icon

Jak jednat s agresivním narcistou v rodině?

skarma007
11. únor 2023

Ahoj, nemá tu někdo zkušenosti s otcem narcistou?
Od dětství naši mámu šikanoval a jako děti jsme byli svědky domácího násilí. Co jsme šli do puberty se sestrou, musely jsme držet hubu a krok a nemít své názory, aby nebylo zle. Trestal mě tím, že mě např. rok ignoroval a dělal mi jako dítěti naschvály. Už v dětství nám říkal, že nás nemá rád a že mu jsme u p*dele. Za můj život se se mnou přestal bavit 3x a odepsal mě jako dítě. Momentálně mi začal vyhrožovat podpálením baráku a mámě vyhrožuje, že ji prohodí oknem. Máma je na nějaký mlácení zvyklá i na ten teror. Já mám svoji rodinu, máme s přítelem svůj barák, ale každý den vídáme venku otce (pozemek nám darovala máma a je to stavení, kde se pohybuje i otec, to stavení patří mámě).
Mě jde o to, čeho jsou narcisti schopni, když ztrácí rodinu? Policii do toho tahat nemá smysl, jen to všechno zhorší a ty činy, o kterých otec mluví, udělá.
Máma je tak zmanipulovaná, že od něj jen tak neodejde a zase nechci čekat, až ji někde třeba zabije, pač mu rupnou nervy? Opravdu toho můžou být tito lidi s poruchou osobnosti neboli psychopati schopni? V dětství nám třeba otec rozmlátil pokoj, dveře, mámu x krát uhodil a řval a vyčítal, takže jsem museli být ticho, aby nebylo zle... Mám spíš už strach o mámu, žije ta s ním sama....Teď mámě umřel táta a můj otec mámě děla naschvály a řve na ní nonstop...Samozřejmě jako děti jsme si odnesly sklony k úzkosti a k sebevraždě...O nás tu ale nejde, jde o mámu.

Strana
z3
skarma007
autor
12. únor 2023

@jitazaj prave na pana Dvořáka ted pořád koukám a všechno to do sebe zapadá a došlo mi, že on je prave ten agresivní narcista...

zelenaesmolda
12. únor 2023

@skarma007
takze sestra je taky jeho obet.No,zachran sebe a svoji rodinu dokud muzes.

skarma007
autor
12. únor 2023

@jitazaj pan Dvořák mi přímo poradil, zavolat Policii a sbírat dukazy

skarma007
autor
12. únor 2023

@denny27 určitě by k nám jít mohla, rozvod by pomohl, ale ona to nechce. Tahal se s nakou mladou kozou a i to mamu nepřimělo k rozvodu, prý ho má ráda. Mama je zajištěna, ma pozemky a chodi normálně do prace

skarma007
autor
12. únor 2023

@journals v tom žije můj synovec, jsou mu 4 roky a uz přebírá třeba to mlácení. Třeba mi dává pěsti do bricha atd... Prave ze ja uz tohle tolerovat nehodlám a nechci, aby ho dcera videla. On ji bude posílat proti mě a utvoří si s ni hezky vztah a pak bum, ublíží ji a ona si bude myslet, že je ta špatná a spatny člověk... Otce ted prý dost stve, že ji nemůže vidět... Chce asi další oběť... Ona našeho tátu uvidi přes pozemek, jak tam chodí... Bude to asi těžký ji rozumně vysvětlit

skarma007
autor
12. únor 2023

@zelenaesmolda bohužel je... Ano, už vím, že on opravdu není normální a mama ho pořád jen omlouvá... Děkuji

kmarie81
12. únor 2023

@skarma007 a pritel mu uz vysvetlil, ze ty a deti jste jeho rodina a on si na ni ani slovne sahat nenecha. Hromada chlapu co rezou svy zeny jsou zamindrakovani poserove, co se jinyho chlapa boji...

zelenaesmolda
12. únor 2023

@skarma007
je to presne tak,jak rikas

barumrallyebum
12. únor 2023

Ty jo, ja bych asi zdrhla nekam daleko ( odstehovala se tajne a nedala.bych uz o sobe nikdy vedet)

skarma007
autor
12. únor 2023

@kmarie81 to mate pravdu. On se s námi prave nebaví teď. Z dálky na nás nadává a je neskutečně agresivní a tu agresi si vybiji na nejslabším, na mámě. Takže kdyby pritel mu chtěl říct to, co píšete, on ho poslouchat nebude. Navíc já se mého otce uz nebojím a možná tuší, že když něco fakt zlyho udělá moji rodině, tak jsem schopná zavolat PČR...

skarma007
autor
12. únor 2023

@barumrallyebum to je prave to těžký, minulý rok jsme si tu postavili barak, kdy pozemek byl mého dědí a on dal ten pozemek moji máme a ta ho dala nám. On sem jezdi na stavení, ma tu svoje auta, garáž,jinak bydlí o 3 km jinde

zelenaesmolda
12. únor 2023

@skarma007
Prodala bych to a odstehovala se jinam

jitazaj
12. únor 2023

@skarma007 tak bych se tím řídila. Oba ty weby se krásně doplňují v tom, jak se připravit na odchod od narcisty, jak s ním komunikovat, ale i na celou problematiku... Držím palce.

