icon

Co vám pomohlo k lepšímu vztahu s tchýní?

nupta
22. bře 2018

S babičkou mého dítěte se vzájemně respektujeme. Sem tam něco prodýchám, ale obě snažíme spolu vyjít. Vídáme se min. 2x do měsíce a stále se mi uleví, když odchází. Je to normální?

Strana
z3
eemilka
22. bře 2018

Mně pomohlo přestat se s tchyní stýkat. To je jediné účinné řešení, na které jsem za 14 let vzájemného vztahu přišla.

nupta
autor
22. bře 2018

@eemilka Věřím , že pomohlo, ale já tomu ještě dávám šanci! 😄😉

lucyp13
22. bře 2018

Me pomáhá ji nevidět 🙂

nupta
autor
22. bře 2018

@lucyp13 Také je mi v mezidobí líp...

berenika39
22. bře 2018

Rozvod.

nupta
autor
22. bře 2018

@berenika39 S tchýní jsem svatbu neměla a manžel je zlatý.

berenika39
22. bře 2018

@nupta hahaha. manžel nebyl zlatý a tchýně si ho chtěla uzurpovat pro sebe, tak jsem se sebrala, sbalila dvouletého Míšu a šla. Sousedka mě potkala s velkou taškou a dítětem na ruce, že prej jestli nesu prádlo do čistírny. Tak jsem opáčila, že cistím vzath. A bylo to to nej rozhodnutí v životě.

marketa11112
22. bře 2018

Videt ji co nejmene..
A jeste mene jeji povedenou dceru
..

nupta
autor
22. bře 2018

Asi jsem založila trapný a opakující se téma... a žádná tu nepřidá nic pozitivního a za čtvrt století tu budou naše snachy na nás naříkat...😊😥

nupta
autor
22. bře 2018

@marketa11112 Ty bojuješ i se švagrovou?

berenika39
22. bře 2018

@nupta jsem už tchýně. ten Míša má 28 roků a je ženatý. a nebudu takový tchýně, jako ta moje. to mi věř.

nupta
autor
22. bře 2018

@berenika39 Díky. Už tohle je pozitivní reakce.

berenika39
22. bře 2018

@nupta podstata je poučit se z chyb🙂 se snachou ted řešíme stejný tetovací salon. takže tak.

suzanna123
22. bře 2018

já myslím, že základ je, že se snažíte obě spolu vyjít. Asi bych to brala, že ne každému je souzeno být s tchýní kamarádka a že určitý pocit nepohodlí v její přítomnosti je asi normální. Já měla kliku - k rodičům mého muže jsem šla nervózní a s tím, že to jsou lidi, které chci mít ráda a oni jsou takoví, že jsou automaticky vstřícní vůči každé přítelkyni svých synů. Nervozita z mé strany byla dlouho, i určitý respekt a odstup, ale dělala jsem, co jsem mohla, abych to překonala a teď se v jejich přítomnosti cítím celkem pohodově. Je otázka, jak moc nepříjemné je to ve Vašem případě, ale pro mě byl tenhle vztah od začátku hodně důležitý, takže ty rady výš moc nechápu. Hlavně pokud jako babička funguje, tak bych se na tom snažila pracovat nebo prostě zatnula zuby, když by šance na zlepšení nebyla (a ta ženská nebyla úplně příšerná nebo na mě hnusná) a snažila se to brát, jak to je.

olga_
22. bře 2018

My se vidíme s menší frekvencí, tak jednou za čtvrt roku. Nejvíce mi pomohlo popřemýšlet nad tím, co mi vadí a proč. Vyfiltrovat, co nemá smysl řešit (prostě blbosti) - více v některých situacích mlčet (pak se začali ozývat aktivněji ostatní, pokud to z její strany už je fakt trapný). Pořádně si zarelaxovat před příjezdem a po něm také a co nejdříve se hodit do pohody. Reaguju aktivně už pouze na věci total přes čáru - př. nenechám si zakázat servírování vlastnoručně upečené buchty u sebe doma 😂.

shine2015
22. bře 2018

Holky pokud tchyně nemám zájem nebo to jen hraje tak se můžete rozkrajet a stejne to bude k ničemu.... nejhorsi kombinace je podle mě když má ještě dceru a nespokojenou ve vlastním manželství .......
a jsou ženy a bohužel takove znám, které do rodiny neprijmou nikdy nikoho - pouze hrají divadla a manipuluje, lžou....radost když se privdane prizenene hádají.... a vydrželo jim to doposud i víc než 20let......
Za mě omezit vztahy, chovat den slušně, vydržet návštěvu, a pak se o nich nebavit a užívat si klidu ze s nimi nežijete 😉😄

nupta
autor
22. bře 2018

@berenika39 Tak to je super, blahopřeji.

nupta
autor
22. bře 2018

@shine2015 Díky, podle tvé poslední věty jsem se zařídila. Manipuluje, ale je to celkem průhledné - tedy to, co poznám.

