Co to obnáší být Jehovista?
Dobrý den maminky,
co to obnáší být Jehovista?
@mikimi Musis byt dost silna osobka 🙂 skoda,ze Tvoja mamka je takto tiez zaslepena ☹ Zaujima ma,ako si sa dokazala dostat prec od Jehovistov..Ak je to moc osobna otazka,nemusis pisat 😉
děvčata,je pěkný že popisujete své zkušenosti-ale jsou to jen osobní postřehy a názory,tak se nedohadujte,je to zbytečný,prostě někdo má takovou zkušenost a druhý makovou,je pravda,že Jehovisti mají špatnou reputaci stran svých názorů na léčbu,majetky-kde všichni mají všecko a nikdo nic-jen na druhou stranu tohle byl tuším i ideál kapitalismu,při vstupu se musí všeho zříct a převést na jejich uskupení,ale zas je pravdou,že zvlášt matky jsou na své děti opatrnější a základem pro život berou vzdělání,což mají jako děti jednodušší-žádný materialismus se u nich nenosí,takže neřeší co kdo má a jakou značku-to je zase můj postřeh a souhlasím s
@nonnni vše co zvrhne ve fanatismus je průšvih,takže záleží i na jednotlivcích jak věc berou a podávají ostatním-fanatické matce bude jedno,jestli její dítě potřebuje transfuzi,operaci či jinou nutnou léčbu neslučující se s jejich vírou a nechá dítě napospas,matce milující naopak
@marecek4 kapitalismu???
celý život, co si pamatuju, jsem měla otázky, které mi mamka nikdy nezodpověděla..byly přímo ze srdce a z hloubky duše. Vždycky říkala..neptej se, poslouchej. Když mi bylo 13. přestala jsem na shromáždění chodit a pořád jsem měla hrozný strach, že každou chvíli (už je to 30let každou chvíli) příjde armagedon a zemřu, protože jsem se rozhodla následovat své srdce. Měla jsem dost těžké dospívání, kdy jsem hledala lásku, ktrerou jsem měla vždycky jen prostřednictvím bible. Pohodička u nás znamenalo vzít si Otázky mladých lidí a číst si..ne, chci normální rodinnou pohodičku, přitulit se, koukat společně na pohádky..normálně si popovídat, abych neslyšela nic o Bohu a žádný verš! Chtěla jsem lásku mámy a dost jsem ji hledala. Pak jsem se dostala do rukou výborné psycholožky, která mi pomohla stát si za tím, co jsem celý život měla ve svém srdci, co pořád volalo. Najít pravdu uvnitř sebe, ne venku. To, co tam celou dobu bylo, tím teď jsem, jinak to ani nejde. Teď vím, že jsem dobrým člověkem. Nemám strach ze smrti a přijmula jsem mámu, takovou, že prostě není, nebyla a nebude. Miluju vánoce, které jsme nikdy neměli. Naučila jsem se přijímat dárky, co jsem nikdy neuměla. Naučila jsem si věřit. Vím, že kdyby můj syn byl nemocný, budu důvěřovat lékaři, že pro něj udělá s boží pomocí to nejlepší.Musím říct, že nepatřím k žádnému náboženství, poslouchám, co mi říká srdce, snažím se jednat s láskou a věřím v to, že i to dobré i zlé pochází od boha. Zlým se učíme, oboje přijímám a jsem za to vděčna.
vděčna za života takový jaký je..přijímat dobré i zlé. To prostě svědci jehovovi popírají. Podle mě tím jdou proti životu i Bohu
klami žije v nějaké iluzi :D jestli je svědek jehovův a neví, že to takhle funguje :D
@suzanna123 ???
Co obnáší být jehovistou? jejich víru respektuji,je to jejich volba,ale bohužel to obnáší i časté otravování jiných lidí,kteří o jejich víru nestojí
.....presne tak, vsechny nazory jsou pravda.....a jak tak to ctu, tak mam pocit, ze ti lide jsou tak zfanatizovani. Samozrejme, ze sami oni si to neuvedomuji.....tak to umirajici dite berou jako obet tomu jejich vymnyšlenemu bohu a jsou zřejme i stastni, ze bude v tom jejich ráji dřiv,než oni....mam tetu na fb a denně sdili , jak se nemuze dockat az bude v raji z tohodle zleho sveta .....tak jen tak hloubam, jak asi přemyšli a vidim to takhle, jinak normalne uvažujici lide žijou teď a tady na tom krasnem svete, ktery jsme si vytvořili sami a delame vše pro to, aby to bylo to nejlepši misto na zemi pro nas a naše deti a nebudu hledaz štesti vsude jinde, když je přesne v nas a naši duši a cekat až umřu, abyvch bylka v raji......na tohle skoči presne ti zraneni lide, jak uz bylo psano....kteři maji strach byt sami sebou a potřebuji, aby je nekdo řidil......a to jak berou za svou rodinu ty svedky jehovovi je taky smutna pravda.......boji se reality všedniho dne, proto propadnou tem libeznym a falešnym slovum a modleni se.......oni se o spatnych vecech nebavi, na zo jen poukazuji, jak je svet spatny......vlastni nazor nemaji, vse se uci a přebiraji z tech jejich casopisu....no skoda mluvit, vse uz je vxpsano vyše a jsem rada, ze to nevidim sama takhle....takže jehovisté "Probuďte se"!!!!!!!,
to není ráj tam někde...Svědci jehovovi věří, že po smrti není nic...spíš a nic nevíš...ale jednohe dne (mých 30 let už to má být každou chvíli) příjde boží soud, armagedon a všichni lidé, kteří nevěří v Jehovu zemřou a zůstanou tady jen ti věřící, žít věčně + vskříšení mrtví. Pro mě je to stejné jako čistá rasa Hitlera. Pro mě tohle není Bůh.
