icon

Co to obnáší být Jehovista?

gabrielkka
18. čer 2015

Dobrý den maminky,
co to obnáší být Jehovista?

Strana
z5
krupykrup
19. čer 2015

@androsa v práci si tohle nemůžu dovolit,ale nejraději bych ji praštila a dítě si adoptovala a postarala se o něj......mám to už roky před očima

zuzi48
19. čer 2015

Neda mi to.. Hodně reagujete na to, že se neslaví vánoce, chudáci děti. Takže z pohledu dítěte: U nás se nikdy vánoce neslavily a světe div se, to je to poslední, co bych svým rodičům vyčítala ;) nechybělo mi to a měla jsem šťastné dětství ;) Každý má přece právo vychovávat podle svého nejlepšího přesvědčení, tak to dělá každá z nás

krupykrup
19. čer 2015

@zuzi48 Vánoce mi jsou ukradené....ale zanedbávání péče ne!

kopeckovi
19. čer 2015

Mám stejnou zkušenost jako @zuzi48. Nikdy v životě jsem neslavila vánoce, narozeniny, svátek, velikonoce a nepamatuji si, že by mi to někdy chybělo, že bych kvůli tomu měla vztek na své rodiče, že bych se cítila nemilovaná... je pravda, že okolí mi vždy říkalo, že jsem chudák, že to neslavím, nicméně já to tak nepociťovala. Měla jsem šťastné dětství a přála bych si být pro své děti aspoň tak dobrým rodičem, jako byli mý rodiče pro mě. Štěstí dítěte přeci není nutně založené na nějaké oslavě, do které mě nutí společnost? Slaví to všichni tak já musím taky?

klami
19. čer 2015

@androsa mě nikdo neumřel, ale díky za přání 🙂
@funnysunny pokud dobře čtu, tak otázka zní: co obnáší být Jehovista, ne kdo je nebo neni Jehovista, přiznejte se. Čtu tady jednu blbost za druhou, mám tudíž potřebu to komentovat. Ale dub zůstane dubem a když je někdo přesvědčenej o svý pravdě, tak s nim nehne nic. K tomu co říkáš ty: pro rozvod je jedinej biblickej důvod a to je nevěra, rozluka je trpěná když je k tomu vážný důvod, rozhodně to neni něco, co je vyžadováno. Kde je láska v rodinách, kde se radši ani neberou nebo se rozvádí jak na běžícím páse? Atd.
"Ked mate raz zasadu neslavim Vianoce,ani narodky,odmietam transfuziu, tak staci povedat ano,je to tak a nie branit sa" Samozřejmě, stačí říct ano, je to tak a mlčet, aby bylo o důvod víc říct: "má vymytej mozek, dělá jen to, co se mu řekne a ani neví proč". Končím diskusi. Díky.

krupykrup
19. čer 2015

@klami dovol mi ale jednu otázku na kterou jste žádná,co se zastává jehovistů neodpověděla....proč se nedovoluje poskytnou pomoc? viz můj případ

klami
19. čer 2015

@missveru asi mi tedy uniká co znamená vymývání mozků.. Každej svobodnej člověk si může přečíst například knížku od autora Josip Slipac Bezkrevní medicína (TRITON, 2008, ISBN 978-80-7387-140-6), Moderní gynekologie a porodnictví časopis pro celoživotní vzdělávání lékařů (18/2009 č.4, LEVRET s.r.o., ISBN 978-80-87070-37-6) anebo se podívat na videa s rozhovory s doktorama.

krupykrup
19. čer 2015

@klami odpovědi se nedostanu,takže to je pravda,smutné a hnusné

klami
19. čer 2015

@krupykrup pokud řekli, že pán bůh to tak chtěl, těžko to byl někdo ze svědků. Bůh nechce, aby umírali lidi, natož děti! A rodiče pro své dítě vždycky chtějí tu nejlepší péči.. tedy normální rodiče. Co ti mám říct.. ty rodiče jsem neznala, v tvé práci nepracuju a ten případ neznam. Pokud někdo posuzuje cokoli jen na základě informací z jedné strany, nemůže to být objektivní. Proč se nedovoluje péče? Péče je samozřejmě žádána a to ta nejlepší. Pokud nevyužili jednoho druhu, požadovali určitě jiný. Sama jsem podobnou situaci nezažila ani o ní neslyšela, ale pokud vím, tak v této zemi se bere dítě jako "majetek" státu a to do jeho plnoletosti, tudíž co se týče tohodle případu, zřejmě by nikoho nezajímalo, kdyby si rodiče "přáli" nechat dítě umřít či co.

