icon

Jak pomoci manželovi s obezitou?

janca15l
7. črc 2017

Ahoj holky,

muj manzel ma obezitu 3 stupne a nemuze zhubnout. Rozhodnul se uz tolikrat, chvili se mu to darilo, ale potom stejne zase nabral. Dochazi k nutricni, ktera mu sestavila jidelnicek. Ja mu podle toho varim a chystam jidlo. Nekolik mesicu chodi cvicit do fit centra primo pro obezitu, ale i to ted flaka. Nic nezabira, nejhorsi je ze se prejida, stale neco ujida i kdyz je zrovna poloprazdna lednice. Nevydrzi se divat na jidlo bez toho, aby to neochutnal. Kupuje sladkosti i kdyz to zakazuji, pije sladke napoje a kdyz ho na to upozornim tak oponuje, ze nic nejedl. Vaha jde samozrejme nahoru, k tomu spousta zdr. problemu a to radsi nemluvim o blbych poznamkach okoli. On chce zhubnout, aspon to tvrdi, motivaci ma, ale vuli vubec zadnou. Prosi me, abych mu pomohla, ale nevim co mam delat. Jidlo mu navarim, nachystam ale k cemu to je, kdyz se stejne doji jinde. Jsem z toho strasne zoufala, vycerpana, nebavi me ho hlidat a rozcilovat se co zase snedl navic. Jinak je opravdu hodny, nechci si tu stezovat, ale chci mu pomoct. Ale nevim jak, dochazi mi sily a napady..
Setkala jste se nektera s tim? Co vam pomohlo? Dekuji

Strana
z2
janca15l
autor
9. črc 2017

@kvakuska naprosto s tebou souhlasím. Včera jsem mu otevřeně řekla co si myslím, jak mě to trápí, že se snažím jenom já a on na to kašle a hlavně pokud se to nijak nezmění tak to dojde až k rozvodu. Zase sliboval, že se sebou něco udělám, tak jsem zvědavá..

pavlinar
16. črc 2017

Tady bych ho už asi přes ultimáta dotlačila k psychologovi..
@janca15l nějaký aspoň malý posun za ten týden od jeho slibování?

shine2015
16. črc 2017

@janca15l a co děláte ve volném čase?? A vidí se na fotkách?? Já bych začala s nim chodit do společnosti a mezi lidi do bazénu na koupalka atd - úplně bych doma zrušila stavy a sladké pití ...pivo ať si dá třeba mam oběd ale jinak je....

Myslím si ze to musí být i pro Tebe strašne těžké - jednak se za něho začneš časem stydět a hlavně ty se snažíš a on se pak nacpe...chce to hodne pohybových aktivit ve volnu - pěšky, nevím jak by mohl teď jet na kole ale časem snad ano...a chodte chodte chodte chodte......

Jinak mas můj obdiv ze to takhle resis - osobně si myslím ze pokud se sebou něco brzy neudělá tak se s nim rozvedes.....i když je hodný a i když ho mas rada.....

janca15l
autor
22. črc 2017

@pavlinar zasekl se a k psychologovi proste nepujde, otevrene mu rikam, ze pokud to takhle pujde dal tak se rozvedu. Posun neni zadny, ted jsme meli dovolenou a slibil, ze se da dohromady tak uvidime

janca15l
autor
22. črc 2017

@shine2015
Ve volnem case chodime na prochazky, ted jsme meli aktivni dovolenou takze jsme par kilometru nachodili. Nedavno jsem vytahla jeho fotky z detstvi, kdy mel zase podvahu. Chtel by takhle vypadat, ale nic pro to nedela, rekne jen ze je tluste prase a to je vse. Je to obcas hodne tezke, ze se mam chut sbalit a jit pryc, ale zase si rikam ze ho v tom nemuzu nechat

hedviga2
22. črc 2017

@janca15l Moja milá, neviem kolko mate rokov, ale ked s ním -tlstým - ostaneš tak stale budete riešiť jeho. Jeho váhu, jeho plodnosť, jeho oblečenie, jeho príťažlivosť, jeho stravovanie. Všetko sa bude točiť okolo slabého /vnútorne/ jedinca. Daj mu ultimátum, ved je dospelý a ked nie, tak dovidenia. Ja som teraz od januára dala dole 5 kíl-zo 70-tich, pri 63 rokoch. Nebolo to ani náročné, ani obmedzujuce. Jedla som menej a od 16-tej hodiny iba voda čaj a vela pohybu. Ale, ja sa musím pochváliť, že mne sa podarilo dostať to do hlavy. Mne už po tej poobednajšej hodine pri jedle svieti kontrolka a kričí, že hop! čo to ideš robiť? Ja ked vidím tie mladé, tlsté telá okolo nás, tak premýšľam si otvoriť fabriku na inv. vozíky. Pretože skôr, či neskôr sa svet zaplní ľuďmi na vozíkoch. Pred 3-mi rokmi som bola u ortopéda a pri váhe 68 kíl mi napísal do správy že som obézna. Hanbila som sa ako pes. Čo má v dokumentácii tvoj muž? Nemá ortoped. problémy? Ako bude behať za tým dieťaťom ked sa zadarí? Jedna pani 110kilo bola u ortopéda a ten jej po ošetrení povedal, že ak neschudne do ďaľšieho termínu aspon 2 kilá, nech ani nechodí. Tak ona, že debil lekár. Ale aký debil, klby ju bolia, nevládzu nosiť tú nadváhu a ona stále nechápe....Prajem zdravé precitnutie pri tvojom probléme....

Strana
z2