Co doma platí přítel a co platíte vy?
Hplky mam jen takovy dotaz, jak to mate v rodine a financema??? Co vsechno plati pritel/manzel a co vsechno platite vy?
@zuzineckah kdyz jsem se snim pohadala skrs tadytu situace s penezma... tak mi rekl ze ja jsem chtela dite tak se mam starat
@betelgeuzz no rikam ze je to moje auto protoze to tak nazval on... uz v cervenci rikal jak koupi auto ale porad to protahoval... a kdyz to auto nebylo do zarí kdy dcera zacla chodit do skolky tak jsem ho musela koupit ja... proste uz se to naskladalo a buchla sem... a nedej boze kdyby se male neco stalo, nekde by spadla nebo by mela vysoke horecky tak ja bych sla sni k doktorce, asi pesky a nebo bych jela na kolobezce podle jeho uvazeni.... ja myslim ze i auto je k zivotu celkem potrebne.... no snad nejak tento mesic prekopeme a ty dalsi snad budou lepsi.... doufam v to 😊😊porad si rikam ze se to placeni proste jen naskladalo (pojistka, gumy, technicka) a pak snad bude lip.... i kdyz kazdy mesic to je neco... a vzdycky bylo... i kdyz jsem mela jen 8200 rodicak tak jsme meli takovy problem... jenze ty problemy se stupnujou vycitkama ze ja nic male nekoupim atd... a jak by mohla koupit? Kdyz jsem dycky vsechny penize odevzdala a nebo jsem to jidlo musela platit ja
@zuzik24 já si zase nikdy nedovedla představit, jak bych fungovala se společnými financemi..
U nás muž platí náklady na bydlení, já to ostatní. Příjem máme cca. stejný, tak to funguje. Když jsou nějaké extra výdaje, tak se dohodneme - třeba já platím dovolenou, ale když jsme tam, tak prakticky nevytáhnu peněženku. Nebo když mám pocit, že platím příliš (nějaké aktivity dětí, léky atd.), tak mu řeknu, že se má taky zapojit. Občas to skřípe, ale mít peníze dohromady, tak se kvůli penězům nejspíš budeme hádat pořád. Nechci vědět, za co utrácí můj muž a nestojím o to, aby měl on přehled o mých výdajích...
@nikolisek můžeš mi říct z jakého důvodu tohle chování trpíš? On nebyl přitom když jste to dítě dělali? Je to sebestřední vůl obřích rozměrů.
@nikolisek než žít s něčím takovým, radši si najdu spolubydlení, kde dam maximálně 5000,- + část energii, nechám si platit alimenty na dítě a budu žít v pohodě. Tohle proste není chlap.
@zuzineckah asi kvuli dcerce uz.... mam k nemu posledni dobou nejaky odpor
@nikolisek a pracuju v docela vyhlasenem reznictvi tady u nas, takze tam mame dost prace... delame tam skoro vsechno co se spracovani masa a uzenin tyka... a on mi rekne ze jsem si mela najit lepsi praci ktera bude lip placena, ze naskladat misu nebo zivanskou umi kazdy debil.... ale uz nehledi na to, ze mi sef vychazi vstric kdyz potrebuju driv do skolky pro dceru a nebo sni jdu k dr.
@nikolisek jak rikam, u vas je problem uplne nekde jinde. Penize jsou podruzne, vas vztah neni zdravy.
Necetla jsem vsechno ale mi vyhovuje ze mame 2 ucty ....vic plati on auto najem benzin vylety ...a zbutek platim ja...
Vetsinou...
A kdyz mi dojde coz vetsinou ne , platim pak jeho kartou ....
🙂 muzu koupit co chci ...nestara se vubec... 😉
Nevidim v tom nic spatneho
Penize mame společně nedokáží si představit ze bychom je meli oddělené ze treba prijdoi pritelovi peníze a on by řekl to je moje a musela bych se ho ptát muzu koupit tamto nebo tamto? Prostě kdo ma tak zaplatí my to ani neoddelujem vubec co kdo kolik dostane nebo ma přítel plati muj telefon co jsem si vzala i půjčku která je psaná na me. Prostě žijeme spolu tak spolu i platime a neohlizime se kolik kdo ma. Kdyby to chtel aby to. Takhle bylo, ani bych s nim nezůstala. To je jasne ze bych nevyzila z toho co mam ja. Nedokáží to prostě pochopit. Kazdy to ma hold nastavené tak jak chce.
Jsme spolu 8 let (2 roky manzele),mame tri deti a kazdy svuj ucet-a zijeme si pekne 🙂)) Ja z rodicaku (6 500 cca)-platim vse kolem bytu (je muj)-takze elektrinu,vodu a fond oprav,nejake sporeni detem, pojistky.......muz ma vyplatu-mi da 11tis cash-z toho je 8 na jidlo (1tis davam bokem a setrim na utratu na dovolene),7 tis.je na jidlo,3litry mi dava na deti (ja z toho kupuju,obleceni,boty,darky,platim poplatky ve skolce,skole atd.), z uctu pak plati skolne pro syna,skolkovne pro dceru,jejich obedy, auto a benzin, internet,tv,pausal pro nas oba, sporeni detem, svoje sporeni ci pojistky 🙂))) Ja jsem mela minuly rok materskou a proplaceni dovolene,tudiz jsem si na ucte udelala krasnou rezervu,ze ktere si kupuju sobe,darky ostatnim 🙂)) jinak jsem platila detem postele a stul (syn je skolak),muz ted platil venkovni zaluzie 🙂)) ted ma dostat nejake odmeny a uz se ptal,co chci,ze odmenu potrebuju ja 🙂))) nam to tak vyhovuje..........az pujdu do prace,zvysim sporeni detem,a platbu napr.za skolne a obedy treba rozdelime mezi sebe 🙂)) ja umim docela setrit 🙂)))
Peníze máme společné. Neumím si představit, že bych z rodičaku měla platit poplatky a potom spoléhat na to, co mi přítel dá atd. Pokud jdeme na nákup atd, je jedno kdo to platí.