krupykrup
19. čer 2015

@klami jiný druh léčby nebyl....než se vyřídilo soudní rozhodnutí bylo pozdě....ale tak svědkové jsou dobří argumentáři....škoda se rozčilovat na večer....Shrnu to tak,jak jsi sama řekla...Normální rodiče chtějí tu nejlepší péči pro své díte

kopeckovi
19. čer 2015

@krupykrup O zákazu poskytnout pomoc já osobně teda nic nevím. Sama za sebe ti jen můžu říct, že své děti miluji nade vše na světě a pokud by potřebovali nějaký lékařský zákrok budu pátrat po tom nejlepším, co jim budu moci poskytnout. K tvému konkrétnímu případu se bohužel nijak konkrétně vyjádřit nemůžu, jelikož k tomu nemám žádné podorobné informace. Osobně neznám nikoho, kdo by zemřel kvůli tomu, že mu nebyla dána transfuze a ani já osobně nic takového nikdy neřešila. Spíš znám několik případů kdy, to, že ti lidé řešili to, že transfuzi odmítají, si pomohli k lepší a kvalitnější léčbě, já osobně jsem se díky tomu vyhnula zbytečné operaci atd... to jsou ale plánované věci. Mám ale kamarádku, které byla řečena ona věta, že bez transfuze krve zemře, ona si ji dát nenechala (bylo ji tenkrát 18 let), dnes je to už 10 let zpátky a ona stále žije. Mohla mít samozřejmě jen štěstí, težko říct. Jen si prostě nemyslím, že transfůze je všespásná a přijde mi, že někdy je to jen jednoduché říct, umřela, protože nedostala krev... v některých případech je to ale jen domněnka a ani ta krev by nemusela pomoci. Je spoustu lidí, kteří po transfůzi měli problémy, nebo ji jejich tělo nepřijalo, přeci jen je to něco cizího v našem těle. Tím samozřejmě nic neříkám k tomu případu o kterém píšeš, o tom nic nevím, tudíž nevím jak to bylo... jak to ti rodiče řešili a neřešili. Jen tím chci poukázat na to, že každá mince má dvě strany. Přijde mi to podobné jako řešit otázku zda dítě očkovat či neočkovat... můžu se rozhodnout neočkovat, dítě může onemocnět a zemřít a okolí mi samozřejmě řekne, že jsem zanedbala péči, protože jsem dítě neočkovala a přitom já bych to udělala v dobrém přesvědčení, že ho tím chráním a stejně tak obrácene.. naočkuji dítě a projeví se u něj vážné NÚ a já si omlátím hlavu o zeď, že jsem ho nechala očkovat... Já prostě neznám rodiče, které by své dítě nemilovali a kteří by s klidným srdcem řekli, ano tak ho necháme zemřít...

krupykrup
19. čer 2015

@kopeckovi takže když tvé dítě bude potřebovat akutně krevní transfuzi (není jiná mžnost)tak mu ji dáš /nedáš?

magdalenax
19. čer 2015

@kopeckovi Tak já si dovolím reagovat sice z trošku z jiného soudku, ale má to souvislost s vírou. Nebudu teď řešit rozdíl mezi sektou či vyloženě náboženstvím. Zmínilas, že neznáš nikoho, kdo by nemiloval své dítě natolik, že by ho nechal zemřít. Takže nechme transfůzi transfůzí, není důležité znát někoho osobně. Co vzít v potaz takovou ženskou obřízku, kvůli které zmírají malá děvčátka? Je jich snad málo? Když neumírají na infekci, tak na základě koplikovaného následného života, porodu, nebo rovnou při zákroku bolestí?..!...!....!

