Dcera se ptá na mého otce, kterého jsem už 10 let neviděla

kubuska
13. črc 2017

Ahoj holky,
asi ani nechci poradit co mám dělat, ale jen si tak postěžovat. Svého otce jsem už neviděla přes 10 let. Když jsem čekala dceru, tak jsme mu psala dopis, napsala jsem mu další i po porodu a další když se narodil syn. Nikdy na dopis nereagoval, ani on ani babička s dědou u kterých bydlel/bydlí a kam jsem dopisy posílala. Jednou jsem se kontaktovala se svojí vzdálenou sestřenicí a ta mi řekla, že dopisy dostali a že plánují se ozvat. No, dceři je 7, synovi 3,5. Ale dceři zraje mozeček, dochází jí, že můj otčím nnei můj táta, protože mu tak neřikám a ptá se. Smutně se na mě kouká s tím, že ho chce poznat. Já jí řikám, že můj táta o ní ví, ale on sám se musí rozhodnout, že mě a jí a bratra chce poznat. Zatím proto nic neudělal a je možný, že se tak nikdy nesetkají. Ale pro ní to je ... já nevím, je z toho vážně smutná. Nevím jestli to přejde nebo ne. Asi mu zkusíme znova napsat a uvidíme. Třeba když uvidí, že nemá vážně zájem tak toho nechá, prožije si větší smutek, možná, ale zas alespoň si budu moc říct, že jsme proto alespoň něco udělali.
Máte to někdo taky tak? Že se Vaše dítě ptá na vašeho rodiče se kterým se nevídáte?

shine2015
13. črc 2017

@kubuska v první radě by mě zajímal tvůj vztah s otcimem - asi nic moc když té to táhne za biologickým tátou...ale rada bych znala tvoji odpověď...
A za další ono byli s mamkou vzaty? Má novou ženu a rodinu, deti?? A jinak dopisy bych nepsala - pokud už bych po zvážení chtěla kontaktovat tak bych si sehnala telefon a zavolala mu popřípadě dojela k nim bez dcery - pokud nemá novou rodinu atd ....

kubuska
autor
13. črc 2017

@shine2015 ne můj vzath s otčímem je skvělej, jakože lepšího chlapa si podle mě máma najít nemohla. hodně mi pomohl. Ale neříkám mu táto, máma si s ním začala když mi bylo 16. Takže dcera vnímá to, že babička je máma a děda je R.
Naši se rozvedli když mi bylo 14 a do té doby jsem s tátou měla skvělej vztah. Manžel asi nebyl nic moc, ale táta byl suprovej a pak jsme se vídali jen občas, on tvrdil, že máma nechce, máma tvrdila že on nechce, no, kdo ví. Když mi bylo osmnáct vidělai jsme se naposledy a od té doby nic. Ani pohled dopis nic.

Telefon na něj neseženu, nestýkám se s nikým z jeho rodiny a nechce se mi jet k babičce a třeba marně vyzvánět a nebo si nechat zabouchnout dveře.
Vždycky jsem jim tam napsala kontakty od ICQ po telefon, takže se mohli ozvat kdykoliv kamkoliv. Vzdaal jsem to a nechala jsem to být, ale poslední dobou to vytahuje dcera.

shine2015
13. črc 2017

@kubuska pokud jsi mu psala kontaktní telefon a mail atd tak bych mu nepsala a pokud jooo chceš tak mu posilejte pohled na Vánoce a jinak to Nechej na něm - dost možná se cítí ublíženy ze mas hezky vztah s otcimem ....nebo se nechce vracet do minulosti.....a nebo kdo ví zda dopis dostal on a zda ho babi nezatajila...
Dceři bych vysvětlila ať klidně říká maminymu partnerovi dědo - i jeho to určitě potěší když jste měli a mate krásný vztah.....a biologického bych s dcerou neřešila - řekla bych ze jsem mu psala a ze se neozval.

tulikiss
13. črc 2017

@kubuska uplne vim jak ti je. deti teda maji "dedu" dost tak je nenapadne se ptat, ale obcas nad nejakou fotkou z meho detstvi se ptaji kdo to je. Tatu sem do minuleho mesice nevidela 8 let, naposledy kdyz sem ho prisla pozvat na svatbu. Neprisel, na moji promoci taky neprisel presto ze byl se svou zenou zvany. U nas je problem prave ta zena ktera me nema rada. Tatu sem pred par tydny videla na pohrbu dedecka, ktereho sem taky 8 let nevidela. Jestli mas pocit ze tobe v zivote chybi, udelej vse proto aby ste se znovu sesli. Budes si pak moci rict udelala sem vse. Ja mela po Vanocich za babi a dedou s detma jit na navstevu, ale pak onemocnely deti, pak ja, byla sem i na operaci, v kvetnu mela statnice, takze to nedopadlo. Muzu ti rict ze si to moc vycitam, ze sem to nestihla dedu jeste videt. Vim ze sem mohla udelat vic, ale neudelala a ted se s tim musim sama vyrovnat. Porad sem si rikala je cas, vsak bude dalsi promoce tak je zase pozvu a treba tentokrat prijdou. Ale vim ze deda uz neprijde.
asi bych udelala posledni pokus o kontakt a bud se ozve a kdyz ne budes vedet ze to tak ma byt.

