Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?
Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂
to ja mam zkusenost jinou....z pohledu chlapa...darky co jsem ji dal si vzala to je naprosto normalni a tak jsem to i chtel... kdyz se chtela stehovat pozadala mne aby jsem nebyl doma...pak jsem zjistil ze si vzala i darky ktere dala ona mne ale i darky ktere jsem/jsme dostali od rodicu....Na moji prekvapenou spravu mi odpovedela ....JSOU TO DARKY OD RODICU TAKZE JSOU MOJE 🙂...cumel jsem jako pako...a do ted nechapu....pritom se rozesla ona se mnou. Kdyby mi aspon rekla ze si to chce vzit ale takhle mi to prijde ze duvod abych u stehovani byl ciste pragmaticky a ja mam ted jelito na cele...na druhou stranu...at se tim treba zalkne... aspon ji spis dostanu z hlavy a nebudu si delat plane nadeje ze je to zena meho zivota....driv budu zase schopny zit a byt stastny.... a to je k nezaplaceni....v podstate to dobre dopadlo :D
Nedovedu si představit že bychom si nedávali dárky asi by mě to hodně mrzelo a obrecela bych to. Nemusí to být diamanty a kdo ví co ,aspoň drobnost potěší , a kytičku dostávám třeba jen tak pro radost během roku ☺
Dáváme, i když víme že se máme rádi i kdyby druhý nic nepřinesl, tak si tak nějak neumím představit, že by dárek nebyl. I kdyby to byla sebemenší maličkost, tak má člověk pocit, že nad ním ten druhý přemýšlí 🙂 Někdy je to věc, někdy večeře, po narození malé musím říct, že peníze taky vidlema nepřehrabujeme, ale tak nějak nám to příjde normální a stejně tak dáme maličkost k narozeninám či vánocům rodičům.
Manžel mi moc dárky nedává. Většinou dostávám k narozeninám tulipány a někdy něco na zub. Dárky jako takové mi nekupuje. Nevadí mi to. Já zase mám potřebu dárky kupovat a dávám si záležet, aby se mu dárek líbil 🙂
@mates12345 tohle děla většina inteligentních lidi - dá druhému klidně i kabát co má na sobě než aby to řešil natož se dohadoval....protože ví ze toto stejne nikoho spokojeným neudělá a co hádka to víc myšlení na ni a k na partnera a dokola dokola dokola ...a de facto se partnera nezbaví v hlavě ....hezky o tom mluví klimes a podle mě na tom je hodne pravdy...
Opatrujte se a ať se Vám daří
Jdu tu trochu napsat pohled z druhé strany, protože jsem tu to téma hledala abych trochu pochopila manžela. Asi jsem exot, ale u nás doma v mojí rodině se nikdy dárky a narozeniny moc neřešily, jen když jsme byli děti. Asi od mých dvanácti až do dvaceti jsem byla v den narozenin vždycky na táboře kde nebyla ani elektrika, vyplé mobily, takže jsem si na to že mám narozky nevzpoměla ani já sama. Manžel je z rodiny opačné, tam se to řešilo děsně. No a on měl včera narozky. Předem jsme si asi před měsícem řekli, že si nebudeme nic kupovat, že si koupíme dohromady stan. V den narozek přišel po třicetihodinové šichtě z práce (neptejte se kde pracuje, vyjímečně se to stane) a já mu popřála pěkné narozeniny a že jsem mu natrhala hrášek ze zahrádky, spíš tak ve srandě. No a pak jsem to přešla a už jsme se o tom nebavili. Dneska ráno jsem byla na rohlíky, tak mne napadlo že mu ještě přiberu kousek dortu. A to jsem si myslela jak jsem se nepochlapila. No a pak jsme byli celý den na dětském dni. Přišel večer a chlap si dal ferneta a najednou začal být mrzutý, že ode mne celý den čekal nějaký dárek, nebo nějakoj aktivitu typu zajít si na oběd, a že nic takového nepřišlo a je moc smutný. No trochu jsme se chytli, protože jsme spolu osm let a on ví, že já mám problém vzpomenout si na svoje narozeniny, natož na cizí. OprAvdu, pro mne jsou narozeniny, moje či cizí, den jako každý jiný a musim vyvinout dost velké úsilí abych si na to přes den vzpomněla - no a dneska že jsme byli na tom dětském dni, tak se mi to dost vykouřilo z hlavy. Tak jsem mu řekla, že mne mrzí, že je smutný, ale že mne zná a tak nevím co čekal. Začal naštvaně vykřikovat že si dárek teda koupí sám, což jsem mu schválila, protože si myslím, že to je nejlepší. No mrzí mne to. Ale fakt se nedovedu vžít do toho, co cítí, protože já si o narozeninách vypínám mobil, aby mne lidi neotravovali a nedělali z toho nějaké haló. Jelikož to nemá uvedené ani na facebooku, tak mu krom rodiny a kolegy nikdo nepopřál a on je zrovna typ, který přeje i vzdáleným kamarádům aspoň smskou a má ty narozky všude zapsané. Ahjo. Mrzí mne to. Chtela jsem se zítra polepšit, ale měla jsem naplánované, ze pujdem s malou na křest knížky kamarádky a na vedlejši dětský den a že pujdem jako celá rodina. Ale to zas není o těch jeho narozkách.