magdalenax
19. čer 2015

@kopeckovi Tak já si dovolím reagovat sice z trošku z jiného soudku, ale má to souvislost s vírou. Nebudu teď řešit rozdíl mezi sektou či vyloženě náboženstvím. Zmínilas, že neznáš nikoho, kdo by nemiloval své dítě natolik, že by ho nechal zemřít. Takže nechme transfúzi transfúzí, není důležité znát někoho osobně. Co vzít v potaz takovou ženskou obřízku, kvůli které zmírají malá děvčátka? Je jich snad málo? Když neumírají na infekci, tak na základě koplikovaného následného života, porodu, nebo rovnou při zákroku bolestí?..!...!....!

magdalenax
19. čer 2015

@klami Reaguji na Tvůj přísvěvek k paní Androse..., u vás je zvykem upřímnou soustrast přát?

bayt
19. čer 2015

Doporučuji - http://nalus.usoud.cz/Search/GetText.aspx?sz=3-...

@kopeckovi hypoteticky - akutní ohrožení života, není čas sehnat náhradu, nikde žádná není. Tvoje dítě může umřít na vykrvácení. Dáš mu transfúzi nebo nedáš?

kopeckovi
19. čer 2015

@krupykrup
@bayt Uprimne,se na tomto asi nemuzeme shodnout, jelikoz ja nejsem o prospesnosti transfuze natolik presvedcena jako asi vy a vzdy bych hledala jine reseni. i na to podani transfuze je treba nejaky cas. nejsem schopna vam v tuto chvili jednoznacne odpovedet, jelikoz mam urcita presvedceni a zkusenosti, kterym verim a vy mate zase svoje.

kopeckovi
19. čer 2015

@magdalena s zenskou obrizkou nesouhlasim.

missveru
20. čer 2015

@klami Josip Slipac je chorvatsky praktik„ ktery se prestehoval do CR„ jehovista. Tomu rikas "svetovi spickovi lekari"? A dal? Tvoje tvrzeni je naprosto nepodlozene a nedokaztelne„ proste nesmysl.

funnysunny
20. čer 2015

@zuzi48 to je sice pravda (az na to,ze deti su castokrat akoby socialne izolovani v kolektive deti,ze neslavia tak pekne,ako by sa malo), ale zanedbavanie zdravotnej starostlivosti je trestne a v tomto pripade by sa tomu malo viac venovat

funnysunny
20. čer 2015

@kopeckovi ako nehnevaj sa,ale odporiet dietatu den oslavy jeho narodenin mi pride zo strany rodicov surove a neohladuplne..je to den,kedy sa ma kazde dieta citit vynimocne.Si tiez Jehovistka?

krupykrup
20. čer 2015

@kopeckovi někdy jiná možnost není a jde o minuty....a to vím, protože v tom pracuji denně....a ty bys přemýšlela nad alternativou.....promiň ale přec pro své dítě udělám to nejlepší a ne že ho ohrozím,tolik tečka ode mě ale tohle je pro mě zanedbání péče, o které jsem mluvila......sama musíte vědět, že nejdůležitější je zachránit dítě přeci a nevymýšlet si u toho

gracinka7
20. čer 2015

@stefanie84 U nás to prostě mají takhle. Sami to říkali mému kamarádovi (vždycky si s nimi povídá, když jdou na "lov nových duší"). To neznamená, že to jinde nedělají jinak.

