Jak se vypořádat se vztekem po rozchodu a rozpadu rodiny?

cherie24
27. dub 2020

Ahojte maminky, mám takový dotaz, jak jste se vypořádavaly se silnými emocemi po rozchodu? Už několik dní mám příšerný vztek a všímám si, že to přenáším i na malou, která je pak nevrlá a hodně se vzteká. Je jí 7 měsíců a momentálně řešíme stěhování. Už se to táhne víc jak měsíc, hodně se hádáme o peníze i věci z bytu, nejsme vůbec schopní se na čemkoli domluvit. Chlap už má měsíc jinou (spal s ní i předtim), dělá naschvály, uráží mě při hádkách a odmítá mi vyjít vstříc, protože ho prý akorát vydírám přes dítě. Snažím se na to nemyslet a zaměstnávat se jinak, ale prostě to nejde. Mám pocit, že začnu křičet a že bych nejradši ubalila každému chlapovi, který zrovna projde kolem. Jak se tohohle pocitu zbavit? Dřív jsem prostě pár dní nevylezla z postele, vybrečela se a bylo to dobré, ale to je s malým dítětem absolutně nemyslytelné, takže se snažím být silná kvůli malé, ale pokaždé když si vzpomenu jak se zachoval a co předvádí teď, tak mě úplně popadá amok.

janickajana
28. dub 2020

@cherie24 chce to čas, časem bude vše jinak. Také jsem to tak měla. Chlap šťastný s novou a já sama s děckem. Třeba ti někdo poradí jít k psychologovi. Já to zvládla sama. Trvalo to. Zaměř se na sebe a malou. A žij dál.

papousekpaja
28. dub 2020

Kdyz jsem se rozesla s manzelem kvuli jeho nevere, tak jsem take citila obrovsky vztek a ponizeni. Dozvedela jsem se totiz, ze me nikdy opravdu nemiloval, ze si me bral, protoze mu vyhovovalo, jak se o nej staram a ze jsem si to zaslouzila 😤. Nejakou dobu jsem mu ani nemohla prijit na jmeno, jak moc mi ty slova ublizili a jeste vic ponizili, ale mela jsem to mnohem jednoduzsi se s tim vztekem sama vyporadat - 1. byl v zahranici na sezonu kvuli praci - tam mel a ma i svou milenku, svou davnou lasku Vladenku, takze ja bydlela v tu dobu uz sama, jen jsem mu zbalila veci, ktere mu tam muj bracha postupne odvozil. 2. nemame spolu deti. A vite co, zensky? ted jsou z nas i super pratele, zavolame si, zasmejeme se spolu, zajdeme spolu do hospudky, kdyz prijede do CR, i s mym soucasnym partnerem, se kterym za 6 tydnu cekam mimco, si rozumi a vtipkuji mezi sebou a mam pocit, ze je vse, jak ma byt. Jeste si ze me ex utahuje, ze kdyz cekam 8.6., tak by maly mohl jit o par dni driv 1.6., ze by to pro nej byl hezky darek k narozeninam 😂. Proste, jak je psano, chce to cas, ten zahoji vse. Ale myslim, ze dokud se casto potkavate, tak to bude trvat dlouho.

amazonkajanik
28. dub 2020

@cherie24 pokud máš možnost,dej malou aspoň na den na hlídání a udělej si čas jen pro sebe. Vypadni někam do přírody,od lidí,vyvztekej se tam a pak vnímej ten klid kolem sebe a naber to do sebe. Měli jsme před pár lety těžkou krizi a já se ve 2ráno sebrala a šla ven. Zasněžená příroda,tma a ticho udělalo své . My to teda překonali a jsme spolu a máme teď malého synka. Ale občas mám všeho nad hlavu,tak sbalím malého a vyrazím na procházku. On se kochá,já se rvu s kočárkem do trháku a podvečer přijdu unavená a nemám čas a ani chuť přemýšlet nad blbostmi 😉

codal
28. dub 2020

@cherie24 ten vztek, zloba, je naprosto přirozený musí ven, nemá smysl něco předstírat a to ani před dcerou, ty děti to stejně vycítí. Maminka je smutná, holt to tak je, dcera to zvládne. Zalez si s ní do postele, čtěte si pohádky a mazlete se, to by asi pomáhalo mně, prostě být se svými dětmi. To, že spolu stále bydlite, je problém, ve chvili ,kdy se odstěhuje on nebo ty, se ti hodně uleví, mně se tenkrát hrozně ulevilo, že na něj nemusím koukat. Co je na tom nejhorší, je postoj tvého ex, který si najde ženskou, opustí přítelkyni s malým dítětem a ještě má drzost mít takové kecy s vydíráním a handrkuje se o peníze a vybavení. To je prostě hnus. Ani špetka studu,soucitu a hlavně zdravého rozumu, že žena na mateřské na tom asi nebude úplně finančně nejlíp a on klidně obírá tím pádem i své dítě.🤢. Jsem zvědavá, jak se bude starat o prcka, jestli bude mít vůbec zájem, když ted má srdce a mozek v kalhotách 🤦. Ty zkus trávit čas co nejvíc venku, kde není on, zavolej kamarádkám, rodině, nebuď sama, vypovídej se. To pomáhalo mně.

