Jak ukončit milenecký vztah?

konarko
13. říj 2016

Milé ženy a hlavně manželky. Jdu si k vám pro radu. S manželem jsme spolu 9let. Od začátku vztahu spolu žijeme v jedné domácnosti. Nyní máme téměř 3 letého syna. Před rokem začal manžel jezdit s kamionem a je doma cca 1x14dni na dva dny. Odcizili jsme se a manžel vyšel ze cviku v péči o malého. Některé věci tak chlapi maji, ale ve směru výchovných praktik začínám mít silné výhrady. Naše problémy by se daly shrnout: minimální komunikace, narušení důvěry, on se rozhoduje sám za sebe, a nemáme žádný sex. Od konce šestinedělí jsme spolu rok vůbec neměli intimní kontakt, pak 1x a následně opět celý rok nic. Mluvení o našich problémech nám nepomohlo a to, že ted začal jezdit taky ne. Došla mi trpělivost a už rok mu říkám, ze se chci rozvést. Jemu prý nic nechybí. Tak a co se stalo dál.
Cca rok před otěhotněnim jsem poznala manžela kamarádky. Chodili jsme k nim na návštěvu i s manzelem a oni dva se stali přáteli. Tak jsem jej také brala. Jako kamaráda manžela. Před 2lety se rozvedl. A tehdy to začalo. Kamarád se topil v depresi a manžel mu byl stále k dispozici ve dne v noci, na telefonu i osobně. Takřka mu utrhl oprátku od krku. Po té, co manžel začal jezdit, začal kamarád chodit k nám. Má ve střídavé péči dceru, a vždy, když byla u něj, podnikali jsme společně akce s dětmi. Jinak jsem mu byla 1,5r k dispozici jako vrba pro jeho nářky. Přiznám se, že mě to už ani nebavilo poslouchat, ale v takových případech neumím říct ne. A cca po této době začaly z jeho strany sexuální narážky vůči mě. A v květnu t.r.jsme skončili spolu v posteli. Nejdřív jsem byla v rauši a zřejmě jsem si sex spletla s láskou. Malý ho má moc rád, malá zase mě, prostě skoro idylka. Už jsem byla rozhodnuta se rozvést. Jenže jsem milence poznala blíž a přestala jsem mít zájem. Nejdůležitější důvod jsou jeho čtyři piva, které musí mít denně. Navíc manžel, z mě neznámých důvodu, zase začal mít zájem o postel, dokonce by chtěl druhé dítě. Já ale po tak dlouhé době, mám problém, musím se nutit i se jej dotýkat, natož políbit. Milenec je v tomto směru nesrovnatelně lepší. Chtěla bych zkusit nějak zachránit manželství, nebo se rozvést, ale milence určite nechci. Jenže mu to nejde vysvětlit. Myslí si, že to neříkám vážně a bere budoucnost našeho vztahu za hotovou věc. Jak to ukončit? Nechci mu říct, že se mi nelíbí jeho povaha, když jsem ho poznala, i když je to pravda. Nechci jej zbytečně zranovat a také, mám obavy, že poslední dobou chce, aby se náš milostný poměr provalil. Obavám se dokonce toho,ze by byl schopen to manželovi říct a ten by ho asi zabil.
Mě okolí radí už dávno, abych se rozvedla, ale když máme dítě, tak to není tak lehké. Navíc druhé si moc přeji.
Je mi už 38 a chtít v tomto věku partnera, který ma stejné přání je složité
... Děkuji za přečtení, je to román a stejně jsem neobsahla všechny detaily...

