Jak ukončit nezdravý vztah s manipulativním partnerem?
Holky už nemůžu. S chlapem jsme se rozešli pak jsme se dali zase dohromady. Od doby co jsme se dali dohromady, tak mi je úzko neumím v té společné domácnosti žít, ale jsem ráda že dítě má otce u sebe. Kdykoliv se snažím zapracovat na zlepšení vztahu, tak se od něj dozvím jen "no tak jsem ko*ot", "tak jsem na ho*no" a podobně.. Nějaká náprava se koná tak týden pak to zase spadne do starých koleji. Parovou terapii nechce. Ale zasunout by chtěl každý večer. Když mu řeknu, že takhle ne.. Že potřebuju i něco jiného než "je večer tsk hupnem na to" tak se dočkám jen výčitek. No a já už jsem ve fázi kdy to chci ukončit a kdykoliv začne tohle téma on se postaví do role obětí, jak měl na hovno život a dětství a tak... No a mi ho začne být lití a nedoresim to. Jak se obrnet proti tomu abych si konečně dupla a rozsekla to?
Neřeš co říká a odejdi. Zřejmě ví, co na tebe platí, tak to zkusí a ono to zase funguje. Takže buď nůž na krk nebo odejdi rovnou. Nic mezi tím není.
@kakba noo, je pravda, že nejsem ten typ co by uměl ostatním ublížit 🙄 když jsem v práci jako nadřízená, musela řešit výpověď se zaměstnancem, který dlouhodobě neplnil cíle tak jsem z toho byla na nervy. Nevím jak udělat ten poslední krok 🫣
Hele, dokud mu "já chudáček se to neměl kde naučit, tak jsme holt kokot" bude procházet, bude se v tom jen upevňovat (jako jo, říct o sobě "jsem kokot" smířeným tónem je prostě ustálené přijetí role. Tam už je to o nulovém sebevědomí a nulové touze se změnit. Nulové víře, že se vůbec změnit jde. ... Z toho už sám nevyleze.) Dala bych poslední šanci: pojď se mnou tehdy a tehdy na párovou terapii a vydrž aspoň pět sezení, nebo se ten měsíc rozcházíme na trvalo. Je možné, že s tím terapie hne. Pokud ne, tím, že zůstáváš osobou v tomhle stavu ji v něm utvrzuješ. Takže ve výsledku neubližuješ jen sobě, ale i jemu. Tak holt zkus mít sílu za oba a ten vztah dál nedovolit. On už ji nemá. Tobě držím palce, ať ji najdeš.
Neřeš ho a jeho pocity. Dej sebe na první místo. Šancí dostal plno. 🤷♀️
proste se na to pripravit. Jednak samozrejme duvesne, ale jednak i celkove. Napis si to jako scenar. Co reknes. Jak budes reagovat. Co na to navazes.
Nekomu pomaha predstavit si, ze to vlastne v tu chvili nejsi ty, ale ze jsi jen herec, ktery hraje roli, A az zas rekne tak jsem xxx, tak ty reknes "jo, to jsi. A s xxx nechci zit" ukoncujeme to. Vubec si nepripustit vnimani pocitu, protoze jsi jen herec a ten ma napsanou svoji roli. Opravu se do toho ponorit - soustredit se na to jaka "replika" ma prijit, jak jsi se chtela tvarit a gestikulovat - proste zamestnat hlavu roli, aby nemela cas zacit vymyslet, ze je ji ho treba lito... Protoze byt s nekym z litosti nejde
Do poradny můžeš i sama, pomůžou ti, ať se rozhodneš definitivně odejít, ať to zvládnete vy i dítě, nebo vztah opravit. Třeba se přidá.
Tak to ber tak, že když se ho nezbavíš, tak na hovno život a dětství budeš mít i ty a tvoje dítě. To by mohla být dostatečná motivace... Dělá něco proto, aby jeho život nebyl na hovno? Nedělá. Ale vás stahuje s sebou.
Pokud už víš co chceš a už jste byli i od sebe tak je to jednodušší.Uvedom si to,že dítě sice potřebuje i otce,ale taky klidnou a vyrovnanou matku a pokud ona není tak je to pak těžké i pro to dítě.Vypakuj toho hňupa ven ať se stará o sebe sám a zasunout si může u takové co mu bude žrat to jeho hnusné chování.Ber to ta,dítě odroste,odstěhuje se a ty s ním zůstaneš po zbytek života???To chceš???Mladí pryč,zdraví pryč a hňup na krku a nemusí se o nic starat, protože ty to zvládneš za něho.
@anonym_autor ahoj, já Ti tak rozumím. Řeším podobnou věc pořád dokola. U nás nefunguje žádné sdílení, podpora, plánování....v podstatě nechápu, proč pořád žijeme v jednom bytě. . Ale ono to tak chlapům vyhovuje 🤷 oni si prostě chtějí žít nějak ten svůj život a neumí se přizpůsobit, že se vše netoči jen kolem nich, většinou nejsou schopni nic dávat na zpět, ale očekávají servis.... Máš ho pořád ráda? Dají se věci, které stojí mezi Vámi ještě nějak změnit? Co třeba poradna, šel by tam?

Neřeš co říká a odejdi. Zřejmě ví, co na tebe platí, tak to zkusí a ono to zase funguje. Takže buď nůž na krk nebo odejdi rovnou. Nic mezi tím není.