icon

Co to obnáší být Jehovista?

gabrielkka
18. čer 2015

Dobrý den maminky,
co to obnáší být Jehovista?

Strana
z5
funnysunny
21. čer 2015

@androsa ved to,ze vraj ten vystup je najtazsi..

funnysunny
21. čer 2015

@mikimi Si OBDIVUHODNA!... ze si nasla silu vystupit a veris v ozajstnu lasku, nie podmienenu strachom z nejakych zasad... 😉

incognito
21. čer 2015

hele a musi jim tedy clovek odevzdat svuj majetek, kdyz k nim vstoupi nebo ne?

funnysunny
22. čer 2015

@incognito Uryvok z clanku byvalej jehovistky http://zivot.cas.sk/clanok/5000/po-deviatich-ro... Niektorí ľudia ich viere vraj až tak uveria, že sú schopní dať im celé majetky. „Robia zbierky, ale nevolajú ich tak. Majú schránky na peniaze a neustále zdôrazňujú, že dielo stojí peniaze a náklady sú veľké. Emocionálne ľudí privedú k tomu, aby im peniaze dali. Všetci pracujú pre Svedkov zadarmo a sú presvedčení, že to robia pre Boha,“ pokračuje ďalej.

ilia
20. črc 2016

Jehovisti su chori sfanatizovani ludia...pred par rokmi som mala nejake problemy,mala som chaos v tom,preco sa na svete deju zle veci a boh sa na to.pozera,tak som zacala s jednou milou osobou studium biblie...zacina to vsetko pekne,ale clovek s normalnym iq a zdravym pohladom na svet pride sa skryty zamer svedkov.. par krat som bola pozvana aj na zjazd a sviatost k poslednej veceri...ich srdce je pokrytecke,vladne tam falos , umela laska a vztahy ...bazyvaju nas vsetkych zlych,dokonca prehlasuju ze boh.iste veci nenavidi,co je nemozne,su tak sfanatizovani,ich preklad biblie nie je spravny ,je tzv az zamerne pozmeneny,tak ako neverim uplne ani katolickemu prekladu,myslia si ze su nasledovnici krista,tolka zla a povrchnisti vnich je,organizacia.svedkov je jeden velky omyl,nema.nic spolocne s kristom,siria 100 rokov strach z armagedonu,ktory predpovedali asi 4 krat...toto ucia svoje deti. Jezis zmieroval ludi,nemal.predsudky,pred nikym nezatvaral dvere,jehovisti lukas 21.8 ale v spravnej biblii. Treba nasledovat krista,laskou,mat ho v sebe ,byt dobrym clovekom,netreba chodit 90hodin a vyklopkavat,to robili apostoli.treba zit slobodne,hodiny vas nespasia,ste falosni

magdalenax
20. črc 2016

@gull Fórum bylo vytaženo, tudíž se vyjádřím, k tomu, co jsi napsala, a to jednou větou - nepleť si prosím náboženskou společnost s církví

magdalenax
20. črc 2016

Můj bratranec měl co dělat, aby díky této pakáži nepřišel o rodinu a majetek

racerunner
21. črc 2016

Jen k upřesnění zákona- vede se zde o tom nejasna diskuze. Z vitální indikace při jasném ohrožení života lékař má jednat v nejlepším zájmu dítěte, tedy nemusí poslechnout rodiče. Je to i v praxi občas uplatněno,pokud rodič žádá negativní revers a lékař soudí, že by odchod z nemocnice ohrozil život dítěte, vůbec si ho odvest nemůže. Volá se policie. Jiná situace je u odkladných výkonů jakým je transplantace KD. Tu ale občas odmítne i rodič 'nejehovista'. Je to smutné, ale i lidé zblblí léčiteli apod.často nevyužijí této možnosti léčby. Čímž se ale sekt nezastávám. Jen upřesňuji praxi v medicíně.

androsa
23. črc 2016

každé náboženství je podvod k tomu, jak nejlépe ovládat myšlení lidí a manipulovat s nimy k obrazu svému a to jakékoliv náboženství. ŽÁDNY BŮH NEEXISTUJE. Každy by se měl zamyslet sám nad sebou, protože každy člověk má svého boha v sobě a na tom byl měl začít pracovat a rozvíjet sám sebe a nepodporovat nějaké vychytralé lidi, kteří chctějí jen ovládnout svět a nenechat sebou manipulovat. Vždyt to je konec, kradou lidem duši .....člověk by měl mít hlavně víru sám v sebe

