icon

Jak jednat s agresivním narcistou v rodině?

skarma007
11. únor 2023

Ahoj, nemá tu někdo zkušenosti s otcem narcistou?
Od dětství naši mámu šikanoval a jako děti jsme byli svědky domácího násilí. Co jsme šli do puberty se sestrou, musely jsme držet hubu a krok a nemít své názory, aby nebylo zle. Trestal mě tím, že mě např. rok ignoroval a dělal mi jako dítěti naschvály. Už v dětství nám říkal, že nás nemá rád a že mu jsme u p*dele. Za můj život se se mnou přestal bavit 3x a odepsal mě jako dítě. Momentálně mi začal vyhrožovat podpálením baráku a mámě vyhrožuje, že ji prohodí oknem. Máma je na nějaký mlácení zvyklá i na ten teror. Já mám svoji rodinu, máme s přítelem svůj barák, ale každý den vídáme venku otce (pozemek nám darovala máma a je to stavení, kde se pohybuje i otec, to stavení patří mámě).
Mě jde o to, čeho jsou narcisti schopni, když ztrácí rodinu? Policii do toho tahat nemá smysl, jen to všechno zhorší a ty činy, o kterých otec mluví, udělá.
Máma je tak zmanipulovaná, že od něj jen tak neodejde a zase nechci čekat, až ji někde třeba zabije, pač mu rupnou nervy? Opravdu toho můžou být tito lidi s poruchou osobnosti neboli psychopati schopni? V dětství nám třeba otec rozmlátil pokoj, dveře, mámu x krát uhodil a řval a vyčítal, takže jsem museli být ticho, aby nebylo zle... Mám spíš už strach o mámu, žije ta s ním sama....Teď mámě umřel táta a můj otec mámě děla naschvály a řve na ní nonstop...Samozřejmě jako děti jsme si odnesly sklony k úzkosti a k sebevraždě...O nás tu ale nejde, jde o mámu.

Strana
z3
skarma007
autor
13. únor 2023

@kmarie81 bohužel otec je fyzicky silnější. Noo tohle bude mít ještě nějakou dohru a počítám s tím, že se bude mstít. Máme v plánu udělat velkej plot, asi tam dám snad i nějaký ostnaty drát, aby sem nemohl, kdyby mu ruplo v hlavě. Ale to odstěhovani by na mámu dost fungovalo, ona si dost hlida majetek, i když už není její ten pozemek. Nesnesla by to, kdybychom to prodali. Možná by to zacala vidět, když by videla tu ztrátu... Obávám se, že do budoucna to možná tak dopadne, pokud nám by třeba zničil plot nebo by si dovolil víc.

zelenaesmolda
13. únor 2023

@skarma007
Tak tohle mas aspon vyreseno,ted uz bych se na ni neohlizela.Neochranila vas,nebude chranit vnoucata a vas to stahne ke dnu.A je uplne jedno jak ponese pripadny prodej,to uz neni vase starost.

skarma007
autor
13. únor 2023

@zelenaesmolda máš pravdu. Potřebovala jsem to slyšet a vidět, přítel úplně zíral, jak to překrucuje. Dneska mi řekla, že mi otec nic takovýho neřekl, že mi neřekl, že mi podpálí barák, jak to ona může vědět, když jsem s otcem telefonovala já? Opravdu neskutečný. Ta nás fakt nikdy neochránila, musím to už dělat sama. Její život, její prohra. Měla jsem snahu ji pomoct, ale je to zbytečný. Děkuji moc za vyslechnutí

zelenaesmolda
13. únor 2023

@skarma007
Nemas zac,sama jsem si prosla vztahem s narcisem takze vim,ze je to strasne tezke.

sashule
14. únor 2023

zkusenost je takova ze nahodia svoj sarm a zmuzes takove hovno ze by toto mohol byt nejaky zly clovek. to ti nikto neuveri ani s modrinami ani dalsimi problemami. proste utec a nikdy sa neobzeraj a necakaj pomoc hlavne sa odstrihni. nechci ziadne potvrdenie o skode hlavne sa pozbieraj. este bude cakat ze sa budes kajat ze si mu sposobila problem na povesti a celkovo...ty aby si sa ospravedlnila. moja skusenost s matkou je zas taka ze mi robila este horsie nez otec narcista a lutujem ze som sa na nu vobec ohliadala ze ju zabije. dala ma sterilizovat v 20 rokoch. podvodom. s nasim spolocnym gynekologom co mi tvrdili ze to je precistenie aby vyriesili moje anovulacne hormonalne problemy. proste ty kks...absolutne sa musis od toho celeho distancovat a ked je matka zblbnuta tak asi celkovo bude blba. a ani ty jej asi za nic nestojis ked toto dopusti na detoch. moja to dokazala teda. od psychologicky sme dostali radu utiect do australie.

