Jak řešit vztahy s více prarodiči v rodině?
14. říj 2023
Ahoj, čekáme s přítelem naše první dítko a jeho narození se blíží. Mam teď celkem čas přemýšlet nad asi nepodstatnými věcmi, ale zajímalo by mě jak řešit tuhle situaci. Oba jsme z rozvedených rodin a naši rodiče mají nové partnery. Aktuálně žijeme pod jednou střechou s přítelovou mamkou a jejím přítelem. A teď to o co mi jde. Nechci dělat našemu dítěti v hlavě zmatek (až bude větší) kdo je Babicka a kdo je děda, ale… zároveň mi přijde zvláštní aby v podstatě cizímu pánovi nebo paní říkala dědo nebo babi. A hlavně vlastně by tím pádem měla 4 babičky a 4 dědečky. Jak jste řešili tenhle problém? Asi nad tím moc přemýšlím, ale zároveň mi fakt přijde zvláštní aby někomu říkala “dědo” když spolu nemají nic společného.

Nase dcera ma 3 babicky a 3 dedy, prijde mi takove rekneme zbytecne resit jestli to je vlastni nebo nevlastni a na tom zavisejici osloveni pokud ji maji rady. Co by nektere deti dali za jednu milujici babicku/dedu…beru to tak ze je super ze ma 3 milujici babicky a 3 milujici dedy a jak jim rika a bude rikat necham na ni a na tom jak ona sama to citi. Ted v 7 letech jim rika vsem babi/dedo