icon

Dceřin kamarád je starší. Bezpečnostní riziko pro dceru?

5. črc 2024

Ahoj, včera se mi stala zvláštní věc.
Volala mi maminka kamaráda mojí dcery. Dle tel opravdu jeho máma
Mojí holce je 17 let a volala mi ta paní jestli bych ji pustila k nim na víkend že by spala u jeho sestry ( 15 let v pokoji ) že se všichni znají atd...
No ptala sem se tedy dcery co je to za rodinu atd a řekla mi že je klukovi 17 let a chodí spolu do školy a s jeho sestrou chodí ven..
To jméno sem nikdy neslyšela tak mi to přišlo divný.. I když se to teda nemá tak sem večer koukla na její Facebook.... Klukovi je 29 let a s matkou se domluvil že mi zavolá a bude u nich celý víkend.. podle zpráv na Messengru se nikdy neviděli. Přijde mi to velice zvláštní a samozřejmě sem to zakázala.

Strana
z2
moudivlacek
5. črc 2024

na info od sousedů bych moc nedala, spousta lidi vypada neskodne a pak se sousedi divi, kdyz se neco stane, nerikam, ze je to tento pripad, ale zdani nekdy klame a za me to je spis na nahlaseni na policii

martinka_33
5. črc 2024

@blecha94 to zase musim uznat ze nektere z nich bych taky radeji vymazala z paneti, ze to nebylo ok byt v te dobe to bylo ok. Ale o vsech se to říct nedá..z pohledu dospeleho je to teda jine.

autor
6. črc 2024

@moudivlacek tak hlásit na policii bych měla přesně co? Že téměř dospělá dcera lže?? Paní co mi volala je opravdu maminka toho pána.
Podle toho co jsem dnes viděla mi přijdou že jsou prostě jednodušší.
Ač sem o to nestála tak je dcera pozvala.
No nemyslím si že jsou to psychopati ani násilníci, ale že by se sním dcera měla vídat to si taky nepřeju. Nejvíc mi vadí ta komedie a lež. Na druhou stranu asi těžko můžu zakázat aby se sním vídala. Je téměř dospělá a já nemohu a ani nechci ji zakazovat chodit ven o prázdninách.

moudivlacek
6. črc 2024

evidentně vám to jednání nepřišlo v pořádku, když sem píšete, hodně divné je to lhaní matky a lanaření ke spaní u nich a když dcera nedorazila, tak vám volá proč nepřišla, nevím, vůbec se mi to nelíbí, co byste měla nahlásit? už jen to, že cizí ženská vás uvádí v omyl a lže (proč?) a láká domů nezletilou, což zatím dcera je .... ono co můžete a nemůžete dceři dovolit/zakázat, bydlí s vámi? měla byste tudíž mít přehled, kde je, kdy se přibližně vrátí
v úvodním příspěvku jste psala o sestře toho kluka, pak už o ní nepadla řeč, to je kamarádka dcery?

autor
6. črc 2024

@moudivlacek Ano přehled samozřejmě mít mám a ptám se kde je atd, ale já prázdniny nemám takže pracuju a 100% vědět mohu jen těžko a když se budou chtít vídat tak se vídat budou.
Sestra toho mládence se s naší mladou zná, ale je to takové divné no.
Dceři sem k tomu své řekla a jemu taky.

moudivlacek
6. črc 2024

ano, ale vy jste se ptala na přespávání a to snad ovlivnit můžete, ne? koho dcera potká přes prázdniny, když jste v práci, samozřejmě ne
spíš nevím, co na něm/nich dcera vidí, když jsou dle vás i sousedky jednodušší, uvidíte po návštěvě

autor
6. črc 2024

@moudivlacek Jednodušší neznamená zlý.. prý je hodný a mají stejné zájmy. No spát u nich do plnoletosti nebude.

moudivlacek
6. črc 2024

nikdo neříká, že jednodušší je zlý, v každém případě hodně štěstí

moudivlacek
6. črc 2024

nicméně je zvláštní, pokud se nikdy osobně neviděli, z čeho usuzuje, že je hodný ... že je to celé podivné, je vám asi jasné, zkuste s dcerou mluvit a zbytek uvidíte po té návštěvě

autor
6. črc 2024

@moudivlacek ano já sem ho viděla zatím jednou... mě přijde takový ňouma no...Pro svou dceru bych samozřejmě chtěla někoho jiného, ale těžko ji zakazovat něco. Za pár týdnů ji bude 18 a také by mohla z domova odejít.
Normálně sem si sní promluvila a uvidím co bude dál.

mourovatakocka
6. črc 2024

Jéje, info od někoho ze vsi, to je roztomilé. Neporadím, děsná situace. Jen takové malinké upozornění - kolikrát bylo v médiích prohlášení, jak nějaký cvok, co vystřílel či pobodal několik lidí, byl podle sousedů hodný člověk, zdravil a usmíval se. Sociálně slabší, opožděný, bez debat vylhané povídání, to jsou snoví přátelé na přespávačku. Nezávidím, hlavně buď opatrná.

autor
6. črc 2024

@mourovatakocka jsem a bohužel to slýchám jako žena policisty celkem často....Bohužel co s ní v jejím věku udělám? Zatím je domluva taková že se budou vídat jen přes den v místě bydliště tzn nemám po městě popř kino..

mourovatakocka
6. črc 2024

Je to mazec. Samozřejmě to může být naprosto v pořádku, ale ... Mnoho zdaru a kdyžtak dej vědět, jestli domluva funguje 🍀

autor
6. črc 2024

@mourovatakocka určitě a děkuju moc🙂

Strana
z2