marketa11112
22. bře 2018

@nupta no, nechala jsem roky plynout reci, narazky, urazky na mou adresu i adresu manzela.
...aby byl klid v rodine....
Vse se zlomilo letos na vanoce, kdy si svagrice vzala do pusy me deti...vse totiz delam spatne......a ja bouchla do stolu...mela jsem to udelat davno....no, ona samozrejme bezela zalovat mamince...je to manipulatorka a opravdu jsem vetsi potvoru nepotkala...vypraveni by bylo dlouhe....kazdopadne tchyne je urazena, ze si nekdo dovolil neco jeji dceri rict....jinak jsme v ramci moznosti vychazeli, ale hodne veci jsem musela spolknout...od nebezpecnych a zivot ohrozujicich hracek od vietnamcu, po schnile banany pro deti , ci snahu naucit syna vulgarismy...nastesti se toho nechytil....ted mam chvili klid...ale ono toho je vic, hodne jde o jejich chovani k manzelovi....a ja proste nesnasim lzi, pomluvy, pretvarku, zavist, vyuzivani lidi ...a to tam je bezne

shine2015
22. bře 2018

A jak já říkám - lepší chlap báječný a tchyně příšerná než naopak .... k čemu by mi bylo když by byla tchyně zlata a on k ničemu....
moje Mamka si užila s babičkou (Mamka od táty) a k se švagrovou svoje.... proto nám nikdy do ničeho nemluvila a i táta vždycky naše protějšky přijali....mají je rádi.
V jiných rodinách znám i to jak se naoko snaží ale přitom nenávidí a čekají kdy budou moct dva rozhadat. A je jedno zda to jsou zenati sourozenci nebo synové.... krev má držet spolu proti privdanym.... a řeknu vám ze je to dost psycho... takže za mě hlavně ať vaše deti vidí ze se chováme slušně a vedeme je spravne.... a návštěvu vydržet když je to už dost zahranici ze panimama začne vykřikovat a atakovat když se neudrží tak slušně říci svůj názor a jinak neotravovat si život.....
Já jsem toho názoru ať jsou rodiče jací jsou - pokud jsou nemocní musíme a měli bchom se postarat.... jednak jdeme příkladem svým dětem a jednak nás vychovali ... a častokrát pouze sami - samy nespokojené a nešťastné.... pruser je ze čím jsou starší tím jsou zlejsi a závidí....
A ohledně manipulace - zase vědí jak na ty svoje pokrevně příbuzné - sourozenci/synové , takže ty to vidíš hned ale nelterym to trvá a nebo před tím zabírají oci.... a některé jsou manipulátorky neuvěřitelný 😄

nupta
autor
22. bře 2018

@olga_ Díky! To je dobrý podnět.

nupta
autor
22. bře 2018

@suzanna123 Díky moc. Vím, že kamarádky nebudeme, ale třeba i já, resp. my dospějeme k lepšímu "stavu".

shine2015
22. bře 2018

A jinak mě napadá - základem je s nimi nebydlet 😂

nupta
autor
22. bře 2018

@marketa11112 Co bylo s ted neres, dobře, ž e ses ohradila teď.
Já protestuji už teď-ale jen to, co se týká dítěte a péče o něj, ostatní se snažím si tak nebrat.

dc2015
22. bře 2018

Tak já nevím. Mám asi zlatou tchyni. Jo, je totál jiná než já, jo, má jiné názory, postoje, někdy i hodnoty... Ale prostě se respektujeme. Je to babička mého syna. To je svaté... A pokud ji má syn rád a ona se k němu chová hezky, tak prostě hodlám kousat ty rozdíly... Popravdě co mám syna jsem ji i v některých věcech pochopila... Myslím, že je hlavně důležité si uvědomit, co od tchyně chceme. Kámošku? To asi ne, i když by to mohlo být fajn. Já od ní chci, aby mě respektovala jako manželku jejího syna a jako mámu jejího vnuka. A to dělá... A já ji respektuju jako manželovu maminku a jako babičku. A co je hlavní, když je syn s ní, jsem v klidu, věřím jí... i když dělá věci jinak než já... Ono to fakt chce řešit jen to, co je fakt důležité...

vikca214
22. bře 2018

Tak to by mě zajímalo taky jak s ní vyjít já totiž od chvíle co nám svagrova s tchyni totálně skazili svatbu se ani s jednou nebavím a manželovi sem řekla, že jemu bránit nebudu aby se s nimi stykal pokud bude chtít (nestýká se s nimi má na ně stejný názor a je rád že nam dali pokoj po tom co provedli, dle jeho slov),jednou je to prostě jeho rodina a je jen na něm jaky s nimi bude mít vztah 😊 ale řekla sem ze mě a malou ty dvě nikdy neuvidí uz(malá se má narodit letos v Srpnu), protože vím že by ji tchyně stvala proti mě stejně tak jak stvala manžela i mě proti tchanovi. Ona už taková prostě je ale aby se s ní stykal manžel proti tomu nic nemám. Prostě jí respektuji, ale pouze jako jeho matku pro mě to je cizí člověk.

nupta
autor
22. bře 2018

@shine2015 Dík.

tcz
22. bře 2018

@berenika39 no, to je nazor. Nevychazim s tchyni, rozvedu se s chlopem, se kterym si rozumim...

marketa11112
22. bře 2018

@shine2015 nebydlet, nejlepe byt v jinem meste...ja a dokonce i manzel rika, ze bud bychom museli zdrhnout nebo by nas rozvedli...mysli tchyni i svagrovou....bohuzel se to stalo manzelovo bratrovi

shine2015
22. bře 2018

@marketa11112 verim... já to tady píšu všeobecně co vidím v okolí.... 😉

Strana
z3