achjonetusim
13. říj 2016

V první řadě si tu vymaž plný jméno, věk a bydliště z profilu, neb lidi jsou různý a internet velká sviňa 😉

lichtakova
13. říj 2016

Ahoj, tezka vec...opravdu si myslim,ze je dost velka pravdepodobnost,ze mu to manzelovi rekne....Muzes vylozit karty na stul a rict manzelovi,je to takhle,ale chci to zmenit a chci druhe dite...nebo se premoci,poridit si s manzelem dite a milence nechat vysumet a uvidis,zda mu to opravdu rekne nebo ne...To jsou varianty pro situaci,ze opravdu moc chces druhe dite,protoze si myslim,ze je "lepsi" mit je se stejnym tatinkem. Jinak z toho tveho vypraveni bohuzel nemam moc dojem,ze by se manzelstvi dalo dat do poradku a myslim,ze o to ani moc nestojis...ze i kdybyste to delali kvuli diteti/detem,ze se stejne driv nebo pozdeji rozejdete...asi to neni moc povzbudive,co? Kazdopadne,at ti tady napise kdokoliv cokoliv,stejne si to budes muset rozmyslet a hlavne prozit sama,proto vubec nesoudim...s kym spis nebo ne je ciste tvoje vec,navic se mi moc nezda,ze by to chlap vydrzel rok bez sexu...

mykys24
13. říj 2016

Ahoj, a co zkusit pomoc od nějakého odborníka ? Myslím si že je to lepší než řešit to na internetu ... Ale nemyslím to nijak zle, rozhodně Tě nechci urazit 🙂 Neodvažuji se radit když neznám dobře Tebe, manžela, okolnosti, detaily ... Jediný postřeh co můžu říct je že bych si rozhodně nepořídila dítě do vztahu kde jsi nějak nespokojená a ještě k tomu dlouhodobě ... Přeji šťastné rozuzlení 🙂

puresin
13. říj 2016

@konarko
@mykys24 Manzelska poradna vubec neni blby napad, a manzel, pokud chce vztah spravit a druhym ditetem i prohloubit, bude snad souhlasit. 🙂

zuuzzkkaaa
14. říj 2016

@konarko Dělám v manželské poradně a rozhodně si myslím, že pokud oba chtějí dá se s tím něco dělat, pokud jeden ne, už to nemá cenu, určitě bych ji doporučila navštívit, nic za to nedáte, poradí vám jak k sobě najít cestu, sjednotit výchovné metody. Lidé si myslí o poradnách všechno možné, že nejsou blázni aby někam chodili, ale o tom to opravdu není. 😉

shine2015
14. říj 2016

Ja bych manzelovi pokud s nim chces zustat rozhodne nic nerikala a nevykladala....max bych naznacila ze se chova kamarad az moc pratelsky a ze tedy asi zkusis omezit kontakty...aby mel tvuj muz prvni info od tebe. Neveru jako takovou bych mu vubec áe vubec nepriznala. Je to chlap a ten i kdyby byla vinna jednoznacne u neho to nezkousne,verit Ti nebude a v budoucnu Ti to vycte prinejmensim a kdykoliv budes chtit nekam jit,bude mit pochybnosti..
Osobne si myslim,ze manzel Ti verny taky neni...nebo nebyl. Chlap jen tak bez sexu dlouhodobe nevydrzi. Neptala bych se....snazila bych se najit cestu k manzelovi a predejit tomu aby se milenec zacal vtirat k manzelovi..a zkousel mu neco vykladat....kdyz s temi naznaky prijdes ty,ze ti prijde ze si vas vzat zacina vykladat spatne,ze jsi kamaradka a ze ho mas rada,ale ze ti prijde ze on se snazi posunout hranici,ze ses radeji stahla...tak manzel uveri tobe. A kdyz prijde milenec a zacne mu vykladat cosi tak on mu nemusi vubec verit. Pokud tedy nema ulozene sms....to bych mu asi pro jistotu vymazala tel - vim ze se to nedela ale je to pro tvoji zachranu manzelstvi.....opit a vymazat vse.
Tak se drz. Soudit Te nebudu. Neni vse cernobile.. ;)
Osobne jsem taky za to ze je lepsi kdyz deti maji jednoho stejneho otce...
Uvidis.

