Jak často se stýkají Vaši rodiče?
Jsme spolu s mužem už 5 let a máme syna 10mesicu ale nemám potřebu aby se naši rodiče stýkali.... Moji rodiče jsou rozvedení a nesnesou se... S mojí matkou se u nás náhodou jednou potkali krátce po mém porodu ale to se jen představili a s otcem se ještě neviděli... Osobně ani nemám potřebu to měnit a nepřijde mi to hloupé... Nicméně pár lidí v mém okolí to hodnotí negativně proto bych se chtěla zeptat jak to máte v rodině vy...?
Navíc momentálně řeším že syn bude slavit první narozeniny a zatím to vypadá že na 3x...
Nasi rodice se za tech 7 let videli jednou a to na svatbe.
Tatove se pak potkali jeste jednou na chvilku kvuli nasemu autu.
Nikdo z nas nema potrebu se stykat.😄
Trosku se v tom ztracim. Rodice tveho muze a tvi rodice se nestykaji? Plus se jeste nestyka tva matka s tvym otcem? Chapu to spravne?
Pokud se nestykaji tvi rozvedeni rodice, tak to je celkem pochopitelne... takovych rodicu je hodne a ja osobne bych je do toho nenutila... A rodice partneru se take stykat nemusi. Rodice meho muze a moji rodice se vidaji vzdy jednou rocne na narozeninach deti (vsechny tri slavi spolecne) a podle toho, jak to vyjde tak pak na narozeninach mych a mehomuze (take slavime spolecne) a to je vse.
Byt tebou, tak slavim narozeniny nadvakrat: bud rodice partnera a tva matka nebo rodice partnera a tvuj otec. A pak bud s otcem nebo s matkou zvlast. A kdyz se jim to nebude libit, tak smula, ale to uz neni tvoje starost. Pristi rok to muzete zase prostridat. Nedelala bych z toho vedu.
Moji rodice se poznali s tchyni pred svatbou (nereknu presne po jaky dobe vztahu, protoze netusim), tchana poznali az na svatbe. Mezi sebou jsou v pohode, tykaji si. Kazdopadne narozeniny slavime tez na 3x. 1.v den narozenin doma, prijdou jen nasi. 2.jedna oslava kde je moje rodina a tchan s pritelkyni. 3. dalsi oslava s manzelovo stranou, kde je i tchyne. 🙂
Jo a jinak se nestykaji 🙂 fakt se jen bud nekde potkaji a nebo na ty narozeniny 🙂
Viděli se na mé promoci a svatbě. Běžně máme oslavu narozenin a vánoc 3x, neprijde mi to divné 😉Naopak je to lepší 3 dorty a tak 😇
Znali se už před svatbou. Sami si dohodli posezení ve čtyřech aby se lip poznali. Potykali si. Narozeniny dcery slavíme všichni společně. Rodiče se setkávají i sami od sebe. Kolikrát po nich něco pošleme, nebo oni po nás.... přijde mi to tak v pořádku. Rodina.
Viděli se jednou před svatbou, jednou na svatbě a pak párkrát u nás, když to náhodou vyšlo. Tykají si a jsou spolu v pohodě, ale potřebu scházet se z vlastní iniciativy a bez nás nemají. Zas tak dobře se neznají. Pravidelně si posílají přání k Vánocům nebo si vzájemně posílají mailem fotky našich synů (vnoučat). My bydlíme s manželovými rodiči v jednom městě a moji rodiče od nás asi 130 km daleko, takže to nějaké scházení se i dost komplikuje. Možná kdybychom bydleli všichni v jednom městě, dali by se rodiče dohromady víc.
My jsme rodice predstavili asi po rocnim vztahu... A tak si sedli, ze se stykali a jezdivali i na dovolene🤣 ale manzelova rodina hodne drzi pri sobe a maji jednou za rok dovolenou, kde jedou i vsichni tchynini sourozenci😁 a aby toho nebylo malo, tak moje mamka zije se strejdou meho muze😆😆😆😆 nejak si k sobe nasli cestu a jsou spolu uz 4roky😁 ale moje mamka si s tchanovcama fakt sedla, maji stejny smysl pro humor, maji radi podobne veci a tak🤷🏼♀️ jsou jak kamaradi uz od zacatku. A tim, ze mamka zije s bratrem od tchyne, tak uz je to propletene uplne🤣😆
Manžel se se svou mámou leta neviděl, s jeho tátou se vídáme často. Moji rodiče a jeho otec se spolu poznali asi 3 měsíce před svatbou, pak se viděli den před protože svatební party byla u našich na zahradě takže přesun stolů a židlí z místního sálu, převoz sudu, lednice atd to dělali chlapi. Svatba byla 22.6.2019 a od té doby jsme už dvakrát i s tchánem byli u našich na grilování.. Jednou mamka slavila narozeniny a podruhé jsme přijeli jen tak.. Dokonce dvakrát byl u našich tchán sám bez nás, protože chtěl půjčit vlek k autu.. Týkají si a rozumí si. Podotýkám že nemáme zatím děti, ale všichni si mezi sebou rozumíme takže věřím že i v budoucnu třeba narozeniny našeho dítěte budeme slavit všichni spolu. Horší je to teda s tchanovo přítelkyní.. Ta mě z nějakého pro mě neznámého důvodu nemá úplně v lásce a na svatbu jít odmítla takže ta se s našima nezná a nemám v plánu ji s nima ani seznamovat..
S chlapem jsem celkem 18let, rodiče se viděli 2x. Můj tchán a moji rodiče ok, ale tchýně začala do mého taťky ryt a ten si to líbit nenechal, hádka jak hrom, tak ať se raději nevidaji.
