icon

Jak řešit nezájem manžela o intimní život?

4. čer 2025

Jsme s manželem dlouho, jiné partnery jsme nikdy neměli. Máme dvě malé děti. Manžel je skvělý chlap, ale na sex nikdy úplně nebyl. Postupně jsem si ale zvykla, ze svých nároků slevila, ale není nám ještě ani 40 a myslím, že můj pohár trpělivosti pomalu přetéká. Sex jednou za měsíc je prostě opravdu žalostně málo.
Snažila jsem se mu to v klidu říct, nenaléhat, netlačit, ale vysvětlit, že mi to opravdu takto nestačí. Ale nemůžu z něj nic dostat. Na vše jen mlčí...nikoho nemá, v práci dobrý, cítí se fyzicky prý taky dobře, tlustá nejsem, pořád se mu prý líbím, nic nového zkusit nechce, prádlo ho nezajímá... prostě vyjmenovala jsem mu vše, co mě napadlo, ale nic se nedozvěděla. Než uspím děti, tak prostě spí. Ráno vstává brzo, ale někdy i dřív než musí, že prý nemůže spát. A pak je logicky zase večer brzo unavený. Ale včera jsem odcházela od dětí 20:30 a doufala, že teda něco zkusím, ale bohužel už opět spal. Nevím, co s tím, tlačit na něj nechci, ale žít takhle taky ne 🙄

Strana
z3
zuzkasim
19. čer 2025
@sirthomas

@reeeza jak mám jednat, když mě od sebe vyhodí? Že nemá náladu? :D A když se pritulim tak mi řekne "zapomeň nic nebude"? :D Toto mám řešit jak? :D Víceméně žádný intimnosti spolu nevedeme, od jakéholiv pusy až po obětí, existují měsíce kdy se jí nesmím ani dotknout.

@sirthomas Obecně se vyplácí myslet hodně na ženu a její potěšení, aby si nepřipadala jen jako "matrace". Netuším, zda jsi už zkoušel masáž (záda, nohy, obojí přivítá snad každá a dá se po příjemném uvolnění snadno pokračovat i k zajímavějším partiím), pozvat ji na večeři ven a zajistit hlídání dětí, říct jí, jak moc jí to sluší, dát si společnou sprchu a při tom si ji v klidu umýt... No a při samotném mazlení se věnovat hlavně jí, zkoumat, co se jí líbí, snažit se ji uspokojit. Pokud ani tohle nepomáhá a žena skutečně nemá na žádné intimnosti vůbec náladu, tak promluva. Narovinu, bez obviňování, ale říct, jak to cítíš ty, že ti to chybí, že ji máš moc rád, že tě vzrušuje a rád bys s ní sdílel i tyto hezké pocity. Že si nedovedeš představit prožít zbytek života bez partnerského sexu, protože pro tebe to ke vztahu patří. Tak, jako bys asi úplně nechtěl sex bez vztahu, tak pro tebe mít vztah znamená i sdílet ty hezké itimní chvíle. A zeptat se jí, jak to vidí ona? Jestli jí chybí odpočinek kvůli dětem a domácnosti? Zkusit to zajistit. Pokud se neshodnete, zkusit společně najít řešení. Jestli by jí stačilo chvíli počkat (pár měsíců?), jestli je ochotná přistoupit na nějakou kompromisní frekvenci (1-2x do měsíce?), nebo jak by to navrhovala ona. Pokud ani tady nenajdete žádnou společnou řeč, asi to bude chtít zvážit, jestli v tom chceš zůstat... Já si vztah bez intimností nedovedu představit, ale stejně tak si nedovedu představit intimitu bez vztahu.

Strana
z3