icon

Jak odnaučit partnera žít na dluh?

7. kvě 2025

Ahoj vsem
,mam pritele 3 roky.Do prace chodi,vydela si.Doma take pomuze,nekdy frfňá,ale pomuze.Mel kdysi plno exkuci.Ale vadi mi na nem ...ma auto,to uz se mu nelibi,tak ho chce prodat a vzit na pujcku jiny a porad dokola.Bojim se delat dluhy,ze takhle prijdeme brzy o strechu nad hlavou (byt je jen muj).Deti nemame zadne.Kdyz mu reknu,ze at si nasetri,tak uz je velke zle.On to chce hned a na pujcky.Rikala jsem mu,ze si muze zlomit neco,nebo delsi neschponost prace a to skace do me jak kohout,ze neuvazuji rozumne.Je nam 30 let...Jak ho odnaucit takto premyslet??

titina12
7. kvě 2025

Tak to bych si ho nevzala 🙂

1pomnenka
7. kvě 2025

Nevzala bych si ho. Někdo to bohužel tak má, půjčí si na dovolenou, na auto, na mobil, pak není schopný splácet, tak to zaplácne další půjčkou a tak stále dokola. Když si ho vezmeš, on si klidně vezme půjčku na tebe bez tvého vědomí a ty pak přijdeš o byt. Známá takto splácí několik let a co na tom, že podpis nebyl její, nikoho to nezajímá, banka chce své peníze zpět.

odula
7. kvě 2025

A hlavne - jakykoliv dluhy jsou po uzavreni manzelstvi spolecny. Nevim jestli se to da resit predmanzelskou smlouvou. Ale jak psaly holky, urcite bych se svatbou pockala. PS - chlap by ti nemel "pomahat s" domacnosti. Je to I jeho zodpovednost. Pokud ted frfna, po svatbe to mozna nebude lepsi.

gruyerre
7. kvě 2025

S finančně negramotným chlapem bych se nebrala, tvé obavy mně připadají oprávněné.

autor
7. kvě 2025

A to ma u me Trvaly pobyt.Tak doufam,ze by to nebyl problem,kdyby neco nesplacel

volfikovi
7. kvě 2025

Po mých zkušenostech kdy jsem se v mládí chovala stejně a pak jsme si prošli insolvenci , bych si na dluh nekoupila ani rohlík. Byla to cenná lekce ..je něco jiného alespoň pro mě třeba hypotéka dejme tomu, ale toto je cesta do pekel. Samozřejmě že pokud má trvalý pobyt a přišel by nedej bože exekutor , musíš prokázat,že je vše tvé , jinak může zabavit majetek. ( Ne přímo byt,ale vybavení )

miryp
7. kvě 2025

Upřímně? To bude stejný typ jako můj švagr - nepoučitelný blbec, co do toho dříve či později spadne znovu a stáhne tě s sebou. Z hlediska práva se samozřejmě můžeš ochránit tím, že svatbu podmíníš uzavřením předmanželské smlouvy, aby jeho dluhy šly jen za ním, nicméně v reálném životě pak stejně budeš dotovat vše ze svého...
Trvalé bydliště u tebe samozřejmě problém být může, pokud exekutor bude muset přistoupit k mobiliární exekuci. To pak přijde k tobě domů vykonavatel soudního exekutora, oblepí ti hodnotné věci v nemovitosti a ty budeš muset podat návrh na vyškrtnutí daných věcí ze soupisu a dokládat, že jsou skutečně tvoje. Když neprokážeš, že jsou tvoje, prostě zůstanou v soupisu a půjdou do aukce...
Já bych s nikým takovým žít nedokázala a už vůbec bych takového chlapa nechtěla jako otce pro své děti...

llluckaaa
7. kvě 2025

Neodnačíš ho to. Někteří lidi jinak žít neumí. Dala bych od něj ruce pryč, ať tě v budoucnu nestáhne s sebou dolů ☹

petrasipkova1
7. kvě 2025

Tak to musíš posoudit ty, ty vidíš do vašich financí. Kolik vydělá, jestli je schopný ušetřit. Proč měl exekuce ? Jako výměnu chápu, nebo pokud má pěkný plat. Všichni okolo mě mají auta na leasing, dneska je to drahá sranda. My doplatili hypotéku na dům a vzali si auto. Velké auto kterým jezdíme na dovolené a nikdy bychom na něj nanasetrili keš. Takže se prostě splácí, ale jsme solventní, máme majetek, platy pěkné.

mentolka001
29. čer 2025

Ten se nezmění a to může být v budoucnu velký problém Zvláště když přibude dítě Vem nohy na ramena a utíkej.

alubif
6. črc 2025

Finanční negramot, ruce od něj pryč a zrušit mu trvalé bydliště u sebe.