cherie24
autor
28. dub 2020

@papousekpaja jojo taky jsem se dověděla, takové podobné kecy. Já jen nechápu o co mu jde a kde se to v něm bere. Všude o mě vykládá - takovou hamyžnou furii a šílenou stíhačku svět neviděl... V práci ho navádí proti mě. Já nevím, nechal mě v tom s malou samotnou, uraží mě osobně i všude kolem, užívá si s jinou a je mu to málo? Já si vždycky myslela, že je to hodný člověk a dělala pro něho první poslední, nevim kde přišel k názoru, že si takové jednání zasloužím. Výjádřil se pak někdy k tomu, proč se tak choval a tohle vám říkal? To jim ta milenka udělá z mozku pudink?

eva118
28. dub 2020

@cherie24 kamarádka když se rozváděla že stejných důvodů jako ty, tak si našli mediátora - nezaujatou osobu, u které vše řešili. Ten jim oběma poradil, jak vše mají udělat a i tomu chlapovi, co už si nesmí dovolit atd. Oni chlapi si to asi těma kecama nějak obhajují, ale přitom zraňují manželku. No a kamarádka si to nemohla vynachválit, vše proběhlo klidnější, kolikrát prý bývalému řekl něco pěkně natvrdo, ale v klidu. Šel ze schůzky někdy jak zpráskaný pes, asi si konečně uvědomil, že příčinou toho všeho je on.

codal
28. dub 2020

@cherie24 on je to svým způsobem půd sebezachovy. Přece se líp opustí hamižná fúrie, stíhačka, než milujici přítelkyně, která mi snesla modré z nebe. To by si sám před sebou natož před ostatními nedokázal obhájit. Navíc je teď zamilovaný, takže i ona ho může navádět, ona je přece teď ta, co mu rozumí, chce pro něj to nejlepší atd. Z něho teď mluví úplně jiný člověk a je to hrozny. Mně první manžel řekl, že se mnou dětí nikdy nechtěl, protože mám tak hrozný vlastnosti, se kterýma se nedalo žít (jeho milenka byla v té době už těhotná, jen nevěděla jestli se svým nebo s mým mužem. Ale to byl schopný ji odpustit a vyčkávat, zda to dítě bude jeho a doufat, že spolu budou. Ale ja mám ty hrozný vlastní 🤦🤦🤦, nepochopíš). A mně si vzal taky jen na truc, protože se to očekávalo 🙏. Ale věř, že to jsou jen kecy, on je teď zlej, protože se sám potřebuje sobě podívat do očí, tak to celé chce hodit na tebe. To je jak přes kopírák 🤢.

gabrielaorl
28. dub 2020

Najit si kazdy den aspon chvili, kdy ten vztek budes moci pretavit do neceho fyzickeho, kde se budes moct vybit. Ulevi se Ti a naberes energii. Beh, prochazka, cviceni, stipani dreva...idealne venku, mimo obrazovky. Pokud bys mela hlidani, znacka ideal. Pokud ne, mala je zas jeste docela mala takze v kocaru by spousta veci s ni sla taky. Ale lepsi sama, at si muzes i zarvat nebo do neceho prastit nebo brecet. A pak mi taky po tomhle vyklidneni pomahalo si nahlas rict, za co jsem vlastne uprimne vdecna - za co uz si dopln (dceru?)... drzim palce, verim, ze je to o nervy. Tak at to Ty i mala zvladnete co nejlip! 🙂

