Intimní život. Jak to řešit?

25. led 2020

Ahoj holky,moc se omlouvám že píšu anonymně..je to pro mě dost intimní téma,a dobře se mi o tom nemluví.
Jsme s partnerem spolu 1-3/4rokua,rozumíme si,milujeme se,čekáme spolu momentálně miminko,ale je tam jeden problém,který je pro mě ve vztahu velmi důležitý a to je sex. Ze začátku našeho vztahu bylo vše v pořádku,spali jsme spolu normálně,a byly signály i z partnerovy strany.
Já osobně jsem více náruživá,než je můj partner,neviděla jsem v tom problém,ale cca po půl roce jsme spolu začali spát méně,říkala jsem si,že je to jeho náročnou prací,a i on se mi tím omlouval,že bohužel na to nemá náladu nebo chuť. Respektovala jsem to,a počkala si až přítel chuť bude mít. Takhle jsme to měli cca 3/4roku...to jsme spolu spali 1/7dni občas i 1/14dni. Komunikovali jsme o tom,i když přítelovi to bylo třeba nepříjemné,dělal si vždy legraci “no budu to muset dohnat”..pak jsme spolu zase jednou spali a pak zase nic...snažila jsem se většinou ale já,ta iniciativa ze strany přítele moc nebyla. V listopadu jsem měla narozeniny a přítel mi nachystal krásnou oslavu..poté jsme se pomilovali a já v prosinci zjistila,že jsem těhotná. Byla jsem štěstím bez sebe a přítel také...miminko jsme si oba přáli...no ale my jsme poslední 4-5mesíců spolu spali 1/měsíc a to jsem to s přítelem začala řešit...ty problémy v práci opravdu má veliké...jsem myslim dost tolerantní a prizpůsobivá,ale já takhle opravdu fungovat nemůžu...jsem mladá a chci si milování se svým partnerem užívat. Poradíte mi,jak to dál řešit uz opravdu nevím co dál😭😭😭. Podotýkám že mě je 22 a příteli je 38(a mas věkem ani nějakými osobními problémy to nemá nic společného)
Děkuji za radu holky.☹️

vitezove
25. led 2020

Milování jednou za týden až jednou za 14 dní je po půl roce naprosto normální. Půl roku klasicky trvá ta největší zamilovanost a touha. Pak se to sníží na tuto zcela běžnou frekvenci - tedy většinou, ne nutně. Někdo to potřebuje častěji i po deseti letech, někdo naopak méně. Toto je takový průměr a půl roku je to běžné měřítko, kdy se to snižuje.
Našla sis staršího partnera, takže o to je to jasnější. Žena má sexuální vrchol kolem třicítky. Muž kolem dvacítky. Tak si to přeber. Ano, určitě v tom hraje roli stres a práce a únava. Ale podle mě to teda lepší nebude. Taky v tom může hrát roli těhotenství, kdy prostě muž nechce moc s těhotnou spát.

Co ti mohu doporučit je sexuologická poradna. To jediné vám asi teď pomůže. Sexuolog se bude pídit po tom, jestli je problém jen v tom stresu nebo někde i jinde. Může vám to pomoci rozklíčovat. Také může partnerovi předepsat nějaké léky, pokud by byl problém třeba i fyziologický nebo třeba na únavu, případně něco na stres atp. Taky vám poradí nějaká "cvičení" na intimitu a jak si udržovat touhu atp.

Myslím, že jak porodíš, tak budeš mít na chvíli klid. Budeš taky mrtvá, unavená, bez chuti na sex. Takže se to srovná. Aspoň na nějakou dobu. Každopádně si myslím, že bez sexuologa se neobejdete - pokud se s tím nedokážeš srovnat. Takže jestli ti tento stav nevyhovuje, tak doporučuji najít nejbližšího sexuologa a objednat vás.

autor
25. led 2020

@vitezove Moc děkuji za názor,jsem ráda,že se na to kouká taky někdo jiný z jiného pohledu... Zatím jsem se to snažila řešit pouze mezi námi..obavám se,že navrhnout nějakou poradnu by pro nej nebylo nic příjemného...já ho sotva dostanu k doktorovi,když vidím,že mu opravdu něco je,natož někam do poradny...nicméně to zvážím🤨Muže v tom být také těhotenství ale my se o všem bavíme,komunikujeme...myslim že by mi to řekl.😊
Uvidíme jak to bude pokračovat.. děkuji

