Jak ven z naší situace?

kituska20
7. led 2017

Holky potřebuji nestranný názor na naší situaci.
S manželem a dcerkou bydlíme u mých rodičů v domě. Mám jeden svůj pokoj, pro nás zoufale málo. Večer když dcera usne prakticky nemáme soukromí. Dost jsme se odcizili museli jsme na vztahu zase zapracovat.
Už 2x jsme byli v bytě jenže vždy jsme odešlu kvůli sousedům-fakt jsme narazili na imbecily.
Situace je taková že moji rodiče se budou rozvádět ( konečne🙏🏻) s otcem nemám dobrý vztah od malička. Psychicky mě vysává...podráží před dcerou autoritu ( manžel je věčně v práci i o víkendy) .
Máme teda možnost pomoct mamce ho vyplatit, respektive ze si od ni koupime dum za 4 miliony a bude proste nas a ona mu da tu pulku a pujde si po svych a mamka si postavi na svem pozemku neco mensiho za ten zbytek.
Akorat nas tlaci cas porad neni hotova kolaudace a my uz to tu s nim (otcem) psychicky nedáváme. "Plati" mame jako najem směšné 3 tisíce, jí jinde, ale neudela absolutne nic. Nevazi si prace ostatnich ja po nem denodenne uklizim ...cim vic se mi blizi druhy porod tim vic nechci aby syna vůbec poznal.
Manzel uz ztraci troelivost protoze mu porad brečím že už nemůžu... pak je nastvana mama protoze kdyz to nekoupime nemuze ho vyplatit...
Zamotany kruh...mama na na me bohuzel bohudik hodne velky vliv. Starala se o nas prakticky sama, dum postavila holyma rukama, zaridila se aby si nikdy nebrali hypoteku. Ale proste jsou manzele a on ma na pulku narok i kdyz tu na nic nesahl.
Co myslite?
Pokud někdo dočetl až do konce moc děkuji za trpělivost. Píšu na přeskáčku tak mi klidně napište o nějakou informaci. Už jsme v tak zoufalé situaci.
Asi půjdeme zase někam do bytu než prostě odejde on.

dancamich
7. led 2017

Asi sis uz odpovedela sama. Bezte radeji nekam do bytu a poreste az pak tu kolaudaci. Budete mit snad stesti na lepsi sousedy. 🙂

keksikova1
7. led 2017

Chápu to správně, bydlíte v nezkolaudovaným baráku vašich rodičů, otec vás všechny uzurpuje, ty jsi z toho na nervy a hroutí se ti rodina?

Já myslim, že tátu fakt vyplatit máma musí, ať je to nefér jak chce. Pokud chcete bydlet s mamkou a můžete/chcete barák koupit, asi bych to udělala (jestli teda správně rozumim textu). A nebo to prodat úplně jinýmu a jít si každý po svým (já osobně bych totiž s rodiči bydlet nechtěla ani za zlatý sele, mám svý zkušenosti (ale to tak u tebe být samozřejmě nemusí).

Jen nevim, jak je to s prodejem nezkolaudovanýho baráku..

gita17
7. led 2017

hm, toto neznie velmi doverihodne - ''Už 2x jsme byli v bytě jenže vždy jsme odešlu kvůli sousedům-fakt jsme narazili na imbecily.'' vazne to tak bolo? 🙂 Preco neverim, ze mas nestranny nazor? medzi riadkami vidim, ze je to velmi tendencne napisane ''dum postavila holyma rukama, zaridila se aby si nikdy nebrali hypoteku.''

keksikova1
7. led 2017

no a odejít do bytu je asi taky řešení, pokud to mamka zvládá sama, ale vyřešit se to celkově asi musí..

kituska20
autor
7. led 2017

@keksikova1 barák čeká na kolaudaci ale táhne se to.
Mamka by pak bydlela jinde za ten zbytek penez si postaví domeček.

