Jak řešit po odmítnutém sexu tichou domácnost?
Dobrý den psala jsem zde před pár dny partner odmítl sex v době ovulace po ovitrelle jelikož měl 36,8. Situace se vyvrbila tak, že mě již týden přehlíží a ignoruje. Asi mi tím chce dát najevo jak jsem si mohla dovolit po něm chtít sex když on pak druhý den na to dostal antibiotika a od té doby leží a marodí. Hned ten první den jsem za ním zašla ať se udobříme. Že jsem nevěděla že je mu až tak zle a je mi to líto a on zase na mě byl hrubý v tak citlivé věci a mohl odmítnout sex slušně a ne být na mě hnusný. Oba jsme nebyli vůči druhému empatičtí. Pojďme se obejmout a urovnat spor. Řekl mi na to ať ho nechám být, že je mu beze mě líp. Odešla jsem tedy. Druhý den jsem zase přišla že ignorovat druhou osobu není ok. Opět mě vyhodil. Od té doby už jej nechávám být. Nemá zájem. Nevšímá si mě když kolem mě projde, nic. Beru to jako manipulaci z jeho strany mě přimět cítit se hrozně, nebo že je vina pouze na mě, nebo že jsem spáchala něco opravdu obludného. V minulosti jsme s jeho tichou domácností měli velké problémy, mívala jsem z nich deprese, bylo to příšerné, připadala jsem si jako kus hadru. Po krizi ve vztahu jsme vše začli řešit a 2, 3 roky bylo vše super, problémy jsme se snažili vykomunikovat, usmiřovat se atp. A teď zase tohle. Naštěstí už to psychicky snáším daleko lépe, vím že má hodnota se neodvíjí od toho jestli si mě partner všímá nebo ne. Mám občas propady kdy je mi smutno, je mi to líto, nebo mám na něj vztek, ale jinak tak nějak funguju. Co je ale horší je to že vůbec nevím, jak mu tohle odpustit a co si o něm vlastně myslet. Nahlodává to mojí důvěru v něj a mé mínění o něm. Myslím si že nikdo kdo to má v hlavě v pořádku a je psychicky v pořádku se takhle prostě nechová. Připadá mi jako nějaký manipulativní psychopatek. Strašně tím u mě klesl. Je starší, ale chová se jako děcko.Upřímně mi nejde dohromady mít někoho rád, milovat někoho- a být schopen jej týden dusit a ignorovat. Ještě když jsem za ním byla ten druhý den, tak prohodil že je mi úplně jedno jak mu je a nechala bych ho chcípnout. Já ale vnitřně nemůžu pečovat o někoho, kdo se ke mě takto chová...nejde mi to, nechci to. Chová se ke mě jako vzduch...od kdy vzduch vaří a pečuje? Až se ke mě bude chovat slušně jako k člověku, nemám problém se o něj postarat. Nevím, možná to dělám taky špatně. Ráda bych ti od vás asi slyšela slova podpory. Ale samozřejmě mě zajímají vaše názory na situaci celkově a jsem otevřená kritice. Neváží si mě a já ho momentálně taky ne...je to smutné..Nevíte jak z té situace ven, aniž bych neztratila nějakou hrdost?
@ruzova_pastelka Myslela jsem, že Ovitrelle pomůže k ovulaci. Dozrání a vypuštění vajíčka... a spermie jsou schopny vydržet i 3 dny. 🤷♀️ To by bylo teda sakra těžký otěhotnět, kdyby bylo potřeba se trefit úplně přesně na minuty, hodinu v ovulaci. Vždy se doporučuje sex ob den, 3 dny. Tak nevím, proč u Ovitrelle by to mělo být jinak. Neříkám, že nemám pochopení, že to chtěla pojistit, ale kdyby se to nechalo na další den nebo byl sex den předem. Fakt bych to nehrotila...
@hennrietta Takhle. Z vícero signálů se domnívám, že jde spíš o trolí diskusi, tak asi nevadí, když budeme trochu plevelit 😀
Takže. Nemůžeš srovnávat ovulaci v přirozeném cyklu u žen bez potíží s otěhotněním a lékařem časovaný styk po aplikaci ovitrelle. U ovitrelle dostaneš od lékaře pokyn k tomu mít pohlavní styk v určeném časovém okně, typicky 36 až 48 hodin po aplikaci (občas se určuje jinak).
Sex můžeš mít samozřejmě i "dopředu" před ovulací, ale opět nejčastěji se doporučuje nechat spermie uzrát alespoň 48 hodin (zvyšuje to šanci na početí). Sex po ovulaci už smysl nemá, to je jasné. Takže pokud by byla pravda, co zakladatelka píše, tak by jí partner odmítnutím dostal do značně problematické situace (nejen promarněný cyklus, ale i zbytečná aplikace léku). Ale samotné mi nedává smysl, proč by sama nepoužila argument lékařem "předepsaného" pohlavního styku, kdyby to celé bylo pravda.
