icon

Jak řešit vztahy s více prarodiči v rodině?

14. říj 2023

Ahoj, čekáme s přítelem naše první dítko a jeho narození se blíží. Mam teď celkem čas přemýšlet nad asi nepodstatnými věcmi, ale zajímalo by mě jak řešit tuhle situaci. Oba jsme z rozvedených rodin a naši rodiče mají nové partnery. Aktuálně žijeme pod jednou střechou s přítelovou mamkou a jejím přítelem. A teď to o co mi jde. Nechci dělat našemu dítěti v hlavě zmatek (až bude větší) kdo je Babicka a kdo je děda, ale… zároveň mi přijde zvláštní aby v podstatě cizímu pánovi nebo paní říkala dědo nebo babi. A hlavně vlastně by tím pádem měla 4 babičky a 4 dědečky. Jak jste řešili tenhle problém? Asi nad tím moc přemýšlím, ale zároveň mi fakt přijde zvláštní aby někomu říkala “dědo” když spolu nemají nic společného.

Strana
z3
xer
17. říj 2023

Nase dcera ma 3 babicky a 3 dedy, prijde mi takove rekneme zbytecne resit jestli to je vlastni nebo nevlastni a na tom zavisejici osloveni pokud ji maji rady. Co by nektere deti dali za jednu milujici babicku/dedu…beru to tak ze je super ze ma 3 milujici babicky a 3 milujici dedy a jak jim rika a bude rikat necham na ni a na tom jak ona sama to citi. Ted v 7 letech jim rika vsem babi/dedo

Strana
z3