Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?
Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂
Tak to já moc jako dárek nevnímám, o čem ty píšeš, ale je fakt, že minulej tejden mi koupil mobil k Vánocům a jako dárek to beru, takže asi kecám :D ale to je tím, že ten telefon není často, mně vydrží několik let, tak je to pro mě takový vyjímečný a manžel ví, že jinak než jako dárek k Vánocům by novej telefon jen proto, že je modernější, neprošel :D
Ale abych se vrátila k tématu, pro mě by mohl bejt dárek utrhnutá kytka před barákem nebo samolepka nebo třeba nějakej blbníček, prostě úplně cokoliv, spíš je hezký takový to, že ví, že ty narozky mám a něco mi sám "přichystá" 🙂 Na Vánoce je to jiný a souhlasím s některýma holkama, že někdo z toho dělá zbytečnej stres, to já taky nemám ráda. S většinou příbuznejch jsme domluvený, že si nebudem dávat nic, s tím zbytkem, kdo na tom lpí, je to pak lahev vínka, něco pěknýho do bytu, nic velkýho 🙂 Já ráda dávám a vymýšlím dárky, ale jen pro svého muže a rodiče, až se nám narodí prďola, tak tam se asi vyřádím hrozně :D Ale mám třeba bráchu dvojče a s tím jsme si v životě nedali nic, to jsme byli rádi, že jsme v pubertě nastrádali z brigád prašule na dárky pro naše 🙂))
Já teda koukám, ze někdo od chlapa dárek nedostane 😲 Já dárky dávám a čekám to samé a kdyby nedal, tak by byl problém, protože to mi přijde dost hnusny.... Asi bych s takovým člověkem nebyla. Nejde o veledary, ale jsi snad jeho polovicka a pokud té má rad.... Nevím no, ale jsem rada, ze tohle řešit nemusím...
@tinaprofi jenze to je ten problem, ze lidi jsou ruzny. To je pak asi o zadrhelu v komunikaci, jeden ocekava darek jako projev zajmu a druhy vubec nema sajnu, ze by to tak melo byt. Takze to chce o tom asi mluvit, ja vedet, ze chlapovi na darku extremne zalezi, tak mu ho koupim. My se hned na zacatku dohodli, ze to pro nas dulezite neni, spis obtezujici a je soulad z obou stran.
Nejlepší to má letos manžel, kolem jeho narozenin jsem vytouženě otěhotněla, protože je mi konečně v druhém trimestru dobře a nejsem tudíž už ani protivná, bude mít klídek a kolem data jeho svátku se náš malej narodí, co víc by chtěl :D
@sisstin hele, ty to máš vůbec hozený dost podivně 😀 To nemyslím ve zlým - viz diskuze o financích, tam si toho dost vysvětlila. Prostě žiješ jinak, chlapa a partnerství vnímáš jinak, takže i tady ti přijde normální, že chlap na tebe hodí bobek no... Je to spíš smutné. A ne, není normální ignorovat partnera i v těchto věcech. Vy jako partneři z mého pohledu nefungujete vůbec, spíš je to takové spolubydlení s výhodami. To pak i tyhle věci člověk vnímá jinak.
Já si absolutně nedovedu představit, že bych manžela ignorovala na narozeniny či Vánoce. Já mu kolikrát něco hezkého koupím i bez nějakého svátku. Prostě proto, že ho mám ráda a vím, že ho to potěší/chce to/potřebuje to 🙂 On dělá to samé. A tak JE to normální.