mikimi
20. čer 2015

takže přidám kousek do díže 🙂 vyrůstala jsem u jehovistů..znám je všechny, co tam chodí a musím říct, že více zraněné lidí, kteří tápou v tom, co je to láska jsem pohromadě neviděla. Podle mě je to dogmatické držení se zákonů, absolutní popírání nejvyššího zákona nad všemi, který je láska..nelze se držet jednoho verše v milioně situacích v životě..ježíš napsal, že největším zákonem je láska a to pro víru stačí. Mít ji v sobě, k lidem a řídit se jí vždy při rozhodování v životě. Jehovisté jsou podle mě ovce, které se drží toho, co řekl někdo nahoře, normální pyramida. Moje mamka je jehovistka a je to nejneštastnější člověk, kterého znám bez vlastního rozumu. Když za ni příjdu pro radu, vytáhne bibli a čte mi verše. Nikdy v životě jsem se nesmířila s tím, že její rodina je sbor jehovistů..ne my. Tam je štastná, ne s námi. A nedávno mi řekla, že už bych mohla pochopit, že je především svědek jehovův, ne matka. To mluví za vše. Taky mi říká...pořád jsem to nechápala, ale když už mi to na přednášce řekl po 20, tak jsem to konečně pochopila. Jasně..pro mě nečíst bibli, ale učit se životem, kdy nám bůh všechny zkoušky připravuje a pak se rozhjodovat láskou, ne sobectvím, zraněním podloženým verši..a to je pro mě největší nepochoponí svědků jehovových. Žádná flexibilita, když jde o rozhodnutí transfuze nebo vánoc, dárků...není tady vrchol..miluju tě, ale verš..a to mě fakt může naštvat

mikimi
20. čer 2015

a pak musím povědět z vlastní zkušenosti...svědkům jehovovým nevysvětlíte vůbec nic...Máme to přirozeně nastavené..zachránit dítě..nevysvětlíte..je tam hodně myšlenkových změn, aby k tomu došli, že mu prostě nepomůžou. Mě mamka taky řekla, že by mě krev prostě nedala, ikdybych měla umřít...čučíte na ni nevěřícně..ne, oni totiž za to, že budou tohle dodržovat dostanou věčný život po armagedonu, samozřejmě, že v našem případě bez ostatních členů rodiny, kteří nepřežijou, protože nechodíme na shromáždění...pche...v který člověk plný lásky by o tohle stál? říkám..mami a to si jako uděláš jinou rodinu? to budeš žít štastně věčně bez nás všech? To nevysvětlíte..jsou absolutně bez lásky se strachem ze smrti! Smrt je součást života, tohle moje mamka nikdy nepochopí. Celá víra je vystavěná na strachu ze smrti - věčný život, to je odměna za dodržování zákonů. V mém srdci je láska k bohu, nepodmíněná jakoukolicv odměnou a smrt považuju za součást života, a lásku mám nejvyšším zákonem. A úplně chápu, že svědci jehovovi můžou mít miliony připomínek a jiných názorů, mamka taky má. Říkám, změny myšlenkových postupů, nevysvětlíš a nemá to smysl. Mají to hluboko..až tak hluboko, jako jsou jejich zranění a strach.

mikimi
20. čer 2015

kopeckovi....to asi málo čteš probuďte se nebo je to zapomenuto v minulosti s náhražkou transfuze. Co si já pamatuju, my v dětství právě v těhle časopisech četli spoustu článků ,,plných lásky,, jak matka seděla u postele v nemocnici a odmítla transfuzi a dítě zemřelo s tím, že se uvidí po armagedonu a budou žít věčně! Noční můra tohle to..pro malé dítě pochopit, že by ho matka nechala zemřít, kdyby to nastalo..s klidem a úsměvem...děkuju pěkně, chci normální matku...

funnysunny
20. čer 2015

@klami Ocakavala som,ze radsej ukoncis diskusiu. Ja Ta chapem,ze si branis svoje, neodsudzujem Jehovistov ako ludi (kamarat Jehovista je ozaj dobry chalan), ale ich zasady..a v podstate,je mi Vas luto,ze si tak stpcujete zivot..Co sa tyka rozluky:nepisala som o partnerstve,ale o tom,ze ak sa clen rodiny rozhodne neakceptovat vieru Jehovistov,je akokeby out. To mi potvrdila aj kamoska. A spomenuli to tu uz viacere. Ty sa stale branis len vetami typu,ze kazda rodina je ina atd..ano,to vieme vsetci,ale riadite sa vsetci podla rovnakych pravidiel a mohla by si si to priznat ako veriaca vo svoju vieru. Ale vy Jehovisti potrebujete len cosi argumentovat a pretacat.Mohla by si sa bavit k veci a byt priama.Nam sa jednoducho nepaci odmietanie transfuzie, co je zanedbanie starostlivosti!Atd...Prajem Ti,aby sa Ti raz otvorili oci..v dobrom.Ahoj.

