunout i on dál a ty už nechceš být jeho poslem, informátorem.
Proč tě vůbec kontaktuje? To je, jako by chtěl pořád vzbuzovat dojem, že má zajem, i když ho nemá. Aspoň respektuje, že nemá kontaktovat sestru 🙄
@anonym_autor neodepisuj. Nic mu do toho není.
@anonym_autor nic bych jí o tvé sestře nenapsala, hezky mu napiš, že pokud chce vědět, ať napíše jí, že ty nebudeš podávat informace o ní, pokud si to ona nepřeje
Vůbec bych neodepisovala....může se to otočit proti tobě.
Taky bych mu rozhodně nic neříkala. Může se to otočit proti tobě, to bych asi neriskovala.
Ja bych to sestře řekla a odpověděla podle jejího přání.
Sestře bych to neříkala, ani jemu že má říct jí. Napsala bych mu teď a popřála ať se má taky krásně,ale víckrát nereagovala
Když on je fajn kluk, bydlí ve stejné vesnici, jako já ( sestra je daleko). Ignorovat jej nechci, nějak ho poslat někam také ne 🤷♀️ Nic proti němu vlastně nemám a chápu, že se stará o to jak jí je ( vzhledem k jení psychické diagnóze atp). ..Asi bych mu i ráda dala vědět, když to chce vědět. Ale bojím se, že se to jednou obrátí proti mě. Sestře raději nic říkat nechci, aby se toho nechytla jak tonoucí stébla. Nevypadá to, že by ji chtěl zpět, jen mu na ní záleží. Ale ona by to mohla pochopit jinak :/
Když on je fajn kluk, bydlí ve stejné vesnici, jako já ( sestra je daleko). Ignorovat jej nechci, nějak ho poslat někam také ne 🤷♀️ Nic proti němu vlastně nemám a chápu, že se stará o to jak jí je ( vzhledem k jení psychické diagnóze atp). ..Asi bych mu i ráda dala vědět, když to chce vědět. Ale bojím se, že se to jednou obrátí proti mě. Sestře raději nic říkat nechci, aby se toho nechytla jak tonoucí stébla. Nevypadá to, že by ji chtěl zpět, jen mu na ní záleží. Ale ona by to mohla pochopit jinak :/
@anonym_autor každý dobrý skutek .... bohužel, byť je ti ho líto, buď bych nereagovala, příp. napsala něco ve stylu nezlob se, sestra si to nepřeje
Odpověděla bych slušně, stručně, obecně bez osobních detailů a zakončila nějakou větou, z níž bude zřejmé, že v té konverzaci nebudu pokračovat.
Napsala bych, že se má fajn a víc bych to neřešila... Žádný detaily, žádný informace...
@anonym_autor tady platí úplně jednoduché pravidlo: pokud zvažuješ něco, o čem víš, že bys musela tajit a co by bylo problém, kdyby se to sestra dozvěděla, znamená to, že bys to prostě neměla dělat.
Jestli ty proti němu něco máš nebo je fajn kluk je jedno, je to její ex, ne tvůj kamarád.

@anonym_autor nic bych m nepsala, není to tvoje věc a pak se to muze i otočit vše proti tobě.