Jak řešit manželovo odmítání mého dítěte?
23. led 2026
Po několika letech manželství najednou manžel odmítá máje dítě správního vztahu. A nechce aby s námi dítě bydlelo. A chce abych ho nechala u bývalého. I když víte že se tam nebude mít dobré a nebude o něj pořádně postaráno. Nevím co dělat. Jak by jste se chovali vy?

@kali84 teď ho omlouváš a idealizuješ, klasika. Já jsem to dítě, které s takovým strejdou žilo a nese si to sebou celý život. Buď budeš schopná zasáhnout, dítě ubráníš, chlap pochopí a přestane mu ubližovat, nebo vyrobíte produkt téhle super výchovy.
@mimco tak asi už to, že sem píše znamená, že vidí, že to je problém a chce to řešit. A řekla bych, že je schopná posoudit svou situaci lépe než my.
Já bych to taky zkusila vzít přes nějakou poradnu. A chápu, že to není jednoduchá situace a nemá jednoduché řešení, ale prostě bych manželovi dala jasně najevo, že takhle ne. Že dítě rozhodně nikam nepůjde a že chování k němu musí změnit. A přemýšlej, jak bys to mohla zvládnout bez něj, pokud by to jinak nešlo, protože když budeš mít v hlavě, že bez něj to nezvládneš, tak moc motivaci ke změně mít nebude