Jak dlouho trvají abstinenční příznaky při odvykání kouření?
Holky manžel kouří od 17 let ,tet ve 34 se rozhodl přestat a je to katastrofa vykouřil tři krabičky denně má stresovou práci
Už týden si nezapálil ale ty abstaky to je šílený na nás doma je hrozně výbušný i sprostý ...nevíte prosím jak dlouho by to tak mělo trvat snažím se ho podporovat ale někdy je to tak těžký .
Ty bláho, tři krabičky denně 👀 Jsem si to tak sčítla a ušetříte skoro 200 000 za rok.
Nám pomohl Defumoxan, abstinenční příznaky byly minimální, tedy při vyhnutí se obvyklým situacím spojeným s cigaretou (třeba u mě kafe na balkoně). 25 let kouření, škoda jich.
Byl u psychologa který odnaucuje přestat kouřit a ten mu pomáhá je pořád na telefonu atd ,ale nic nebere ...právě mám strach že to nepřestane :/
Já už mu to říkala ale neovládá se
Neporadím, ale držím palce vám oběma. Můj otec začal kouřit v 16, kouříval 1 až 2 krabičky denně, zemřel v 66, posledních 10 let jeho života bylo plných operací a chemoterapií.
Dneska je to týden co nekouří.
ze 3 krabiček na 0 během týdne je dost záhul, upřímně bych dala nějaké žvýkačky/náplati, ať se hladiny snižují postupněji. Ty nejhorší abstinenční příznaky jsou cca první měsíc, přesně, náladovost, podrážděnost, nevyspání. Kolem 3m by se to mělo dostat do normálu...
Říká se, že ty fyzicka závislost trvá tak 14 dní, horší je to s tou psychickou.
Já brala kdysi Champix - lepila Nicorette.. kouřila jsem 27 let, teď 10 let nekouřím a chybí to pořád. Nejsem už protivná, ale chybí mi takový ten pocit odměny - Toto udělám a dojdu si zapálit.. za celou dobu jsem nenašla vůbec nic, co by ten pocit pohody navodilo stejně jako cigareta 🙂 Takže počítej, že to je běh na dlouhou trať. Každopádně držím palce. Jo a co mi pomáhalo, kdysi se prodávaly takové plastové tyčinky, něco jako už nefunkční vapo, které jsem potahovala, když byla krize. Kapala jsem tam mentolový olejíček. Pak už stačily jen zvýkačky.
@maki600 mně pomohl defumoxan je k tomu i šikovná aplikace do telefonu, kouřila jsem skoro 9 let a s defumoxanem to šlo jak nic ani žádné absťáky nic určitě za ty peníze stojí 👍👍
@erinkakyja děkuji podívám se. ❤️
On právě našel nakeho pána který má dobré výsledky skrz odvykání je z Prahy a ten mu to nak zhnusil , říkal že občas zavolá ať si dá cigaretu a dá si třeba půlku a nechutná mu to.
Je to hrozná závislost ale přijde mi to jak na cukr můj syn je multialergik a musela jsem se všeho vzdát protože ještě kojím a prvni dny jsem byla úplně na pěst ..
@maki600 není zač 😇
Jste dobrý že jste přestaly 👍
Dneska už je na tom trochu zase líp
Tak manžel stále drží , to chorsi chování už vůbec nemá ..jen teda řeší tu chuť tak že sedne do auta a jede pryč klidně několik hodin v kuse přiznal se mi že pak zastaví v lese a řve brečí atd. Manžela jsme nikdy neviděla brečet a mám husinu když na to myslím, mrzí mě že to neřeší se svojí ženou ale možná je to tak lepší když chce být sám .
Ty jo, ono jestli kouřil tři krabky denně, tak to musí mít absťák jak sviňa...to se snad ani nedoporučuje přestávat takto naráz bum bác, ze 100 na 0,nevím, jestli je tam šance, že to fakt dlouhodobě vydrží (týden je nic), jestli 17 let kouřil takhle moc. To je jak já se sladkým, hlavně čokoládou, milujuju to, když se zatvrdím, vydržím pár dní si nic nedat...ale prostě nevydržím nehřešit měsíce, roky. Asi by bylo fajn, kdyby si místo toho našel nějakou jinou "zdraovu"" závislost, nějaký pohyb, sport...
Když jsem přestala kouřit, trvalo to tak pul roku, než to bylo aspoň trochu dobré. Asi to zní divně, ale nosila jsem u sebe krabičku cigaret. Pomáhalo mi to vědomí, že je mám všude s sebou a že kdybych chtěla, že si můžu zapálit.
Byla jsem velmi silný kuřák, koupila jsem v podstatě od základky. Teď už 8 let nekouřím a jsem za to hrozne rada. Držím Vám palce, aby to vydržel!

@maki600 hlavně je snad dospělý a měl by se umět před svými nejbližšími ovládat ať mu je jakkoliv blbě.
Bála bych se, že teď zjistí, že mu to chování tolerujete a budete ho mít takového navždy.
Kompenzuje to nějak náplastmi, nebo nějakými těmi tabletkami, které odvykání usnadňují?