vitezove
25. led 2020

Problém je, že on nemusí nutně vědět v čem je problém. Pokud jde o nějaký psychický blok, tak on fakt nemusí vědět co se děje. Může se cítit unavený, nemít chuť na sex, ale nevědět proč. Takže pak ti nemá vlastně co říci.
Jinak je mi naprosto jasné, že se mu do poradny chtít nebude. Kór řešit, že máte málo sexu. To je prostě normální. Je to na tobě. Buď se s tím smíříš a nebo to budeš řešit. Než se vám prcek narodí tak je ideální doba to řešit. Prostě musíš být silná a říct mu ,že buď půjde do poradny nebo budeš nešťastná a kdo ví, co pak provedeš. Určitě chce, aby si byla spokojená. Nic příjemného to nebude, ale věřím, že ho tam dotlačíš.

Opravdu záleží na tom, jak moc ti to vadí. Já bych to asi neřešila, ale pokud nejsi spokojená a trápí tě to, holt pro vás nejspíš není jiná cesta. Protože ten problém nejspíš sami doma nevyřešíte.

aselluska
25. led 2020

Dle mých zkušeností bych to neřešila. Mám to podobně. Taky jsem mladší, taky mám přítele ve tvém věku. Měla jsem o míň staršího, chtěl furt, celých 5 let, pořád. Do toho jsem několikrát zjistila, že si potřebu vykonává ještě sám a do toho jsem zjistila, že měl spoustu milenek. Nechápu kde na to bral energii. Teď to mám podobně jako ty a je mnohem lepší vědomí, že si občas sám přijde, než žít v naivitě, jak dokonalé to je. Taky teď čekáme miminko a taky máme období sucha, ale když to tak cítí a chce počkat do doby, než bude všechno v pořádku, proč ne. Hlavně se mu nevnucuj. Chlapi rádi dobývají.

vrabcak0007
25. led 2020

Asi uz slysim travu rust, ale jak diskuse zacina oslovenim Ahoj holky...a nasleduje vetsinou zaludny, dosti komplikovany problem, dosti detailne popsany, tak je jasne, ze se tu opet nekdo nudi..asi to nebude zadnej uplnej pubertak, vyjadrovani ma celkem solidni, ale i tak je dost poznat stale stejny styl vyjadrovani, obraty apod 😝

legelata
25. led 2020

Mate proste oba jinou chut na sex. Z mych zkusenosti ti mohu rict, ze s tim nic moc neudelas. A uprimne navstevy sexuologa a reseni toho do detailu to podle me jen zhorsi. Ja v tom ziju nasobne dele nez ty a a nejvice mi pomohlo se s tim smirit, ze to tak je a na partnera netlacit. Jinak je totiz uplne skvely, tohle je jeho jedina "vada". A kdyz jsem se to snazila resit, byl z toho ve stresu a bylo to jeste horsi.

legelata
25. led 2020

@vrabcak0007 I kdyby, tak tohle je relativne casty problem ve vztazich a je skoda, ze se o nem vubec nemluvi a porad panuje predstava, ze chlap je ve vztahu permanentne nadrzenej.

dura175
Autor odpověď smazal
Zobraz
amazonkajanik
25. led 2020

Může být unavený z práce a do toho po 30 klesá testosteron,to udělá taky hodně. Navíc možná má teď blok kvůli těhotenství. Ten můj se mnou nespal od 12tt,aby nenastaly nějaké komplikace.

marcicek84
25. led 2020

Urcite v tom hraje roli i vek,jsou muzi,kteri kolem 40 uz tak nemusi a staci jim to jednou za cas...sice trochu nechapu proc si hledaji mlade sex.aktivni partnerky,protoze je jasne,ze case mlada tohle nevydrzi a hold bud si najde milence nebo ho vymeni za jiny model,ale ani to je neodradi,na tvem miste se s tim smirim,taky v tom muze byt to tehotenstvi,myslim,ze byste si meli dat ty povinne soboty nebo nedele...jestli to zvladne jednou tydne bude to uspech,ale casteji od toho neocekavej

katule1990
25. led 2020

Mám dost podobný problém. Taky mi chybí sex a jednou za 14 dní mi přijde fakt málo. Jsme spolu skoro 9 let, mně je 29, manželovi 47. Na začátku jsme měli sex pořád, někdy i 5x denně. Málo sexu jsem začala pociťovat až tak po 5-6 letech, ne už třeba po tom půl roce. Manžel teda hodně sportuje, takže je možná i unavený a asi si musím přiznat, že i ten věk v tom hraje u chlapa roli. Každopádně fyziologický problém nemá žádný, erekce je vždycky hned, jak je jasné, že bude sex, aniž bych se o to musela snažit :D. Ale blbý je, že ten sex prostě strašně málo iniciuje. A já právě moc nevím, jak s ním o tom mluvit. Několikrát jsem to zkoušela, ale pak to skončilo výčitkou a uražením, takže víc sexu z toho opravdu nebylo :D. Možná se s tím opravdu musíme smířit, nebo sex iniciovat my. Ale necítím se dobře, když s tím musím přijít většinou já. Myslím, že je pro ženu hodně důležité cítit, že po ni muž touží a to já už moc necítím. Nicméně v jiných ohledech nám to klape a když už ten sex je, tak je skvělej.