brokovich
20. čer 2015

Přečetla jsem všechny příspěvky a musím se smát, jak tu skrytí jehovisté pod rouškou "milého, rádoby argumentačně čistého a přívětivého přístupu" opět vymývají mozky. Přesně to je ta jejich technika Nejdříve se mile začnou o problému bavit, nabízet různé "ověřené" zdroje. Jakmile někdo začne oponovat, jde trošku do tuhého No a když přijde na lámání chleba, tak keců wokolo, že by to jednoho uživilo, ale výsledek je jasnej. Dítě by nechali zemřít.

Jeto chobotnice, vymytý mozky maj všichni, jen někteří jsou prostě tupí, takže ani vlastně neví, že žijou v "okovech", ale jiní jsou chytří, to jsou ti,kteří pak manipulují a vlezou vám až do obýváku.

Ruce pryč od nich. Mám jich pár ve svém okolí, ale v ničí přítomnosti se necítím tak negativně a sklíčeně jako v jejich. Přiblblý úsměv mají vryt do tváře snad i v noci a baví s s vámi jako s imbecilem Samozřejmě, pokud začnete argumentovat (nedej bože odborně), tak hned mají "ověřené" informace na protiútok. Vy víte, že mektají nesmysly, ale oni jsou ještě dotčeni, že jste si dovolil nesouhlasit s "nejvyšším moudrem".

Takže hezký den, jdu kupovat dárky na Vánoce... 😀

mikimi
20. čer 2015

@brokovich přesně..hlavně se nesmíš ptát..ale pochopit, co říkají :D Do obyváku ti vleze každý..mají to v pokynech práce, každý jeden slouží dům od domu..jsou za to,,body,, pro věčný život. Zcela popírají integraci - spojení dobra a zla, tmy a světla..to že vše zlé je k něčemu dobré. Prostě zlo ne, už mi více neubližujte, už toho bylo dost nebo tak něco.To, že bez tmy by nebylo svtlo...prostě přijmout to, co je a jak to je a že nám to tak bůh dává..ne..zcela ne, jen dobro a věčně...S přiblblým, neupřímným úsměvem musím souhlasit. Samozřejmě, že jsou vyjímky, ale ve stejných okovech..lapeni..spousta dětí, kteří byli vychovávaní jehovisty skončilo na drogách a neví si absolutně rady s životem. Ve školce mám holčičku..outsider, přecitlivělá a vystrašené...oooo...bož, jak v ní vidím sebe, když sjem byla malá..úplně volá..chci žít, nadechnout se..puste mě ven! a cesta z tohohle pekla, postavení se na vlastní nohy, nalezení boha uvnitř svého srdce po tom všem je hodně těžké..zbavit se pocitu, když udělám něco špatně zemřu...ne, bůh nás miluje a ví, že děláme chyby a opravdu milující bůh netrestá smrtí..miluje každého i toho nejmenšího ze všech, ten hjo potřebuje nejvíce...a poslední je..jak může někdo určit dítěti víru..tomu už vůbec nerozumím. Můj syn až vyroste, tak si sám vyroste a doufám, že mu jsme dobrou rodinou, dáváme mu lásku, aby měl pevno pod nohama a vybere si sám svou cestu

nonnni
20. čer 2015

Ono je celkem jedno o jakou viru se jedna, pokud se zvrtne do fanatismu, tak je to pruser a je jedno, zda jde o Jehovisty, krestany, adventisty, muslimy, nebo kohokoliv jineho....a pokud je cela vira vystavena na fanatismu, tak o to hur, tam uz vubec neni uniku, viz treba jehoviste, nebo David Koresh a jemu podobni...pokud tam neni prostor pro vzajemny respekt, je to tragedie a je jedno, za cim se oficialne skryva.

Strana
z5