Jak řešit napětí mezi přítelem a bratrem?
Zdravím, chtěla bych poprosit o radu, jak se s touhle situaci vypořádat.
Je mi 19 a přítel je trochu starší, přesněji je mu 28. Všechno je parádní , je pozorný, milý, s rodiči si rozumí a jsme spolu každý den. Nebydlíme spolu , ale každý den si vybereme kde zrovna chceme spát jestli u něj nebo u mě, častěji jsme u nás doma. Moc mě ale trápí, jak můj bratr má pořad něco proti, každý měsíc scéna kvůli blbosti. Všechno ale cedí přes rodiče a ti se ho samozřejmě snaží zastat i když vidí, kde je pravda.
Už ale nevím, co mám dělat. Bojím se, že se už přítel neudrží a něco mu řekne už narovinu , to by ale znamenalo 3.světovou :/
@llluckaaa ano to jsem chtěla , jenomže rodiče pořad ať to neřeším, že z toho akorát bude “vybuch” atd.. přitel se s ním snaží vycházet, ale bratr si toho moc neváží…(půjčí mu vysavač do auta, utahovák, pomůže s autem ( přitel je mechanik) ale nemůže mu řict svuj nazor protože podle rodičů je tu prostě doma bratr ne přitel
@lupinek22 Jsi dospělá. Takže se nemusíš rodičů ptát nebo čekat na jejich souhlas s tím, zda to máš s bráchou probrat. Známka dospělosti je mimo jiné to, že si problémy snažíš řešit sama. Takže bez ohledu na to, co rodiče, si s bráchou promluv. CO mu vadí a kde je problém, ať Ti to řekne sám. A uvidíš.
A pobavte se s přítelem na téma sestěhování se. Jestli jste spolu už nějaký ten pátek, tak jak už padlo výš, výplaty budete mít oba, najděte si něco svého a jděte tam. Ono to odstěhování se většinou napraví i ty rodinné vztahy 🙂
@llluckaaa To, že sourozenec žárlí a na to konto se nevhodně chová, ale opět není chyba té mámy nebo ostatních. To je problém toho sourozence. Hele, já mám těch dcer fakt hodně. A věř tomu, že tohle bych teda nekompromisně utla hned na začátku - pokud já dělám nějakou práci navíc, tak je to moje volba a nikdo, ani vlastní děti, mi do toho nebudou kecat nebo se kvůli tomu nevhodně chovat.
@lupinek22
protože podle rodičů je tu prostě doma bratr ne přitel
Tak v tomhle ale maji 100% pravdu.
@somalicats ale já přece netvrdím, ze je to chyba mámy nebo těch ostatních. Jen ze ty emoce vznikají a ovlivňují pak chování. Taky jsem proto, říci si věci narovinu a nedělat nějaké tanecky, aby se náhodou někdo neurazil. Tady řešíme, co muže dělat holcina, a to je podle me postavit se k tomu celem a s bráchou si to vyrikat. Její rodice se nás na názor neptají - kdyby jo, dostanou radu, ať brachovi řeknou, jak se má k návštěvě chovat.

Uz si dospela a ked mas prácu doma ta nič nedrží a máš svoj príjem, budete sa vediet obidvaja zložiť na nejaky podnájom na zaciatku by vám určite stačil aj nejaký 1.5-2i byt, co by nemalo byť veľmi finančne náročné... Takto s prespavackami mi to skôr ako vzťah pripomína ako ked s kamarátkami na strednej škole sme sa striedali kto u koho bude spať a robili sme si víkendové prespavacky 😂 ako aj keby boli dobre vzťahy medzi ním a bratrom si myslim, ze skôr či neskôr aj tak k presťahovaniu by došlo alebo by kvôli tým prespavaniam vzťah skončil lebo jedného z vás by to prestalo baviť ...