icon

Dárky od babičky. Jak říct tchyni, aby naší malé nedávala hračky, které nejsou nové?

8. únor 2021

Ahoj holky. Chtěla bych vědět, jak domluvit tchýni, aby naší malé nedávala hračky které nejsou nové. Ona je taková že chodí po bazarech, nebo klidně najde na ulici nějakýho plyšáka, autíčko, a vezme to domů. Naštěstí jsem to věděla už před porodem, a já i můj manžel jsme jí důsledně řekli, že pro naše dítě nechceme nic po nikom, jen nové. No a ona že jo. Ale hned jak se malá narodila, tak jí tchýně dala v mikrotenovém sáčku (v kterém jsem přinesla pár dnů předtím maso na grilování) plyšového medvídka. Na první pohled bylo vidět že není nový, i po čichu. Byl mi navíc děsně povědomý. Tak jsme se zeptali odkud ho má. A ona že ho koupila. Ale koplo mě, že jsem ho vídávala u manžela v pokojíčku. No samozřejmě to byl on. Mlčeli jsme, ale s manželem jsme to doma probrali, a on mámě řekl, že příště až něco koupí, aby na tom nechala visačku, abysme jako viděli odkud to pochází atd. No slíbila to. Ale pokračuje dál, tuhle manželovi dala pro malou dvě dětský knížky, s tím ať se nebojí, že je kupovala v obchodě. Mě hned napadlo jak když jsou obchody zavřené. Tak jsem se jí zeptala já, a přiznala že ty knížky dostala od knihovnice, že je z knihovny vyřazovali. Jak jí už důrazně vysvětlit že tohle opravdu nechceme?

Strana
z8
luciklim
9. únor 2021

Rozumim, jsem uplne prekvapena temi napadajicimi komentari jen proto, ze nekdo nechce veci z bazaru, me by v zivote nenapadlo ze bych naopak urazela ty, co ten bazar vyuzivaji..😮 proste kazdy to ma jinak, ale psat tady nekomu, ze nechce veci z bazaru, ze je snob a rozmazlenej, mi prijde uplne mimo...

mimi1004
9. únor 2021

@zelenaesmolda Taky jsem to nahlásila, na Avon, greenwaye apod. jsem už alergická.

sudylichozrout
9. únor 2021

No ty jsi normalni 🐄🐄

autor
9. únor 2021

@mimi1004 Takže tím že dceři budu kupovat nové věci, tak se kolem ní bude točit celý svět jo? No tak tím že manželovi nekupuju věci v sekáči ale normálně z eshopu, tak je taky snob a rozmazlím si ho 🙄

autor
9. únor 2021

@luciklim To je koník no... 😟

autor
9. únor 2021

@luciklim Mě by taky nenapadlo říct o lidech co nakupují v bazarech, že jsou třeba socky. Hanba by mě fackovala, někoho urážet.

luciklim
9. únor 2021

@mimi1004 preci to, jake kupujes veci a kde, nema vliv na to, jake vychovas dite..teda nebudu se bavit opravdu o snobech, kteri miminku kupuji znackove, predrazene veci a od mala mu vstepuji, jaka to je znacka a kolik to stalo penez 🙄

autor
9. únor 2021

@luciklim Značkové nekupujeme ani sobě. Normálně si kupujeme věci např. z bonprixu, nebo něco v Tescu... To samé pro malou, nejvíc dupaček má z Pepca. To se mi moc snobské nezdá.

luciklim
9. únor 2021

No..moc se do diskuzi nezapojuji a jak tak na to koukam, ani nezacnu 😀 ne, to je proste husty nadavat nekomu za to, ze nepouziva bazar, jako az absurdni, bych rekla..no nic, mejte se vsichni pekne a klidnou dobrou noc 😊

mimi1004
9. únor 2021

Autorko, ano, toto je koník a nemusíš sem chodit. My se tu za své názory nestydíme, na rozdíl od tebe, která se schováváš za anonymní dotaz.

autor
9. únor 2021

@mimi1004 Takže za slušný dotaz se pustit do někoho, a urážet jeho i jeho dítě, to se ti zdá inteligentní? Já tady podle všech jsem 🐄 jen proto, že nechci věci z bazaru. Kam ten svět spěje.

veruuu_kubesovic
9. únor 2021

Mě blbka ohronující nosem nad vyřazenými knížkami z knihovny, plyšáky z dětství tvého partnera a hlavně čímkoliv byť ze sekáče od tchyně nemůže urazit, ani mě, natož mé deti..ty anonymní hrdinko 😀

autor
9. únor 2021

@veruuu_kubesovic Ty asi neumíš číst, kde se píše že ten plyšák patřil mému manželovi???

mimi1004
9. únor 2021

Urážet jsi začala ty včera, když jsi to tu označila za dobytčí trh. Takže dostaváš zpět to samé.

veruuu_kubesovic
Autor odpověď smazal
autor
9. únor 2021

Je fakt hrdinský nadávat a urážet někoho, kdo nesdílí stejné názory 🤔 Bylo by fajn aby se tahle diskuze smazala, stejně tady nic dobrého nevzejde.

mimi1004
9. únor 2021

Jsi úplně mimo!? Píšeš to v té úvodní zprávě, že byl u manžela v pokojíčku. A my neumíme číst!?