Bylo to plánované podání Ovitrelle. Sex má být v den podání, což nebyl, protože byl na služebce. Pak má být sex den po podání injekce, což nebyl, protože mě 36.8. Já musela na dva uktrazvuky, píchat injekci, a to ani nemluvím o tom, že se snažím být zdravá a podpořit ovulaci takže každý den až do ovulace piju kontryhelový čaj, dělám hormonální jógu chodím na procházky, beru vitamíny, prostě snažím se dělat maximum. Kdo nezažil jaké to je být ve 38mi letech bezdětný, ten nepochopí a jen soudí. Po mužovi se akorát chce jeden, dva načasované sexy, což i to se dá užít a být fajn. Chápu že žena je schopná zatnout zuby daleko víc než chlap, protože nevidí krátkozrace a nen sebe. Minulý cyklus se v den po podání ovitrelle urazil, že jsem mu neřekla předem, že to musí být dva dny po sobě, že je utahaný z práce a nezvládne to. Takže byl sex jen den podání ovitrell. A pak dva dny po podání ovitrelle, to už se odrazil a najednou měl chuť. Jenže to bylo už po ovulaci, takže bravo 👏 to se mu taky povedlo. Jako nevím, člověk potřebuje mít parťáka, který ho v tom nenechá a ne tohle...proto mě teplota 36.8 pardon ale myslela jsem že je to z jeho strany výmluva. No nebyla, když dostal antibiotika. Ale snad už se mi aspoň trochu přestanete tak moc divit, proč jsem z toho nešťastná.
* nevidí krátkozrace a ne jen sebe
* to už se odurazil a měl chuť
* proč jsem Z NĚHO nešťastná.
Pokud reagoval tak to tak bych to viděla na to že dítě nechce moc nebo si to rozmyslel dávalo by to smyl a taky je pravda že když už jdete na nějakou injekci měli bys te to řešit společně a říct hele teď bude sex 2-3 po té injekci ok ?? Ale zase když má práci kde jezdí pryč atd...je to též složité spíš bych to viděla že se za dítětem nezene ...jako vy
@ruzova_pastelka Jasně, já to chápu. Ale dá se to prostě o pár hodin posunout a nevidím v tom zkrátka až takový problém. 😊 Každopádně už asi nemá cenu to řešit... 👍
Po tvém posledním příspěvku by ve mě hlodalo jestli to dítě s tebou vůbec chce. Kdyby tohle byl první případ, ok, to se dá pochopit. Ale pokud v době kdy oba chce je opět problém, bych byla nervózní.
Narovinu bych si s ním sedla a chtěla vědět jasné stanovisko, ať nepromarníš další roky snahou o něco, co on může schválně bojkotovat.
Teda pokud bych s ním chtěla vůbec ještě zůstat, protože tohle není prostředí pro dítě.
Jako já tě chápu. Úplně by mi sebral chuť se o něco snažit. Také jsme si to museli načasovat. A zrovna jsme byli unavení, manžela usnul než jsem ještě něco dodělala. No nechtělo se nám ani jednomu 😄🙈. Ale nebudu brát hormony zbytečně. Tak prostě manžela jsem vzbudila a nebylo to na kvalitu, ale máme krásného kluka. Pokud bych tohle vše podstoupila a manžel řekl, že nic nebude a ať si beru hormony dál.. no jídlo by bylo asi to nejmenší. On ví, že mi hormony nedělají dobře a takhle to zazdít, tak nevím nevím. Zklamal by mě, začala bych si myslet, že dítě nechce. Ale první syn byl inseminací, takže tam to měl časované a ještě do zkumavky. To už nechtěl, tak se snažil.
Spousta liší to neví ale tichá domácnost je jedna z nejhnusnějších manipulací o a citových vydírání… já bYvh ho zabila 😂

Odpověděla sis sama. Každý máme v sobě z rodiny zažité určité vzorce chování. Pokud od malička žil v tom, že konflikt se řeší tichou domácností, tak se to hodně těžko mění. Někdo jiný je zas zvyklý se pohádat až lítají talíře a nadávky a za hodinu si padnout kolem krku a vášnivě se usmiřovat. Každý to máme jinak. Pokud je to pro tebe nepřekonatelný problém, jděte od sebe. Pokud na tom chcete pracovat, musíte oba. Pod hormony řada žen není psychicky v pohodě, mají neadekvátní reakce a spousta vztahů se místo dítěte dočkala rozchodu. Někdy pomůže brát v tomto období antidepresiva, pomůže ti to tak nepropadat zuřivosti kolem snažení a zklamání při neúspěchu. Bere je spousta žen, které řeší problémy s otěhotněním.