Otec začal odmítat 11letou dceru. Máte někdo zkušenost s takovou změnou v chování u otce tak starého dítěte?
Dobry den,
otec dcery mne opustil, kdyz ji byl asi rok. Nasel si novou partnerku, o dceru se soudil( chtěl ji do výhradní péče)… se slečnou se rozesel.. dalších 7 let bylo střídavě klid/soud.. podle partnerek. Posledních pár let je ale víceméně v klidu. Otec ma dceru co dva týdny. Vztah mají takový všelijaký, ale v podstatě fungovali. Otec ma veliký statek a mimo jiné kone. Dcera je vášnivá koňačka. Ma u nej kobylku( tu tam kdysi zanechala ta prvni po me)… otec si ale nasel novou pani, která je ukrutně žárlivá, porodila mu syna(8 měsíců). Nenechá dceru s otcem ani minutu o samotě, kdyz se chystaji s koňmi ven, přilítne a bud mu vztekle nacpe kočár, neno syna z předešlého vztahu. Dcera tam je max jednou měsíčně vikend… nakonec dcera musela jezdit sama, protoze otec vozil kluky. Pro dceru cca pul roku nejezdi, pry kdyz chce, muze prijet kdykoliv, je to jeji boj💁 tak ji tam vozím.. ted se situace totálně vyhrotila. Dcera jela na letní týden… ale spala v druhe chalupě s babičkou, otec na ni mel 30 minut denne( to mi říkal do telefonu)… dcera byla celkem v pohode, přidala se k paní, co ma u nej kone a trávila dny s ni.. vše ok, dokud ji po 3 dnech otec neřekl, ze prodává vsechny kone, tedy i její kobylu. Dcera se totálně sesypala. Opravdu kobyla visela na Bazosi.. zkoušela jsem se s nim domluvit, ze kobylu koupim i za vyšší cenu. Bez šance. Nikdo pořádně neví co s kobylou bude. Chvili tvrdil, ze s konma konci, pak ze kdyz dcera bude makat a snažit se, kobylu nechá… po tomhle se sbalil a odjel na 4 dny na dovolenou, ale dceru sebou nevzali, ze si to dela sama… dcera nakonec zustala o týden déle, bavilo ji to s tou pani a její dcerkou… během toho týdne si otec dceru neustále natáčel , jak se ji ptá, jestli s nim půjde ke koním a když rekla, ze treba potom, nebo ze kone obstará s holkama, bral to jako důkaz, ze o kone nema zájem a on tedy kone proda. Nakonec mi poslal video, jako důkaz lenosti dcery, kde na ni opravdu řve, dcera place a chce, aby ji přestal natáčet a on na ni řve, ať jse s nim pro vodu… totálně vyhrocené. Nakonec odjel, dceru nechal bezprizorní. Vyřešili jsme to po telefonu s pomocí sousedky( bydlím 100km).. otec se tři dny neozval. V srpnu jsou u něj tábory s koňmi, kde má dcera kamarády a celý rok sw tam hrozne těší. Otec mi řekl, ze jestli tam chce, mam to zařídit ja.. ale ze si dcera nesmí půjčit tu “svou” kobylu.. nesmi k němu do baráku atd… dceru jsem snad připravila i na variantu, ze nebude mit svou kobylku k dispozici, ale sehnala jsem číslo na organizátorku a domluvila s ni, ze ma tábor zajištěny a ze ji půjčí kone, případně paní od koni take nabídla svého koně dceři. Paní organizátorka mi ale řekla, ze otec dcery o me navykládal, ze jsem drogově závislá, dceru jsem porodila a vystavila ji přímému ohrožení života 💁 a ze je překvapena, ze jsem normalni…( ja ani nekouřím ! Piju občas sklenku vína… rozhodne nejsem, ani jsem nebyla uživatel drog… normálně pracuju. Starám se o děti, jezdíme na dovolené, výlety…)ja tomu absolutně nerozumím. Vubec nechapu, co se to děje. Dcera furt čeká, ze to tátu přejde a ja netuším co s tim. Jsem rada, ze dcera snad bude mit hezke léto s holkama, ze ji i okoli maximálně podporuje a je mi strašně smutno z toho, jak se v podstatě cizi lidé snazi napravit zlomyslnosti q krutost jejího táty. Dcera čeká na zprávu od tatínka a vlastně uplne vytěsňuje změny v jeho chování. Chce si nakoupit nějaké jídlo a doplňky pro kobylku… opatrně jí rikam, ze neni jiste , zda tam kobylka bude… slíbila jsem ji, ze ji proste pak najdem a zkusíme se domluvit, ze bychom za ni jezdili… ma prosim někdo zkušenost s takovou změnou v chování u otce tak starého dítěte?