kubuska
autor
13. črc 2017

@shine2015 ona mu dědo říká. Ale ptala se proč já mu neřikám táto, tak jsem jí vysvětlovla, že naši se neměli rádi a tak se rozvedli a já svého pravého tátu už od té doby neviděla. bylo to v klidu a najednou ted za mnou chodí s tímhle, že by ho chtěla poznat a vidět a jestli mám na něj telefon, ani o něm nemluví jako o dědovi, ale vždy řekne: Mami a co ten tvůj pravej táta. Nevím, co se jí přeplo v hlavě. Já jí přesně to co píšeš řikám, že jsem mu psala, on se neozývá a doufám, že s emá dobře.
Možná to je tím, že jsme začali žít s novým přítelem, který je teda k nim naprosto skvělý a ona mu začala řikat falešnej táta, respektive tak o něm mluví před cizími. Což vlastně znamená, že ho respektuje jako rodiče ale ví že není opravdovej rodič a možná proto se ptá na toho mého.

konik_mischel
13. črc 2017

@kubuska to je zvědavost v kombinací s tím, že chce mít jasno. Řekla bych jí, že dědu má a ten ji má rád, ten druhý o vás nestojí a když někdo nechce, nedá se to zlomit. ( a on o vás nestojí, psala jsi dopisy, o dětech ví, o tom, že ty jsi ví snad taky a nestojíte mu ani za to, aby když se už nevídáte, zvedl alespoň telefon nebo napsal, poslal gratulaci k dětem, atd...) Dcerce bych vysvětlila, že se tohle v životě prostě stane, že někdo v tom životě je a pak odejde a když nechce, není možné ho nutit.

ababunk
13. črc 2017

Ahoj. Nás asi bude čekat něco podobného. Moje matka viděla vnučku třikrát, nemá zájem, nic. Otčíma jsem neviděla skoro 20 let a otec za námi jezdil první dva roky dceřina života, zvykla si na něj a ptá se, kde je děda. Tak vysvětlujem, že pracuje, nemá čas. Postupem času to přešlo, už se neptá. Ale až bude "rozumější" asi se tomu nevyhneme.
Matku jsem chtěla, moc.Neviděla mě těhotnou, neviděla mě po porodu, nezeptala se a vnučku viděla poprvé až tři měsíce po porodu....
No, dělají nám to fajn, rodičové naši.

annasmyckova
13. črc 2017

@ababunk
@kubuska holky, vůbec si to nedovedu představit, že můžou takhle rodiče na děti a vnoučata kašlat...a hlavně proč, to mi hlava nebere...

kubuska
autor
14. črc 2017

@ababunk Je to naprd co? mě nejde už tak ani o mě, samozřejmě, že mě to bolí a když jsem včera o tom mluvila s Patrikem tak jsem brečela. Nejsem s tím úplně srovnana, ale dokud se neptala dalo se to zvládnout, vypustit z hlavy.

@annasmyckova To ani mě, hlavně když jsme spolu fakt suprově vycházeli. Stavěli loď, jezdili na trilobity, táta mě naučil základy focení... A pak najednou jako když utne v dospělosti.

ababunk
14. črc 2017

@kubuska něco ti povím..písni sz

latulipe1
14. črc 2017

Koukam, ze je nas dost, koho tyhle hovory s detma cekaj :/ je mi to lito, ja jako dite byla s prarodici velmi casto, u nas tedy alespon nekteri z prarodicu maji zajem, ale i tam to cloveka obcas mrzi :/

danfal
14. črc 2017

U nas se synuv tatinek zajima tom, ze posila alimenty, babicku Vojta nevidel asi dva roky, kdyz ji potkal ve meste, rekl ji dobry den a ona se citila ukrivdena. Vojta ma hezci vztah s mym soucasnym muzem, takze ho jednou to vysvetlovani taky ceka, jen on se svym biootcem nikdy zadny vztah nemel.

danfal
14. črc 2017

Osobne bych to nechala byt, at se ozve, az bude chtit. Male to vysvetlila, tak jak to delas doposud. Uzivej si tehotenstvi a netrap se necim, co asi nezmenis.

monales
17. črc 2017
Uživatel monales je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od monales.

No, to je hrozně těžké. Asi taky záleží, jaký je vztah vašeho otce k vám. Jestli vám to nedá, tak bych ho kontaktovala první, ale bez dětí, aby se předešlo nějakým nepříjemným věcem. Otázka je, jestli ho nezajímáte, nebo se jen bojí, že máte svůj život z kterého zmizel a nepřijmete jej. Mému klukovi je pět , a brzy čekám podobné otázky a nevím jak mu odpovím. Otce jsem neviděla asi 10 let, o klukovi jsem mu psala, o dalším už ne. U nás ale vím, že jeho zajímá jen on sám a my ne. Před rokem mluvil s mamkou, řešil jen jak se má on blbě, ale nezeptal se na své dcery ani slovíčkem. Jinak by se dozvěděl, že je trojnásobný děda. Ale to ho asi nezajímá. Tohle se mi vysvětlovat vážně nechce.