magdalenax
23. črc 2016

Přesně tak, hezky si to napsala

hanushkatess
23. črc 2016

Vsechny prispevky jsem nezvadla cist. Mam v teto cirkvi rodice, sestry... Vyrustala jsem v tom, byla jsem v tom vychovavana... Ale nikdy jsem k tomu netihla, spis jsem to delala pro to, aby ze me meli rodice radost...nechtel jsem je zklamat...jenze jednoho krasneho dne sem prestala byt jednim z nich...co to pro me znamenalo? Nejdriv neustale "seance", porad za mnou nekdo chodil...presvedcoval at dojdu l rozumu...neprisla jsem 😀 kazdopadne jsem prestala byt jendou z nich a zacala zivot uzovat tak, jak to citim...zadne omezeni, zakazy...moje prvni Vanoce...nedokazete si predstavit ten pocit!!! Kazdopadne...ani jedna sestra se mnou nemluvi nebot ja jsem ten "svetak", odpad...kdybych se stala soucasti tak to joooo...neni to snad znak pokrytectvi?! Ze zacatku to bylo strasne... Potkat sestru a delat ze ji neznam... A ted? Uz to nejak neresim...

biedronka10
23. črc 2016

@androsa mila pratelska osobo. Nez zacnete soudit a odsuzovat verici, trochu se zastavte a zamyslete. Neni vira jako vira, jaky rozdil vtom je nema ateistovi smysl vysvetlovat...ale kdyz uz se chcete vyjadrovat takto, dobre....podle vasi myslenky jak vite ze buh neexistuje? Mate na to nejake dukazy? Stejne tak jako nedokazete ze existuje. To zjistime vsichni az po smrti. Tady ale jde o zakladni myslenku, to co z jednotlivych cirkvi vzniklo udelali lide..vytvorit z cirkve "politicky institut" za to jak to tady vypada si muzeme my sami!!! A to protoze od Boha mame prave tu svobodu na zaklade ktere se mame moznost rozhodnout jakou cestou pujdem. Ja nikomu nevycitam ze je ateista, byt obcas vystupuje velice komicky a treba to neuvedomuje, stejne tak jako neverici nebo nemaji pravo shazovat jineho vericiho. Verici clovek neznamena clovek bez chyby, ale znamena clovek ktery ma urcitou nadeji po smrti, male svetlo v tunelu ze neco vyznamneho pokracuje dal, to ateistovi chybi...tak tecka...pro nenechvce NEJSEM jehovista ale krestan a NESTYDIM se za to... a co se tyce otazky jehovisti, to je urcita forma sekty ktera dela lidi nestastnymi a pokud mozno pryc od nich...dekuji za moznost vyjadrit nazor

magdalenax
23. črc 2016

ale jde o zakladni myslenku, to co z jednotlivych cirkvi vzniklo udelali lide..vytvorit z cirkve "politicky institut" za to jak to tady vypada si muzeme my sami!!!
@biedronka10
....věřící...

magdalenax
23. črc 2016

@biedronka10 Ateista určitě žádnou církev nepodporuje a není oddán víře, a to jakékoliv. tudíž, jak jsem zmínila výše - okopírováním Tvých slov, sami si za to můžou, ale lidé věřící.
Co se rýče uživatelky Androsa, - nemyslím si, že by někoho odsuzovala, ale má na víru svůj postoj, a nejspíš hodně opodstatněný.

Mimochodem, neznám jediného věřícího, kterému by víra něco dala. Ale těch, co jim víra vzala znám dost. Je naprosto Tvoje věc, zda se budeš kupř. před jídlem modlit, to je opravdu Tvoje věc, i když na to modlení dojít nemusí. Jen bych se chtěla zeptat, zda když na to jídlo mít nebudeš, zda se můžeš obrátit na křesťany, zda Ti pomohou....

mikayla
24. črc 2016

Ahoj, pisu z mobilu z chalupy, kde mám špatný připojení, tak se nemůžu ted rozepisovat. Musím se ale vyjádřit k prispevku od magdalenax. Znam nekoho, komu vira dala -mě a naší rodině. Loni jsme čekali s manželem první miminko, nadšení a nateseni. Na sonu ve 22.tt mnohocetne VVV , včetně vady mozku, ledvin, končetin, chybeni cé, vy v pupečniku. Zhroutil se mi svět, na potrat jsem jít nedokázala. Každej den jsem probrecela , s manželem jsme začali číst bibli a modlit se za uzdravení. Podotýkám že jsem křesťan, do tý doby velmi vlažný katolik. Po jedné intenzivní modlitbě v zoufalství za mnou přišel Duch Svatý (Buh) a řekl mi, že dítě je uzdraveno. Všechny kontroly v Motole az do porodu spatne. V listopadu se nám narodil zdravý a krásný syn. Jsem sama lékař, okolí mě zná jako racionální osobu. Buh existuje! A jehovismus je velmi nebezpečná sekta.

