Jak obnovit důvěru ve vztahu po krizi?
Ahoj ženy mám prosbu,teď řeším malou krizi s manželem on si začal psát s jinou slečnou se kterou se vida i v práci,psal si sní zamilované zprávy přes měsíc já na to nečekaně přišla a teď bojuji s duverou mu jí opět dát na 100% ale nějak to nejde,ona mu sem tam napíše ohledně práce nebo mu zavolá i ohledně jeji problemu,je sama s 3 dětma a řeší teď soud s ex.Mame také společné dítě jsme spolu už 12 let.Lhal mi choval se divně,objimal se sní ale nikdy prý k ničemu nedošlo protože měla doma u sebe chlapa od rodiny,bydlel u ní,ale manžel to nevěděl až do poslední chvíle proto jí chtěl.A nyní se to trochu mezi námi uklidnilo ale pořád mě hloda červíček co kdyby náhodou zase něco bylo,jak ziskat duveru na procenta?Aby bylo mezi námi vše v pořádku,já totiž nedokážu překousnout že sní pracuje 3 dny v týdnu, říká mi že by jí nechtěl že by ji stejně nevěřil a že je blbá blondýna a že mě nechce už ztratit a podobně, snaží se to vše napravit ale já mám pořád v hlavě jak mi ublížil.Nevera neprobehla z žádné strany ani pusa nebyla.Ted máme nabídku jít do společného bytu na hypotéku, myslíte že by to udělalo lepší vztah mezi námi zase?Já vím jít někam s chlapem který mi ublížil,ale doufám v tom že se vše změní a bude mezi námi konečně zase ta láska která byla.Dekuji za zprávu.
@lencaa11 volala mu do práce takže jsem u toho být nemohla, mám asi brýle no ale to by se přeci nechoval tak jak se chová?Chce ho zachranit proto se ani o ni nechce už bavit chce na to všechno zapomenout,neukazal taky nevím proč ráno jsme se kvůli tomu trochu chytli mrzelo mi to že mi to neukazal nebo neřekl.bohuzel je to tak volal sní a pak to smazal.
Tak to se chová ale z důvodu že něco na něj prasklo a snaží se to mít aspoň u vás za dobre když teda u ni pohořel že má chlapa tak najednou jste mu dobrá v tom to směru ta snaha by měla bejt úplně o ničem jiném a jeho strany ne že něco smaže a dělá že on aby to neměl na očích ale tak já jsem vlastně ta nepřející v pořádku že ho bráníte zuby nechty jen z toho všeho textu jde spíš vidět jak se snažíte vy a on je jen částečně veze držím vám palce ať opravdu přijde na to co má doma ..
@lencaa11 díky za poslední větu, musí na to přijít, píše mi to říká mi to že už by mě nechtěl ztratit že už ji nechce a tak.branim ho ale jak dyt negativa také píšu,dala jsem mu 3 body za duveru a to platí,že omezí psaní, že se nám bude více věnovat,a že nebude trávit čas na telefonu.ted ten její chlap ji poslal do haje prý se vrací k manželce 😂.
Jde o to spíš o to zda si něco z toho vzal co tak čtu tak vlastně to vypadá že on je chudáček který naletěl zadané ženě a proto teď lituje toho že to udělal a teď otázka když mu v životě přijde do cesty jiná žena svobodná řekne NE mám ženu doma nebo do toho půjde to je ta podstata věci kam půjde až přijde další krize v životě a že může přijít že nebo hádka ,výměna názorů jak to bude řešit že si najde jiný bod vesmíru a pak zas bude dělat chudáčka nebo to bude řešit přímo s vámi je s vama x let to by měl vědět že má kam přijít ne ..
@lencaa11 doufam že větší krize už nebude nikdy a já mu řekla na ferovku ze jestli něco z něj ucitim,nebo psaníčka budou nebo telefonování či na něco přijdu okamžitě je konec,to jsem mu rekla hned.a ještě jsem mu vmetla že mužu to teď udělat to samé jako on.jsem hrozná mekkota já to vím,jsem možná hloupa ale nechci zahodit tolik let nikdy jsme žádnou takovou krizi neměli jako pohadali se a usmířili a bylo zase dobré.jeste mi napsal na papír a chtěl nechat potvrdit u právníka že když něco bude tak mi bude platit na dítě tolik a že slibuje že nic nebude a že mi necha jeho auto že mi nechá dítě že nebude dělat žádné problémy a že mi bude ještě přispívat na domácnost, jenže já to roztrhala a vyhodila protože mě to bylo blbe že jsem mu dala šanci a pak bych mu nevěřila zároveň
Ahoj, rozhodně nebudu soudit ani jednu stranu. Z mých životních zkušeností můžu říct, že vztah určitě zachránit lze. Ale pokud můžu dát jednu radu...při nejmenším by byla dobrá změna práce...žádné takové jako že muž se s ní vidí "jen" v práci, píšou si "jen" kvůli práci...jestli chce doopravdy zachránit manželství, tak tohle by měl být první krok.
