Intimní život. Jak to řešit?
Ahoj holky,moc se omlouvám že píšu anonymně..je to pro mě dost intimní téma,a dobře se mi o tom nemluví.
Jsme s partnerem spolu 1-3/4rokua,rozumíme si,milujeme se,čekáme spolu momentálně miminko,ale je tam jeden problém,který je pro mě ve vztahu velmi důležitý a to je sex. Ze začátku našeho vztahu bylo vše v pořádku,spali jsme spolu normálně,a byly signály i z partnerovy strany.
Já osobně jsem více náruživá,než je můj partner,neviděla jsem v tom problém,ale cca po půl roce jsme spolu začali spát méně,říkala jsem si,že je to jeho náročnou prací,a i on se mi tím omlouval,že bohužel na to nemá náladu nebo chuť. Respektovala jsem to,a počkala si až přítel chuť bude mít. Takhle jsme to měli cca 3/4roku...to jsme spolu spali 1/7dni občas i 1/14dni. Komunikovali jsme o tom,i když přítelovi to bylo třeba nepříjemné,dělal si vždy legraci “no budu to muset dohnat”..pak jsme spolu zase jednou spali a pak zase nic...snažila jsem se většinou ale já,ta iniciativa ze strany přítele moc nebyla. V listopadu jsem měla narozeniny a přítel mi nachystal krásnou oslavu..poté jsme se pomilovali a já v prosinci zjistila,že jsem těhotná. Byla jsem štěstím bez sebe a přítel také...miminko jsme si oba přáli...no ale my jsme poslední 4-5mesíců spolu spali 1/měsíc a to jsem to s přítelem začala řešit...ty problémy v práci opravdu má veliké...jsem myslim dost tolerantní a prizpůsobivá,ale já takhle opravdu fungovat nemůžu...jsem mladá a chci si milování se svým partnerem užívat. Poradíte mi,jak to dál řešit uz opravdu nevím co dál😭😭😭. Podotýkám že mě je 22 a příteli je 38(a mas věkem ani nějakými osobními problémy to nemá nic společného)
Děkuji za radu holky.☹️
Promiň, ale já to nemyslela zle... Jen se tady objevil názor, na to že když v takovém manželství vzniknou jakékoliv problémy, že za to může automaticky ten starší protože by měl mít více rozumu a to já si prostě nemyslím, 🙂
Přesně tohle mě vždycky nejvíc pobaví, že pokud má někdo o dost staršího chlapa, tak je to kvůli financím. Myslela jsem si teda, že je to především názor chlapů, ale asi ne. Každopádně je to pěkná blbost. Někdy to tak samozřejmě může být, ale já třeba nejsem s manželem kvůli penězům a nikdy mě nic takovýho ani nenapadlo. Vyděláváme podobně, na chodu domácnosti se podílíme stejným dílem, nedostávám žádné drahé dárky apod., prostě úplně normální vztah. Dělí nás skoro 20 let, spolu jsme už skoro 9 let, tak už dokážu leccos s odstupem posoudit. Jestli máme někdy nějaké problémy, tak úplně stejné jako páry, mezi kterými věkový rozdíl není. Možná jen ta nižší potřeba sexu může souviset s věkem, ale nemusí to tak vůbec být, může to být třeba i jen tím, že ten vztah trvá už poměrně dlouho.
Ale to, čo si tu napísala sú dva tak trochu extrémy. Existuje aj niečo medzi tým. 🙂
@caverina ale ja nikde nepsala,ze za problemy v partnerstvi muze jen jedna strana...to je zas uplne jine tema...ja jen tvrdim,ze kdyz si 40catnik nabrnkne dvacitku,ze zrejme naivni bude spis dvacitka nez ten ctyricatnik...ve dvaceti vazne nemas ty zivotni zkusebosti k posouzeni nesourodeho vztahu a kdyz bych se ridila tim co pises ani bych je nemala sanci ziskat,protoze bych dle tebe mela mit vztahy az si to budu uvedomovat,jenze porad zapominas,ze to uvedomeni si vychazi ze zkusenosti a ty ma prave ctyricatnik ne dvacitka(urcite mela min vaznych vztahu vhlzhlem k veku),dle tveho navodu by nikdo nemohl navazovat zadne vztahy,nemel by se kdy otrkat a obe dobre vime,ze takto to v zivote nefuguje...vsevhny jsme prozily prvni detske lasky,platonicke lasky,par zklamani nez jsme dospely a mohly si uvedomit presne co ve vztahu chceme a co ne...
S manzelem sex mivam i 1x za mesic. A to nejsme
vubec stari ja 32, manzel 36. Nikdy jsme nebyli naruzivi. Akurat kdyz jsem byla tehotna, kazdy den byl v posteli uragan. Bohuzel se i u nas stava, ze ma dny, kdy me zcela ignoruje a ja jsem z toho spatna.