papousekpaja
28. dub 2020

@cherie24 ze pry uz mi nechtel dal lhat a ublizovat mi, ja mu na to tehdy rekla, ze kdyz me nikdy nemiloval, jen me mel moc rad, ze se se mnou mel rozejit davno a ne mi ublizovat tim, ze jsem zila ve lzi, ze by to bylo pro oba lepsi. Ja ho opravdu milovala, kdyz mel vazny uraz hlavy a malem umrel - spadl ze schodu, tak jsem za nim kazdy den jezdila do nemocnice na JIP kde ho udrzovali v umelem spanku a pak normalni pokoj abych s nim byla, jsem travila 3 hodiny v aute. A rok od tohoto urazu me zacal podvadet po tom, co si ho Vladka nasla po x letech, co se nevideli na fb, nejdriv zpravy, pak prijela a byli spolu temer nepretrzite 3 dny a u povidani to nebylo a kdyz jsme dostali od meho brachy nabidku znovu jit na sezonu za praci do nemecka, tak ja odmitla, ze se tam uz nevratim, ale ze Pepovi branit nebudu, jenze to jsem nevedela ze z Haidelbergu k bodamskemu jezeru Vladka bude za Pepou jezdit, ze to neni tak daleko, vydrzela jsem to 3 mesice a rozesla se s nim. To jsem si do nej i pred rozchodem 14 dni pichla, ze at nezapomene, ze Vladka je Vladimira a ze ma svatek 23.5., at ji nezapomene poprat, ze je mi jasne ze se uvidi. Podekoval mi za pripomenuti a ja si rypla "to mas ale hodnou zenu, kdyz ti pripomina svatek tve milenky" ani na to nereagoval.

1eso1
28. dub 2020

@cherie24 teď se přesně ukazuje, jaký ten člověk doopravdy je. Manžel si našel milenku když jsem byla po druhé těhotná . A když jsem se na nás vztah podívala zpětně, uvědomila jsem si spoustu věcí. Nikdy bych s takovým člověkem nebyla šťastná. Dělala jsem první poslední, ale na konci jsem byla taky sobecká sv... Vyhrožování jak mi sebere děti... Nestačila jsem se divit. A upřímně můžu říct, že se mi bez takovýho člověka žije o mnoho líp. Co s člověkem, který si ničeho nevážil a absolutně s ničím nepomáhal... Byl to spíš emoční upír.
Za nějakou dobu ti dojde, že to bylo to nejlepší. Budeš šťastná s někým, kdo si tě bude vážit, bude tě podporovat a stát při tobě. Takový chlap ti nestojí za ty nervy

cherie24
autor
28. dub 2020

@1eso1 jakobych ho v tom viděla 🙂 vlastně jsem si připadala pořád sama i ve vztahu i s ním. Každou chvíli unavená, bez energie. Trošku mě i zaráží, co za ženskou si začne s chlapem, který má doma mimino nebo těhotnou přitelkyni ... Já kdybych si s někym začala a tohle se dozvěděla, tak ho nakopu do prdele a dám mu pár facek i za tu manželku. Jak by se líbilo té ženské, kdyby doma lítala kolem prcka, prala mu trenky, vařila večeře a nějaká jiná ho tahala do postele. Když už chlapi myslí jenom kalhotama, tak aspoň ta žena by mohla být empatická a mít rozum ...

amazonkajanik
28. dub 2020

@cherie24 mrkněte na FB Deník zhrzené ženy,nebo manželky,už si přesně nepamatuji,ale tam jsou story. Založila to paní,kterou muž podvadel při 4těhotenství a milenka jim pak dělala peklo.

codal
28. dub 2020

@cherie24 milenka je buď mrcha, bez charakteru, která je šťastná, že ho klofla a jde přes mrtvoly a je jí to jedno a nebo je to naivní holka, co se zamilovala a on ji mohl nakecat, kde co,jak už spolu dávno nejste, že jste spolu jen kvůli dítěti, že jsi má něj těhotenství ušila, že tě u sebe milostivě nechává bydlet, protože přece nevyhodí matku sveho dítěte na ulici,bla bla, ve finále ta holka vlastně o tobě ani nemusí vědět, i to se stává.. důležité je, že je to vlastně jedno.. on je ten, který nese veškerou zodpovědnost, on ti ublizil, podvedl, ona v tom může být docela nevinně a taky nemusí. Třeba milenka mého muže byla mrcha, věděla o mě, byla to kamarádka a bylo jí to jedno..já jsem se třeba taky asi na dva měsíce stala milenkou, protože jsem o přítelkyni nevěděla, zapomněl se zmínit. Já jsem se s ním samozřejmě rozešla, ale kdybych to nezjistila, byla bych sním dál.Kamaradla takhle byla milenkou dokonce půl roku a zjistila to úplnou náhodou, nevěděla že už má šest let přítelkyni. Osudy jsou různé:(..