@angelinie to už taky jsem mu říkala ale říkal mi že pak by jsme neměli peníze a že by jsme pak čekali na hypotéku než by nám jí dali zase,a že neví kam by jinam šel a kde by měl takový plat jako má.pracuje v de
Stejně by bylo lepší na tu hypotéku počkat, půl roku, rok, ne se hnát do něčeho takovýho hned po tom, co praskl románek z práce.
@lv já vím ale přeci by nešel do hypo když by si bral hypo on já jen doplatim zbytek
Má on sám našetřeno aspoň 20% hodnoty toho bytu? Má odpovídající příjem, kdyby žádal sám? Tobě by zůstalo bydlení, co máte teď, jako zadní vrátka? Každopádně rozumné to není, chce to obnovit důvěru tím časem, jak se bude chovat dál, ne sliby, přísahami, apod. Nezahl ti proto, že si uvědomil, že pro ni asi není takovej pan úžasňák, ale proto, že blondie někoho měla. Což teď píšeš, že je volná, tak bude chtít možná utěšit.
@lv já mám nasetreno to jsou jen me peníze,on nemá nic.ted bydlíme v nájmu.taky jsem mu psala a říkala že možná bude chtít utěšit on jí utěší ale prý jen slovy k sobě si jí nevezme říkal že jí i klidně řekne ať toho nechá a nic nedělá.ona měla chlapa už když si spolu zacali psát ale to on se dozvěděl až ten den co jsme jeli na výlet dřív mu to nebyla schopná říct
Takže v černém scénáři ty dáš svoje úspory, on si vezme hypotéku a když se to za rok bude opakovat, bude on bydlet a ty půjdeš, bez úspor. I kdyby byl byt společný, nebudeš mít na to ho vyplatit. S tím fakt počkej. Pro tu paní byl zábavou i když chlapa měla, natož teď, když ji kopl do zadele.
Tak to ale nevypadá úplně dobře...četla jsem tvůj poslední komentář, že ji utěší jen slovy...to je celé dost špatně teda...teď už měl být z jeho strany nulový kontakt, žádné utěšování, žádné budeme jen kamarádi apod. Protože takhle to vypadá, že vůbec není rozhodnutý s ní skončit, že byl k tomu pouze nějak dotlačen okolnostmi...a mimochodem - změna práce je vždy složitý krok, ale za záchranu manželství to stojí, obávám se, že v tomto případě to bez toho nepůjde. Ale držím pěsti 🤞
@angelinie ale pak by šlo vse na pul a on by mi vyplatit nemohl protože by neměl takže byt by jsme museli prodat,prý jsou jen kolegove a trochu kamarádi,utesovani jako takové není jen jí říká že je prostě blbá jak si toho bere na sebe moc jsk má pořád soudy s ex jak zvrací, každého v práci objímá meho muže ne už nenechá se prý ani náhodou.ja nevím co mám delat jsem na pokraji svych sil a psychicky v pr... Prý když se v práci spolu baví tak jí ani nekouká do očí čumí jinam nemá oční kontakt nevyhledává ho.snazi se koukat jinam.dost se spolu baví o jejich problémech,on jí i říká že je šťastný že mě miluje a že je to mezi námi dobrý ale nevím zda je to pravda.
S těma financema se moc nechytám, ale v manželství je stejně vše na půl 😎 každopádně pokud začne aktivně hledat práci, tak vůbec výpadek příjmů být nemusí a třeba si ještě polepší 😉 důležitá je snaha...nicméně...nic jako trochu kamarádi není, pokud měl v něčem city, jediný způsob, jak zapomenout, je přestat vídat úplně. Taky mi dost trvalo to pochopit, ale je to tak. Podle mě to takto dlouhodobě fungovat nemůže...