autor
9. únor 2021

@mimi1004 Ale nebyl jeho 😣 koupila ho v bazaru a dala ho do jeho pokoje v době, kdy už jsme byli manželé a bydleli jsme spolu.

mimi1004
9. únor 2021

Jenže to máš napsat teda hned a ne až teď na 7. straně diskuze. Jak my máme vědět, že v době, kdy ho do toho pokoje vrazila, byl chlap dávno ženatý?

autor
9. únor 2021

Jeho pokoj teď slouží jako skladiště harampádí co kde najde. Ale to je jedno. Už tady v této debatě končím. Mějte se hezky.

mimi1004
9. únor 2021

No jo, jsi ublížená a my tě nechápeme 🤦‍♀️ Ale souhlasím, debata s tebou je ztráta času.

sudylichozrout
9. únor 2021

Protože se chováš jako trubka. Ohrnovat nos nad věcmi, které by mohly dobře posloužit, nic jim není, jen prostě nejsou úplně nové, může akorát pako, které si neváží lidské práce, peněz a daru. Jestli jsi schopna vyhodit krásnou hračku/knížku, kterou ti někdo dal pro tvé dítě v dobré víře, tak si nic jiného nezasloužíš. Kdybys to alespoň dala třeba do Klokánka, nebo do Kojeňáku. Ne. Ty to hodíš do popelnice. Neúcta, povrchnost, snobství a idiocie z tebe kape.

zuzaho
9. únor 2021

O pár rokov bude z neekologického chovania pravdepodobne druhé #metoo a keď niekto odprezentuje v spoločnosti, že ostatní sa majú chovať ekologicky a on nemusí, tak mu to okolie pekne zúčtuje (to, ako sa naštvali maminky tu, bol nástrel). Mojim deťom môžem kúpiť všetko nové a značkové, no použitým veciam a hračkám, dokonca sekáčovým, sa nebránim a hlavne ich vediem k tomu, že je to v poriadku, pretože štandardy chovania sa budú uberať presne týmto smerom. A že kúpenie každej novej veci zaťažuje prírodu, takže ich kupujeme málo, ale kvalitné.

zelenaesmolda
10. únor 2021

Vsak s nadavanim jsi zacala ty s tim dobytcim trhem.

martiniquest
10. únor 2021

@j.a.n.i promin,uz jsem se v te diskuzi ztratila 😆

j.a.n.i
10. únor 2021

@martiniquest v pohodě, ja misty taky

maargit
10. únor 2021

Cetla jsem jen prvni stranku diskuze a tak nevim, co se tu rozjelo, ale autorku az na vyjimky docela chapu. A to nejsem typ, co musi mit vsechno nove, nakupuji i v bazaru, ale neni to gro meho zivota. Nechapu, proc ale nenechate autorku, aby vyjadrila svuj nazor. Nejede na green-eco-nowaste vlne v darcich pro sve dite? No, tak je to prece jeji vec. Vam za vas postoj nekdo nadava, ze si potrebujete vykompenzovat svoje bolistky na diskuzi na koniku? Kdyz vam jeji postoj vadi, tak ji neodpovidejte. Copak jste se nesetkali uz s clovekem, co s vama uplne nesouhlasil? Hadate se s nim vzdycky? Pro me je nekdy lepsi ho nechat byt, stejne ho na svou viru neprehodim. Ale mozna jste jen nezazili, ze by vasemu diteti dala tchyne backurky z hrabarny. Jako to pak je eckelhaft. Nemyslim tim, ze neco nosit po nekom je spatne, ale kdyz je tchyne podobneho razeni jako tchyne zakladatelky, tak to muze dojit prave az takhle daleko. Tak si myslim, ze nastaveni hranic neni od veci.

mojeuzivatelskejmeno
10. únor 2021

@sudylichozrout Já osobně proti knížkám po někom nic nemám, naopak je miluju. Ale...zrovna po vašem výčtu telefonů, které jste jako spotřební věc rozmlátila (i schválně!) a ještě se tomu smějete, bych asi nikoho neurážela pro neúctu, snobství a rozhodně ne pro to, že je neekologický. 😄
Autorka chtěla poradit s řešením svého problému (pro každého to být problém nemusí, to už je na úhlu pohledu každého z nás), dostala jen brutální sodu ohledně věci, do které je vám, dámy, kulové. Zdá se mi, že tahle diskuze byla jen o vylití si vzteku...

ondul
10. únor 2021

Ja myslim, ze ty hejty na zakladatelku ani tak nejsou kvuli tem novym vecem jako takovym, ale kvuli tomu stylu psani, ze kteryho dost to snobstvi a ofrnovani se nad ostatnim srsi. Viz to "protoze si to muzeme dovolit" atp.

maargit
10. únor 2021

@ondul Tak to je samozrejme uskali psaneho projevu. Pokud treba nema cas na opis veci, jak se maji, tak pak v rychlosti mozna napise ve zkratce, ze proste maji dost penez na nove veci. Nevim. Nicmene hejterky nemaji styl psani mene arogantni, ba nekdy i dost arogantnejsi a utocnejsi. Svezou se ale na vlne stada. A tim nemyslim, ze mysli stadove, ale ze kdyz je tady vic holek, co autorku nechapou, tak o to vic muzou hejterky pritvrdit.

Strana
z8