amandee
14. říj 2016

Teda mne taky přijde že manžel ti asi nebude úplně věrný (ale to je jen domněnka). A já bych osobně šla s pravdou ven. Ukončila vztah s milencem, manželovi to řekla. Nedělala bych druhé dítě když Vám to neklape. Tohle bych viděla jako šanci začít další etapu ve vztahu. Buď ti manžel odpustí a můžete si promluvit o tom proč Vám to neklapalo (i v poradně) udělat si to druhé, nebo se rozvedete. Ale dělat si druhé dítě jen proto, že teď se chová trochu líp?
Samozřejmě že jsem zastánce toho aby měli stejného otce děti, ale já osobně bych nedokázala žít s pocitem že se nevěra provalí později.

lichtakova
14. říj 2016

Ja si taky nemyslim,ze je vhodne lepit vztah ditete,naopak. Ale v tomhle pripade to beru spis tak,ze to manzelstvi jde spis do kopru,ale tazatelce je 38,takze pokud bych moc chtela dalsi dite,poridila bych si ho,dokud mam s kym...

nutricnihodnota
14. říj 2016

Řekla bych manželovi pravdu. O vašem odcizení se, o tom, jak to bylo s tím druhým chlapem a že by ses ráda pokusila zachránit manželství, ale že k tomu bude potřeba spolupráce z jeho strany, poradna a nejspíš i změna zaměstnání, ber, nebo nech bejt. Jo a asi by bylo úplně nejlepší mu to pořádně vypsat v dopise a dát mu ho před odjezdem. Ať má chlapec dost času, pořádně to prošrotovat hlavou, než se znovu uvidíte. Jestli si pravidelně voláte, nebo píšete, tak ho požádej, ať se k tomu co je v dopise nevyjadřuje dřív, než se uvidíte. Mohl by bez rozmyslu plácnout něco, co už by nešlo vzít zpět.

nutricnihodnota
14. říj 2016

Když mu budeš o tom druhym lhát, tak se to beztak provalí a pak je to úplně v řiti. Dokonce je možný, že manžel už ví, nebo tuší, to nemůžeš vědět, tak ze sebe nedělej lhářku. Základ kvalitního vztahu je důvěra a netahání druhýho za nos. Jestli u chceš lhát, tak se raději rovnou rozejděte, protože takovej vztah je fakt o hovně a nikdo si nezaslouží, aby mu partner lhal do očí.

amandee
14. říj 2016

@nutricnihodnota s tým dopisem souhlasím, ideální jak se vyhnou horkému jednání.

nutricnihodnota
14. říj 2016

@amandee Hlavně má člověk čas, si to vše do detailu promyslet a na nic nezapomene z důvodu rozrušení. A taky, ten druhej nemůže řečníka přerušit dřív, než ten se dobere k pointě. Myslím, že když ženská řekne chlapovi, že chrápe s někym jinym, tak ani nebude schopen dál rozumně poslouchat. To se nejdřív musí všechna ta krev odvalit z mozku, aby mohl normálně uvažovat.

japona
14. říj 2016

@konarko Rozhodne manželovi nerikat pravdu, ničemu to nepomůže. Ze by manžel ocenil vaši pravdomluvnost a současně zjistil, že má doma ...? To být radši za lhářku🙂.

nutricnihodnota
14. říj 2016

@japona A až přijde na to, že mu nejen zahejbala, ale i lhala?

