icon

Dárky od babičky. Jak říct tchyni, aby naší malé nedávala hračky, které nejsou nové?

8. únor 2021

Ahoj holky. Chtěla bych vědět, jak domluvit tchýni, aby naší malé nedávala hračky které nejsou nové. Ona je taková že chodí po bazarech, nebo klidně najde na ulici nějakýho plyšáka, autíčko, a vezme to domů. Naštěstí jsem to věděla už před porodem, a já i můj manžel jsme jí důsledně řekli, že pro naše dítě nechceme nic po nikom, jen nové. No a ona že jo. Ale hned jak se malá narodila, tak jí tchýně dala v mikrotenovém sáčku (v kterém jsem přinesla pár dnů předtím maso na grilování) plyšového medvídka. Na první pohled bylo vidět že není nový, i po čichu. Byl mi navíc děsně povědomý. Tak jsme se zeptali odkud ho má. A ona že ho koupila. Ale koplo mě, že jsem ho vídávala u manžela v pokojíčku. No samozřejmě to byl on. Mlčeli jsme, ale s manželem jsme to doma probrali, a on mámě řekl, že příště až něco koupí, aby na tom nechala visačku, abysme jako viděli odkud to pochází atd. No slíbila to. Ale pokračuje dál, tuhle manželovi dala pro malou dvě dětský knížky, s tím ať se nebojí, že je kupovala v obchodě. Mě hned napadlo jak když jsou obchody zavřené. Tak jsem se jí zeptala já, a přiznala že ty knížky dostala od knihovnice, že je z knihovny vyřazovali. Jak jí už důrazně vysvětlit že tohle opravdu nechceme?

Strana
z8
jarunkaxyz1
9. únor 2021

Neumím si představit říct babičce "nech tam ty cedulky"....to je něco tak ponižujícího, ať to babička myslí, jak to myslí....

autor
9. únor 2021

@jade85 Tak kdybysme neřešili ty věci, nerozumíme proč lže. Slušný lidi snad nelžou, a ještě ve vlastní rodině.

jarunkaxyz1
9. únor 2021

Lže, pravděpodobně kvůli tomu, že už se vás bojí.....

jade85
9. únor 2021

Kdybyste to tak nehrotili, tak třeba nelže. Hele já uznávám, že podle popisu je ta paní asi trochu pošahaná, ale tak tím spíš se s ní nebudu dohadovat, budu ta rozumnější, poděkuju hezky za dárek a naložím s ním dle svého uvážení.

autor
9. únor 2021

@jarunkaxyz1 Manžel ví co má za mámu, a tak chce mít jistotu. On jediný ví moc dobře co kde je schopná sebrat. A protože se u ní doma válí i věci co našla na chodníku, tak se mu nedivím že chce, aby na případném dárku byla cedulka.

autor
9. únor 2021

@jarunkaxyz1
@jade85 Jo, dělá z vlastního syna blba. I když jí na něm nikdy nezáleželo. Ale to už jsem zašla úplně mimo dotaz.

darinka84
9. únor 2021

A proč je takový problém to přijmout a pak dítěti nedat, vyhodit,... Nechápu smysl diskuze... Ona ta babička třeba i v dětství zažila bídu tak se není co divit,že je taková.

janina228
9. únor 2021

No tak jasně - záleží odkud tu věc vzala.. taky bych nebyla šťastná kdyby mi přinesla pro dítě cokoliv od popelnice v sáčku od masa.. ale to je trošku jiná než bazar .. kde řekla bych že většina z nás nakupuje..

jade85
9. únor 2021

Berete si to moc osobně...

veru181
9. únor 2021

Taky nemám ráda věci z druhé ruky, resp. tam, kde neznám jejich původ (tj. max. od rodiny a přátel), takže chápu, že to nechcete - a hlavně když to v tomto případě může být opravdu odkudkoli. Myslím, že tam hraje trochu vliv minulá doba, kdy se všechno šetřilo (tím neříkám, že by se teď šetřit nemělo, ale s mírou). Dárky teda mimochodem dostáváme s visačkou (ale bez cenovky) běžně, ale říct si o to mi taky přijde trochu ponižující. Nečetla jsem všechny komentáře, ale pokud to babička nechápe, podle stavu věci bych buď nechala nebo vyhodila/poslala dál někomu, o kom vím, že mu to nevadí.

zelenaesmolda
9. únor 2021

@martiniquest tak nez kupovat novou stelku tak to fakt radsi koupim nove boty.Obleceni mi z druhe ruky nevadi ale boty fakt ne 🙂

martaskaaa
9. únor 2021

"Meeee jedineee dítě nebudee mít hračky a věci z druheee ruky, to jako neee!".
No tak teda BEEE nebo možná BŮŮ
Dobře, tak já to řeknu na plnou hubu.
Seš rozmazlená dámička 👍

autor
9. únor 2021

@martaskaaa A co? Lepší než být chcíplá myš která svému dítěti strčí hračku z chodníku.