kituska20
autor
7. led 2017

@gita17 protoze to tak bohuzel je, odmala mě i mamku mlátil. Přesto s ním zůstala, mám k němu veliký psychický blok.
Z bytu jsme odešlu vždy kvůli sousedům jednou nad námi ..24/7 jakoby přivrtávali podlahu hlavně v noci na naše výzvy nereagovali, majitelka to neřešila. A pak to bylo kvůli spusedům vedle nás, byt měl skoro papírové stěny a my s malým miminkem které imrvere něco budilo na nervy.

keksikova1
7. led 2017

@kituska20 no jo, kolaudace se vždycky táhnou 🙄
Tak není co řešit, než se dotáhne barák, stejně nic neuděláš. Tatu asi nesrovnáte nikdo, tak pokud to nejde hlavou proti zdi, budete to muset obejít a barák odkoupit hned, prodat cizímu (pokud jde před kolaudací).. a teď se jen rozhodnout, jestli peníze, který budete fakt potřebovat vrazíte do nájmu vašeho i mamky, nebo se s manželem i mamkou zakousnete a vydržíte do prodeje..

kituska20
autor
7. led 2017

@keksikova1 finančně to dává, psychicky už hůř ale štve mě že jsem jako nástroj manipulace. Když tu nejsme pořád mi to vyčítá jakoby neuměla bez nás. Manžel je z toho na prášky. Kvůli otci odešla i mladší ségra (19) nemůže s ním být v jedné místnosti. Má se špatně v bytě ale psychicky je vyrovnaná

kituska20
autor
7. led 2017

@keksikova1 mamka tu musí zůstat ...on by se nepostrala o psi, kočky, slepice, králíky...utrápil by je.
Mamka tu v každém případě zůstává ale já tohle pro dceru a to nenarozené dítko nechci. Nedovedu si tu představit šestinedělí ani výchovu s ním. Něco řeknu že se nedělá a on ji k tomu lanaří, řeknu že na lízátko je malá a zachvilku má lízátko v puse

keksikova1
7. led 2017

@kituska20 to tak prostě bývá, je na všechno sama a je proti všem.. nebo aspoň se tak může cítit. Musí to být hrozný, však i ona určitě ví, jaký táta je a co všechno se stalo.. a myslím si, že si to třeba dává i za vinu. Zkoušela sis s ní o tom promluvit, v klidu, narovinu, bez dětí a jiných lidí?

marketa11112
7. led 2017

a vy jste rozhodnuti jen pro tento dům? pokud mate finance, co koupit proste domek jiny? zde by si rodicove doresili kolaudaci, prodej i rozdeleni penez sami.. ja osobne bych nebydlela ani s nasima, ani s manzelovyma rodicema.. uf..

kituska20
autor
7. led 2017

@keksikova1 zkoušela hodnějrát řekne že mě chápe ale pak dojde na stěhování a psychicky mě srážil jak to tam nezvládneme.
Když jsme šli z druhého bytu zase zpátky(vadilo to manželovi-je sportovec potřebuje se vyspat aby podal výkon) tak mu říkám že tam nechci že to je pro mě strašně těžký psychicky.

kituska20
autor
7. led 2017

@marketa11112 jde o to že by se prodej strašně táhl a než by se doopravdy rozvedli trvalo by to i několik let, tohle bylo jako nejjednodušší řešení a dokonce jsem s ním přišla já sama. Ale manžel si už zase tak jistý není, byl dokud jsme tu nebyli s ním každý den