1eso1
28. dub 2020

@cherie24 to je přesný. Taky jsem si připadala pořád sama. Unavená s dítětem a druhým na cestě. Sobecký chlapi. Co na to říct... Navíc jsem si říkala, že kdyby se nestalo tohle, stejně bych odešla. Když jsem se cítila stejně pořád sama. A některý ženský soudnost nemají vůbec. Milenka myho manžela byla "kamarádka" ze střední.

cherie24
autor
29. dub 2020

@codal
@1eso1
Je to nějaká jeho kamarádka. Takže někdo, kdo moc dobře ví, že má teď čerstvě rodinu. By potřeboval k sobě nějakou pořádnou semetriku, která by ho držela zkrátka a zakázala mu všechny jeho aktivity, aby mu to vratila i s úrokama, ty řeči, co o mě roznáší :D

1eso1
29. dub 2020

@cherie24 no takový jsou nejlepší. A ten můj zjistil, že ona by mu nic nedovolila atd... Tak s ní nakonec ani nebyl. Prý jen na výlety, na sex atd... To by stačilo. Ale na život ne. No comment. No holt s malýma dětma nejde jezdit a podnikat to, co s milenkou

codal
29. dub 2020

@cherie24 pak je to potvora, co prostě chce někoho urvat a je jí jedno, že má malé dítě, že rozbije rodinu. A ty s tím nic neuděláš, protože takové bývají vytrvalé, až ten chlap nakonec podlehne (což ho neomlouvá). A věřím, že to boli, když máš pocit, že je to někdo úplně cizí, najednou si člověk mlátí hlavu o zeď, proč s takovým člověkem vůbec byl? Je smutný, že chlap nezůstane chlapem, neprizna selhání, že se zamiloval, podvedl a snaží se to hodit na tu bývalou partnerku, jak ho trápila, jak byl chudinka nešťastný a jak to jinak nešlo. Ubohost, ale dělá to většina neverniků. Neumí se k tomu postavit a přiznat vlastní chybu a co je neodpornejsi, jak se snaží ještě svou bývalou ženu a jejich dítě oškubat:(. Z těhle chudáků je mi fakt zle a že jich kolem je:(..

1eso1
29. dub 2020

@codal máš úplnou pravdu. Chybu nikdy nepřiznají. Je to jako přes kopírák. Prostě oni byli celou tu dobu ti chudáci. Tohle asi nepochopím nikdy. Chlap a neumí se postavit k problémům jako chlap. Nakonec jsou to zbabělci a sobci. Co od nich chtít.
Naštěstí ne všichni jsou takový

cherie24
autor
29. dub 2020

@1eso1 tak to je pěkný. Neměly my jsme stejného chlapa? :D taky my napsal, že nemá důvod nebýt šťastný, protože teď konečně může vzít auto a jet si kam chce, kdy chce a nikdo mu nedavá, že teď až vidí jak jsem měla se všim problém a to já s ním jak kravka jezdila a vysedávala v 8. Měsíci u rybníka po práci, abych byla s ním a on byl venku a s kamarády ... Takže stejně jako u tebe, vyměnil rodinu za sex a výlety a není schopný pochopit, že by stačilo vydržet až trošku povyroste a mohly jsme jezdit stanovat a sportovat jako rodina

20190418
29. dub 2020

Já jsem se hodilo do pohody a zbavila se vzteku až když sem si to nastavila tak, že ať si všechno veme, ať je po jeho, jen že já už chci mít klid. Právě kvůli synovi. A on když viděl, že ho už mám u zadku, nehodlám se s ním kvůli ničemu hádat, tak trošku otočil a i něco málo pustil... Nejdůležitější je to dítě a nemá cenu se nervovat. Prostě si klidne nechat trochu nakalet na hlavu, ale hlavně mít klid... Ale u mě to nebyla existenční otázka, byt byl můj a už jsem si našla na částečný úvazek práci, takže i bez jeho penězi a věci jsme mohli v pohodě přežít (synovi bylo 11 měsíců) . Principiálně to je špatně, ale mě to za ten klid a nervy stalo. Dokud jsem v sobě měla vztek, nějakou naději na férové vyrovnání, tak to nikam nevedlo a ve finále se to obracelo proti mě - byla jsem na syna nepříjemná, unavená, pak trpěla vycitkami atd.

cherie24
autor
29. dub 2020

@codal už se omluvil a prý už nebude dělat problémy a vyjde mi vstříc. Trochu si myslím, že se zaangažovala jeho maminka, protože ta neměla o tomhle ponětí a on jí to tajil, co se děje (proč asi :D ). Takže si tak myslím, že si postěžoval a dostal čočku od rodičů. Maminka platí na chlapi v každém věku

codal
29. dub 2020

@cherie24 jsem zvědavá, jak dlouho mu to uvědomění vydrží 🤦. Bylo by fajn, kdyby alespoň "tchýně" držela při tobě a trochu synka usměrňovala, když už on sám nemá rozum a soudnost, alespoň kvůli dítěti. Držím pěsti ❤️!