@barbora_brambora Chápu tvůj pohled, když jsi v tom byla vychovaná, ale být tebou tak se víc zamyslím nad svým chováním..Tam totiž ani nejde o to, že ty to neslavíš a máš na to jiný názor, dárky nejsou, není to důležité a bla bla...ale o to, jak jsi se zachovala potom. Jste spolu takovou dobu a ty nevíš, že ho to bude mrzet, když to takto "zatáhneš", když dobře víš, že u nich je to zvykem ? Já kdybych byla na tvém místě a takto to projela, tak dělám všechno pro to, abych mu ten den zkrášlila, bez ohledu na to, že mně o to nejde a samotná to slavit nechci..on totiž ano, má to být jeho den.. A nejde o to co mu dáš, ale o to, že to bereš vážně, když víš, že pro něj to něco znamená ;) už jen to, jak se člověk zachová pro druhého je důležité ;) a možná proto byl tak zklamaný..ve skutečnosti ani ne tak z dárku, jako spíš z tvého přístupu...alespoň u mně by to tak bylo a u mého chlapa taky=)
@barbora_brambora a promiň, ale slavit křest nějaké knížky, namísto narozenin tvého manžela, je trošku zvláštní:D to by mně možná spíš ještě mrzelo:D že blbou knihu oslavit můžeš, ale moje narození ne:D to už by bylo lepší si jako rodina zajít do jeho oblíbené restaurace, pak se jít projít na jeho oblíbené místo a pod;)
@barbora_brambora Slavíš den dětí,křest knihy,tak proč neoslavit manželovo narozeniny,obzvlášť pokud mu na tom záleží. Jste spolu 8let,tak jistě víš jaký význam pro něj oslava narozenin má nebo nemá... Je jedno,že tebe tvoje narozeniny nezajímají,jde o to si umět vzájemně udělat radost.
Já mám tady z toho neslavení/nekupování dárků tak trochu pocit, že tam jde hlavně o finanční úsporu... 👎
My si nic nedáváme, domluvili jsme se tak. Když něco chceme, tak si to pořídíme, když je to aktualni. Posledních par let uz si ani pomalu sama nevzpomenu, ze mam narozeniny 😂 ale pokud mezi partnery takova domluva neni, tak by mi to teda dost vadilo, aby můj partner zazdil něco, co je pro me důležité.
@barbora_brambora Tak udelala jsi chybu, posypej si popel na hlavu a manzelovi to vynahrad. Krest knizky bych vynechala a pokud mas moznost, sezen hlidani pro dcerku a udelejte si hezky den jen s mamzelem.
Je fakt, že někteří chlapi jsou prostě v tomhle flegmatici a neřeší to, nebo po čase jak delší dobu spolu s partnerkou žijí a má ji dá se říct jistou kašle na dárky (to si piš, že u nové přítelkyně by si todle v žádném případě nedovolil) jak se říká nové koště dobře mete! Tím, že ti dá dárek dá ti najevo, že tě ctí a pořád na Tebe myslí...
Ahoj, my si Teda dárky k narozeninám dáváme. Asi by mě mrzelo kdybych nic nedostala. Jako nejsou to kdo ví jak velké dary, ale dáváme si. Přítel se snaží vybírat dárky, které bych si já sama nekoupila a nebo nějake originalnější dárky. Jsme spolu už 14 let, občas už nevíme co tomu druhému koupit, ale dárek si dáme vždycky

To je jasny, ne kazdy drahy darek udela radost, spise by se mel clovek zamyslet nad tim k cemu ma ten druhej nejaky vztah a s tim kvalitnim nozem pro muzskeho to mi prijde jako srdcovka 🙂 memu jsem kupovala jeden z leatheman.cz a byl hrozne nadseny! 🙂 a o tom darky jsou