Jak řešit konflikty v slepované rodině? Zkušenosti a rady
Se současným přítelem jsem rok, bydlíme spolu půl roku. Mám 3,5 letého syna. Než jsme se sestěhovali, bydlela jsem pár měsíců u rodičů, otec jakž takž fungoval, brával si ho cca co 14 dní, tak to víceméně funguje i teď. Ale během našeho vztahu byla starost o syna hlavně na mě, takže syn byl (je) uplý dost na mě. Ale jinak vydrží beze mě týden úplně v pohodě.
Problém nastal, když nastoupil do školky, vztekal se tam, bral ze začátku dětem hračky, válel se vzteky po zemi. Vztekloun je teda občas i teď. A v této chvíli to začlo. Partner začal syna trestat (zavírání do pokoje, plácání po zadku, asi 2x studená sprcha) a to jen, když začal trochu kňourat nebo za zlobení ve školce. Samozřejmě jsem si prvně říkala, že sem tam nějaká přísnost mu prospěje, teda všeho s mírou. Po domluvě s přítelem, kdy se mi to časem nelíbilo, to omezil. Avšak teď se nacházíme v bodu, kdy syn řve, když ho jde přítel vykoupat, když si vedle něj sedne, když ho chce vzít venku za ruku. Také partner synovi říká, že ho nesnáší a že ho nemá rád. Tohle se ale děje, jen pokud jsem doma já. Když je syn sám s přítelem, je úplně jiný (neřve, tulí se k němu). Syn ho teda také už nemá rád.
Partnerovo chování je částečně ovlivněno i tím, že přítel má 2 letého syna o kterého se soudí a kterého nemá možnost osobně vídat, čehož si je vědom.
Vše je v takovém stadiu, že přítel odmítá s námi jezdit k mé rodině, na výlety a své rodině mého syna ještě nepředstavil a zatím neplánuje. Já jsem navíc neplánovaně v 7.měsíci. Syn se na sestřičku těší, ale přítel neustále tvrdí, že až se narodí, že jemu se už věnovat nebude a že bude pro něj jen dcera. To vše jen kvůli tomu, jak se syn k němu chová. Dost mě situace trápí. Synovi se snažím dávat lásku, co to jde. Vlastně u nás jsou hádky jen kvůli synovi. Zvažuji i psychologa, jestli třeba syn nemá úzkost nebo nějakou rodinnou poradnu. Sami dva jsme na to nejspíš krátcí. Nerada bych, aby se vztah rozbil. Partner jinak děti miluje. Budu ráda za zkušenosti s nevlastníma dětma, jak to třeba probíhalo u vás, jak jste situaci vyřešili, když se nevlastní rodič nesnesl s dítětem.
Je to býk, tvrdohlavý??? 😯 Holka? Je to kok*t a hodně rychle ber nohy na ramena, protože už teď mi to přijde jako týrání tvého syna, které bude po narození dcery gradovat.
Ty jsi jediná, kdo ho může ochránit a je tvoje povinnost mu zajistit bezpečné dětství bez toho, aby ho někdo poléval studenou vodou, zavíral do pokoje nebo dokonce bil!!!
Ty všechno víš, ve všem nám dáš za pravdu, ale jedině co jsi schopná udělat, je vést s ním o tom diskuze, které stejně nikam nevedou. I kdyby měl stokrát pravdu, když ty, jako jeho matka řekneš, že si nepřeješ aby tvého syna bil, tak to má ku*va respektovat a ne se s tebou dohadovat. On má samozřejmě právo nerespektovat synovo chování a nikdo ho nenutí s Vámi žít. Ale nic mu nedává právo toho kluka mlátit, když si to nepřeješ, protože si myslí, že je to tak správné. Proč mu místo těch diskuzí v tom aktivně nezabráníš? Proč se mezi ně nepostavíš? Proč mu to sprchu nenarveš do prd*le? Protože se ti to nelíbí, víš, že to je špatně, ale nechceš ztratit chlapa a to je snad ta nejhorší a nejčastější chyba, jakou může rozvedená ženská udělat. Ty ještě nemáš tu zkušenost, ale já si nedokážu představit, až přijdou ty běžné sourozenecké šarvátky, tak to tvoje hovado tvému synovi zakroutí krkem, jen se na sestru křivě podívá. A nedejbože aby k Vám začal jezdit i jeho syn, to bude pak ten tvůj úplně poslední ho*no u cesty. A bude nenávidět všechny. Dokážu pochopit, že zůstat sama se dvěma takhle malými dětmi je šílené, ale zvládla bys to. Takhle budeš nešťastná celý život. Jak už se tu píše, taky myslím, že jeho ex věděla, proč ho jako otce nechce. Neznám moc případů, kdy ženská dobrovolně neuvede dobrého chlapa do RL.