zelenaesmolda
15. únor 2023

@sashule
gynekolog s tebou neprobiral jaky je to zakrok a vsechna mozna rizika?Tys nevedela co podepisujes?

miri8561
15. únor 2023

Jediná možnost se odstěhovat. Daleko. Popřípadě použít policii.Muj otec je psychopat a zmanipuloval celou rodinu. Naštěstí mamka už nějaký ten rok od něj, ale ponižování i pár facek si pamatuju do dnes. Jediný kdo se s ním doteď vídal byl bratr, kterého malém psychicky úplně zničil. Je mě z něj zle a to jsem ho už snad 5let neviděla.

adela1995
15. únor 2023

Zkuste Linku bezpečí, nebo Bílý kruh bezpečí. Poradí vám, co máte dělat. Určitě to řešte a mamce pomožte. Bohužel asi trpí tzv. Stockholmským syndromem a potřebuje z toho dostat.

zelenaesmolda
15. únor 2023

@adela1995
Jenze musi sama ona chtit pomoct.Pokud nechce a agresora jeste haji tak ji nikdo nepomuze.

skarma007
autor
16. únor 2023

@zelenaesmolda to je mi líto,...ano těžké to je...

skarma007
autor
16. únor 2023

@sashule ano, tak to bohužel sedí...to je mi moc líto, co jsi zažila, to je prostě hrozný :( na člověku to nechá psychický dopad...S mámou jsem hodila řeč a přišlo mi, že je úplně mimo z toho, co si z dětství pamatuju, to co ji všechno dělal, pak jak nám psychicky v pubertě a v dospělosti už ubližoval.....Ona si myslí, že se táta trápí, ale to není vůbec pravda. Je mu to jedno....Mámě pomoci není...Jen to prostě nechápu...Asi by ji musel fakt zabít....Nejhorší na tom je, že to všechno otáčela proti mě a když jsem se ji natvrdku svěřila s dětstvím, neměla mi co říct už a pořád mi píše, že chce, abysme si tu kravinu vyjasnili, ale proč chodí za mnou? Já čekám max. omluvu od něj, která nikdy ale nepřijde, ale o to už ani nestojím, protože to udělá stejnak znovu, zase ublíží....Každopádně děkuji moc za radu, taky jsem tohodle názoru, odstřihnout se a máma to prostě musí pochopit...

skarma007
autor
16. únor 2023

@miri8561 ach jo, to je strašný a jak jsi se s tím psychicky vyrovnala? Přemýšlím o psychologovi už...Ano, už se na něj neohlížet a nevídat se s ním...Máme v plánu udělat tady velký plot s ostny a kamery sem dát...

skarma007
autor
16. únor 2023

@adela1995 to si právě přítel také myslí, snaží se mámě otevřít oči a asi to nebude vůbec jednoduchý....Tu linku bezpečí to už tady právě holky psali a je to super nápad. Děkuji moc

skarma007
autor
16. únor 2023

@zelenaesmolda možná by ji opravdu otevřelo už oči, co otec teď způsobil, že s další rodinou se rozhádal a odepsal, myslí si, že mě tím vytrestá, to se spletl, už nikdy ho nechci ve svém životě, musel by se změnit, ta šance je ale u něj mizivá. Třeba ji tohle otevře oči....

miri8561
20. bře 2023

@skarma007 promiň, ale to dle mého nepomůže. Prostě nejlepší je jít pryč, ač je to těžší varianta. Drž se.

skarma007
autor
21. bře 2023

@miri8561 děkuji za názor, ono odejít není jednoduchý, jelikož jsme barák dostavěli a máme na to hypotéku a já jsem na rodičáku...Kamery jsme si sem už dali, ale to co předvedl za poslední měsíc, opravdu masakr. Když přitvrdí, volám policii....

Strana
z3