Ex přítele k nám dává zavšivenou dceru a odmítá to řešit

bucanda
17. lis 2015

Milé maminky, nevím si již rady. Trvá to již bezmála půl roku, co k nám dává bývalá manželka mého přítele dcerku zavšivenou. Kdykoli dcerka přítele odjede, je na mě, abych dům všeho zbavila. Peru a peru a peru - povlečení, plyšové hračky, dezinfikuji...Moje dcerka to samozřejmě chytne pokaždé také ☹ . Neustále ošetřuji hlavu, snažím se vybírat a vybírat. Vím dobře, že přípravky na hnidy a vši nejsou nic zdravého. Jsme zoufalí. Dcerka přítele má dlouhé vlasy a má jich za 4 děti dohromady, každé ráno vypadá její hlava, jakoby měla dredy. Bývalá manželka odmítá stříhat, ba ani prostříhávat, protože její princezna přece nebude vypadat jako...Odmítá to jakkoli řešit. Přijde mi to nefér. Přítelovo dcerka nastoupila do první třídy, ve třídě se najednou objevily vši. Její matka samozřejmě na začátku nic neohlásila, později se tedy našel někdo jiný, kdo vši "údajně do třídy zatáhl". Mám své pochyby o tom, že to byl někdo jiný.
Je možné se obrátit někam, kde by nám to pomohl někdo řešit? Na úřadě sociální péče o dítě jsme již byli, nemáme s bývalou jen tento problém, řešíme podstatně složitější věci. Tohle mě ale také trápí, protože se to týká mé rodiny a mého dítěte. Je možná pomoc od někoho jiného, kdo by vysvětlil matce dítěte, jak se má řádně starat o jeho zdraví tak, aby nebylo ohrožováno zdraví jeho, ale aby neohrožovalo také zdraví svého okolí?
Děkuji za každou radu, Klára

lv
17. lis 2015

no ty jo, to je situace..jsem zvědavá na reakce, na rady..jediné co mne napadá je vzít holku jak přijde do koupelny, umýt hlavu protivšivým šamponem, pokaždý (než počkat, až nakazí vaši dceru, až budeš muset deratizovat..)..

letalnica
17. lis 2015

Bych ji ostříhala... 😀

sunshine125
17. lis 2015

Taky bych ji ostrihala. Holce bych vysvetlila ,ze ji to bude sluset u v kratkych a matka at se pak treba stavi na usi. Sanozrejme s ostrihanim bych ji i poradne vydrbala a odvsivila hlavu. Chudinka mala vzdyt i pro ni to musi byt neprijeme :(

zyoma
17. lis 2015

Asi bych ji umyla samponem na vsi jen co vstoupi do bytu a mit pripravene obleceni na ni jine domaci...co vim, tak pomaha tea tree olej vetrit do hlavy, to nanest vsem clenum domacnosti, ten vsi nemaji radi. Po umyti specialnim samponem nanest i jeho dcerce ten tea tree olej.
Je ale fakt, ze pokud ex nevypere povleceni atd. je to marne... Jestli ji nevarovat, ze deru fakt odstrihate no...

nika82
17. lis 2015

a čo zavolať doktorke čo ju má na starosti nech si s matkou pohovorí

eliska10
17. lis 2015

Já bych taky volila sestříhání vlasů. Nemusí to být úplně nakrátko, ale tak aby se to dalo udržovat (dobře vybírat a byla šance se vší zbavit).

katerina_m
17. lis 2015

jak píší ostatní,ostříhat,navíc bych té holčičce vysvětlila jak vši vypadají a že jich má plnou postel atd.myslím si,že až bude odmítat spát ve vlastní posteli a třeba i vyhýbat se matce (ona je může mít taky ) tak jí to donutí s tím něco dělat.Není nic horšího,věř mi.

tomici
17. lis 2015

Bez ptaní bych ji ostříhala a názor matky po tomhle jednání by mi byl naprosto víš kde... V případě, že její chování ohrožuje moji domácnost a děti, je na 1. místě moje rodina a to bez diskuze!! Jak psaly holky přede mnou, dcerce to hezky vysvětlit, třeba prohlídnout časopisy, kde jsou hezké holky i s krátkými vlasy a říct, že ji to bude taky tak slušet a že vlásky to posilní a zase dorostou 🙂 Příp bych ji to nastolila ve stylu ,,uděláme si holčičí den". Zajít si obě nebo všichni tři i s tvou dcerkou ke kadeřníkovi (vy si třeba nechte jen trošku zkrátit), pak se doma jakoby trošku ,,nalíčit", koupit nějaké nálepky na nehtíky, které se dají lehce sundat, koupit ji třeba nové tričko, apod. Aby prostě viděla, že i s krátkými vlásky jsou holčičky princezny. A tatínek vám zatím nachystá třeba nějaké dobroty, pustíte si pohádky, nebo oblíbené filmy a samozřejmě nesmí chybět pochvala tatínka, jak to jeho holkám sluší a jak jsou jeho princezny 🙂 Prostě ji zvýšit sebevědomí, aby se s krátkými vlasy netvářila jak kakabus, ale hrdě nový účes nosila a cítila se dobře a hezky 🙂

lendulka212
18. lis 2015

Určitě bych zašla k lékaři pokaždé, kdy bude zavšivená, aby jste měli potvrzení od lékaře o jejím zdravotním stavu a neotočilo se pak proti Vám, až ji ostříháte. Jsou to brkotiny, ale sčítají se Vám k Vašemu dobru.

pety91
19. lis 2015

Já taky nevidím jinou cestu než malou slečnu ostříhat. Ona za svojí matku nemůže, pro tebe a tvojí rodinu je to neúnosné.

drakenn
19. lis 2015

Zazila jsem. 3x jsem odvsivila a po 4. vratila matce, at si ji odvsivi sama, ze nejsem sluzka. Zabralo to, matka odvsivila a uz se to neopakovalo.. zatim tedy 😄manzel hlavne nastinil sve ex, co si o ni myslim, tak snad se chytla za nos

pabka
19. lis 2015

taky bych ji vrátila zpět matce, rozhodně bych ji nestrihala proti její vůli (myslím dcerky), ona za to nemůže a pokud se nechce vlasku vzdát, bude to trest pro ni. Následná reakce její matky ji v tom jen podpoří a bude se cítit ještě hůř..
Promluvit s matkou jste asi zkoušeli, zvláštní je, ze ji nevadí ostuda... Tak vracet a přebírat jen nezavsivenou, snad to matku brzo přestane bavit. Držím palce, naprosto chápu vaše pocity...