shine2015
14. říj 2016

@japona taky si myslim...to jsou takove naivni ocekavani - vse si vyrikali a vse uz bylo vporadku...chlap to nezkousne. Podle me ji sice taky verny nebyl - i proto bych nepatrala...takhle kdyz se prizna on kdykoliv v budoucnu bude moct vytahnout a vycitat plus tam bude silna neduvera...
Manzel mozna tusi...ale nepotvrzovala bych mu nic. A dala si pozor na to co pisu nebo rikam at do telefonu nebo i osobne...dnes se da poridit microkamera jako propiska nebo cokoliv...aby nenahrala milenci.
Priznani nikomu nepomuze. Az se v budoucnu chytnou tak hned si na to vzpomenou....navic chlap z ni udela k.rvu proc ze zrovna jeho kamarad....ze on vydelaval a snazil se zabezpecit rodinu....otoci se to proti ni.

nutricnihodnota
14. říj 2016

@shine2015 Když to nezkousne, tak očividně nemá smysl ten vztah zachraňovat. Bylo by to beztak jen přetvařování a předstírání dokonalý rodinky. V něčem takovym nemůže být nikdo spokojený. Jestli je trochu rozumnej, tak mu dojde, že to bylo jen logický vyústění naprosto nefunkčního manželsví a jestli není rozumnej, tak je rozchod na místě. Vzájemným lhaním budou jen stále dokola lepit něco, co se nikdy nespraví. A pokud to nemůžou spravit, pak je opravdu lepší to ukončit dřív, než se navzájem potejrají ještě víc. To je prostě můj názor.

japona
14. říj 2016

@nutricnihodnota zatloukat zatloukat zatloukat 🙂

elvira
14. říj 2016

Tak začnu od konce - s manželem bych si já - píšu fakt za sebe - teď dítě nepořizovala, ač chápu, že ti tikají biologické hodiny...
V první řadě bych si s ním všechno ujasnila, vyříkala a teprve pak začala "pracovat" na dítěti. Neumím si představit mít dvě děti na krku a muže pořád ve světě. Nejspíš se dá na to zvyknout. No a když nakonec ten vztah nevydrží zkoušku, kterou malé dítě je, tak budeš se dvěma dětmi sama...
Co se týká milence - stručně, jasně, narovinu - říct, případně napsat, že je konec, jsi pevně rozhodnutá a chceš to tak. Neodepisovat, nestýkat se, nebrat telefon.
Pokud víš, že by byl schopný manželovi provalit tvoji nevěru, tak bych se napráskala manželovi nejspíš sama - ať se to dozví od tebe a má čas to zpracovat.

shine2015
14. říj 2016

@nutricnihodnota ja vim jak zo myslis. Zakladatelce je 38 a druhe dite chce. Ted nez se rozvedou a nez nekoho potka tak muze byt uz pozde...takhle muzou mit jehi deti stejneho otce plus stejne podminky - obe jedou na hory obe maji darek k narozeninam svatkum vanocum...obe jdou odpoledne do kina....
Nemyslim si ze prospeje rozebirani toho ze ona spala s jeho kamaradem k dobremu ve vztahu....
Kazdehi vec. Vim ze to myslis dobre...ale mam pocit ze muzi toto nezkousnou - bez nasledku tzn aby v budoucnu mohli normalne fungovat dal

nutricnihodnota
14. říj 2016

@japona S tím v podstatě souhlasím, ale v jiných případech. Tohle není harmonický vztah, kde jeden jednou uklouzl a nějaké ulevování špatnému svědomí by mělo jen negativní dopad na toho druhého a celý vztah. Navíc úplně zbytečně. Tohle je prostě manželství v troskách. A pokud ho chtějí znovu vybudovat, musí ty trosky nejdřív odklidit a pak začít v podstatě od základů.

japona
14. říj 2016

@nutricnihodnota Já si nedokážu představit, že by za mnou manžel přišel a prohlásil: "dva roky jsem sustil tvou kamarádku, ale ted se přes to přeneseme a budeme pokračovat spolu".. to už mi přijde mnohem lepší, když se s tím popere sám (ze chce byt se mnou) a ke mně se dostane informace: "ona me porad otravuje a něco ceka, bůhví, co kde vyklada" a udělá vše proto, aby se ke mně nedostaly žádné kompromitujici materiály..

