icon

Co řeší ženy a muži v domácnosti?

11. lis 2024

Zdravím všechny maminky,
moje otázka je jednoduchá, co všechno řešíte? Myslím tím, domácnost, péče o dítě, nákupy potravin a drogerie, vaření, úklid, účty, servisy aut, spotřebičů, úřady, odpady…. Atd..
A co řeší vaši chlapy?? Zahradu, exteriér domu , opravy a rekonstrukce ??

Strana
z2
ninive211
14. lis 2024

Manžel řeší věci kolem auta č. pojištění, pojištění domácnosti a cestovní pojištění (chodí to na jeho jméno). Pak drobné opravy v bytě (těch moc není). Dále řeší větší nákupy (já většinou koupím max, pečivo, jogurty a balenou šunku nebo ještě kupuji drogerii teda-jako zubní pasty, prací gely, WC čističe apod.)
Z úklidu pravidelně řeší vysávání a tak z 80% umývání nádobí. Výprava ráno je tak 50/50, odcházíme přibližně všichni zaráz, jen když potřebuji jít o něco dřív, tak je příprava na něm (no, já musím synovi nachystat oblečení, příp. být na tel, kdyby něco)
Výlety, dovolené - řeším komplet já. Vodění dcery na kroužek a z kroužku je na babičce (resp. dědovi, který ji vozí)- resp. dcera by to zvládla naprosto v pohodě sama, je jí 10, ale babička si prosadila, že ji budou vozit a vyzvedávat, hlavně teď za tmy, kdy končí před pátou, aby se nemusela kodrcat pár zastávek po tmě MHD.
Úkoly s dětmi - to je na mně, maximálně pokud dcera potřebuje něco doučit z matematiky třeba, tak nastupuje manžel - ne že já bych nevěděla, jen fakt s ní nemám trpělivost, když jí to vysvětluju za mě polopaticky a u toho vidím, že mě snad ani nevnímá nechápe a ani se moc nesnaží (bych ji zabila). Vaření je na mně, manžel maximálně udělá o víkendu vajíčka (a už ani to) anebo tousty či tortily, v tom zase je mistr, to nechávám na něm, plněné tortily. Ale nic složitějšího nedá (nebo možná by dal, ale nechce)
Co se týče práce - já mám lehce krácený úvazek na 35h týdně což ani za zkrácený úvazek se moc považovat nedá, ale ono o těch 5 hodin týdně méně je docela poznat). Peněžně vydělá manžel samozřejmě o něco víc. To mi připomíná, manžel mi posílá část výplaty na společný účet (kromě toho máme ještě každý svůj soukromý účet), z toho já řeším platby domácnosti (telefony, obědy dětem, nájem - to jsou teda vše trvaláky, no) a pak spoření a investice

Strana
z2