icon

Jak řešit pocity nudnosti během rizikového těhotenství?

5. pro 2021

Čau holky, jdu se sem vypsat a asi i pro ňáký rady, co s tím.
Jsem momentálně na neschopence kvůli rizikovýmu těhotenství. A vzhledem k tomu, že tu navíc je covid, tak výsledek je ten, že nemůžu dělat prakticky nic. Nebo aspoň ne něco zajímavýho. Manžel je poslední dobou takovej odtažitej, promluvila jsem si s ním, proč se mnou nechce nic moc dělat. Nakonec mi nepřímo řekl, že jsem prostě nudná, že se se mnou teď prostě nedá nic dělat. Objektivně - asi fakt nudná jsem. Celej den doma, nikam nemůžu, když jdeme spolu na procházku nebo na výlet, tak jdu hrozně pomalu kvůli břichu a jeho to moc nebaví se tak táhnout. Dřív jsme hodně někam chodili a jezdili na výlety, najednou nechodíme spolu kvůli celý týhle situaci nikam. Aktivity doma jsou dost omezený. Sex od půlky 2.trimestru žádnej, protože už mu to přijde divný, kvůli dítěti a břichu. Takže tahle společná aktivita taky padá.
Mě to mrzí, na druhou stranu ho chápu. Můj největší zážitek, kterej mu můžu večer vyprávět, je jak jsem šla nakoupit...Štve mě to, že jsem takhle nudná. Sama to cítím, jak jsem teď nezajímavá. Ale nevím, co se s tím dá dělat. Nějaké nápady?🙏 Nebo se s tím prostě musím smířit (já i on), že už nejsem ta zábavná holka a minimálně do porodu nebudu? (Nepište mi prosím, že s dítětem budu nudná ještě víc, s tím tak trochu počítám, ale snad aspoň výlety budou reálné a hlavně tu bude další člověk navíc, ten tu teď neni).

Strana
z2
veronicka89
6. pro 2021

@kamino jej aha...
Očkování neřeším ...taky nejsem očkovaná

A co ti je že máš rizikové těhotenství?

jako_mala_holka
6. pro 2021

Já byla na PN od 7tt, bylo mi zle, jen jsem ležela a zvracela, v 9tt pár dní v nemocnici, od října do konce roku to bylo peklo, po Vánocích to trošku ustoupilo, no pak mi začaly problémy s nohama, nemohla jsem bolesti spát, chodila jsem s břichem o berlích, vozil mě po doktorech, do toho jsem furt zvracela, třeba v autě, ráno nebo když mi něco smrdělo, no tak to bylo až do porodu, pak císař, opět problémy s nohama, podezření na trombozu, opět běhání po doktorech... Do toho všeho začátek covidu, nikdo nic nevěděl, ani jestli bude u porodu, případně na sále (nebyl), já depky, že ho nepustí ani se na malou podívat (naštěstí měli spolu bonding aspoň), hormony, no... pálení žáhy bylo to nejmenší 😄 celé těhotenství jsem prolezela/prosedela doma, vycházky využité tak k doktorům snad, to bylo jediné dobrodružství pro mě, i v obchodě jsem sebou jednou svihla, udělali se mi blbě (holt břicho, rouška a berle nejsou nejlepší kombinace)... Kdyby mi nejen manžel, ale kdokoliv řekl něco tak blbého, že jsem nudná, tak ho přetáhnu berlema nebo pobliju 😂🙄 když mi bylo zle, udělal mi manžel pelíšek v obýváku a pouštěl mi moje oblíbené filmy, když byl v práci, často si se mnou volal, nakupoval mi, v nejhorších chvílích mi držel vlasy 😂, jezdil se mnou k doktorům, když bylo líp, dívali jsme se na seriály, vybírali a objednávali výbavu pro dceru, zařizovali pokojíček... Taky jsme nikam nechodili, všechno bylo skoro furt zavřené, jídlo jsme často objednávali, můj největší výlet a akce byly dva screeningy v Brně 🙂

lida9
6. pro 2021

mozna to tu uz zaznelo, necetla jsem celou diskuzi ale az se to mimco narodi, tak pro aveho muze budes jeste nudnejsi - tlusta, bolava, unavena z rvouciho mimca... navic precpana hormony a kazdy maly pokrok ditete pro tebe bude novinka dne, ale pro chlapa to bude min rok nezazivneho mimina ... zacnete na svem vztahu pracovat jeste ted dokud jste sami, s miminem se to nezlepsi... a promin, ale neni to tvuj problem, ze jsi nudna - jses tehotna, maraton proste nepobezis... ale tvuj chlap je blbec!