cherie24
autor
29. dub 2020

@codal děkuji. No uvidíme :( On se o malou vždycky staral fakt krásně, proto jsem byla v šoku, co to teď předvádí. Úplně jiný člověk, ale každopádně je to divný, že už se 3 týdny hádáme uplně o všechno a nejsme schopní se vůbec normálně bavit a najednou obrat ze dne na den. Tak bude stát i za ním, ale já jsem měla nedávno s maminkou takový rozhovor a ona bude hodně zklamaná, že je připravil o vnouče. Teď když je tak malá, tak jí skoro neuvidí, protože bydlí daleko, takže budou muset čekat do věku, kdy vydrží i nějakou dobu beze mě a myslím, že je hodně zklamal i on, proto to tajil před nimi.

1eso1
29. dub 2020

@cherie24 máš dobrý, že se tě zastala aspoň tchýně. U nás úplně naopak. Za všechno jsem mohla já, protože jsem se o jejího syna špatně starala. No comment. Ale ten můj příběh už je na knihu 🤦

cherie24
autor
30. dub 2020

@1eso1 tak on se nepochlubil, že má/měl jinou, takže si myslí, že jsme se rozešli, protože jsme se hádali, takže jsou z toho špatní a mluvit se mnou teďka nechtějí -_- ale asi mu nějak domluvili, protože den předtim mi říkal jak lituje malou, že to se mnou musí vydržet a ještě pár docela drsných urážek z něho vypadlo a najednou je jak milius a vzornej otec. A do náruče jiné jsem ho taky vehnala já samozřejmě... Nevim to už čestní chlapi nejsou? Takový kterým na rodině záleží víc než na sobě a umí přiznat chybu? Já třeba o sobě vím, že mám slabší místa ve vztahu, ale byla jsem ochotná na tom pracovat a snažit se, on udělal víc než dost, do poradny nechtěl a hned mě nahradil jinou. Aspoň, že my ženské jsme tak silné

1eso1
30. dub 2020

@cherie24 v tom máš úplnou pravdu. Oni nic řešit nechtějí. Najdou si jinou, co by řešili... Absolutně je nezajímá rodina, nic... Prostě sobci.
A přesně tak. Ženský jsou silný a bojují. Pro děti udělají cokoliv, zvládnou cokoliv... Oni by nedali být na stejném místě jako my.
A čestní chlapi určitě jsou. Jen je třeba hledat. A nebude to hned. Já už jsem s dětma sama přes rok.
A jsem o dost šťastnější. Zpětně vím, že bylo špatně spoustu věcí. On nic nemusel, o nic se nestaral, s dcerou byl sám maximálně hodinu, chodil si s kamarádama kam chtěl, kdy chtěl... Co doma. Doma je nuda a unavená těhotná manželka. Nějakej pořádnej výlet těžko když má malý dítě...
A nějak si vlastně ještě chtěl užívat... Řekla bych, že mu ty děti najednou překážely. A to je strašně chtěl.
Ale on byl za chudinku.

cherie24
autor
30. dub 2020

@1eso1 to je to samé, jak přes kopírák :( on taky žije v domnění, že kdyby byl s tou pravou, tak by přeci nemusel nic řešit. Prostě by to fungovalo, to je přeci jednoduchý. Akorát, že nějak nechce pochopit, že dřív nebo později se stejně nějaké spory objeví a že lásku je třeba udržovat hezkými gesty, objetími, protože to nefunguje tak, že se zamiluju a už nemusim nic. Stačí že jsem byl v práci a přijdu občas domu ne? Co víc by po mě chtěla

codal
30. dub 2020

Hromada chlapi má pocit, že jinde je tráva zelenější a ... růžovější 🤦!

1eso1
30. dub 2020

@cherie24 jo jako přes kopírák ti chlapi 🤦 Vůbec nechápou souvislosti... Když si najdou bezdětnou, budou na tom za čas stejně... A milenka s dětma? No... Hodně štěstí... Otravovat se s dětma, který jsou navíc cizí...
Ale jejich volba. My máme děti, jsme na ně pyšné a v nikdy bychom je nevymenily za sebe lepšího chlapa.

cherie24
autor
30. dub 2020

@codal tak chvíli taky je 🙂 dokud je to nové a pěkné a není třeba řešit společnou domácnost nebo nedejbože děti a přes růžové brýle člověk nic nevidí. Pak když tohle období skončí, tak je asi čas běžet dál očividně.