@zuzineckah souhlasim
Neumím si život představit bez radostí, klidně drobných ale život se prostě musí žít a ne přežívat a dělat si z něj galeje 🙂
Chlapi se sice tak nevyžívají, ale taky by na ženu rozhodně měli myslet! Mě osobně by to dost zarmoutilo a rozhodně bych to řešila. Není důvod si odepírat pozornost ... a všechny ji máme rády, to je jak když některá řekne, že nerada lichotky 🙂))
@prcek91 Neboj, já už taky nevím, co mu furt dávat, ale já osobně jsem ujetá na překvápka, takže nesmí vědět nic dopředu, ani tušit :D Já se tak nějak přizpůsobuju chodu našeho života a už jsem se holt dostala taky k praktickým dárkům, takže letos tam bude mít taky spoustu věcí, co se mu budou hodit. Ale máme krásnou chalupu na Vysočině, roubenku, a k narozkám jsem mu ji například nechala namalovat a zarámovat a to byl nadšenej. Takový dárky já ráda vymejšlím, ale od nekonečna to fakt nejde :D Jediný, co nerada dávám a taky nerada dostávám, je oblečení, myslím když si to nevyberu sama nebo on. Jako najít pod stromkem samý trička a mikiny..nevím proč, přijde mi to strašně neosobní 🙂
Tak holky to asi až tak nemyslej, ten mobil je, alespoň pro mě, extrémní příklad. Mně dávat manžel pravidelně mobil, tak jsem naštvaná. Teď jsem dostala jeden po 5 letech k Vánocům a taky z něj nejsem odvařená, ale starej už se nenabíjel, tak se nedalo svítit, ale vydupala jsem si, že půjdu vybírat s nim, protože už vidim, jak by mi přinesl nějakou předraženou přerostlou supermoderní obludu, to bych se zvencla 😀
@zuzineckah tak mne to po dohode divne neprijde, kdyz to vyhovuje obema. Problem vidim v tom, kdyz jeden ty darky ocekava, druhy to vi a prdi na nej ;)
@zuzineckah my dva neresime ani svoje narozky, nijak to neslavime atd.
@zuzineckah a kdo urcuje, co je normalni a co ne. Normalni je to, co vyhovuje oboum lidem v paru tak, aby nebyly neshody a zilo se v klidu.
@sisstin a vámoce snad slavíte, když ne pro sebe, tak aspon pro děti .....
@kolibricek36 jo, co mam deti, tak Vanoce slavim ;) respektive jsou darky, stromecek, nejaka vyzdoba, pisem Jeziskovi atd. Ale ciste kvuli detem.
Budu asi hnusna, ale pokud nekoho polozi takova ptakovina, ze nedostal darek, tak asi v zivote nic zavaznyho resit nemusel. Mne to prijde uplne usmevny, ze se z tohohle nekdo hrouti...
@sisstin nikdo se z toho nehrouti....jen pokud muzi na zene zalezi a naopak tak se snazi delat si radost....
Ja jsem stastna za sveho muze - i jen tak mi koupi cokoladu nebo to co mam rada...na narozeniny kosmetiku parfem i klidne obleceni nebo sperk ci parfem hodinky apod....je mi celkem jedno co to je...jednou prinesl na svatek kytku a rafaelo ze ho mam rada...a nejakou drobnost a byla jsem stastna....proste si vzpomel. Neni mu jedno ze jeho zena ma svatek...narozeniny...a o to jde.
A ano je to o tom co komu vyhovuje....mozna kdyby jsi u muze tu pozornost a zajem neldy zazila tak by jsi vedela oc prichazite.....
A neber to ve zlem ale ve vztahu jaky mas ty bych zit nemohla - sex bez orgasmu aniz by se muz snazíl to nejak zlepsit,financne kazdy sam na sebe a darky 0...
Me to prijde strasne.
to teda koukám, asi by mi hodně vadilo, kdyby mi muž nedával žádné dárky. jsme spolu dohodlí, že na svátek, Valentýna a výročí si nic nedáváme, na výročí si vždy někam vyjdem a raději trávíme čas spolu. ale k vánocům a narozeninám dáváme, a dostáváme, a máme z toho radost.
@prcek91 jak ti rozumím 🙂 taky si tim lámu hlavu protože to co chtěl presne jsem koupila když jsem to viděla 🙂 no uvidime on sice prohlašuje ze si my dva nic dávat nebudeme ze on ma všechno (nas) a uděláme Vánoce hlavne Eli, ale ja jo znám a uz ma urcite svoji skrys plnou dárku pro me.....

Manžel mi dává dárky celoročně a to tak, že když někam jdeme společně na nákupy a něco se mi líbí tak mi to vždycky koupi, a já mu říkám jelikož se to x krát do roka opakuje, že to už mám vybráno předem na ježiška, narozeniny, svátek. Na narozeniny mi vždycky ještě donese kytičku a nějakou mlsku k tomu (bonbonieru). Ale o dárkách to není i kdyby mi nic nedal pro mě už je krásné to, že mi vždy ještě manžel musí připomínat moje narozeniny vždy mi zašeptá ráno do ouška, že dneska je můj den a to mě potěší milionkrát víc než nějaký dárek, že si vzpomene.