martaskaaa
9. únor 2021

Fakt tohle mě může nasrat.. chudák tchýně to myslí dobře, ale protože nedonese něco novýho, tak.ji tady promluvíš a ohrnuješ rypák, misto toto abys zapla pračku nebo knizku očistila. 🙈

martaskaaa
9. únor 2021

OK věci z chodniku chápu, ale knížky nebo plyšáci z bazaru... Kvůli tomu takovej humbuk? Main Gott 🙈

martiniquest
9. únor 2021

@j.a.n.i Barefoot se podle nohy nevytvaruje. Nema kde.

zelenaesmolda
9. únor 2021

@martaskaaa Gott byl skromny clovek,ten nad touhle snobarnou musi kroutit hlavou :D

j.a.n.i
9. únor 2021

@martiniquest Já taky psala o klasickým botách, že bare bych koupila, kdyby nějaké za zajímavou cenu potkala.

gramar
9. únor 2021

Víš ono je možná lepší být ta chcíplá myš, co si váží věcí a lidí okolo sebe, nebo je schopná určité empatie, než být primadona... Abys jednou nezaplakala, protože ty chcíplé myši (jako myslím zdejší většinové osazenstvo) se pravděpodobně bude mít v životě lépe a i když ne, bude s tím umět zacházet a bude šťastnější, kdežto ty zlaté dívky s velkýma očima, novým SUV a dočasnou zlatou kreditkou dost často padají z luxusního střešního apartmánu rovnou na hubu a neumí s tím zacházet. Tak abys jednou nebyla opravdu překvapená a nebo rozčarovaná až se k tobě tvé dítě bude chovat tak vděčně a slušně jako ty k babče, pak jen doufej že i v důchodu budeš mít dost peněz a drzosti, aby ti někdo tu řiť utřel... 😉

mimi1004
9. únor 2021

@zelenaesmolda Tys mi v přivýdělku něco odepisovala, ale už se k tomu nedostanu, bylo to stopnuto 😔😁

gramar
9. únor 2021

@mimi1004
@zelenaesmolda Jo mě taky a už jsem vás nestihla 😂

zelenaesmolda
9. únor 2021

@mimi1004
@gramar
Psala jsem at to nahlasite i vy 🙂

veruuu_kubesovic
9. únor 2021

a co je špatného na vyřazených knížkách z knihovny??? moje mamka děsně ráda chodí do knihovny a úplně normálně mi nosí vyřazené dětské knihy, koupí mi jich třeba 5ks vždy za 1kč děcka nadšené, mladší syn jí může doškubat - má takové trhací období a nevidím v tom problém...
stejně tak jako ze sekáče donesla plyšáka, doma ho vyprala a dala dětem...proboha tolik povyku pro nic? klidně si to dítě dal vychovávej ve vákuu, zajisté když spadne, zahájíš dezinfekci celého bytu...máš pifku na tchyni, ok né každá z nás se s ní snese, ale tohle už fakt přeháníš...

veruuu_kubesovic
9. únor 2021

@sudylichozrout no doprčič bič na mě, asi vyhážu dětem šatní skříň páč tam mají většinu věcí z online sekáčů...

luciklim
9. únor 2021

Me teda neprijde, ze by v tom bylo nejake povysenectvi nebo nos nahoru. Ja tomu uplne rozumim, mame to stejne, my si taky nekupujeme obleceni a spol na bazaru, tak to nebudem kupovat ani nasemu synovi. Nevidim nic spatneho na tom, ze nekdo proste nechce veci z druhe ruky..nebavim se vubec o hrackach po rodicich, to mi prijde hezky, ze to vydrzi tolik let a muzu to dat synovi, ma treba po me stavebnice a par oblibenych plysaku 🙂

autor
9. únor 2021

@veruuu_kubesovic A proč jen já? Pochopí tady někdo že stejný názor má i můj manžel? Že on řekl už při mém těhotenství, že naše dítě bude mít vždy jen nové věci? Samozřejmě se nám nabídlo několik lidí jestli nechceme např. kočárek, ale slušně jsme poděkovali s tím, že chceme vše nové, a každý to chápal.

veruuu_kubesovic
9. únor 2021

tak 2 snobi, mají dalšího snoba...o můj božeee....

autor
9. únor 2021

@luciklim Po mě zbyly jen tři hračky, ale mám je doma, a jak moje dcera doroste, tak si s nimi taky může hrát. Ale to je něco jiného, vím že ty hračky jsem jako malá dostala pod stromeček, a byly prostě moje. Jenže kdyby tady ženy znaly můj příběh jak blbá byla moje cesta k vytouženému dítěti, a že bude jedináček, tak by pak možná i pochopili, že nechceme naší dceru odbývat právě věcmi po někom.

autor
9. únor 2021

@veruuu_kubesovic Taky ti neurážím tvé dítě!

mimi1004
9. únor 2021

Ty si myslíš, že jsi jediná, kdo měl blbou cestu k dítěti!? Že jsi jediná, kdo bude mít jedináčka!? Tohle nejsou důvody, abych pochopila tvé chování, protože mé těhotenství rozhodně nebylo ukázkové, skončilo setsakra brzo, dcera na 99% bude jedináček a rozhodně z ní nevychovávám princeznu, kolem které se bude točit svět. A takových nás tu je hodně. Jste nafoukanci a doplatíte na to.

Strana
z8