keksikova1
7. led 2017

@kituska20 v tom případě bych se sebrala a šla. I když je to smutný, já se snažím řídit jednoduchým pravidlem: Nejsem odpovědná za štěstí nikoho jíného, než svoje (samozřejmě a mého dítěte do určitýho věku). To neznamená, že nechci dělat druhý šťastnými, obzvlášť, když se jedná o rodinu, znamená to jen to, že když to nejde, tak to nejde. Mamka je taky dospělá a obě se navzájem musíte nechat žít.
Takže, pokud se můžu aspoň trochu vcítit do týhle situace a říct, co bych udělala já (což doufám bude bráno s rezervou, protože vím jen to, co je napsaný a neprožívám to), sebrala bych muže, děti a šla do bytu. Se sousedama se holt člověk musí snažit vycházet, někdy i za cenu ústupků (moje sousedka se taky občas chová jako kus hovězího, ale to prostě nevyřešíme, v paneláku to k tomu patří.. a na druhou stranu, pro ní jsem zas hovězí určitě já 😉 ).

Seber poslední síly a postav se tomu, víc asi poradit neumim..

kituska20
autor
7. led 2017

@keksikova1 my jsme teď práve našli super byt jen dvoubytovej domeček a my bychom byli nahoře ve 3kk takže žádný sardinky. I se těšilm, včera jsme si s manželem vyrazili ven a zase to bylo jako "dřív" rozumněli jsme si, nehádali jsme se. Tak jsme se domluvili jak to uděláme, ale já pak jdu za mamkou jí to oznámit a hned je vše zbytečné a že to tu neni tak špatné. Ale ona tu není celý den jako já s ním (dobedávna ani nepracoval a fakt smrděl doma celý den) bohudík bylo teplo tak jsme s dcerkou lítaly převážně venku. Ale teď když je zima já unavená z těhotenství a vstávání dceři a lítání na bobech si musím ještě nasekat třísky a zatopit protože on je schopný tu jen ležet pustit topení do podlahy( protože to on přece neplatí) a tvrdit ti že tu není taková zima.
Takže bohudík už mi dcera pomáhá se dřevem a s popelem ale je to směšné když máme doma " chlapa" na gauči. Dneska je to veselejší je celý den v práci a pak zůstává u milenky.
Do situace se nejde uplně vžít to se musí fakt zažít ale proto jsem chtěla nestranný názor někoho kdo do toho nevidí.

operetka
7. led 2017

@kituska20 To, co píše @marketa11112 mi přijde nejrozumnější. Vy si koupíte někde něco jiného, dům se prodá, rodiče se o peníze rozdělí a půjdou každý za svým štěstím s dvěma mega v kapse... Kde je problém, proč by se kvůli tomu měl rozvod táhnout? Vždyť dům můžou klidně prodat i před rozvodem, ne? Stejně nechápu, proč se mačkáte v jedné místnosti v domě s uzurpátorským otcem, když máte 4 mega na odkoupení domu - proč už dávno nebydlíte ve svém?

keksikova1
7. led 2017

@kituska20
Není co řešit, běžte pryč, mamka se s tim prostě musí srovnat. Já osobně bych s ní nediskutovala, jde o mojí rodinu, prostě bych to oznámila a nazdar.

Na druhou stranu, já s mojí mámou nikdy neměla nijak dobrý vztahy, a bylo to často odůvodněný..

bledulka84
7. led 2017

A nebylo by lepsi mame zaplatit za pozemek a postavit si neco vlastniho? 4 miliony za stary barak (neznam teda lokalitu) mi prijde dost. Je sice pekny, ze rodny dum zustane v rodine, ale prijde mi, ze mamka svoji starost prenasi na vas a vy si ponesete bremeno rovnajici se zelezne kouli na noze, nehlede, ze kdykoliv do baraku prijde, bude si ho vnitrne "narokovat". Nechala bych vyrovnani na soudu a na rodicich (neprebirej zodpovednost za jine, mysli na svoji uzkou rodinu - manzela a deti) a sama se poohlidla po vlastnim bydleni, ktere si vyberete/postavite primo na miru podle sveho.

dandaa
7. led 2017

Pokud dům není zkolaudovany tak prodej by byl pod cenou a hypotéku na dům bez kolaudace taky jen tak banka nepujci.Navíc byste museli mít opravdu velký příjem a i nasetrene své peníze aby vám banka vůbec půjčila.Pro vás bude lepší si pořídit něco svého a rodiče nechat si vše vyřešit dle sebe .