Aby měl doma klid, chce dceru odstříhnout. Lži a pomluvy mu zřejmě nevadí. Je fajn, že se dcera stýká s otcem, ale ne za každou cenu. Otec o dceru evidentně nestojí, jinak by si doma dupl a udělal pořádek. Má novou rodinu, dceru bych na to připravila.
@josofina1234 holky, dávejte si pozor, s kým si děláte dítě. :(
@anonym_9b2d63 jenže lidé se mění, koř když do toho začne zasahovat nový partner.
Taky jsme se rozvedli a bylo to docela v pohodě. O děti stál. Co má nynější partnerku, už manželku, děti vidí 1x za rok, když mu je přiveze jeho mamka.
@anonym_9b2d63 To není tak jednoduché, někdo se vybarví až po čase, napřed se chová v normě.
@josofina1234 Sežeň nekoho ciziho, at se ozve ze ma zajem o kobylu a pokud by mohla zustat u ze pani odvedle, tak at vam ji pro dceru koupí. Dcera bude mit sveho koně a next tveho byvaleho bude desne stvat, ze ji ma a furt tam jezdi... 😁
Nový profil a hned drsný příběh.
Já nevím, jak bych to řešila. Asi bych dceři vysvětila, že otec se nechová jako otec, ale hůř jak malé dítě, že ona za nic nemůže je dost dobrá.
To mi zní jako šikana, když ji natáčí proti její vůli.
Za mě by bylo ideální, kdyby dcera začala jezdit na koně někde poblíž bydliště a na otce se vykašlala. Nechtěla bych, aby se dcera stýkala s někým, kdo jí šikanuje, záměrně jí ubližuje, nevzal ji sebou na dovolenou - nechal jí samotnou, zakazuje jí "její" kobylu.
Asi bych se po očku poohlížela po psychologovi pro dceru, protože tohle ustát bez následků, není jen tak.., tedy abych aspoň minimalizovala následky chování otce, aby dostala i profi psychologickou podporu.
Mě přijde úplně hrozné vystavit něčemu takovému 11leté dítě,u otce bych jí v takovém případě vůbec nenechávala. Kontakt s koňmi bych jí zařídila jinede. Když ti schválně nechce prodat kobylku,zkusila bychom s někým domluvit aby obchod sjednal místo tebe.
@josofina1234 Sežeň nekoho ciziho, at se ozve ze ma zajem o kobylu a pokud by mohla zustat u ze pani odvedle, tak at vam ji pro dceru koupí. Dcera bude mit sveho koně a next tveho byvaleho bude desne stvat, ze ji ma a furt tam jezdi... 😁
@j.a.n.i zkoušeli jsme, prý je prodaná… tohle asi zvládnem nějak vyřešit… ale hrozne by me zajímalo, jestli ma někdo podobnou zkušenost..
Nový profil a hned drsný příběh.
Já nevím, jak bych to řešila. Asi bych dceři vysvětila, že otec se nechová jako otec, ale hůř jak malé dítě, že ona za nic nemůže je dost dobrá.
