icon

Jak vnímáte mužské pohledy v práci?

karlovac
4. únor 2015

Chci se zeptat zda také někdo z Vás má v práci kolektiv kde jsou i muži- a především jeden mě projevuje velké sympatie..Je mi 25 a mu 40 je rozvedený a žije sám a já jsem vdana. Je mi taky sympatický a začínáme si rozumnět. Svého manžela miluji ale bojím se že se to nějak zvrtne. Máte nějaké tipy jak si ho třeba přestat poustet k telu a mysli? Tak aby pracovní stránka byla ok ale nic víc...Mozna to zní šíleně ale třeba nějaká z vás má podobnou zkušennost..

kazy
4. únor 2015

Hmmm,tak tady by se to mohlo opravdu zvrtnout. Dokud budeš mít touhu po nějaké vášni, která už doma nemusí ve vztahu být, nebo po "dobrodružství" a bude Ti příjemné, že má o Tebe zájem, do té doby jsou všechny rady drahé. Jak daleko vztah dojde, to určuje vždy žena...ona dává stopku nebo vysílá signály, že se může zajít dál, o to to bude ještě težší. Pokud nelze omezit kontakt na minimum, tak bych aspoň dávala jasně najevo své "ochlazení" vůči němu. žádné svůdné pohledy, letmé doteky při předávání papírů, žádné společné "pracovní" obědy ani nezávazný pokec, jen stroze vyřídit to nejnutnější ohledně práce...to je moje rada, pokud chceš zůstat věrná🙂Máš to ve svých rukách🙂

yamdena
4. únor 2015

Snad by Tě mohlo odradit to, že jestli spolu budete mít techtle mechtle, může se tím kolega na pracovišti pochlubit, a to včetně detailů. Pak hrozí, že absolutně ztratíš respekt v týmu :(

pajdalena
4. únor 2015

@karlovac To je cesta do pekel! Pokud svého manžela miluješ, proč nad tím vůbec přemýšlíš? Co kdyby to bylo opačně? Manžel by tvrdil, že Tě miluje a při tom pomýšlel na pohlednou kolegyni? To by mu zřejmě jen tak odpuštěno nebylo a bylo by to bráno jako nevěra.
Pokud Ti to doma klape, nech si zajít chuť a místo pomýšlení na kolegu si udělej s manželem hezký večer, kdy Ti dojde, že ztratit ho kvůli flirtu fakt nemá cenu!
Toť má rada...

kacca11
4. únor 2015

Dělám ve stavební firmě a jsme tam jen dvě ženy, z toho mne je přes dvacet, kolegyni k 50ti. Jsem v kontaktu se šéfem, stavbyvedoucimi i dělníky, na jednáních se spoustou dalších mužů. Pohledu si užiju dost. Ale fakt nemám strach, že by k něčemu mohlo z mojí strany dojít, ani by mě to nenapadlo. Manžela miluju, přitahuje mě, a i když jsou někteří chlapi fakt v pohodě, vůbec mě nezajímají.

Přiznávám, nerozumím ti.

marsrutka
4. únor 2015

pokud takhle uvažuješ, vaše manželství nebude až tak pevné...

konidana
4. únor 2015

@karlovac Rada mého mladého kolegy z mojí první práce: Co je v domě, není pro mě 🙂 Prostě si to musíš zakázat!

michaela_2
4. únor 2015

@karlovac Kolektiv, kde jsou i muži.........To je asi na většině pracovišť, ne? 😉 krom kadeřnictví, mateřských školek a pár dalších.
Jinak osobně si myslím, že tuto zkušenost má hodně žen. Já před mateřskou studovala a pracovala jen jako brigádnice, ale týkalo se to organizace prezentací v oboru osvětlení, takže takřka samí chlapi. Telefonní číslo mě chtěl každý druhý až třetí, úplně stejně jako po mojí kolegyni.
V kanceláři sedělo několik obchoďáků, příjemní chlapi. Tvůj problém ale je, že očividně přeskočila jiskra a jelikož v práci se s ním stýkat musíš, je to docela problém.
Být tebou, zkusím si představit to, co radily holky výše. Zkus se vžít do situace, že tvůj manžel takto přemýšlí o mladé, pěkné kolegyňce v jeho práci. Že s ní podobně flirtuje a uvažuje o nevěře. Pokud tě tato představa zabolí, radím ti, racionálně myšlenky na kolegu vypustit z hlavy. Pokud je ti to jedno, nejspíš už ti není pomoci 😅 ale stjeně bych zvážila, že pokud ten váš vztah přeroste v něco víc, je pravděpodobné, že manžela ztratíš.
Je mi také 25 a rozvedená, bych tedy v tomto věku být nechtěla 😉 pak bych měla tu vizi, že se třeba za pár let vdám znovu, ale opět potkám někoho, s kým to bude novější a žhavější a......je to pak začarovaný kruh, ne? 😉

