icon

Co dělat při vyhrožování a napadení bývalou partnerkou?

lubos6
28. črc 2024

Ahoj, zítra si mám dle soudního rozsudku vyzvedávat dceru. Bývalá přítelkyně, mi jí opět přez SMS odmítá vydat, jelikož jsem jí nevyhověl s předčasným zasláním alimentům, kdy jsem vždy na její žádost vyhověl a to i o 3 týdny předem. Teď bohužel toto gesto udělat nemůžu, jelikož mám dceru má týden a peníze potřebuji na rezervovanou dovolenou. Vyhrožuje mi OSPODem, policií a SKP centrem. Již jednou mě fyzicky napadla a vulgárně na mě křičela a vůbec jí nezajímalo, že byla přítomná dcera. A tak se chci zeptat, jestliže by nebylo na místě mít při předávání v záloze PČR, kterou ale nechci mít při předávání osobně, ale je místo, kde vidět nebudou, jelikož nechci aby dcera zažívala tyto věci.

lv
28. črc 2024

Myslím, že policii nejde nadiktovat, aby byla někde v povzdálí, v záloze, na pozorování. Buď u předání je, nebo není. Výhrůžky, sms si schovej, případně kontaktuj ospod sám.

lubos6
autor
28. črc 2024

@lv tam jde o to, že už jednou dcera viděla napadení z její strany a nechci, aby to viděla znovu, ale taky nechci abych si jí přebíral za asistencí policie.. Nevím jak to vyřešit

xxx3d
28. črc 2024

no tak do zítřka nic nevymyslíš.
jasně, můžeš zavolat na policii, zeptat se, popsat situaci, a uvidíš, třeba to půjde, ale nemyslím si, že by to šlo takto.
sociálka nabízí asistované předávání, ale na to je dle mého taky pozdě, když má k předání dojít už zítra.
takže zítra doufat a věřit v dobré rozpoložení a bezkonfliktní předání dítěte.

evellin123
28. črc 2024

@lubos6 ahojky ,tak mě napadlo co nějaký kamarád někde skovany by to natáčel na mobil? Jinak minje líto ,že si tímhle musí dcera procházet 🙈😣

zlataberta
29. črc 2024

Hlavně jí posílej peníze z účtu, abys mohl dokázat, že jsi jí je poslal....zašla bych na OSPOD a zeptala se, jak se chovat a jak s ní jednat, určitě poradí....to musí být šílený stres, nejen pro dceru. Všechny výhružné SMS si ulož. Nejlépe předání natočit a pak ukázat na OSPOD, jak se chová.

4formy
30. črc 2024

@lubos6 jak to dopadlo??