Exmanžel pije, když má u sebe děti.

vi
10. únor 2020

Zdravím Vás maminky.. Mám problem, můj exmanzel chlastá když má u sebe děti.. Máme soudně danne, že si je bere co 14 dní na víkendy. Ale posledních pár návštěv nedopadlo dobře. Jednou vzla dceru 9let na návštěvu ke kamarádovi opil se tam předváděl se, ona se za něj styděla a šla sama přes celé město, které moc nezná, sama, naposledy dětem řekl, že když budou dělat hluk zabije to dědu a on pak zabije je. Od té doby u něj syn 12 let nebyl.

vi
autor
10. únor 2020

Odmítá tam jezdit. Nenutím ho... Jenže dcera ho má ráda. Slibuje jim hory doly..... Včera se dcera od něj vrátila s tím, že byli v bazéne, a po bazénu šli k nějaké paní kterou nikdy neviděla, měla tam 3 děti které neznala..Otec se tam s ní opil a usnul. Mezi tim v noci tam za tou paní přišel nějaký starý pán (možná její otec) a pokračovali v pití.. Bobek říkala že skoro nespala... Sice si tam hrála s dětmi.. Ale mě se prostě pořád honí v hlavě kdo ví co se tam mohlo stát zatím co tam ten idiot vychrapaval kocovinu.. Co mám dělat? Nechci mu je už dávat. Mám strach co bude příště.. Sice žije s rodiči v jednom domě, ale ti jsou z něj nešťastní.. Prosí ho, vyhrožují.. A stejně si dělá co chce. A ještě se jim vysmeje do obličeje. Věřila jsem, že se o děti postarají oni když tam jsou, že na to dohlidnou ale evidentně tomu tak není...

anniej
10. únor 2020

No co dělat, dát podnět na soud, když je taťka vylitej jak váza a nedokáže a není schopnej se o ně ani jednou za měsíc střízlivej postarat na víkend.

vi
autor
10. únor 2020

@anniej podnět k čemu? Zákazu styku? Nebo ať na ně nějak dohlédnou? Či styk pouze pod podmínkou ústavní léčby?

anniej
10. únor 2020

@vi To se musíš rozhodnout sama, jak bys to chtěla udělat. Předpokládám, že nezabere dát ex nůž na krk že jestli se neprobere z tý diskotéky, nebude vídat děti?

vi
autor
10. únor 2020

@anniej výhrůžky, prosby, pár týdnů i děti neviděl.. Stejně se nic nezměnilo.. Naopak je to horší

katkapavlik
10. únor 2020

@vi ahoj to je hrozně co píšeš 😨 já bych to asi řešila na socialce, děti k tomu můžou říct své a zakázku nastevi otce, dokud se nezačne chovat rozumně.

anniej
10. únor 2020

@vi To mě mrzí... Pokud ale sama nesouhlasíš s tím dávat děti ex, když pak trneš celej víkend strachy, kde se zase ožral, pořeš to na tý sociálce nebo soudu. Nejdřív si asi udělat jasno, co přesně chceš, zda úplně utnout styk nebo jak. Pokud není s ex rozumná mluva a ty samozřejmě nesouhlasíš s tim, aby si děti bral, to je asi jediné řešení... držim palce 🍀

vi
autor
10. únor 2020

Nechci mu dělat naschvály, celé ty roky spolu vycházíme. Hodně pije. Ale před dětmi se držel.. Teď to asi nezvládá. Je mu 38 takže zadny mladoch který z toho vyroste. Malé to zakázal říct. Samozřejmě jsem poznala, že je něco špatně, tak jsem to z ní nenápadně dostavala a nakonec mi to řekla všechno... Nechápu, že mu nedochází, co se mohlo stát, jak si tohle může dovolit!!?

mamio
10. únor 2020

@vi v potencionálním ohrožení jsou děti... Nez čekat nez se stane průser, řešila bych to na OSPOD a přes soud. Nepomohli mu upozornění, nepomůže mu nic nez pád na hubu. Na nic bych uz necekala.Vic variant není.

sharka88
10. únor 2020

Oslov OSPOD, určitě nebudeš první maminka, která řeší problematické pití (závislost) otce svých dětí.

kaja2016
11. únor 2020

@vi Urcite dojdi na ospod nahlas to. Ale uprimne nevim, jake mas sanci na uspech, aby se to nedelo. Je to tvoje slovo proti jeho. Jakou tam mate pani? Asi jde i o to, jestli ti uveri a bude ochotna to resit nejak vic nez s manzelem promluvit. Urcite to je cele spatne a pokud bys to dokazala u soudu a manzel by s tim nic nedelal, tak by mel styk s ditetem jen pod dohledem. To chce asi pravnika. Ja bych to urcite po diskuzi s pravnikem resila.

anniej
11. únor 2020

@vi Moc nechápu argument “nechci mu dělat naschvály”. Takže necháš děti u vypitýho otce, protože “mu nechceš dělat naschvály”? To mi nepřijde jako nějaká sranda naschvál, když jak sama píšeš se mohlo stát cokoliv... Tak buď chceš ochránit děti, pro to mu holt ty “naschvály” asi budeš muset udělat... Omlouvám se za tvrdost, ale jinak se to říct nedá. Jak jsem psala, musíš se rozhonout ty sama. Nemá cenu řešit že jste spolu vycházeli bůh ví kdy zpátky, když teď jsou ohrožení děti když je taťka s dvojkou pod kůží...