elvira
4. únor 2015

@karlovac - je to jen v tobě - pokud nedopustíš, aby se to zvrtlo, tak se to nezvrtne...
Obdiv lichotí snad každé ženě - i muži, ale nesmí překročit jisté hranice - už kvůli tomu, že spolu pracujete by to nebylo rozumné.
Takže bych se vyhnula situacím, které by snadno sklouzly k nějakému sbližování - obvykle to bývají různé večírky a oslavy, kde se pije a pak to dopadá všelijak. 😉

karlovac
autor
4. únor 2015

Máte holky pravdu jen já určím kam to pujde dal...jenze blbý svátek a od me poprál a dal mi pusu na pusu...od té doby to mezi náma jiskří... je na tom nejhorsí ze s ním kazdodenně komunikuji ...práce mě baví a jeho také nechci vuli tomuto ztratit práci tím ze budu muset odejít.... ach jo... snad to nejak zvládnu..

bajana
4. únor 2015

@karlovac ja neviem, ale ak mam doma cloveka, ktoreho milujem a s ktorym mam fungujuci vztah, tak by mi bol nejaky kolega ukradnuty...mam pocit, ze sa tomu nijako nebranis a ze ti to aj vyhovuje a jeho zaujem lichoti...je to len a len na tebe, nemoze byt predsa take tazke byt ku kolegovi odmerana a chladnejsia

kacca11
4. únor 2015

@karlovac Stát se to mně, tak dám kolegovi dost jasně najevo, že tohle teda nepůjde. Rychle bych ho usadila a bylo by jasno. Chápu, zájem může lichotit, ale tohle by mi tedy příjemné nebylo, bylo by to hodně přes čáru. Ale zda se, že ty jsi s tím spokojená. Jaký máš vztah s manželem?

missveru
4. únor 2015

Taky jsem pracovala v mužském kolektivu... mezi mnou a jedním mým nadřízeným to slušně jiskřilo. Upřímně? Užívala jsem si to, flirt ještě nikoho nezabil a o nic nešlo, bylo to úplně nevinné... A teď do mě 😀

barulina
4. únor 2015

ja pracuji u PČR, takze sam chlap. a max mi to vyhovuje. alespon vim,ze jeste nepatrhjm do staqteho zeleza. a tady ti nikdo neporadi. uvidis jak to ucitis

jamia
4. únor 2015

Asi takhle, nejsme zvířátka, která se vrhají na každý protějšek jen trochu vhodný k páření, ale myslící bytosti. Prostě pokud ti na manželovi záleží, zkus si představit, o co všechno bys mohla přijít. Lehký flirt se velmi snadno zvrtne v něco vážnějšího, takže nic než pracovat na sebedisciplíně nepomůže 😎

espada
5. únor 2015

@karlovac Trochu nechápu, na co se ptáš. Budete mít takový vztah, jaký dovolíš. Když to budeš držet v pracovní rovině a dáš mu to najevo, tak se nic nestane. Mě spíš připadá, že se ti to líbí a nic proti tomu ani dělat nechceš.

sisinka74
5. únor 2015

Vetsinou to takovi zkuseni mazaci s temi zajicky umi 😀
Ja pracovala skoro mezi samyma chlapama a cim byl chlap starsi, tim byl vice sebevedomy, jisty a kolikrat az otravny. Ale na kazdeho to pusobilo jinak. Ja jsem s kazdym byla hotova jedna dve, proste zasmat se a dost a pozvanky na vecere a vylety jsem legracne odkyvala, ze ano, ale i s manzelem 😀 Kdezto nase mzdovka, ta byla z kazdeho pohledu a pozvani totalne vyrizena. Hned to resila s nama, protoze ji kazdy chtel a samozrejme navazno 😀 Meli jsme z toho nekdy i srandu.
Mozna cekas, ze te tady podporime, ze se vlastne o nic nejedna. No myslim si, ze tomu chlapovi urcite ne, bere to jako zpestreni, ty pak do toho akorat zahucis. A nebo oba a z rozjeteho vlaku se tezko vyskakuje. A takovych zachvevu jeste v zivote poznas.... 😀

espada
5. únor 2015

@sisinka74 Tak to je pak o té dotyčné. Nejsme pubošky ne?