Kamarádka má přítele a ten ji posílá ze svého účtu trojku pro ni a její dítě. Pokud to přečerpá má smůlu, jasně jídlo domu koupi ale pro sebe si už nekoupi nic. Přijde mi to smutné, dělit se ještě takhle v rodině.
@pabka presne. Videla to uz predtim, nez meli spolecne dite. Asi budu drsna, ale me ty pribehy pak ani nedojimaji... Protoze kdyz je hloupa hlava trpi cele telo, no.
@verunka045 my mame ucty oddelene, ale nikdy jsem nemusela manzelovi rikat, at mi neco posle. Pracuju i na rodicaku, zvladam si i setrit. Platim to, co jsem uz psala vyse. A kdyz mam nejaky vetsi vydaj, manzel mi sam da od sebe penize. Proste zijeme s oddelenymi ucty, ale spolecnymi financemi. Peo nas naprosty ideal.
@sudylichozrout Další příspěvky jsem nečetla, tak nevím. Jak píšeš, máte společné finance ale oddělené účty, tak je to v pořádku když Vám to tak vyhovuje😊. Smutné mi přijde když je žena na rodičaku a chlapa nezajímá když už tam má nulu.
@sudylichozrout nedojimaji? To vůbec! Spis bych si ukroutila hlavu a dřív mě to úplně rozcilovalo, teď už je mi to sumak, každému co si zaslouží holt.., jen ty deti jsou pak chudáci a ty za to nemůžou.
Já vůbec nemůžu pochopit, ze se dělí striktně peníze mezi partnery ve chvíli, kdy žena je na rodicaku s JEJICH dítětem...??!!! Jako co to je?
Jsem teď taky doma s detmi, predtim jsem vydělávala opravdu hooooodne slušně, teď mám klasiku rodicak jako všichni, ale já jsem přeci doma s našimi detmi, ne z pleziru, jak říkám - muže doma zůstat muž a já klidně půjdu do prace, rada, tedy on vydělává ještě pořad víc než já, takže samozřejmě on chodí do prace, já jsem doma, ale chci tím říct, ze tím pádem já za nás obstaram deti, on peníze, ale oboje je NAŠE, takže jaké “tobě došel rodicak? Mas smůlu”, tohle vůbec nechápu... a nikdy by si to manžel nedovolil ani pomyslet, natož říct, odevzdala bych mu deti, šla do prace, na konci měsíce dala 7000,- a řekla teď si to zkus.
Proč mě by měl 10x klesnout příjem když jsem doma kvůli našim dětem a ne ze nechci makat? Jinak bych si peníze vydělala stejně jako on. Ze bych tedy na rodicaku jedla rohlíky a on svíčkovou? Co to jako je???
@pabka absolutní souhlas.
@pabka Přesně, ono je ve výsledku jedno, jestli jsou ty peníze na jednom, dvou, třech účtech a různě se přeposílají, ale podstatné je, aby oba partneři byli spokojení a mohli si dovolit přibližně stejně. Ono se může stát, že v podobné situaci se vyskytne i muž - nemoc, úraz, vyhazov. Jak by se mu pak líbilo, kdyby dostál pár tisícovek nemocenký a ženská ho ještě zkásla na domácnost a on si nemohl koupit ani nový ponožky? Nikdy by mě nenapadlo říct chlapovi, že ho živím. A on si samozřejmě nedovolil nic takovýho v době, kdy jsem byla na rodičáku a věnovala se našim dětem.
Myslím, že je na každém jak si to zařídí, důležité je aby to vyhovovalo Vám a jestli to někomu přijde divné, je to jeho problém. My máme účty oddělené - manžel platí nájem, hypošku a vše kolem auta, internet a tak. Já platím pojistku a jídlo, oblečení prostě takový ten zbytek. Pokud jsou třeba větší výdaje na domácnost jako pračka, nebo tak, platí manžel
@betelgeuzz přesně tak!!
@jajulin me zase prijde divne,ze se manzel nepodili na platbach z vetsi casti kdyz vydelava podstatne vic?
@zelenaesmolda od určitých částek je to úplně jedno.
@zelenaesmolda to bylo opravdu na mě? V tom případě nechápu, na co přesně narážíš, už je to přece jen pár dní, co jsem tady reagovala naposledy. U nás jsou peníze společné.

Ahoj, mě teda nikdy nenapadlo, že jsou domácnosti, kde to funguje tak jak to tady popisují některé z vás a není vás tedy zrovna málo... My to máme doma tak, že jsou peníze společné a je jedno, kdo co platí, upřímně jsem v šoku, že to tak někde nefunguje... To mě opravdu překvapilo...