icon

Dává vám přítel/manžel peníze navíc, když jste na MD?

toga25
2. dub 2015

Ahoj, mám takový dotaz.
Chci se zeptat, jak to máte doma finančně, když jste na MD. My máme každý svůj účet, na jeho chodí výplata, na můj rodičák. Chlap platí nájem + pleny malému, občas i menší nákup, když jede z práce. Já platím velké nákupy, svůj paušál + i když je třeba malému bundička, apod. a taky asi 2 balení UM. Na jednu stranu mi přijde, že toho zas tolik neplatím, na druhou mi zbydou tak 4 stovky :-/ Jsem ten typ člověka, který si nerad říká o peníze. Vím, že bych měla asi sama ptž chlapi mají trochu jiné vedení, ale i tak, přijde mi to strašně trapné ☹ Nejsem nijak náročná, co vyloženě nutně nepotřebuju, tak nepořizuju... ale znáte to, blíží se jaro, jsou třeba nové boty, bunda apod...
Je mi blbé si o to říkat chlapovi, ale jeho to samotného nenapadne a co mě mrzí o dost víc je to, že mu vůbec nevadí, že si při MD sháním brigádu, ptž potřebuju prostě víc peněz a na doma žádnou nenajdu, takže po celém dni s malým pak večer ještě budu muset někam chodit.... Na ty ,,malé" peníze se mi zvyká hrozně těžko z toho, na co jsem byla zvyklá, nějaké mám odložené, ale ty jsou výhradně na věci pro malého... Jsem prostě zvyklá, že si něco odložím a to, že tu možnost teď nemám, i přesto, že za sebe vůbec neutrácím, mě doslova deptá ☹ Navíc jsem znechucena z faktu, že dá o prázdninách ex na syna alimenty a syn bude vlastně celý měsíc u nás - to vím, že neovlivním, ale doslova mě to štve, že ex se dají prachy pro její potřebu ten měsíc a dítě bude jinde celý měsíc a já musím pomalu žebrat o peníze navíc ☹ )
Říkali jste si o peníze samy nebo to byla u chlapa samozřejmost?

michalusenka
7. kvě 2015

@toga25 to asi tezko kdyz nebudu mit penize pak 😀 vsak ja se smeju ze pak mu to nastane 😀 ze si naposledy koupil tak drahou bundu a tak 😀

kacca11
7. kvě 2015

@michalusenka můžu se zeptat, na co s řešením financí čekáte? Myslíš, že se mateřskou nebo rodicovskou něco změní? Proč by mělo, když takhle jedete doposud. Pokud ti to uspořádání nevyhovuje, je na čase to řešit.

michalusenka
7. kvě 2015

@kacca11 no protoze ted mi je to jedno, ted mam svuj prijem a neni este mimi.....

sisstin
7. kvě 2015

My jedem vse na pul a budeme i kdyz budu na RD, financne na tom budu stejne, jako jsem ted. 😉

kacca11
7. kvě 2015

@michalusenka takže jedete kazdy sám na sebe? Dítě bude taky na pul?

michalusenka
7. kvě 2015

@kacca11 tak z meho rodicovskeho asi tezko pojedem napul 😀 to bude almuzna

michalusenka
7. kvě 2015

@sisstin jaktoze budete na tom stejne? budes si privydelavat?

sisstin
7. kvě 2015

@michalusenka ja budu mít rodičák dokonce vyšší, než mám ted PN 😉 já mám blbou zkušenost z předchozího vztahu, kdy mi byla každá Kč vyčtena a omlácena o hlavu, každej dárek milionkrát vzpomenutej s tím, že mám být vděčná a držet hubu a krok. Takže ted jsem si nastavila, že v tomhle vztahu mi chlap nikdy nevyčte žádný peníze ani nic, jedem půl na půl, syna obstarávám sama (ten je můj z předchozího manželství ) a co se týče mimina, tak pojedem prostě na půl. Náklady na bydlení ještě nevím, ale dům je jeho, hypotéka je jeho, když se rozejdem, tak si můžu sbalit igelitky a jít do pr, takže pravděpodobně budu platit půlku energií atd, hypo beru, že je jeho a taky mu ten dům zůstane 😉 mně ne 😉