guinea
5. únor 2015

@karlovac Já podobnou zkušenost mám. Naštěstí ne osobní, ale mojí kolegyně a kamarádky. Tehdy nebyla vdaná, ale zasnoubená, a v práci si navzájem projevovali náklonnost s jedním naším kolegou. My všechny jsme jí tehdy říkaly, ať se na to proboha vykašle, ale tahle kolegyně měla pocit, že lehký flirt je OK a že to přece má pod kontrolou. No, neměla, nakonec spolu začali chodit, spát, a pokračovalo to i po její svatbě.
Podle mně jediné, co můžeš udělat je OKAMŽITĚ přestat jakkoli flirtovat. A tím myslím, ani se nenechat políbit na pusu při blahopřání. Většině holek to prostě nejde udržet v nějaké "neškodné" rovině, a @missveru bude asi jedna z těch opravdu mála holek, co to dají.
A druhá věc, jak tu psaly holky - představ si, že by si byl tvůj manžel v práci takhle sympatický s nějakou kolegyní, a takhle tam spolu jiskřili. To by ti nevadilo?

missveru
5. únor 2015

@guinea Trvalo to dva roky, ustála jsem i dva výjezdní večírky (= ožíračky)... takže si troufám říct, že to dám. Pak jsem otěhotněla, takže nevím, jestli bych třeba po třech letech nepodlehla 😀 Jenže to bych si tím zkazila image a svědomí, že jo 🙂

A kdybych věděla, že přítel takhle flirtuje s kolegyní... jako jo, asi by mi to vadilo, i když by to bylo stejně nevinné. Proto nic takového vědět nechci! 🙂

soleilll
5. únor 2015

@karlovac Ne nadarmo se říká, že co je v domě, není pro mě. Já zkušenost s úletem s kolegou mám, byl to takovej rychlej a intenzivní románek. Já v té době nikoho neměla, dlouho se mi líbil a byli jsme nejdřív přátelé. On měl dlouhodobý vztah, prý zrovna v krizi. Nikdo z kolegů to nevěděl a doufám, že doteď neví. Mě to málem sežralo zaživa a když se k ní vrátil, byla jsem úplně vyřízená, protože jsme se téměř denně v práci potkávali. Pomohlo mi, až odešel z firmy, to jsem se pak mohla konečně nadechnout a odpoutat se od toho.
Takže pokud na to máš sílu, užívej si přízně, můžeš si i opatrně sem-tam zaflirtovat, ale velice dobře si hlídej, abys nepřekročila hranici, ze které už není cesty zpět. Jinak riskuješ ztrátu krásného manželství a průšvih v pracovních vztazích. Někdy je přece lepší snít, než se zklamat... 😉

xcere100
5. únor 2015

@karlovac Tak nevím, ale nedá mi to nenapsat. Dělala jsem v čistě mužském kolektivu (oblast IT), takže opravdu jsem tam byla jediná holka. Jezdila jsem na semináře, služebky do zahraničí s kolegou, měli jsme k sobě velmi blízko, ale nikdy to nepřekročilo určitou hranici ... v mém případě to znamená, že jsme si nikdy nedali ani pusu (někdy jsme byli alkoholově dost rozajření, ale nikdy nic). Všichni v kolektivu jsme byli zadaní nebo ženatí / já vdaná. Ale ať Ti projevuje sympatie kdokoliv, uvědom si, že jakmile se jedná o kolegu, nikdy už to pak nebude takové jako před "románkem". Jeslti jsi vdaná, chceš si užít a nebo zase zažít vzrušení, tak určitě ne s nikým z práce!
Vím o čem mluvím. Také jsem si dopřála ten pocit opětovného vzrušení, které z manželství vyprchalo, ale ne s kolegou. A druhým dechem ale musím dodat, že jsem se také rozvedla (měli jsme bezdětné manželství) a nyní jsem šťastně vdaná.
TAkže v mém případě je pravda, že pokud někoho takového potkáš a začneš si s ním, už Tě manžel nebude zajímat a uvidíš na něm jen chyby.
Buď jdi do toho naplno i s tím, že es třeba rozvedeš a nebo nad tím radši ani nepřemýšlej ;) Věř, že jsem stála na začátku rozhodování jako Ty. 🙂 Hodně štěstí !;)

