Dvě - nebo tři?
Děvčata, než jsem se odstěhovala do Prahy, tak jsem se kamarádila se dvěma kamarádkami, které se naopak mezi s sebou znaly dříve a více, než já s nimi. Obě dvě se staly tak trošku rodinnými příslušnicemi, než jsem se odstěhovala. Byla jsem s nimi v kontaktu, ale spíš formou sms zpráv, nebo prostě, jak to napsat,- po telefonu. Přestěhovala jsem se zpátky před několika měsících. Nicméně, na Vánoce jsem jim napsala přání a také pozvání, že bych je ráda viděla. Každé zvlášť. Ovšem, netušila jsem, že se spolu nebaví a že já budu toho terčem.Je pravda, že jedna z nich není zrovna příkladnou manželkou, která mi napsala, že já můžu za to, že jí ta druhá - z těch kamarádek, odvedla partnera. Koukala jsem na ten email, jako by z monitoru lítaly rachejtle. Chápete to? Podstata je taková, že ten její u nás viděl pořádek, který měla doma i ta druhá. Ale já můžu za to, že její partner za tou druhou odešel...., aniž bych něco takového předem věděla, protože mi to nesdělila ani jedna z nich, přičemž ani ta druhá - co vím, s partnerem té první nežije.
V emailu doslova stálo,- no, tak je to tady, tys prostě měla pořád vše akorát a já ne..., ten můj odešel za...., .... . Jako bych snad za to mohla!
@elvira nedivím se Ti
Ahoj. Především jsem chtěla poděkovat za odemčení diskuze.
Setkala jsem se s tou druhou kamarádkou, která mi vysvětlila, jak se věci mají.
Důvod rozchodu, tedy spíš odchodu partnera té třetí spočíval úplně v něčem jiném. On někde cestoval autem a pomohl jedné dámě, která zůstala viset na silnici, měla defekt na autě. Prostě jet dál nebylo možné, tak ji odtáhl auto do nejbližšího servisu a odvezl ji domů. Asi po týdnu mu přišla sms, děkuji vám moc za vaši pomoc, jste úžasný člověk. Podepsáno, - jenže se jmenovala stejně, jako ta moje kamarádka. No, a jak to bývá, ta jeho mu vlezla do telefonu a začalo to. ...No, to si pořídila ještě jedno číslo, to vykání je jenom zástěrka atd., atd. Žárlivé scény tam prý byly na denním pořádku. Stále se nabalovalo jedno na druhé, schválnosti z její strany, jako že koupila jeho matce k narozeninám zelený svetr, - v barvě, kterou jeho matka absolutně nesnáší, že každou chvíli vařila doma jídla, které neměl zrovna v lásce, že mu zničila praním drahé triko atd. atd. Neodešel za tou druhou, to není pravda, jen si k ní nastěhoval věci, které nejsou k životu nejnutnější, než si našel jiné bydlení, protože do jednoho malého pokoje v penzionu by to těžko umístil. Jinak poslední kapkou pro něj byla ostuda, kterou mu udělala před návštěvou, kterou doma měli, ale co přesně tedy nevím.
Takže opravdu hledala jen oběti, aby to měla na co a na koho svést. Přeci se nebude chlubit žárlivými scénami, schválnostmi a vším, co dělala, že...?