caverina
25. led 2020

@marcicek84 a já zas nepochopím proč si ty mladé vybírají o tolik starsi... I jim přece musí být jasné, že postupem času se četnost sexu prostě sníží... Ne u vsech samozřejmě ale většinou ano...

katule1990
25. led 2020

@caverina Tak nevybíráme si partnery jen kvůli sexu 🙂. Je pravda, že se to asi dá čekat, ale nemusí to být vůbec pravidlo. Je i spousta mladých chlapů, kteří na sex moc nejsou nebo mají problémy s erekcí a pak znám chlapy, kterým táhne na 60 a chtějí pořád (teda prý :D). Ono to může být daný i tím, že prostě po x letech už někdo nemá takovou chuť jako na začátku vztahu a někomu ta chuť zůstane. Já třeba vím, že kdybych za ním přišla s tím, ať mi ho dá do pusy (pardon :D), tak to hned udělá, ale štve mě, že sám s tím přijde už málokdy. Nevím, jestli se s tím dá něco dělat.

caverina
25. led 2020

@katule1990 tak samozřejmě, že si nevybirame partnery jen kvůli sexu, ale ať chceš nebo nechceš tak je to důležitá součást partnerského života a pokud si najdu partnera staršího tak s tím musím počítat... Stejně jako když si chlap najde ženskou kterou za pár let čeká přechod...

legelata
25. led 2020

@caverina Ale to nemusí být vůbec o věku, můj partner to takhle měl, už když byl mladší. Samozřejmě, s věkem se to zhoršuje, ale to je spíš o přirozenosti v člověku. Naopak mnoho starších chlapů je zase třeba dost při chuti pořád 🙂

caverina
25. led 2020

@legelata jasně že to není o veku🙂 sama o tom.. bohuzel... něco vím... ale ten vyšší věk prostě roli hraje... A to že chlap třeba v šedesáti tvrdí, že může pořád neznamená, že to tak doopravdy je..🙂 . Možná chvíli v té první fázi zamilovanosti, ale nemá to dlouhého trvání... Většinou...

katule1990
25. led 2020

@caverina Souhlasím, že sex je důležitá součást, jinak bychom to tu vlastně ani neřešily. Ale já to mám třeba tak, že mě nikdy nepřitahovali stejně staří chlapi, ani teď, když mi táhne na 30, takže já bych si nejspíš vždycky vybrala o dost staršího, protože mě prostě přitahují. A to ani nemám žádný problém s tátou nebo tak 😀.

caverina
25. led 2020

@katule1990 chápu, ale to pak člověk musí počítat, že to ne vždy bude tak jako na začátku... A tím nemyslím jen sex, ale i další veci

marcicek84
25. led 2020

@caverina ja to beru tak,ze chlap po 35 roce kdyz si nejde dvacitku tak by vzhledem veku a zkusenostem mel mit rozum predevsim on,ta dvacitka si ty problemy v budoucnu neuvedomi...

@katule1990 no tak ano vztah neni jen o sexu,zas kdyby byl jen ten dobry a vse ostatni na nic,tak to taky neni dobre,ale stejne neni dobre kdyz jeden v tehle oblastni dlouhodobe ztrada...takze je treba najit optimalni kompromis

katkati
25. led 2020

V tvojom veku by si mala mať sexu oveľa viac, už kvôli tvojej psychickej pohode. Keď si to partner neuvedomí alebo to nedokáže zmeniť, budete ako na hojdačke. Budeš sa snažít s tým zmieriť, ale tvoja potreba ta občas prevalcuje. Tak ti prajem
pevné nervy a partnerovi, aby si to s ním nejakým zázrakom ustala.

caverina
25. led 2020

@marcicek84 tak to je ale trochu už alibismus nemyslíš? Je dospělá a za to co dělá je zodpovědná přece jen ona...