sisstin
7. kvě 2015

@michalusenka a jinak jo, nejdřív, co to půjde, tak plánuju nějakou brigádu, abych měla nějaký peníze i pro sebe 😉

sisstin
7. kvě 2015

@michalusenka jinak můj příjem z práce je třetinovej, jak můj ostatní příjem, takže já na tom s rodičákem budu paradoxně ještě líp, než jsem ted 😉

sisstin
7. kvě 2015

@michalusenka jinak zatím výbavu plánuju koupit úplně sama, tedy kočárek, látkové plínky atd. Ten zbytek ještě nevím, zda po něm budu chtít půlku nebo ne, když to půjde, tak radši ne 😉 ale to uvidím, jak to finančně vyjde....

michalusenka
7. kvě 2015

@sisstin jo tak sem si rikala ze bys mela nejak vyssi rodicovsky nez ostatni 😀 jako muj je hodnej, koupi mi kytky jen tak (ted vic v tehu) nebo kabat atd ale proste nekdy je trosku oslik no 😀 rikam ze je hodny ale nekdy ma zkraty v tomto 😀 ted sem treba nadhodila kolik moc staly leky v tehu a ze by me moh dat treba i pulku (ve srande) a druhy den byly penize na stole (sem hledela 😀)
@kacca11

elu
7. kvě 2015

holky no některé případy jsou teda úplně až hrůzu nahánějící 🙂, i když taky jsem znala pár, kde jeli na pul...ale chlap třeba vyváděl, že ve společném nákupu byly tampony, tak ty té holce odečetl 🙂, to by mě teda asi uplně vytočilo..to by zachvíli mohli chlapi říkat, že zenska spotřebuje víc toaletaku, protože ta jej používá i při malé potřebě a chlap jen při velké 🙂 a tudíž by třeba chtěli platit ne pulku ale jen tretinu ci čtvrtinu za náklady na hajzlpapír

michalusenka
7. kvě 2015

@sisstin aha takze mas dva prijmy a v jednom si na PN a druhy budes delat i pri tehu

michalusenka
7. kvě 2015

@elu bohuzel no

sisstin
7. kvě 2015

@michalusenka přítel by asi neprotestoval mít společné peníze, ale já prostě nechci. Nastavila jsem si to takhle, je to pro můj klid, kdyby mi něco platil, strašně bych se bála, že to postupem času zas bude jak s ex...ono chlapům někdy prdne v kouli, i když třeba x let se chovaj normálně 😉

sisstin
7. kvě 2015

@michalusenka ten příjem není pracovní, dál bych to nerozmazávala, prostě mám určité peníze, které nejsou plat 😉

michalusenka
7. kvě 2015

@sisstin jasne bohuzel clovek nikdy nevi co se z toho druheho vyklube :(

michalusenka
7. kvě 2015

@sisstin ty si teda tajemna 😀

sisstin
7. kvě 2015

@michalusenka no nic tajemnýho to ani není 😉 jako vyskakovat si fakt nebudu, já už zrušila gelový nehty, zrušila jsem diamand lashes, zrušila jsem veškerej komfort můj celkem. Co jsem na Pn, tak stejně tvrdnu doma nebo se učim, takže jako dost ušetřim 😉 jako bude to bída s nouzí, ale mně to prostě za ten klid stojí celkem 😉 jinak přítel by určitě nevyžadoval, at jedem na půl.....chci to v podstatě já 😉

kacca11
7. kvě 2015

@sisstin já chápu, že máš špatnou zkušenost, ale nemrzí přítele, že od něj cekas to samé co od předchozího partnera?