nutricnihodnota
14. říj 2016

@shine2015 Já tohle chápu, ale postupovat tímhle způsobem, pro získání potomka, to je pro mě zneužívání. A fakt hnusný zneužívání. Nikdo nemá právo, v touze po dítěti naprosto pošlapat práva jiných lidí. Nevzala bych to ani v případě, že by ještě žádné dítě neměla, natož takhle. A věř mi, že moc dobře vím, co to je, touha po dítěti. Ale prostě, udělat si děcko, za každou cenu, s tím bych nechtěla žít. Navíc, až by to všechno prasklo, jaký by asi měl ten otec vztah, k tomu dítěti? Až by mu došlo, že posloužil nevěrný prolhaný manželce, jako dárce spermatu? Ne ne, takhle se zachovat, to by byl pro mě neodpustitelnej hnus. Já bych se cítila jak špína, do konce života.

nutricnihodnota
14. říj 2016

@japona Ale takhle to v jejich případě není. Oni spolu v podstatě nežijí a s nabídkou znovuobnovení vztahu přišel on. Mě to přijde jako zcela odlišná situace než to, co popisuješ ty.

shine2015
14. říj 2016

@nutricnihodnota me to tak neprijde...on kamionak dle me verny neni/nebyl....a prisel s dalsim mimi ze chce i on...navic tedy kdyz uz to je v pr..tak at to dopadne co nejlip. A pro moje dite mit biologickyho sourozence je pro me snesitelnejsi....i za cenu ze se muze stat ze v budoucnu budu s detmi sama...a nebo oba nebude patrat co kde kdysi kdo kde delal ale udelame caru a zkusime to nanovo.

shine2015
14. říj 2016

@nutricnihodnota a tim udelame caru myslim nevracet se a hlavne si do puntiku nic nevyrikavat....stejne se to nezmeni...spis bych sla na to tak ze se budeme oba snazit na nasem vztahu pracovat bez ohledu na minulost.

zuzinka6
14. říj 2016

a co se do něj navézt, že víš, že měl nebo má milenku a nějak to z něj dostat a až se přizná, tak buď klidná, i kdyby se něco domák...si nelajzne něco říct..možná se to vyčistí a uklidní a zjistíte, jestli spolu chcete zůstat nebo nikoliv...
Ale udeřila bych jenom kvůli tomu, že je velký riziko provalení od kamaráda...jinak bych pochopitelně božskou nekápla...ale nevim, nikdy jsem se do takový situace nedostala..

nutricnihodnota
14. říj 2016

@shine2015 O jeho věrnosti si samozřejmě nedělám iluze, ale zase, nejsou takoví všichni. Ovšem nevěra je něco jiného, než lež za účelem zplození potomka.

nutricnihodnota
14. říj 2016

@zuzinka6 AŽ se přizná? A co když se nemá k čemu přiznávat? To ze sebe udělá akorát blbku.

shine2015
14. říj 2016

@zuzinka6 ja bych v tom nestourala...uz prave proto ze taky nemam cisty list...

@nutricnihodnota heled ale ja to nevidim jako lez...proste bych se k tomu postavila tak ze ten vztah chci opravdu zachranit. To jsem se asi vyjadrila spatne....ja to nemyslela jako sukacku za ucelem plozeni ditete a pak ho kopnout nekam.
Pokud by za mnou prisel ze chce dite a snazil by se pracovat na nasem vztahu tak vzhledem k veku 38let ale i zachovani rodiny a toho ze me k muzi i drive neco tahlo a ze mame dite a ze vsichni jsme jen lidi a holt chyby delame bych se snazila....samozrejme pokud by to byl debil tak si s nim dalsi mimi neporidim....

zuzinka6
14. říj 2016

@nutricnihodnota no myslela jsem, že by to zkusila, že si to jako myslí, co on na to...když nic, tak nic neřekne, to je jasný