Rodice se navzajem vidaji a stykaji. Tykaji si, predavaji si navzajem holky, domlouvaji se spolu, kdyz je oslava deti ci nase, sejdeme se vsichni spolecne. Obcas se i oni mimo nas navzajem pozvou na obed. Jsme rodina a jako rodina fungujeme.
Ja mam tiez rozvedenych rodicov, ale rodicia sa stykaju, no je to komplikovane, lebo zase sa mamka nestyka s nevlastnou mamou.. na uvod. Moji rodicia ziju v Bratislave, svokrovci vo Frydku a my v Prahe.
Svokrovci sa s mojimi rodicmi videli prvykrat 2 roky dozadu na bakalarskej promocii mojho priatela, na mojej sa nevideli, lebo som na nej nebola. Potom sa mamka so svokrou videli v porodnici, ked sa maly narodil. Teraz sa uvidia pravdepodobne na priatelovej promocii v novembri, potom na nasej svadbe a potom v septembri 2020 na mojej promocii. Narodeniny oslavujeme s rodinami zvlast, ci uz s priatelovou, alebo potom s mamkou a spol a potom s mojim tatkom a spol. Mame to tak zauzivame a nevadi nam to 🙂
Zamerne sa nestretavaju teda. Ale to preto, ze byvame vsetci 400km od seba a volat ich do Prahy vsetkych naraz je nezmysel - chodia najma kvoli vnukovi a tolko ludi v byte by bol chaos a nikto by si ho neuzil.
Keby byvame v jednom meste, asi sa stretavaju u nas viac, asi by sme aj spolu oslavovali narodeniny. Nevidim dovod preco nie a to svokrovcov moc nemusim.
Naši se stýkají často, i se zvou vzájemně na chatu a tak, byli jsme všichni společně na dovče, letos jedeme zas. Každý to má jinak a ať si to každý udělá podle svého nejlepšího vědomí. 🙂
Naši rodiče se nestýkají vůbec a nebýt dcery, nestýkala by se matka mojí ženy ani se mnou. Bohužel, neunesla, že se jí dcera zabila při autonehodě...
Cíleně se nestýkají, kromě svatby a pohřbu se ještě párkrát potkali u nás. Narozeniny i vánoce slavíme na dvakrát, ne kvůli špatným vztahům, ale aby si to v klidu užily obě strany. I já když jsem byla dítě, tak jsme na oslavy jezdili k prarodičům zvlášť (a to spolu obě strany vycházely také dobře a pomáhaly si). Nevidím na tom nic špatného.
Naši rodiče se viděli párkrát a naposled na naší svatbě (2013). Nikdo nemá potřebu se nějak stýkat.
Jsem s přítelem přes 10 let, naši jsou rozvedení, táta byl u nich na chvilku jednou na zahradě, mamka je neviděla vůbec. Čekáme teď první dítě, tak se možná potkají v porodnici. Tchýně a máma jsou naprosto odlišné osoby, vůbec nevím, o čem by se bavily. Tchýně nemá žádné zájmy, kromě synů, moje máma naopak. Neřešíme to.
Slavíme taky na vícekrát - manžel má obrovskou rodinu ( rodiče, babičky, ségry se svými manžely a dětmi - už tak se nás sejde hodně dospělých i dětí) , k tomu máme kamarády s dětmi se kterými syn tráví hodně času. Moji rodiče jsou rozvedení a oba už mají nové manželství - snesou se ale vím že mamce to není moc příjemné. Takže oslavy jsou na 2-3x. Naši rodiče se moc nestýkají - můj taťka s tchánovcemi se potkali max 5x ( za 11 let našeho vztahu), moje mamka s tchánem a tchýní se občas potkají u nás a jednou byli tchánovci u mamky .Nicméně nevidím důvod to nijak dramatizovat
moji a manželovi rodiče se viděli asi 3x. Na svatbě, pak za rok, po narození naší 1.dcery a pak jsme dokonce jednou byli na společné dovolené u nás na chalupě, když bylo holce asi 3 a klukovi necelý rok (to už jenom babičky, dědečkové už postupně odešli). Od té doby, už skoro 10 let, se neviděli a nikomu to nechybí 😉
Jsme s manzelem uz 15 let, moji rodice videli manzelovu maminku dvakrat a otce jednou na svatbe, taky nemam potrebu aby se setkavali a je mi uprimne fuk co si o tomkdo mysli, to ze se rizenim osudu staly pribuznymi jeste neznamena ze se musi kamaradit
Seznámila jsem tchánovce (rozvedení nesnesli se mezi sebou, tchán loni zemřel) s mojí mamkou na oslavě mých narozenin zhruba měsíc před porodem naší prvorozené, pak se viděli v porodnici, na oslavě narozenin dcery, na naší svatbě, opět v porodnici po porodu mladšího syna, pak již jen tchyně a moje mamka na oslavách narozenin našich dětí 2x ročně (manžela vychovával tchán, s maminkou-tedy mojí tchyni nemá příliš dobré vztahy, takže se s ní baví sporadicky, navštěvujeme jí minimálně, nijak o vnoučata nejeví zájem)
S byvalyma tchanovcema si moje mamka nerozumela. S novou tvhyni v pohode. I mimo nas pokecaji

Jsme spolu 9 let a rodiče se vůbec neznají ,nikdy se neviděli. Manželovi už zbyla jen mamka a mě taťka. Ani když mamka zila,neměla jsem potřebu aby se poznali. Navíc s manželovou mámou se nestykame ani my pořádně . Můj táta bydlí pod námi ale taky se nestykame