@michalusenka mne třeba připadá, když si každý platí to své nebo jednou partneři striktně napůl, že je to děsně nevyrovnay vztah. Tedy až na výjimky, kdy mají dva téměř shodně prijmy a téměř shodně potřeby. Upřímně si nedovedu představit resit, kdo by platil vitamíny v těhotenství, případně jakou částkou...

sisstin
7. kvě 2015

@kacca11 my se o tom nějak moc nebavíme 😉 my se sestěhujem až za dva měsíce (bydlení ještě není hotový), a zatím prostě nebylo tolik prostoru na řešení na půl 😉 ono to teprve nastane 😉 mně třeba vadí, že bych si chtěla něco koupit pro sebe nebo děti a musela bych se ptát partnera, zda můžu a on by měl k tomu miliardu keců, to prostě si radši koupim to, na co mám a nikoho se nemusím doprošovat 😉 jako nejde o přítele jako takovýho, já mám prostě celkově nedůvěru v každýho chlapa (přítel je zatím celkem milionovej oproti ex), ale já si držím odstup prostě 😉

michalusenka
7. kvě 2015

@kacca11 branit jeho ani sebe nebudu........ono asi i zalezi jak dani lidi vydelavaji - my mame s mojim stejne (ted nevim zda to je i vcetne jeho druheho jobu - hrani) - on ale projede benzin k tomu

michalusenka
7. kvě 2015

@sisstin no proste ti prejeme at se ti ve vsem dari a chlap posloucha a je hodnej!

sisstin
7. kvě 2015

@michalusenka
@kacca11 jinak holky, samo, že beru v potaz, že pak v reálu to třeba nepůjde a dohodnem se jinak, to já jako nevim 😉 momentálně to máme takhle 😉

kacca11
7. kvě 2015

@sisstin já bych asi nevydržela s chlapem, kterého bych se musela ptát, zda si něco muzu koupit. Ano, řešíme třeba velké položky, ale na běžné věci a oblečení se teda neptame. Když si chci koupit boty, koupím si boty, když si chce muž koupit hru, koupi si hru. Mít chlapa, co bych se musela ptát a měl by ještě kecy, to bych fakt nemohla. Takhle to ve vyrovnaném vztahu nefunguje. A platí to i obráceně.

sisstin
7. kvě 2015

@kacca11 mně právě přijde, že už ted příteli přijde, že spousta věcí, co chci je zbytečných (a to si to platím sama), natož, kdyby to měl financovat on...ale třeba mu křivdim 😉

kacca11
7. kvě 2015

@sisstin Mému muži treba taky připadá zbytečne, kdyz si něco koupím (třeba ten xtý pár bot), zrovna tak já treba nevidim význam v tom, že má treba několik her na stejné téma. Ale nenapadlo by nás si to vyčítat. Nemusíme v tom vidět význam, stačí, že to toho druhého těší, že ten druhý v tom ten význam vidí, k tomu důvěra, že si neplanujeme zrujnovat rozpočet. Máme na nakládání s financemi podobný náhled, zároveň respektujeme svůj protějšek.

sisstin
7. kvě 2015

@kacca11 já se furt neumím dostat do toho, že vztah je o dvou, já jsem furt takovej individualista, respektive já a syn (pak já a děti), toho druhýho nějak neumím do toho zahrnout plně (líp to vysvětlit neumím). Prostě furt si tak nějak držim odstup a očekávám, že mě ten druhej podrazí nebo zklame časem. Ale to je asi spíš do jinýho tématu 😅

lenka5731
7. kvě 2015

@sisstin teda holka, to co píšeš, je fakt děsivý ☹ Přála bych ti štěstí a pohodový pocit ze vztahu, ale nevím, jestli se to dá vůbec s tímhle přístupem dosáhnout...? Co na to říká nový muž, že chceš výbavičku kupovat napůl a nebo něco sama? Bavili jste se někdy o "společných penězích"? Jestli chápu dobře, tak ty to nechceš, ale nevyjádřil se na tohle téma nějak on sám, jak on předpokládá, že budete do budoucna hospodařit, když spolu budete bydlet a mít dítě? Nechtělo by to nějak na sobě zapracovat, abys aspoň trochu získala důvěru ve vaše partnerství? Přijde mi, že takhle to můžeš úplně podkopat ☹ Zajímalo by mě, jak se na to bude dívat tvůj muž, podle mě chlap, který si vezme od matky svého dítěte na rodičáku přesnou půlku peněz na energie, je debil 😕 Promiň nevyžádanou přednášku, ale takhle píšeš dlouhodobě, tak jsem zvědavá, jak se to u vás bude vyvíjet. Snad dobře. 🙂

Strana