skarma007
autor
12. únor 2023

@zelenaesmolda to přítel asi chtít nebude... No, uvidíme, jak to teď bude. Třeba to mama pochopí a odejde, kdyz vidí, jak ta rodina se rozpadá...

skarma007
autor
12. únor 2023

@jitazaj kouknu se i na ten druhý web. Od toho pána Dvořáka jsou videa naprosto přesný a všechno mi to došlo... Moc děkuji

denny27
12. únor 2023

@skarma007 tak pak je tohle vážně jen na mamince. Možná bych ji zkusila naznačit, že je pořád atraktivní ženská a že by si určitě našla chlapa,co by se k ní choval hezky a že by jednou otcovo počínání mohlo skončit tragicky (vůči ní)

luciksima
12. únor 2023

Strašně moc držím palce ...mamina musí chtít sama aby odešla vy neuděláte nic je to těžký,ale jak jste v jeho blízkosti on vám pokoj nedá😔 tyhle blázni se svých obětí nikdy nevzdají ..já po rozchodu z ex musela i s dcerou utéct do jiného města jinak nás terorizoval pořád na každém kroku ..

aktakd
12. únor 2023

@skarma007 Ja bych si o tom vsem zkusila promluvit s nejakym odbornikem, ktery se teto problematice venuje. Nejake intervencni centrum, mozna i Bily kruh bezpeci, nevim co mate v blizkosti, odkud jste. Protoze nam od pocitace se to strasne lehce radi, ale lidi co s timto pracuji by vas mohli smysluplne navest, prip.poradit nebo vyslechnout.

kmarie81
12. únor 2023

@skarma007 tim vysvetlenim myslim - chytil pod krkem a pak s klidem a velmi durazne pronesl neco ve stylu - uz nikdy se o moji rodinu ani slovem neotres...

skarma007
autor
12. únor 2023

@denny27 tohle by nebylo špatný ji říct. Teď je máma hodně divná po tom pohřbu a nemluvná, tak zkusím s ní hodit řeč, až bude na tom lépe, ale vím, že mi moje názory na otce vždycky vymlouvala, přišlo mi, že se mnou manipulovala

skarma007
autor
12. únor 2023

@luciksima jste moc hodná, děkuji. On ty svoje oběti potřebuje, mi přijde....Ale u mě právě už narazil, ublížil mi, co mi teď řekl, fakt jsem věřila, že se změnil a byla to teď po pár letech jen přetvářka...On si myslí, že mě teď vytrestá tím, že mě odmítnul jako dceru a že pak přilezu, ale to se už spletl... To je strašný, to je mi líto a mají vůbec tihle psychopati pak nárok na vídání se s dětmi, když jsou malé?

skarma007
autor
12. únor 2023

@aktakd to mám teď na rady od vás všech tady v plánu, potřebuji na to klid, abych to mohla v klidu začít řešit a aby mi poradili, co dělat. Určitě je to dobré řešení, možná teď i jediné. Děkuji moc

skarma007
autor
12. únor 2023

@kmarie81 no kdyby tohle udělal přítel, tak by ho můj otec asi zabil...

luciksima
12. únor 2023

@skarma007 ano oni ty obětí potřebují ...snažil se nás dál terorizovat tedy spíše mě,ale už mám jiného přítele který mu několikrát řekl ať se mnou nemluví tak jak mluví a od té doby je relativně klid .no klid dcera k němu nechce a bohužel musí podle ospodu.kdyz jsme od něj odešli byli ji 3 roky měli jsme styk jen za mé přítomnosti pak už začla k němu chodit sama naštěstí jen na jeden den a bohate to stačí...už ani na ten den k němu nechce..jsi statečná a silná ...drž se od něj dál pokud to jde!

zelenaesmolda
12. únor 2023

@skarma007
Tak samozrejme,ze je potrebuje.Cerpa z toho,ze ma nad nimi moc silu

skarma007
autor
13. únor 2023

@luciksima hlavně, že máš v péči dceru ty, to je hlavní. Obdivuji, že jsi odešla. Moc ti děkuji. S mámou není žádná řeč, snažila sem se s ni o tom mluvit, co jí dela, jak se k nám choval atd. A ona to pretaci, v podstatě to otáčí proti mě, nic z toho neuznala a říká, že rikam blbosti atd... Proste je při něm ve všem. Nemá to cenu.... Jsem rada, ze vidím, jak to má. Bráni člověka, který ji celý život ubližuje. Mimochodem si mama zacala vybijet svoji frustraci na mém synovcovi a on ji uz prý nemá rád. V podstatě v puberte se k nám chovala stejně, jako ona se ted chova k tomu dítěti ted. Vybiji si tu naštvanost. A na me ted hází vinu, jak to se mnou a s otcem je, vůbec nic neuznala, zástava se ho. Je to marný...

skarma007
autor
13. únor 2023

@zelenaesmolda presne, tak to i vidím.

zelenaesmolda
13. únor 2023

@skarma007
Tak aspon vidis,ze tady je opravdu jedine reseni se od nich uplne odstrihnout.

kmarie81
13. únor 2023

@skarma007 jestli je otec fyzicky silnejsi nez pritel, tak bych to tam vazne zabalila a odstehovala bych se

skarma007
autor
13. únor 2023

@zelenaesmolda bohužel, ona to vůbec neuznala, ani to, jak nám ublizoval... Není ji pomocí.

Strana
z3