Jehovista nesmí pít alkohol, sex až po svatbě, neuznávají antikoncepci, interupci, transfůzi, musí povinně chodit od domu k domu, takhle hledají nové ovečky a ještě vymývají mozky. Pokud jejich dítě krvácí a má málo krve, rodiče nedovolí, aby lékaři tomu dítěti zachránili život, raději obětuji jeho život. Musí se účastnit těch schůzek každé útery a neděli. V Německu se stal jeden případ, kdy žena Jehovistka rodila v nemocnici, manžel byl přítomen u porodu, během porodu vznikly komplikace, kdy žena začala silně krvácet. Doktoři ji chtěli zachránit život transfúzi, manžel odmítl dát ji transfúzi. Následkem bylo, že žena na porodním stole zemřela, ale dítě přežilo. S jehovisty mám zkušenosti, sama je mám v rodině.
@marecek4 "tohle byl tuším i ideál kapitalismu,při vstupu se musí všeho zříct a převést na jejich uskupení"
@mikimi Boh nam dal slobodnu volu a tu Jehovisti a ini ludia v sektach zial,nemaju...nesu so sebou vybudovany pocit viny, ktory nema daleko k strachu..strach pred tym,aby na svedka niekto nepoukazal,ze je nedostatocne aktivny napr vo svojom zvestovani..
@aklin este to funguje stale tak,ze nosia vo svojom obcianskom preukaze karticku,kde je napisane,ze su clenovia svedkov Jeh. a v pripade nehody alebo urazu si nezelaju prijat cudziu krv?
.....tak mi řekněte, jaky člověk tohle vše přijme a stane se Jehovistou?...ja to vidim jako dobře promyšlena manipulace tam ze zhora.........a ti si dobře žijou z dobrovolnych daru, zfanatizovany clovek co obetoval uz svou duši jim da vsechno.......stavi nove pozlacene kralovstvi.....ja bych jim poradila....."hledejte boha v sobě a přijměte se takovi jaci jste a milujte sami sebe", pak budete stastni a když je stastna matka , tak jsou stastne i deti a vsichni okolo.........
@androsa ano,je to o manipulacii a autorite,aj penize tam zohravaju rolu..ale ok,to nechajme bokom,nech kazdy ma kolko ma a kto chce dat,nech da :D ale aky clovek tohle vsetko prijme a stane sa Jehovistom? Clovek niecim zraneny v zivote, osamely, prezivajuci nejaky problem, alebo bol vedeny odmalicka k tomuto... ☹
@funnysunny přesně tak. Kdo vubec daval otazku, co obnaši byt Jehovistou? Jestli ma uz jasno?
@gabrielkka četla jste přispěvky? Co si o tom myslite?
nejsmutnější je, že tady prakticky maminky potvrdily, že by své dítě nezachránily...a to mě zaráží (jsem doslova zhnusena, co je tohle za víru),jinak ať si každý věří čemu chce....PS: a uměle oplodnění jehoviste můžou? když tady některé hlásají, že dítěti nedají transfuzi ale něco dle Jehovy nepřípustného podstoupí....nechápu :D....jinak končím,mám lepší věci na práci.....žel každý svého štěstí strůjcem,ale matka,co nechá umřít dítě není matka
@kopeckovi ale já mluvím o situaci, kdy by dítě mělo autonehodu, mělo ošklivý rány a musela se mu OKAMŽITĚ podat krev, jinak by vykrvácelo...stalo by se to na menším městě, přijel by vrtulník a nebyl by naprosto čas řešit, kde sehnat krevní náhradu nebo kýho výra. Tak dala byste, nebo ne? Mluvím o tom, jeslti existuje situace, kdy byste pro víru obětovala život dítěte. Prostě mě jen zajímá, jak striktní v tom jehovisti jsou
@funnysunny to jsem nevěděla.
...muj pohled je ten, ze to obetovani ditete nebo spos odmitnuti krve v situaci kdy je to nevyhnutelne zavisi na tom, do jake miry je ten clovek oddan svedkum jehovovym jinak řečeno zmanipulovan, zfanatizovan.......na tech lidech to jde i videt, zecim delejsou u nich, tak přebiraji ty nazory. Ti, co uz jsou u nich dlouho,tak zRytě jdou proti i za cenu smrti......Novacci jeste tapou a premysli......vystoupit ox nich taky neni uplne jednoduche.
Dalsi pri me nepochopitelna vec, jak to muze nekdo prijmout je..kdyz nekdo z pokrtenych svedku odejde ze sboru, nesmi s nim nikdo promluvit..je to odpadlik..laska a pochopeni kam se podivate.pro me ochrana proti sireni ,, zla,,
@mikimi Je to podla mna jedna z najdolezitejsich zasad, ktora je napomocna pri budovani strachu u tychto ludi..strach,ze bude odpadlik,strach z vylucenia, samoty, co bude potom..proste vyvolat pocit viny,ze "ja som ten zly a ostatni ma uz nebudu prijimat"..kazda sekta vyvolava v cloveku urcity strach

@kopeckovi Takze neodpovedala si ano alebo nie na otazku o transfuzii.Dala by si ju dietatu??Ano alebo nie?Myslim,ze svedectvo @mikimi je postacujuce..citaj aj ty @klami