@marcicek84 a já pořád opakuji, že je jedno kolik ti je nebo není let... Do žádného vztahu nejsi naštěstí už v dnešní době nucena a pokud se rozhodneš jít do jakéhokoliv vztahu, který od počátku není rovnocenny a to u partneru s vyšším věkovým rozdílem prostě není tak musíš s určitými problémy, které z toho můžou nastat počítat a vyrovnat se s nimi... Tím nechci říct, že takový vztah nemá šanci uspět, kolikrát jsou pevnější než jiné vztahy..
@caverina ja o voze ty o koze,zrejme nechces pochopit...tu dvacitku samozrejme nikdo nenuti ani nenutil ale je blahove si myslet,ze mela dost zkusenosti si ve sve naivite uvedomit vsechny budouci problemy
@marcicek84 já tě chápu, ale za to přece ten chlap nemůže... Jestli někdo udělal chybu tak oba dva...
@marcicek84 představ si že jsi chlap těsně před 40..po nezdarenem manželství a najednou tě začne balit mladá holka. Myslíš si že budeš mít na to ji říct " promiň, ale jsi na mě moc mladá" nebudeš... Buď se do ní zamiluje nebo to vezmeš jen jako povyrazeni na malou chvíli....
@caverina asi mam rozum,nebrala bych to nijak,mozna ani jako to povyrazeni...
ano,muzou za to oba dva,ona ve sve naivite mladi a malo zkusenosti a on,protoze si chtel neco dokazovat a uvazoval tim dole...
@marcicek84 přesně.. Jestli je to něci vina... pokud se to dá tak nazvat... Tak obou..
Ve vztahu když je nějaký problém většinou za to mohou oba pokud se samozřejmě nebavíme o nevěře...nicméně diskuze se opravdu dostala někam kam neměla... a souhlasím s @katule1990 ne každý vztah který má velký věkový rozdíl je o penězích nechápu proč hlavně všichni hážou do jednoho pytle úplně všechny tyhle vztahy...neznamená,že když je ve vztahu větší věkový rozdíl není to vždy kvůli penězům jak si tady asi většina mysli...a je jen tady,pořád se s tím setkávám...já jsem ve vztahu s člověkem kterého miluju pro to jaký je,a ne pro jeho peníze..lásku si za peníze nikdy nekoupíš...koupíš si za to možná tak novou kabelku od Vuittonu ale lásku ne...a pokud mladé ženy nehledaji lásku ale radši budou s muži pro peníze jejich volba...každý strůjcem štěstí svého...je to každého věc...neříkám že takové vztahy nejsou,ale nemůžeme je házet do jednoho pytle...A to samé muže ne všichni myslí pouze tím dole a jde jim jen o jedno...někdy se to tak prostě sejde někde se potkáte rozumíte si oba to chcete vyzkoušet a buď to vyjde a nebo to nevyjde...všechno se má zkusit...většinou jsou starší muži už trosku dál než ty mladý ucha...mě vždy přitahovali starší muzi...mají empatie,rozum na správném místě a většinou už ví co od života chtějí...tím zase nechci říct že chlapci kolem 20-ti ne...a občas ani ty 40-átnici tolik rozumu nemají...je to kus od kusu...myslim ze je důležité jestli se mají dva rádi a rozumí si.
Souhlasim...stejne jako je hloupost,ze kazdy chlap,ktery si najde mladsi tak mysli jen poklopcem🙂
@caverina Přesně tak...nemůžeme všechny házet do jednoho pytle😊
Urcite ne...tim vsim co jsem tu napsala jsem chtela rict jedno...ze tyhle vztahy byvaji obcas slozitejsi a za problemy nemuze vzdy jen ten starsi nebo mladsi...oba vedeli,nezavisle na tom kolik jim je,ze driv nebo pozdeji asi prijdou problemy,ktere souvisi s tim vekovym rozdilem...a ted zalezi jen na tom,jak se s tim poperou a kdo ustoupi vic nebo min🙂

Holky stalo z téhle debaty něco co jsem nechtěla...ptala jsem se na váš názor a ne na to kdo má kolik rozumu v kolika letech...já jsem od svých 16-ti let se starala sama o sebe a starala se o přítele se kterým jsem žila tenkrát,nemůžete házet všechny dvacítky do jednoho pytle...a hlavně už vůbec neznamená,že když si žena najde staršího muže,že v tom vždy jsou pouze finance...já bohužel vyrůstala v neúplné rodině a nejspíš kvůli tomu vyhledávám starší muže..měla jsem 3roky přítele který byl velice náruživý i 3x denně to chtěl ale i možná proto to požaduji více po mém současném příteli..nicméně oni jsou důležitější věci než je jen sex...on je skvělý ve všech jiných směrech...sex je samozřejmě důležitou součástí vztahu ale já s bývalým přítelem sice měla sex 3x denně,ale také chodil jinam...podváděl mě a 2roky měl bil...takže ono pak si vyber../buď budeš s někým s kým mas sex 3x denně ale hnusí se ti a mlátí tě a nebo s někým koho miluješ kdo miluje tebe,záleží mu na tobě ale toho sexu je méně...to jen tak...chtěla jsem říct...že neházejte všechny dvacítky ani jiné věkové kategorie do jednoho pytle...všem děkuji za názor.😊