Jak řešit zvláštní chování tchyně po prodělané nemoci?
Ahoj. Po tisici omilane tema. Zajima me vas nazor. Tchyne 55 let,v inv.duchodu. Pred 2 lety prodelala rakovinu, nasli ji spoustu zhoubnych i nezhoubnych nadoru na mozku a plicich. Vse odoperovali,nasadili leky bez chemo. Je doma,cele dny sleduje televizi.Vidame se s ni malo. Ona k nam prijede 1-2x v roce na holek narozky,my k tak 3-4x. Uprimne nikdy se mi tam nechce. Je tam vsude curbes,chlupy od kocky psa,kteri muzou vsude. Na nadobi naschle jidlo,ze stropu visi pavuciny,atd. Hodne ji zveme k nam,ze pro ni prijedem,odvezem zpet dom. Vzdy odmita,ze je moc teplo,prsi,musi umyt okna,atd. Ukecame ji proste jednou max dvakrat do roka,je tu hodku a pul a jede dom. Tvrdi a i vidime,ze je z holek poprdena,porad jim posila igelitky obleceni i jidla,ale casu stravenymi s nimi se vyhyba. Ted jsme u ni byli a prekvapila me,kdyz vytahla 4 velke krabice s krackama a knizkama. Vse nove. Nakoupene pro holky, kdyby prijely. Ale kdyz se zeptame,zda muzem s holkama dojet,tak se netvari,neodpovida. Kdyz jsme tam byli,tak jsme ji vypraveli o vyletu,kde jsme.byli s holkama a at jede priste s nami,ze to bude skvele. Neodpovedela. Zeptala jsem se ji pak jeste dvakrat a bud delala,ze me neslysi nebo rekla,ze ne. Vubenechapu,porad rika,ze jezdime j

@lobella Ahoj, tak to píšeš o moji tchyni fakt. Do puntíku vše sedí. Ale s tim rozdílem, ze rakovinu jsem mela já a ona nechtěla hlidat deti, kdyz jsem mela jet na chemo. Nakonec byla urazena a pul roku jsme se s ní nebavily. Nebo spíš ona s nama. Měla kecy k hlídání, tak jsme prostě děcka vzaly sebou a cekaly na mě vsichni v autě i s mužem. Naprosta pitomost ale ona z toho udelala frašku. A to podotykam, ze bydlí u nás na zahrade v dřevostavbe. Takže asi tak. Radu nemam, možná se s tim smířit a neresit to.
Je to podle mě její povahou. S tim asi nic neuděláte, stejně jako my. Ona teď teda funguje a kdyz potrebujeme pohlída ale jinak s nama nikam nepujde ani nepojede... Sla předčasně do duchodu (úplně zbytečně, praci měla) a ted si pořád stěžuje jak nemá peníze. Ale na cigára ma vzdycky. Čas tráví u televize. Jediná práce kterou ma je uklid 40m čtverečních (jeji dřevostavba). Další její náplní je chození po doktorech. Protože ma pořád něco (aspon si to mysli). Detem da radši peníze nebo jim neco koupi nez aby jim venovala čas. To ji otravuje a unavuje a je to na ní poznat. Její hlídání vypadá tak, že náladí detsky kanal na tv a nechá je koukat (klidně hodiny) hlavne, ze ma klid a nic po ni nechcou. Starší dcera párkrát zkoušela přemluvit k hraní pexesa a jiných her ale vždy byl nějaký problem. Treba nema u sebe brýle, nezna hru, ted to nejde atd. Prostě má je ráda ale venovat se jim nechce. Chce svuj klid a pohodlí... Ale co je podle mě nejhorší, neumi to říct narovinu a vymýšlí si i pro děti lži a to mi vadí... Takže muzes zkusit ji konfrontovat narovinu nebo se na to vykasli. Hodně štěstí 🍀