Nekonečný kolotoč hubnutí. Co vám skutečně pomohlo?
Hezky den všem,
Potřebovala bych se prosim s někým poradit ohledně hubnutí, je mi přes čtyřicet, mám psychicky náročnou práci, vracím se pozdě a do toho samozřejmě běžné každodenní činnosti mámy dvou dětí. Jsem kolikrát ráda, že mám chvilku klid a vypnu, může to znít jako výmluva, ale většinou jsem tak unavená, že se nedonutím k dalšímu pohybu. Pracuji na změně práce, ale to není hned. Potřebovala bych sundat cca deset kilo, jsem teď ve svém těle nespokojená a stejně se stále motám dokola, začnu si hlídat jídelníček, snažím se aspoň chvíli doma cvičit a posilovat. Venku nehrozí, bydlíme na vesnici a další “ztrátu “ času si nemůžu dovolit. Vydržím čtrnáct dní a pak stejne zase sklouznu ke žraní. Nemam spatné nastaveny jídelníček minimalne podle kalorických tabulek mam makra i příjem relativně v pořádku. Ja mam přitom zdravé jidlo rada, ale zároveň mám ráda sladké, to nezdravé sladké… Do toho beru léky ma srdce betablokátory, které můžou snižovat rychlost metabolismu a asi tomu celému nepřidávají, kdyz se snažím a ono se nic moc neděje, takže to vzdám, pak se na sebe podívám a jedu znovu. Co vám skutečné pomohlo? Nevypadám vyloženě špatně ani teď, ale nejsem to já před dětmi…
@anonym_autor i na vesnici se dá zvládnout chůze která tělo pořádně zahřeje ( 4-8 km) a pak trochu silového tréninku a hlavně jídlo ono i když teď neficit máte možná blbě napočítáno tak to nejde a přesně jít hlavně k sobě a to bejt pro sebe top hlava blokuje hodně
Doporučuji jídelníček nebo kalkulačku na stránkách Michal Josef Toth. Měla jsem to stejně se sladkým, ale od doby jídelníčku mě to přešlo
@anonym_autor já doporučuji zajít si na měření inbody, které ti přesně dle složení tvého těla spočítá bazální metabolismus (kcal, které to je tělo nutně potřebuje k základním funkcím) a od toho se pak můžeš odrazit a nastavit si jídelníček správně. Pokud máš nabitý denní režim, doporučuji si pro začátek vyhradit každý den 20 minut času a cvičit dle HIIT, napiš YT vyhledávače workout hiit 20 min. a ono ti to najde hodně videí, při kterých se zapotíš a 20 minut si myslím, že si najít dokážeš. 😉 Nicméně silové cvičení vřele s činkami a těžkými váhami plně doporučuji, protože to je tvoje investice do stáří, takže zkus myslet také trochu na sebe až se třeba trochu uklidní situace v práci a porozhlédni se po nějakém fitku, pokud možno. 💪🏼 Hodně štěstí 👍🏼🍀
@anonym_autor souhlasím s @hasara33 - ideálně si někde zajdi na přeměření. Pokud nemáš čas na cvičení (vím, že je těžké vše nakombinovat s náročnou prací + děti), tak se musíš dostat do kal.deficitu. Někdy se může jevit, že strava je super nastavená, i zdravá atd., ale je jí hodně... já bych zkusila nejdříve tento směr a kdyby to nešlo a stále jsi s váhou stagnovala, tak bych se nakopla nějakým bezpečným pomocníkem (wegowy, munjaro atd.). Chceš dát dolů jen pár kil, tak bys to neměla na dlouho.

postavit sebe a své potřeby na první místo, tím bych začala.. věřím, že je to náročné časově a nevím, jak velké máš děti, ale nastavit si jídlo a cvičení jako prioritu.. já jsem u sebe nacpala cvičení hned po práci, abych odpoledne už byla k dispo dětem a funguje to dobře.. jezdím do práce na šestou a po druhé už můžu být na cvičení, ale funguje to od doby, co si děti dojdou ze školy samy a co se zvládnou dopravit i na kroužky, hodně pomáhá manžel, který vykrývá, co s nestíhám, nakonec se nám to povedlo sladit, že chodíme cvičit jednou až dvakrát týdně spolu, což je super pro vztah jako takový.. pak je důležitá pevná vůle a u jídla to platí dvojnásob.. já se držím pravidla 80:20, nemám tak pevnou vůli, abych si jednou za čas nedala colu nebo hrancle, ale zvládla jsem to zkorigovat na občasnou konzumaci, byla jsem na cole závislá a byl to boj, krůček po krůčku.. i ty změny jídla, aby mohly být dlouhodobé nejde změnit ze dne na den, začala jsem snídaněma a postupně přidávala ostatní jídla dne