marcicek84
25. led 2020

@caverina ale uprimne,jak jsme uvazovali ve 20 a jak uvazujeme treba kolem 35,v tom rodil je,uz nejsme takova naivni telata,tedy rozum by mel mit starsi muz,ano to nelze predpokladat,oni totiz z mladych zen maji mozek v kalhotach,ale pak to vystrizliveni je o to drsnejsi,zeny chteji a maji potreby,kteri mnozi nezvladnou a pak je rozcarovani na obou stranach

caverina
25. led 2020

@marcicek84 v tom s tebou nesouhlasím...i ve dvaceti máš mít na tolik rozum, aby jsi věděla že věkově nesourody vztah může... ale taky nemusí... byt později hodně problematický... Máš pravdu v tom, že starší chlapi, když potkají mladou ženskou přemýšlí víceméně jen určitou části svého těla 🙂 ale upřímně... Když si mladá holka vyhlidne staršího chlapa, tak to taky není jen pro jeho krásný úsměv... Ale proto, že už je zkušený, vyboureny a co si budeme nalhávat i většinou finančně zabezpečený....a že ani jednomu z nich v té chvíli nedochází, že se věkem člověk mění a ten věkový rozdíl bude ve všech oblastech života čím dál víc zřetelnější je vina jich obou... Ne jen může, který měl mít víc rozumu🙂

marcicek84
25. led 2020

@caverina no to,ze by mel mit mit nekdo ve 20 rozum je jedna vec,ale jestli ho opravdu ma je vec druha,ve 20 nemas sanci za zivot posbirat tolik zkusenosti,aby sis tohle uvedomila a tenhlenten odhad s uvedomenim si je dan prave zkusenostmi,proto s tebou nemuzu souhlasit,kolikrat ve dvaceti mladi vychazeji ze strednich skol a pokud chces tvrdit,zes nebyla naivni v tech letech,tak tomu proste neuverim,protoze uz jen na sobe vidim kam jsem se od svych 20 let posunula...

caverina
25. led 2020

@marcicek84 fajn, ale pořád to není vina toho chlapa přece? Jako jo chlapi dokážou být někteří pěkné hovádka ale to fakt na ně chceme házet všechno? 😉 Jako slyšet někdy větu... "zkazil jsi mi život, protože sis mě vzal!!" tak se fakt smíchy neudržím....nikdo ty holky nenutí, byla to jejich svobodná volba🙂

snazimese
25. led 2020

Ahoj. U me a u meho manzela je to stejne. Tez ja bych mohla klidne kazdy den, manzel ne. I u nas byl treba sex jednou za 14 dni... Jeden cas jsem to snasela celkem v klidu, protoze mel narocnou praci, chodil domu opravdu vycerpany. To se pak doma jen najedl, max dal sprchu a v posteli temer hned usnul.. Pote zmenil zamestnani a ted byva prevazne unaveny v sezonach (prezouva auta), mimo sezonu jak kdy. Hodne mi pomohlo si s manzelem sednou a promluvit si o tom, na rovinu jsem mu rekla, co mi vadi, jak se citim a podobne, pak vyslechla ja jeho a nasli jsme spolecny kompromis. Manzel se vic snazi kdyz to jde a ja na nej pro zmenu nijak netlacim, maximalne mu dam jemne najevo, ze mam zajem o sex a necham ho, bud se chytne nebo ne. I kdyz to z meho pohledu porad neni nic extra, prece jen jsme dosahli o trochu vetsi frekvence 🙂

marcicek84
25. led 2020

@caverina no tak to jo,nikdo nikoho ke snatku nenuti,jenom asi kombinace naivni dvaticky a poklopcem uvazujiciho ctyricatnika muze byt po vystrizliveni celkem problematicka v ruznych aspektech zivota

caverina
25. led 2020

@marcicek84 to jo, ale pořád je to svobodná volba obou... A říkat, že měl mít víc rozumu chlap mi přijde prostě hloupé...

marcicek84
25. led 2020

@caverina vic rozumu by mel mit ten starsi pokud je vetsi vekovy rozdil,je jedno zda to bude muz ci zena ..

caverina
25. led 2020

@marcicek84 každý je zodpovědný sám za sebe, pokud jsem tak naivní že věřím, že třeba 15 lety rozdíl je v pohodě a že nikdy kvůli tomu nebudou jakékoliv problémy tak nemám randit a počkat si až do toho dozraju a nebo si jen užívat a nehnat se do manželství a plození deti... Za to že jsou v tom partnerství pak problémy můžou oba dva... Ne jen jeden a je jedno jestli jde o může či ženu... Ale na tom se my dvě asi neshodnem🙂