icon

Jak reagovat na manipulativního bývalého partnera?

18. kvě 2023

Ahoj holky potřebuji poradit odešla jsem z toxického dlouho letého vztahu s dětmi, všechno jsme si vyřešili ale ex má pořád tendenci si mě nárokovat nebo vyhrožovat dětmi ze mi je vezme apod.
Mám si jít po dlouhé době sednout s přáteli na skleničku, hlídání u babičky a čekám vyčítací zprávy od něj jako to dělal doposud.

Jak by jste na to v klidu reagovali aniž by jste ho poslali doprdele 😂
Už je nad moje síly se pořád necháš srážet na zem a chci konečně dotáhnout aspoň tohle do konce.

mishka87
18. kvě 2023

Neodepisovat a ignorovat. Jen zprávy bych si určitě schovala. To pro případ, že by nezůstalo jen u planých řečí a o děti opravdu žádal. Tyhle blbečky jde jen ignorovat. To je vytáčí ještě víc.

levandule_k
18. kvě 2023

Nereagovala bych na zprávy vůbec. Osobní vyčítání, nevím, jak bych reagovala, hlavně bych se neobhajovala. Spíš bych převedla konverzaci na jiné téma, rovnou bych se zeptala, jestli si vyzvedne děti jako obvykle a ideálně si to celé nahrávat. Není to jeho věc, kam a s s kým jdeš.

laxesis
18. kvě 2023

Řeš výlučně děti, na nic jiného bych nereagovala, max jednou bych napsala, že soukromý život máte vyřešený a oddělený a řešit s ním své zájmy nebudeš. Jak vůbec ví, kam a s kým jdeš? To mu přece vůbec nemusíš hlásit..zprávy si ukládej.

luciksima
18. kvě 2023

Nereagovala bych vůbec.ale v první řadě si zazadej na soud o svěření děti do tvé péče ať to máte na papíře a pak si může prudit jak chce.

kakba
18. kvě 2023

Nereaguj a vse si ukladej.

xnikax1
18. kvě 2023

Nereagovat, ukladat. Bože co je mu vůbec do toho, co děláte ve volném čase. 🤦🏻‍♀️

nnnadja
18. kvě 2023

Rovnou zablokovat. Neresit. Pomud bude neco treba ohledne deti,zavolate si. Tihle pisalci…

biciklissie
18. kvě 2023

Taky si myslím, že jsi prostě zvykla řešit, co si myslí a obhajovat se. A ještě se ti asi nepodařilo z toho úplně vymanit. Taky jsem to jednou zažila, i když ne v partnerství. Když jsem byla okolím povzbuzení, že poslouchat a hájit se nemusím, tak se mi to konečně podařilo změnit. Jen tedy na chvíli ta osoba přitvrdila, aby to opět zvrátila ve svůj prospěch. Tak to taky celej, že se odriznes a chvíli to bude horší. Ale pak už navždycky jen lepší. Udělala bych to tak, abych to i v sobě uzavřela, že bych mu v SMS oznámila, že už čas nepoji nic víc než děti a už s ním tedy budeš řešit jen ty. A od té doby to striktně dodržovala. Hlavně nesklouznout k odpovědím a obhajobě, prostě cokoliv jiného přejít mlčením nebo že je to tvoje věc. Časem to pochopi, bude muset.

magdanaty
18. kvě 2023

Ignorovat. Nemá smysl se bránit, obhajovat, hádat se, to nikam nevede. Já odesla z toxickeho vztahu před 4 roky a stejně si pořad nároky dela, snaží se mi zasahovat do soukromí a ignorance je jedine, co alespoň trochu funguje.

kamce
18. kvě 2023

Neodepisovat, ignorovat. Overeno 😊

zmrzlinka
19. kvě 2023

A jak to ví,že si jdeš s někým sednout?Od děti nebo?Nejlepší mu takové věci neříkat ať máš klid.

irmamala
19. kvě 2023

Jak se píše, neragovat, vůbec nepřipustit diskuzi. Přítele takhle stále terorizuje jeho bývalá, s kterou už 10 let není. A stále se jí nenaučil poslat do háje a pořád má tendenci se obhajovat a vysvětlovat. A takovýhle lidi tím prostě žijí, přímo se ukájí nad každým konfliktem. Takže jediné řešení je jim ho vůbec nedopřát.

anika6
21. kvě 2023

Ještě to nevydychal,chce to čas .Nereagovat ,prostě mužské ego 🙊

barushet
21. kvě 2023

Nereagovat. Řešit jen nejnutnější věci týkající se dětí a nesdělovat mu nic osobního, ať se nemá čeho chytnout. Znám z vlastní zkušenosti.

nicollbc
21. kvě 2023

Přesně, nereagovat, neodepisovat. Radil mi to i psycholog, když mě bejvalej pořád otravoval. Každá další odpověď, úplně jedno jaká, je pro něj jen dalším signálem.

nicollbc
21. kvě 2023

@irmamala cože 10 let ho otravuje? 🙈😄 To musí být dobrá magorka