icon

Jak řešit omezené telefonáty s dětmi po rozchodu?

jasadetinevzdam
30. led 2024

Ahoj nevedel by mi niekto poradiť? Matka mojich detí mi robí zo života peklo. Po tom ako ma nechala(zo dňa na deň po siedmych rokoch a dvoch deťoch) ma mučila tým že vešala na net všetko čo kde robila a s kým. Viete si asi predstaviť. Nechutné a nanajvýš trápne. Keď zistila že už to nezaberá začala mi škodiť tak že mi nechcela dávať deti na víkend ktoré mi pridelil súd. Podal som na ňu trestné oznámenie a situácia sa trošku zlepšila. Na vianoce deťom kúpila mobily. Na OSPODu tvrdila že kvôli tomu aby som si s nimi mohol normálne volať. Na druhý deň ale stanovila že si môžme volať iba večer o šiestej. Asi týždeň sme si s deťmi volali každý deň min.5krát
(deti mali neštovice tak boli doma)o čom ale nevedela pretože tam nikdy nebola. Deti to brali ako samozrejmosť. Asi je to častý jav že nechá doma samé dve malé deti(4a6r). Kde bola ona deti netušili. Keď sa o tom že si voláme kedy chceme dozvedela chytila hysterický záchvat a vzala deťom mobily a už som im mohol volať iba večer o šiestej aj keď súd telefonáty nijak neomezil. Asi po dvoch týždňoch mi napísala že kvôli psychickým nátlakom z mojej strany môžem volať už iba každý druhý deň(tieto telefonáty tiež bojkotuje ako sa len dá). Na otázku aké psych.nátlaky má na mysli mi neodpovedala. Všade si ma zablokovala. Už jej môžem posielať iba maily. Viem že ona sama nemôže iba tak určovať takéto obmedzenia tak sa vás pýtam či neviete ako to mám riešiť. Budeme mať ďalší súd ale až za dva mesiace a dovtedy s babičkou tak spracujú deti že hrôza pomyslieť. Už teraz na nich vidím že sa správajú inak. Akákoľvek rada pomôže. Vopred ďakujem.

reeeza
31. led 2024

Cos jí provedl, že tě ze dne na den nechala?

irmamala
31. led 2024

Vyjadrim se jen k tomu, ze nema pravo omezovat tel kontakt…. Na druhou stranu, kdyby jim ona nekoupila telefony, tak si s nima nevolas vubec.

merope
31. led 2024

Zažádat na soudu o střídavou péči si nemůžeš? To by bylo ideální řešení.

ai30
31. led 2024

Moje rada je sehnat si dobreho pravnika, ujasnit si, o jaky rozsah pece budes usilovat a intenzivne se pripravit na soud.

sorboni30
31. led 2024

@jasadetinevzdam pokud máš s dětmi dobrý vztah, mají tě rádi tak si zadej o stridavou péči. Ex vidí syny 1x ta 14 dní víkend, když jim volá oni mu neberou mobil a nechtějí s ním mluvit. Nechtějí k němu chodit vůbec.. a ex si myslí, že jsem je navedla já, že jim vtloukam do hlavy..přitom to není pravda. Děti mají 9 let a nejsou hloupé. Jen vidí to co on ne... Takže záleží jak to budou cítit děti. Jinak brát jim mobily, to dělá ex klukům když jsou u něj. Aby mě nevolali nepsali.. nevím co si tím dokazuje, ale víc si je odhání spíš od sebe, tím jak se chová

jasadetinevzdam
autor
2. únor 2024

@reeeza ja nič..to ona bola na jednej párty a na druhý deň bola ako vymenená

jasadetinevzdam
autor
2. únor 2024

@irmamala dovtedy som volal na jej mobil(ktorý som jej samozrejme kúpil ja..stál "jenom" 40 tisíc)...ale ju to obťažovalo

jasadetinevzdam
autor
2. únor 2024

@merope bohužiaľ nemám v česku momentálne žiadny domov takže striedavka je zatial mimo hru

jasadetinevzdam
autor
2. únor 2024

@sorboni30 s holkami mám veľmi dobrý vzťah..furt sa ma pýtajú kedy už konečne budú bydlet tyden u mna a tyden u maminky lenže momentálne striedavka nie je možná

jasadetinevzdam
autor
2. únor 2024

@ai30 na súd som pripravený ale ono to je komplikované keďže v česku nemám teraz žiadny domov

irmamala
2. únor 2024

@jasadetinevzdam tak kdyz si ji volal 5x denne tak to se ani nedivim🤷‍♀️

ai30
2. únor 2024

@jasadetinevzdam Tak neres volani a res domov, dva mesice jsou jeste dlouha doba. S detma 4 a 6 let pres telefon vztah neudrzis..

jasadetinevzdam
autor
3. únor 2024

@irmamala 5×denne?..nato si jak prišla?

jasadetinevzdam
autor
3. únor 2024

@ai30 toho som si vedomý ale z finančného hľadiska je to nereálne

ai30
3. únor 2024

@jasadetinevzdam Neni mozny pronajem kdekoliv, na vesnici v dojezdove vzdalenosti treba do dvou hodin, dva pokojiky pro tebe a pro deti?

veronikav31
3. únor 2024

@irmamala pokud čtu dobře tak dětem volal týden 5x

irmamala
3. únor 2024
somalicats
3. únor 2024

@irmamala Koukám problém s chápáním psaného textu. Dětem volal na JEJICH mobily, když byly doma nemocné, a ona doma nebyla. To je fakt strašnej problém a obtěžování 😀 😀 😀