@angelinie takx jsem mu to navrhla ale říká mi že by šel ale neví kam kde by měl takový velký plat,a že prý mu nevěřím vždy když něco tak řeknu tak sklopí se a řekne že mu nevěřím.ted to také řešíme.je to hrozné a já nevím co dělat jak to udělat jak to vymyslet takx už jsem měla v hlavě se prostě sebrat sbalit peníze dítě a jít od něj pryč možná si myslí že si nechám kakat na hlavu a je mu vše projde a já to ustojim to,a že mě má v palci a omotanou kolem prstu to jsem mu řekla že určitě ne nemá mě jistou vpalila to jsem mu to
Ono je hezké že mu to vše řekněte do očí ale to je přesně to že on ví že jen máte jen velké slova ( žádné že to uděláte ) a přesně jak se zde píše jaký utěsování ,jaký kamarádi kdyby byla z jeho strany snaha tak bude tu práci řešit nebo nebude říkat že ona má život jaký má co vás to má zajímat a jeho už vůbec ne ...ona každého obejme a vašeho manžela ne a zas jsme u toho to vám tvrdit on a proč aby jste mu přesně věřila a v každém písmenku píšete že on vám říká že mu nevěříte vlastně vám dává najevo že on je ta chudinka ...a ještě aby jste se vy cítila provinile že mu nevěříte ...já bych dala jasna pravidla ty co jste nastavila jsou úplně o ničem to jsou věci které ve vztahu mají bejt normálně ...přece
Sama jsem byla v toxickém vztahu a tohle je jak přes kopírák.
Ztratil k tobě respekt. Ten si vybuduješ tak, že mu jasně nastavíš hranice a informuješ ho, co nastane, pokud je překročí. Překročí-li je, budeš činy reagovat na jejich překročení. Tímto ukazuješ především a hlavně že ty sama sebe respektuješ a nikdo s tebou nebude vysírat, ani on.
Týpek slíbil, že ponechá konverzaci s tou osobou transparentní. Udělal to? Ne, neudělal, namísto toho konverzaci SMAZAL!!? Za mě je to jasný důkaz jeho lži.
Obhajuj si jej jak chceš, ale chováš se podřízeně a nerespektuješ ani ty sama sebe. On vše vnímá a tak si k tobě dovoluje. Proč by tě měl respektovat když ty sama sebe nerespektuješ?
Ty si zasloužíš mít partnera, který tě bude mít rád a bude k tobě otevřený. Bude tě respektovat. To se neděje. Chceš v takovém vztahu pokračovat? Zeptej se sama sebe proč vlastně?
Pokud chceš ještě zabojovat, jasně ukaž týpkovi, že takto se k tobě chovat nebude. Nepostaví-li se k situaci čelem a nezařídí-li, aby už s tou osobou nebyl v jakémkoliv kontaktu, je to pro tebe signál, že s ní chce být v kontaktu. A zařídíš se podle toho. Požaduj změnu práce, jelikož ti nedokázal, že se mu dá věřit ( smazal konverzaci, porušil dohodu). Tečka. Jednoduchá matematika.
Nekontroluj mu telefon, nic. Nech to na něm. Řekni mu, že mu věříš a dál je to na něm. Jestli se bude tahat s jinou ženou, zničí tím váš vztah. Nebo si může vybrat to s ní utnout, chápeš že to nemusí být jednoduché, ale zachrání tím vztah s tebou. Má na výběr jen ze dvou možností. Žádná třetí - že by si ponechal obě - nelze, to mu velmi jasně objasni. Musí si vybrat priority.
Jsi to ty? Nebo ta druhá? Dej mu v klidu a zřetelně najevo, že obojí mít nebude.
K ničemu ho nemůžeš donutit a dotlačit. On sám si musí vybrat a znát následky svých rozhodnutí. To je prostě život. Ty mu můžeš dát důvěru, jako svému partnerovi a očekávat, že jsi jeho prioritou ty. Nic víc dělat nemůžeš. Buď se zklameš nebo ne. To je prostě život.
Budeš li akceptovat tuhle nejasnou situaci, tutlání, lhaní, mazání konverzace, setrávání v jeho práci kde na něj má ta osoba vliv...zatáhne tě to do hry kterou fakt nechceš hrát.
@reeeza konverzaci smazal to vím co tam ale bylo psané vše to vím až do te doby co mu volala, dám mu nuz na krk ale nechci asi po něm aby skončil v práci to asi ne musí se k tomu postavit čelem, říká mi snad vše co je v práci jak se k ní chová a tak,dnes mi říkal že jsem a budu už jen pro něj žádná už to nezmění ani ona a pokud na něj něco zkusí tvrde narazí,a že by jí ani nechtěl co má teď za problémy a že kouří doutníky, mužovi to smrdí.nezbyva než mu věřit a uvidíme časem.nastavila jsem hranice říkala jsem mu že jednou něco bude nebo napíše že jak se má a co dělá je konec,to jsem mu řekla hned, Prý když ho už nebaví se sní bavit tak řekne že jde pracovat.Nema jí ani ji nechce

Teď jsem se pobavila 🤔 s prominutím on sní volal a pak to smazal jako vážně 🫣 tohle dělá někdo kdo chce zachránit vztah ...hm proč to nedal nahlas ...a proč vám to neukázal jo vlastně bral na vás ohled ..jako můžete mi zas napsat že jsem nepřející ale to zas já vám napíšu že máte růžové brýle ...