karlovac
autor
5. únor 2015

@xcere100 Holky díky za Vaše zkušennosti vubec jsem nečekala, že Vás tolik odpoví...
Víte na záčátku jsem si ani moc nerozumněli takže jsem mu udelala práci co se ode mně čeká a tím to haslo...Měsíce šli dál a dál a najednou jsme se začali sbližovat.... Byl den mého svátku a jak mě všichni přáli tak došel i on sám od sebe- já jsem ho jeste nevidela někomu prát proto mě to překvapilo... pak dosel na radu od a vzájemně jsem si dali pal pusu na pusu a myslím ze jiskra tam 100% preskocila... pak jsem jsi vsimla ze kdyz nekde jdu dívá se na mě... no to zenská pozná když má chlap zájem a stejně jako já tak aby o tom nikdo nevěděl dokonce ani on ani já...
Manžela opravdu miluji a chci mít rodinu jen proste me potkalo takové poblouzení a bojím se že se to zvrtne...Kdyby mělo dojít na další pusu myslím že bych to už neustála a asi by doslo i na polibek... pak myslím na manžela a on je uzasný človek nezaslouzí abych vubec na kolegu v práci pomyslela... Me pritahují starsí muzi i muj manzel je skoro o 10 let kolega v práci o 15...žije sám a mozná i proto je mi ho líto? Byvala zena ho podvedla a on ríka se ze na zenské zanevřel... ale vím ze se něco změla po mém příchodu...a možná proto jsem si nerozumněli...možná se bál že se zamiluje? nevím ale o práci nechci prijít takže priste mu dám najevo kolegové ano ale nic víc... nedokážu si představit zít takto 2 životy.... Vím a i znam zeny co tak zily nebo zijí....at uz muj manzel i kolega mají v sobě velké charisma a životní zkusennosti, proste s oběma si moc rozumím skoro na stejné úrovni.... doufám ze mě ted holky neukamenujete 🙂

sisinka74
5. únor 2015

@karlovac tak pokud na zenske zanevrel z duvodu, ze ho jeho zena podvedla, co si pak bude myslet o tobe, kdyz jsi vdana a flirtujes s nim.

espada
5. únor 2015

@karlovac Hele, každý svého štěstí strůjcem. Jsi dospělá, tak si to rozhodni. Ale předpokládám, že nejsi s manželem zas tak dlouho, když jsi tak mladá. A jestli takhle brzo začínáš mít roupy... no nevím. To tě potká v životě ještě mockrát, tak bacha, aby sis nenabila ústa jen kvůli poblouznění.

sarriku
5. únor 2015

@karlovac ahoj, pokud cítíš, že ti v hlavě bliká kontrola, tak je to proto, že svého manžela miluješ a nechceš se nechat svést. Je to pochopitelné🙂
Ale chce to, aby ses vyvarovala kontaktu s tím kolegem, musíš to utnout hned v začátku, protože víš, že tě přitahuje.
Když tě někdo přitahuje, je to v pořádku, mě přitahuje chlapů 😉 ale jakmile ti začne blikat ta varovná kontrolka v hlavě, dej si pozor, protože víš. že bys třeba podlehla.
Doporučuji udržet si formální vztah, tohle tě může za život potkat ještě hodněkrát, ale krásný a láskyplný vztah, byť někdy stereotypní, ten jen tak nepotkáš, zvlášť když miluješ.

sarriku
5. únor 2015

@karlovac a jinak, mě se taky líbil jeden kluk, bavili jsme se spolu hodně, sbližovali jsme se, ale chtěla jsem být věrná jak fyzicky, tak v srdci, takže jsem se s ním přestala bavit, trochu jsem se i vyhýbala, abych si udržela nadhled a když jsem ho získala, zase jsem se s ním začla bavit, dokud mi přišlo, že už se mě to netýká a definitivní přitažlivost k němu skončila, když jsem si všimla, že je arogantní na mou kamarádku