kituska20
autor
7. led 2017

@operetka protože on s tím jinak souhlasit nebude protože 4 mega jsou docela pod cenou i když jen o kousek. Každý mal svého právníka a už teď je to na hlavu. Když prodat tak chce prodat veškerý majetek a i to rozdělit 😩

kituska20
autor
7. led 2017

@operetka my si bereme hypotéku nemáme 4 mega v kapse ( kéž by) našetřeno máme poměrně dost tak by ta hypotěka nebyla tak velká

kituska20
autor
7. led 2017

@keksikova1 právě ja měla vždy jen ji, narozdil od segry ta se umí sebrat a jít. Ale uděláme to já už jsem rozhodnutá jen mi šlo o to jak to šetrně říct jí. Je dost navalzaná právě i na dceru 🙄 Ale zaměstnání má takové že jezdí po Čr a právě i po městě kde budeme bydlet a byla u nás dost často a i my tady třeba na víkendy nebo když měl muž soustředění. Ale chtěla bych se od ni už odpoutat, přijdu si pořád jako malé dítě

nikinnna
7. led 2017

@kituska20 a proč si nekoupíte domeček? Jestli nemáte problém dostat hypotéku a máte i dost našetřeno, tak bych se podívala po nějakém pěkném domku a nájem vůbec neřešila. Jestli je otec takový, tak bude trvat ještě 100 let, než proběhne kolaudace a rodiče vyplatíte...

kituska20
autor
7. led 2017

@bledulka84
@dandaa
Dum je poměrně nový (naši jsou mladí) je to novodobý bungalov.
Ten dum mam rada proto bych o nej nechtela prijit. Ma velikankou zahradu a hlavne tu mame hlidaciho pejska ktereho bychom se museli zbavit a to fakt nedame.

margarithka
7. led 2017

Dum nekupujte, s matkou nezijte, podle toho, co piste, Vas vysava psychicky nejen otec, ale i ona. Jak to maji rodice s domem neni Vase starost.
Mate svoji rodinu a ta je na prvnim miste...manzel a deti. Myslete na ne a na sebe. Vasi rodice jsou dospeli, tudiz si musi svoje konflikty vyresit mezi sebou.

kituska20
autor
7. led 2017

@nikinnna kolaudaci už právě úřad řeší. Jen je otázka času kdy to bude

margarithka
7. led 2017

Jinsk jste si sama odpovedela...chcete se od ni odpoutat. Tak smele do toho!!! Drzim palce!!!

dandaa
7. led 2017

@kituska20 vše si spočítejte jelikož hypoteka,inkaso a provoz domu bude pořád něco stát.Pokud si chcete půjčovat tak vše začněte řešit,jsou a budou přísnější podmínky pro poskytnutí hypotéky.Navíc pokud je dum komplet hotový tak požádejte o kolaudaci at už máte něco vyreseneho.

angel456
7. led 2017

Vzala bych si hypotéku postavila nov ý dům a tenhle prodala, jestli máte možnost si vzít 4 mega hypo, postavila bych si novostavbu, hned teď.

margarithka
7. led 2017

Hlavne, ja bych si urcite hypo na 4mil navzala kvuli tomu, aby nekdo mohl nekoho vyatit. Samozrejme nevim, kolik mate prijmy, kolik nasetreno, atd., ale takova hypoteka obnasi velke splatky a k tomu dalsi mesicni platby...aby vam to s manzelem nezlomilo vaz.
Nechapu, proc na vas matka dum neprepise...alespon svoji polovinu.
Ja vim, nikdy nerikej nikdy...nikdy bych po diteti nechtela takove prachy, abych vyresila svoje prusery....vzdyt tomu diteti tim muzu zadelat na mnohem vetsi!!!