To mi zní jako šikana, když ji natáčí proti její vůli.
Za mě by bylo ideální, kdyby dcera začala jezdit na koně někde poblíž bydliště a na otce se vykašlala. Nechtěla bych, aby se dcera stýkala s někým, kdo jí šikanuje, záměrně jí ubližuje, nevzal ji sebou na dovolenou - nechal jí samotnou, zakazuje jí "její" kobylu.
Asi bych se po očku poohlížela po psychologovi pro dceru, protože tohle ustát bez následků, není jen tak.., tedy abych aspoň minimalizovala následky chování otce, aby dostala i profi psychologickou podporu.
@izz76 no jasne, ja se fa
@levandule_k no, tak nemela jsem potřebu sdílet moje příběhy… tak proto novy profil a drsný příběh, protoze si proste nevim rady a zajímala mne zkušenost někoho zde…
Dcera ma od září domluvené ježdění v klubu( doufám, ze se tam zabydli), psychologa ma také v září a za týden setkání v krizovém centru.
Ja spis te situaci proste nerozumím. Neodkážu se s tim nějak srovnat. Zkusila jsem si promluvit i s jeho manželkou a byla docela mila… ale její žárlivost sw rozhodně nezmenšila… ale dekuju za radi
@anonym_9b2d63 jenže lidé se mění, koř když do toho začne zasahovat nový partner.
Taky jsme se rozvedli a bylo to docela v pohodě. O děti stál. Co má nynější partnerku, už manželku, děti vidí 1x za rok, když mu je přiveze jeho mamka.
@jancazao no právě, ja si taky nepořídila dítě s kolemjdoucím. Ani ve snu by mě nenapadlo, čeho je schopen.
Jak staré byly děti, když je tatínek odstřihl?
@jancazao no právě, ja si taky nepořídila dítě s kolemjdoucím. Ani ve snu by mě nenapadlo, čeho je schopen.
Jak staré byly děti, když je tatínek odstřihl?
@josofina1234 akorát to jsou 3 roky, takže 13 a 11.
To je ale hrozny deb.... Evidentne ma dceru rad podle stavu okolnich partnerek.
Rozdelila bych to na vic situaci - dcera a kone. Koho je tedy ta kobyla? To je jasne vec, ma svuj prukaz je zapsany majitel (pokud tedy neni uplne bezpapirova, coz vlastne mozna je, jeslti ji tam "nechala" expritelkyne). Neda se nic delat, jakozto holka od koni chapu, ze ji dcera miluje, ale musi se s ni rozloucit, pokud je otec takovy pitomec, ze kobylo chce prodat hlavne nekomu jinemu nez vam.
Druha - pece o dceru, alimenty, vztah s otcem. Mozna byste mohli byt jeden z pripadu, kdy by mediace mohla i pomoci. Chova se strasne - ale intervence nezaujatych osob obcas trochu pomuze... Jak mate urcenou peci? Zasla bych na ospod, popsala situaci a pozada o doporuceni mediatora (je to trochu zaroven obranny postup pro tebe, protoze ukazujes, ze chces situaci hlavne vyresit, ne odstrihnout otce). Zaroven podat navrh na soud s navrhem upravene pece - vyhradni pro tebe s alimenty. To muze take vest k tomu, ze se otec "probudi" a prestane ji odmitat, ale v tady jsi v dobre situaci - oboje beres.
Je to hodne smutne, kdyz dcera by u otce i chtela byt, respektive je tam tak silne lakadlo tech koni a on ji odmita. Ale mozna jasne nastaveni, ze otec to ted vidi tak jak to vidi a tak bude chodit jinam ji prinese vic radost a mene stresu. Neumim si predstavit dite vystavene takovemu chovani, chudak holka. Kone jsou vsude, na spouste mist se presne tahle vekova kategorie devcat "zabydluje" a mozna se jinde bude nakonec citit vic doma
Bohužel máme v rodině i mezi známými několik příběhů, kdy muž se po rozchodu s matkou dětí změnil z milujícího a starostlivého tatínka na v podstatě naprosto cizího člověka.