daasqua
6. pro 2021

Tak to je fajn, že byste si jinak mohli v pohodě povídat o všem možném a bavilo by vás to 🙂 Já právě znám dost párů, kteří to takto nemají... a najednou si uvědomí po nějaké situaci, že si nemají co říci a že společné věci už nemají. Tak to se u vás v budoucnu spraví a bude to zase ok 🙂
Využij volný čas třeba na zkoušení něčeho úplně nového a co třeba i zabere více času či plánování, zkus třeba hodně zaměstnat mozek, aby ses cítila dobře a měla dobrý pocit třeba z vykonané práce. Takové různé "projekty" 🙂

kamino
6. pro 2021

@veronicka89 očkování je jaksi třeba již prakticky všude, takže asi by se mělo řešit 🙂

veronicka89
6. pro 2021

@kamino teď že 🙂 ale před měsícem ,před dvěma před rokem...to ne ... A taky se mohlo bez očkování i cestovat apod ...a taky všude chodit 🙂

veronicka89
6. pro 2021

Jinak teda můjchlap , kdyby jako svobodný bezdětný, věděl jaký to je s dítětem zápřah ...tak si užívá ještě více nudných dnů a relaxu a spánku 🤣

jirovapa
6. pro 2021

Byla jsem na rizikovém těhotenství ještě před Covidem. Na procházky jsem zvládla jít maximálně okolo baráku, na nákup to byl můj vrchol aktivity co jsem zvládla. Dlouho sedět mi taky dělalo problém, potřebovala jsem polehávat. Spíš jsem byla doma a četla knížky nebo se snažila pročítat nějakou odbornou literaturu, abych ten mozek aspoň trochu zapojila. Po večerech jsme s chlapem koukali na filmy, hráli deskové hry a třeba mě naučil hrát šachy nebo mě dokopal k tomu, abych s ním hrála počítačové hry (závody aut apod.). Taky jsem neměla moc co za celý den říct a viděla jsem na něm, že je se mnou nuda, ale zvládli jsme to. Teď máme spolu 2 děti a jsem po 3 těhotná. Nuda s dětmi rozhodně není 😁.

veronicka89
6. pro 2021

@lida9 pro chlapa teda první rok miminka nebyl nudný, nezajímavý ... Byla to horská dráha ... Od narození zážitky výlety ve 4m dovolená u moře...

Já nevím ikdyz malý často vstával a všecko já nevyspání...i tak jsme si já i chlap čas užívali 😁...

Ale zas teda my jsme spolu před dětma byli 10let...
Podle mě často ti lidi co jdou na to rychlé ty změny okolo těhotenství a mimina nesou hůř...tu adaptaci

mourovatakocka
6. pro 2021

Občas se tak cítím taky, už jsem skoro pět let doma, taktéž od prvního rizikáče. Prostě člověk sám vnímá, že se změnil, mění se i priority, co bylo důležité před těhotenstvím, najednou je úplně bezpředmětné. Někdy mám nejzajímavější story ze šatničky ve školce a co jsem se mužovi navykládala historek z hřiště 😁
Musíte najít něco, co se dá dělat i s bříškem, právě si ještě užijte, že jste na to jen dva. Jak zaznělo, vaření, hry i koukání seriálů. Na nějaké fyzické aktivity je jasné, že se necítíš, každá to máme jinak. Pokud jde o současné omezení kvůli moru, taky nejsem očkovaná a nějaké restaurace, pobyty atd mám smůlu a dost mě to mrzí, neuděláme holt nic.
Věř ale že se to srovná, až budeš mít miminko, třeba přestane mezitím to šílenství okolo kovidu a zase se bude moct bez omezení výletit, už budeš fit na nějaké procházky.
Jinak pokud jste si hodně povídali o všem možném, je jednoduchá rada - udržuj si přehled na internetu, čti nové věci, tohle ti žádné omezení zatím nebere.

autor
6. pro 2021

@daasqua @jirovapa @mourovatakocka a další: Moc díky všem co přišly s nějakou radou nebo povzbuzením🙂 Pomohlo mi to. Zkusím si najít lepší program přes den doma sama, abych pak nevyžadovala tolik jeho pozornosti, když přijde domu. A budu se těšit, že za pár měsíců zas budem moct někam vyrazit, i s prckem a bude to zas jiné 🙂

Ano, v létě sice nebylo nic zavřené, ale byla jsem na začátku těho v nejrizikovějších týdnech + neschopenka, takže to nebylo možné jezdit na dovolené, když máte omezené vycházky a hlavně strach o mimčo. Přišli jsme tak o hodně očekávanou dovolenou, což mě i jemu trochu chybí. Nemyslím si, že by byl až takový hrozný chlap, jak tu některé píšete. Možná jsem to v úvodním příspěvku napsala blbě nebo si někdo nepřečetl, že mi to, že jsem nudná, řekl pouze nepřímo. Nebylo to, že by mi to vmetl do tváře. Ale jsem už ve 3.trimestru a tohle je poprvé, co mi dal něco takového najevo a to až na moje naléhání, protože jsem viděla, že není poslední dobou prostě úplně ve své kůži. A já si nemyslím, že on má povinnost úplně odšoupnout svoje pocity jen proto, že já jsem těhotná. Pořád je to člověk.