Pokud jde o to, že nechce obut od babi, ale od tebe - to není rozmazlenost - sousedi mají kluka, který se vyčůral do nočníku a běda, pokud to vylil táta. To byl řev. Syn, je mu 1,5roku a občas už taky ukáže, co chce a co ne. A je to zcela normální. My si taky umíme říct co ano a co ne.
Ubližuješ synovi a v budoucnu tím bude trpět i dcera. Já fakt nechápu, že jsi s takovým chlapem. Máš myslet nejen na sebe, ale i své děti.
Zase ho omlouvas,tentokrat tim,ze je byk 😂
@zelenaesmolda on je chudák protože je býk, proto se tak chová, on za to fakt nemůže!! A že ten malej nechce od babky obout boty, tak to je darebák, do sprchy s ním!
Logika této dámy je na úrovni shopaholicadel
@sinicka
Ne.Jeji logika je na urovni toho,ze zije s tyranem.Obeti casto tyrana omlouvaji,casto nevedomne.
@zelenaesmolda Hruza je, ze by ji asi vadilo, kdyby tyral ji, ale kdyz jde o kluka, tak at si poslouzi, prisnost mu jen prospeje 🤮🤮
@martulka88 Syn když byl mladší, taky nechtěl třeba jít uspávat od táty a řval. Takže vím, že děcka tohle normálně dělají i vlastním rodičům. Ale on to nezažil, takže podle něj je prostě rozmazlenej, když chce všechno od maminky a řve, když to někdo udělá jinak.
Takže si tvůj chlap udělal děcko jedné ženské a za chvilku tobě jo ?tak to je frajer a ty jsi pěkně pitomá že se necháš zbouchnout
Normalni 3 lete dite.Nenirmalni je ten chlap.
Je mi strašně líto dětí, který prožívají své kruté dětství s partnery matek, spousta jich končí jako tvůj syn a někteří ještě hůř, buď zbitý jako ten chlapeček v Plzni nebo taky zabitý úplně. Nechceš syna raději dát pravému otci na výchovu? Nebo rodičům? Když tedy nedokážeš jednat a rozejít se s ním?
Ten tvůj chlap je ublížené a rozmazelné děcko, ještě se nezačal chovat jako dospělý, vždyť ani neumí šukat! Panebože!!!
Já bych všem takhle smýšlejícím matkám domluvila časté návštěvy z OSPODu, protože když nepomůžeš svému dítěti ty udělá to cizí ženská z úřadu.
Jen tohle číst mě nehorázně vytáčí.
@bara88 Moc dobře asi ne, když dělá jedno dítě za druhým a žádnému s tímhle přístupem dobrý otec nebude. Bývalá věděla proč ho do rodného listu nenapsal a radši nechtít alimenty, jen ať má od něj pokoj.
Slepované rodiny fungují, jen když partneři všechny děti milují. Znám pár slepovanych a všichni milují všechny děti stejně, ať vlastní nebo ne.
Tady ti rovnou říká, že tvého syna nikdy milovat nebude a že bude milovat jen svého syna od byvalky a svou dceru. Tvůj syn pro něj bude povl, kukačka. Když bude rozepře, bude vždy hodnější na svou dceru než na cizí kukačku. Rovnou ti to takhle řekl. Takže se zařiď podle toho. Sotva toho partnera znáš a zatím se tedy moc nepředvedl a bude to mnohem horší. Děti máš jen jedny. Hodných mužů venku běhá hodně.
Smarja to je prece uplne jedno, proc to dela, jak to mysli, co ho k tomu vede…Tohle se neda omluvit nicim a tobe to taky vadi, ale jedine, na co se zmuzes, je placat do vetru. Pro chlapa mas deset omluv na kazdem prstu, ale pro syna zadnou. Moje mladsi dcera je podes a casto lituju, ze jsem nebyla prisnejsi, kdyz byla jeste mala. A kolikrat si uplne vyrizena priteli stezuji, ze me dostane do Bohnic. Ale nikdy by jeho ani me nenapadlo, ze tohle co popisujes je reseni a uz vubec ne, aby se ho chopil on…. Muzu se zeptat, co te primelo, si s nim poridit dite? Ty sis o nem myslela, ze to bude jako dobry otec, nebo sis proste jen chtela nekoho pojistit?
@zelenaesmolda ja si právě myslím, že autorka začala po půl roce soužití a týraní jejího syna střízlivět, kéž by se vzpamatovala hned.. oběť…
Nechat frajera týrat svoje vlastní dítě? jako vážně? vážně je matka dítěte s někým, kdo nesnáší její dítě a týrá ho? Jeho ex očividně včas prozřela a udělala dobře. Přeju, ať prozřete IHNED taky a hlavně, ať to na chlapečkovi zanechá minimální stopy do budoucna!!!! Kolik takových pacientů zavraždilo ve vzteku dítě partnerky....je to snad obden a vy se ho ještě zastáváte. U rodičů snad být můžete..tak toho využijte.