Zažila jsem to jako pubertální dítě dokonce oběma směry - nezájem otce po rozvodu s matkou i obnovení “normálního” vztahu k dětem poté, co se s matkou dali opět dohromady. Když mi to pak v dospělosti došlo, že jsem pro něj byla jen zbytná záležitost a že mě i bratra velmi jednoduše dokázal odstřihnout, došlo mi, že mu věřit už nikdy na 100 % nebudu. A bohužel si to nesu životem dál a vím, že pokud by mělo někdy dojít k rozvodu, nikdy bych se nemohla spolehnout na lidský kvality, který můj manžel vykazuje teď, a musela bych být připravená na vše.
Spousta chlapů asi děti miluje nějak skrze jejich matku, a když ztratí cit k matce, ztratí i to pouto k dětem. Jen se to násobí, když přijde nová žena a děti (ať už vlastní nebo vyženěné). Neříkám, že je to tak vždy a určitě nechci házet chlapy do jednoho pytle, ale viděla jsem stejný scénář už tolikrát, že to nemůže být náhoda. A že se to děje ve věku, kdy dítě přestane lačně hltat každé tatínkovo slovo a má třeba taky občas vlastní názor, to taky není nic neobvyklého. Je mi moc líto, jak se k tvojí dceři její otec chová a myslím si, že by jí bylo líp, kdyby tam za každou cenu nejezdila.
Co se stalo, stalo se. O kobylku jste přišly. Rozhodně bych zvážila odchod do jiné stáje, později nového koně. Co se otce týče, počkala bych, jestli se ozve sám. Rozhodně bych dceru nenutila, ať tam chodí. Teď už vlastně ani nemusí, když tam nemá kobylku. Mohlo by jí prospět, když se dostane jinam. Nebude jí tak smutno.
Bohužel máme v rodině i mezi známými několik příběhů, kdy muž se po rozchodu s matkou dětí změnil z milujícího a starostlivého tatínka na v podstatě naprosto cizího člověka.
Zažila jsem to jako pubertální dítě dokonce oběma směry - nezájem otce po rozvodu s matkou i obnovení “normálního” vztahu k dětem poté, co se s matkou dali opět dohromady. Když mi to pak v dospělosti došlo, že jsem pro něj byla jen zbytná záležitost a že mě i bratra velmi jednoduše dokázal odstřihnout, došlo mi, že mu věřit už nikdy na 100 % nebudu. A bohužel si to nesu životem dál a vím, že pokud by mělo někdy dojít k rozvodu, nikdy bych se nemohla spolehnout na lidský kvality, který můj manžel vykazuje teď, a musela bych být připravená na vše.
Spousta chlapů asi děti miluje nějak skrze jejich matku, a když ztratí cit k matce, ztratí i to pouto k dětem. Jen se to násobí, když přijde nová žena a děti (ať už vlastní nebo vyženěné). Neříkám, že je to tak vždy a určitě nechci házet chlapy do jednoho pytle, ale viděla jsem stejný scénář už tolikrát, že to nemůže být náhoda. A že se to děje ve věku, kdy dítě přestane lačně hltat každé tatínkovo slovo a má třeba taky občas vlastní názor, to taky není nic neobvyklého. Je mi moc líto, jak se k tvojí dceři její otec chová a myslím si, že by jí bylo líp, kdyby tam za každou cenu nejezdila.
@evik19 dekuju za náhled do tvé zkušenosti..přeju všechno hezký a uz nic špatného❤️❤️❤️
@josofina1234 akorát to jsou 3 roky, takže 13 a 11.
@jancazao to je dost podobné.. takový citlivý vek… a děti to zvládly? Ja mam hrozny strach, ze ta moje dcera bude mit deprese a bude nešťastna🙈