Moc díky za zkušenosti každopádně, mám teď hned větší elán do vlastních domácích aktivit 🙂

lida9
7. pro 2021

@veronicka89 tak mas fajn chlapa🙂 kazdopadne pokud je zakladatelka nudna uz ted v tehotenstvi pro ten svuj darecek, tak mu asi ani to lezici mimino nebude pripadat jako desne zabavna cinnost😀

daasqua
7. pro 2021

Taky myslím, že to bude fajn chlap a že se bude hezky o mrně starat 🙂 Jen má třeba špatnou náladu (a kdo v téhle době nemá - vidím to i na sobě a na manželovi), tomu člověk prostě neporučí. A držel to v sobě a snažil se tě nezatěžovat (a řekl ti to jen na přímou otázku). Určitě ví, co mimčo obnáší a že to nebude vždy na růžovém obláčku. Ono když se to takhle napíše do diskuze, tak často to vypadá, že je tamten druhý "děsný člověk", protože není vidět ta jeho druhá strana a všichni čtou jenom "nudím manžela". Je to jen období, které se musí nějak "přežít co nejlépe" (a takových různých období bude plno) 🙂

ai30
7. pro 2021

Hele, ja bych spis resila to, jestli se ty nudis nebo ne. Pokud jo, tak na to existuje lek, ponevadz je spousta veci, ktere se daji delat doma z postele - zapsat se na jeden z milionu online univerzitnich ci jinych kurzu, cist, vyhledavat a planovat budouci destinace na cestovani, zpojit se do ruznych online komunit, atd. Pokud se nenudis a jsi spokojena tak jak jsi, tak by se vykasalala na to, ze to chlapa nebavi. On je zodpovedny za vlastni zajmy a zabavu, ty nejsi jeho kaspar, ktery ho musi zasobovat vzrusujicimi tematy k hovoru. Jestli mu takova temata chybi, musi s nimi prijit sam. Vubec bych se nebala trochu si zaemancipovat...

lenka_rados
7. pro 2021

Já jsem střídavě na neschopence od loňskýho února. Jsem po dvou operacích kolene, to se teprve nedá nic dělat! 🙂 Loni to bylo na prd ještě s příchodem v té době neznámého covidu, ale letos jsem začla malovat a tvořit. Nic extra, jen třeba malé dekorace do bytu nebo vybarvování relaxačních omalovánek. Taky si věci píšu, když už se třeba pohádáme a já si to vezmu osobně 🙂
Pro sebe můžeš zkusit třeba tohle https://www.facebook.com/relax.umenim
Pro oba třeba rande doma ;) https://randebox.cz/

kamino
Autor odpověď smazal
kamino
7. pro 2021

Pokud jsi ve třetím trimestru, tak co si budeme povídat, už to žádná pohodička není a hormony začínají blbnout 🙂 Člověk vše bere trošku jinak a nezapomínej, že chlapi jsou z Marsu. Ze zkušenosti bych ani neplánovala jaké to bude AŽ se prcek narodí - každý chlap reaguje jinak, někdo se hrne do péče, třeba s prckem i vstává a někdo má nástup hodně vlažný, protože co si budeme povídat, s příchodem řvouna se opravdu otočí život vzhůru nohama, bohužel se od té doby vše bude podřizovat tomu tvorovi. A tak to je.. Přeji hodně štěstí a hlavně pohodový porod, vše si sedne - někdy dřív, někdy později.. 🙂

autor
7. pro 2021

Díky moc všem za podporu🙂))
@kamino Jojo, já si to právě radši moc nemaluju. Uvidíme, jak se k tomu pak chlap postaví. Teď říká, že se na prcka fakt hrozně těší (ale podle mě nemá moc představu o takhle malých dětech😀). Mám v okolí pár, kde celý první rok dítěte s ním ten táta moc času netrávil, prostě na to není na takhle malinký děti. Teď když už je větší a už nějak interaguje, tak už si s malou hraje a tak. A je to jinak fakt skvělý chlap a má malou moc rád. Ale prostě mu trávení času s "nic nedělajícím novorozencem" nic moc neříkal a nevěděl jak na to. Tak se snažím být připavená i na takovou variantu, no uvidíme🙂

kamino
7. pro 2021

I mě osobně děti baví tak od 3 roku a to i vlastní 🙂 Každý to mí jinak a je dobré to mít stále na paměti 🙂

Strana
z2