biedronka10
24. črc 2016

@mikayla A prave o tom to je, krasne jsi se vyjadrila. Ja takto pisu prave proto ze sama jsem lehky zivot nemela a uz jsem dvakrat malem mela byt po smrti. Pak take kdyz vam umira blizky clovek ktereho milujete, vira van da silu a na vec trosku jiny pohled. Me v podstate vira v Boha dostala tam kde jsem a vdecnost jakou mam i presto vsechno nelze jentak vyjadrit, je velka. Tobe drzim palce, zvladnete to a radujte ze zivota, vzdyt od toho tu jsme 🙂

biedronka10
24. črc 2016

@magdalenax i neverici byli kdysi verici 😉

aklin
24. črc 2016

Mám kamarádku jehovistku, na rovinu jsem ji řekla, že já tuhle společnost neuznávám, že jsem díky ni ztratila rodinu. Kamarádka pochopila, vůbec se nesnaží, a bavíme se normálně o normálních věcech. Momentálně nás spojuji děti.

androsa
24. črc 2016

@biedronka10 milá osoba, abyste měla jasno, já nikoho neodsuzuji. Odsoudila jste se sama, mně jsou všichni lidi, kteří jsou v nějakych spolcích nebo v co věří ukradení. Dokud to nezasahuje do mého života, tak nech si dělá každy co chce a jak chce......takže si své mírumilovné komentáře miřte na někoho jiného. Mně jste lhostejná a docela vás lituji, že nedokážete věřit sama v sebe a potřebujete, aby vám někdo řídil život a říkal co máte dělat a jak se máte chovat. ....abyste nezradila boha. Hlavně byste neměla zradit sama sebe, ne? Věřte si čemu chcete milá osobo. Byla bych ráda, kdybyste mi nechala svuj názor, já nemám čas se bavit o tom, jestli buh existuje. Já vím, jak funguje svět a vím, že náboženství vymysleli lidé i boha, pro takové lidi jako jste vy. Děkuji, mějte se hezky 🙂

androsa
24. črc 2016

......je to je o tom, že "Víra tvá tě uzdraví" a to je jedno v co nebo koho budete věřit. Ale věřit dělá zázraky. Ne bůh. Ale každého věc v co věří, hlavně, že věří a čtu, že každy si něco nebo někoho najde. Kdo za to může, ale já si myslím, že je to jen energie, která se člověku vrací, když věří.....ale každy máme ten svůj názor, podle toho jaky život žijeme a co nám každému osobně pomáhá to přežít. Někomu duch svatý, někomu Jehova, někdo se spoléhá jen sám na sebe, někdo má Aláha, jiny Budhu a toho je dost......naděje umírá poslední, tak se člověk většinou uchýlí se modlit k něčemu nebo někomu....ale už se nebudu zapojovat do debaty......vidím svět svyma realnyma očima...a je pravda , že jak dopadla křestanská církev už dávno není o bohu......

magdalenax
24. črc 2016

@androsa Přesně tak

magdalenax
24. črc 2016

@biedronka10 a věřící jsou dnes nevěřící...

magdalenax
25. črc 2016

@androsa Já jsem taky věřící, ale věřím v jen jednu jedinou věc, a to je lidská blbost, ta je totiž věčná

majkoz
25. črc 2016

@androsa Já se tuplem nechtěla do debaty zapojovat, spíš koukám, jak kdo to má. Ale je to přesně, jak Ty píšeš".....co nám osobně pomáhá to přežít". A já říkám-prožít!!! Tudíž Ty přežíváš-svýma, jak píšeš reálnáma očima-ale někdo jiný bere svůj život jinak, proto by to chtělo ta kukadla trochu otevřít a být liberálnější. Otázka víry je strašně intimní věc, a každý, kdo o ní bez rozmyslu, navíc se soudem o ostatních, polemizuje, nikdy se do hloubky věci neponořil. Toť můj smělý názor 😎

magdalenax
25. črc 2016

@majkoz Přesně tak. Sice používáme možná skoro všichni - já se jen modlím, aby to ... vyšlo...., či v podobném slova smyslu.
Kdyby byla víra taková, jak se nám snaží být s prominutím vnucena, nemuseli bychom mít kupř. lékaře.

majkoz
25. črc 2016

@magdalenax Ano, a proto nechme otázku víry na jednotlivci. Ať si každý chodí do kostela, bo templu, bo ... dle libosti. Pokud onomu jednotlivci to tak vyhovuje...Jiná otázka je dogmatická výchova, atd.

magdalenax
25. črc 2016

@majkoz Přesně tak...

Strana
z5