No a na tobe je rict DOST!
Můj muž je taky býk, má dvě vlastní děti a dvě nevlastní. Ano, tvrdohlavý je, náročný taky ( i na sebe) ale není to cvok co svoje nejistoty a selhání háže na dítě. Vzhledem k tomu, že obě děti budou tvé, později všechny vaše, nemůže dělat velké rozdíly. A jestli tvrdí,že k vaší dceři se bude chovat jinak, tak to není nic pozitivního. Víš jakou neplechu to mezi sourozenci udělá?
Neomlouvej ho. Opravdu ne. Vybrala sis blbě partnera a trpět budou zejména děti.
Úplně se mi udělalo zle, když jsem to dočetla.
A tebe moc prosím. Buď tu pro svého syna. Je to malý dítě, které tě potřebuje. Nenech ho prosím týrat studenou sprchou, bitím od cizího pána. To je prostě strašný .
A že chce vše jen od maminky ?! No a co,tak chce. Má jen tebe, důvěřuje ti ... achjo 😞
Prosiiiiim 🙏
Tak jsou asi 2 možnosti, buď tvůj partner a ty zahájíte velmi intenzivní psychoterapii zaměřenou na zlepšení vztahu s tvým synem nebo od něj odejdes. Psychologa nepotřebuje tvé 3,5 létě dítě, ale tvůj partner a ty, že jsi to nechala zajít tak daleko...
@ilone s takovým člověkem, jaký je tento tyran, žádná psychoterapie nepohne a ženská, která zvažuje, že k psychologovi raději vezme maličké týrané dítě, než agresivního cizího chlapa, tak by neměla mít žádné děti. Neexistuje jiná možnost, než rozchod a budiž to autorce jako velmi drahá životní zkušenost - nepouštět si k dětem jen tak někoho!!!
Jestli má ještě zvytek rozumu, odejde ještě těhotná, bez zápisu do RL.
Pokud je uplně pitomá, bude dál tiše přihlížet, jak ji někdo fyzicky/psychicky zabíjí dítě.
@sinicka a on se bude o dítě a zapsání soudit,stejně jako teď. Uf. Ex věděla, proč to udělala, bohužel jí to nebude asi nic platné a tento člověk, který děti rád nemá, bude mít možnost " vychovávat" dalšího prcka. Ach jo. Škoda, že člověk mnohdy na začátku vztahu moc nemyslí a pak už je těžko brát věci zpět.
Uf... já teda když hledala partnera už coby matka bylo mojí absolutní prioritou aby přijal nejen mě, ale i dceru. Když jsem narazila na borce co během dvou měsíců ukázal že na něj není spolehnutí, že hodlá žárlit na dítě a soupeřit s ním, tak letěl tak rychle že se nestačil divit. Myslím že ve své zaslepenosti ani nepochopil proč 🙈. Ale pro mě prostě dítě bylo na prvním místě a nejel vlak.... s mým mužem jsem devět let, máme spolu dceru, ale ta "velká" mu říká tati, začla sama a že není jeho už si neuvědomuji občas ani já. Prostě jsme rodina a tak to má být.... Tobě,synovi i dceři bude líp bez něj, věř tomu...
Jezis to se ani neda cist, me je toho chlapecka tak lito 😔
Tvůj syn si prožívá náročné období, rozpadla se mu rodina, nastoupil do školky, matka si našla nového přítele, sestěhovali jste se, bude mít sourozence, to je na malého chlapečka docela dost. A místo podpory se mu doma dostane studené sprchy, bití, zavírání do pokoje, odmítání. A přítel se ještě diví, že ho nemá chlapec rád? Že se k němu bude chovat líp, až se chlapec napraví? Je toto normální??? To není dospěly chlap, ale děcko, je nevyrovnaný, možná si taky nese následky takové výchovy plus další frustrace a chce to přenést i na tvého syna. Pokud chce mít s tvým synem vztah, bude se muset snažit on, ne malé dítě, proboha. Ale nadějně to moc nevypadá, že by toho byl schopen. Jedině zkusit vymezit hranice, ať se ti nemotá do výchovy, v žádném případě ať nepokračuje v tomto týrání dítěte. Až se vám narodí společné dítě, asi se situace ještě zhorší. Měla bys radši poslat do háje chlapa, než dopustit, aby se toto dělo tvému synovi. A používat spolehlivou antikoncepci, otěhotněla jsi s chlapem, kterého jsi sotva znala a teď je to docela průser

Jasně my ženský jsme stejný,tak hlavně, ze vsichni chlapi naštěstí nejsou stejný magoři jako on. Ta jeho ex asi dobre věděla, proč se ho zbavila a nechce mu dávat dítě.